Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Καρχιμάκης: Οι διαχρονικές αμαρτίες της Δεξιάς


Tις τελευταίες μέρες, την πολιτική ζωή και το δημόσιο λόγο κατακλύζει ένα ακόμα «σκάνδαλο». Ένα σκάνδαλο που έχει προσφέρει στους εθισμένους πια πολίτες αυτής της χώρας πλούσια πλοκή και μπόλικο μυστήριο. Ένα ακόμα σκάνδαλο που μήνες τώρα ακροβατεί στα όρια της πραγματικότητας και της φαντασίας, συνδυάζοντας ευφυώς την πολιτική ζωή και το χρήμα με το ψυχόδραμα. Κακά τα ψέματα. Η σκανδαλολογία, ειδικά από το 1989 και μετά, ήταν η πιο σταθερή συνισταμένη και επίσημη αγαπημένη της ελληνικής πολιτικής ζωής. Μια ευκαιρία για να ακουστούν και πάλι όλοι αυτοί οι πομπώδεις λόγοι εναντίον της διαπλοκής και της διαφθοράς και να ομνύουν άπαντες υπέρ της αναγκαίας κάθαρσης. Ποιος δεν θέλει τη δικαιοσύνη; Ποιος είναι αυτός που δεν θέλει να τιμωρούνται όσοι παρανομούν και επιδίδονται στον εύκολο πλουτισμό σε βάρος ενός χειμαζόμενου λαού; Κανείς. Και στο στόμα όλων μας βρίσκεται δικαίως η φράση πως όσοι έφταιξαν, όσοι παρανόμησαν, πρέπει να πληρώσουν. Όμως εδώ συμβαίνει και ένα παράδοξο. Κατά έναν περίεργο τρόπο η Δεξιά, από την παραδοσιακή μέχρι και την εκσυγχρονιστική και τη νεοφιλελεύθερη, βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή, τιμητής και κριτής, αποφεύγοντας όμως να μιλήσει για τις δικές της «διαχρονικές αμαρτίες».

 «Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν»»

Στην είσοδο της Αγίας Σοφίας, στο προαύλιο του ναού, λέγεται πως υπήρχε κρήνη, στην οποία αναγραφόταν η καρκινική φράση «νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν», δηλαδή «ξέπλυνε τις αμαρτίες σου και όχι μόνο το πρόσωπό σου». Η φράση αυτή, αν αναγνωσθεί ανάποδα –από δεξιά προς τα αριστερά–, αποδίδει τις ίδιες λέξεις και επομένως το αυτό νόημα. Και νομίζω πως η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε, πριν καταφύγει για μία ακόμη φορά στην εύκολη και αποπροσανατολιστική συνταγή της σκανδαλολογίας, να διάβαζε, ίσως ανάποδα, τη δική της «καρκινική επιγραφή», εφόσον είναι γνωστό πως τις περισσότερες φορές αυτοί που εκτοξεύουν λίβελους για τη διαφθορά και υψώνουν επιδεικτικά το δάχτυλο είναι συνήθως αυτοί που έχουν πρώτοι δοκιμάσει τον «απαγορευμένο καρπό», και μάλιστα ουκ ολίγες φορές.

Το ΠΑΣΟΚ απαντά στην Κωνσταντοπούλου

Το ΠΑΣΟΚ απαντά, καταρρίπτοντας τις φοβερές αποκαλύψεις της ντετέκτιβ  εισαγγελέως, Ζωή Κωνσταντοπούλου σχετικά με "ύποπτης συνάντηση"  των Παπανδρέου, Βενιζέλου, Διώτη την 8η Ιουλίου 2011,  υποστηρίζοντας πως δεν ήταν μία αλλά τρεις οι συναντήσεις που είχε ο Βενιζέλος με τον Διώτη από τότε που ανέλαβε ΥΠ.ΟΙΚ, και μάλιστα παρουσία του Αναπληρωτή ΥΠ.ΟΙΚ, έως και την 8η Ιουλίου.
Εδώ μάλιστα το ΠΑΣΟΚ εστιάζει και το παράδοξο, πως ενώ είχαν συναντηθεί,  ο Διώτης δύο μήνες μετά  θυμήθηκε να αφήσει το στικάκι στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών.
Όλη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Μετά το ολοκληρωτικό φιάσκο που έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, τα στελέχη του βρίσκονται πλέον σε απόλυτη σύγχυση και απόγνωση. Βλέπουμε λοιπόν σήμερα ότι οι επίδοξοι μιμητές του επιθεωρητή Κλουζώ ξεκινούν νέο γύρο δήθεν «αποκαλύψεων» για να καλύψουν την αποκαλυφθείσα σκευωρία τους.
Αφορμή αυτή τη φορά είναι δημοσιεύματα της εποχής που αναφέρονται σε σύσκεψη στο γραφείο του τότε Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στη Βουλή με τον κ. Βενιζέλο, παρουσία στην αρχή και του κ. Διώτη, το απόγευμα της 8-7-2011. Ημέρα, το μεσημέρι της οποίας  σύμφωνα με τις τεχνικές έρευνες των οικονομικών εισαγγελέων, «γεννήθηκε» το επίμαχο USB. Αυτό που άφησε ο κ. Διώτης στο γραφείο του κ. Βενιζέλου όταν τον ενημέρωσε και παρέδωσε ο κ. Βενιζέλος στις αρμόδιες αρχές, όταν προβλήθηκε ο απίστευτος ισχυρισμός ότι ο κ. Διώτης αποχωρώντας από το ΣΔΟΕ δεν άφησε το υλικό στην υπηρεσία του!
Ωσάν να ανακάλυψε την Αμερική, ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί σήμερα αυτήν την τρομακτική «αποκάλυψη» για να αποδείξει ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Διώτης είχαν συναντηθεί πριν από τα τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου, όπως κατέθεσαν και οι δύο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας!
Μα, από πού αντλούν το συμπέρασμα ότι πριν ο κ. Διώτης ζητήσει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο δεν μετείχε σε αλεπάλληλες συσκέψεις και συναντήσεις με τον υπουργό για θέματα που αφορούν την φοροδιαφυγή; Το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας είχε πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ο κ. Βενιζέλος, με τη συμμετοχή τόσο του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Π.Οικονόμου, των γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών του ΥΠΟΙΚ, όσο και του κ. Διώτη.
Το παράδοξο είναι το ακριβώς αντίστροφο: ότι ο κ. Διώτης δεν ενημέρωσε τον νέο υπουργό αμέσως, αλλά περίμενε σχεδόν δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού (17-6-2011) για να ζητήσει κατ' ιδίαν συνάντηση μαζί του και να τον ενημερώσει για τη «λίστα Λαγκάρντ». 
Ας μην εκτίθεται  λοιπόν τόσο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «περίεργες συμπτώσεις» γιατί αν σκεφτεί τι είναι αυτό που λέει, θα καταλάβει ότι στρέφεται κατά των συνεργατών του στην σκευωρία.
Η αλήθεια, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανατρέψει, είναι ότι όταν ενημερώθηκε με καθυστέρηση ο κ. Βενιζέλος, αφέθηκε στο γραφείο του ένα καινούργιο, απλό, άτυπο αντίγραφο για λόγους πολιτικής ενημέρωσης και φυσικά το ΣΔΟΕ, δια του επικεφαλής του, κατείχε ως αρμόδια υπηρεσία, μελετούσε, αξιολογούσε και διατήρησε το ψηφιακό υλικό, το οποίο κάκιστα δεν αφέθηκε στη θέση του όταν αντικαταστάθηκε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ.
Ως εδώ με την πολιτική χυδαιότητα που «πιάνεται από τα μαλλιά της».

Προσκλητήριο ενότητας, συσπείρωσης και συστράτευσης

Η κίνηση στελεχών στον ελληνισμό της διασποράς για την πολιτική και οργανωτική ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ καλεί όλους τους φίλους της παράταξης στην Ελλάδα και στην διασπορά σε ενότητα, συσπείρωση και συστράτευση.

Η συγκυρία αναθέτει σε εμάς όλους, στον καθένα ξεχωριστά και σε όλους μαζί, την τεράστια ιστορική ευθύνη να προχωρήσουμε στην πολιτική, ιδεολογική και οργανωτική ανασύσταση της παράταξής μας.
 Οι τεράστιες πολιτικές και οργανωτικές αδυναμίες της ηγετικής ομάδας, η ανικανότητα να οργανώσει λίγες βδομάδες πριν το Συνέδριο έναν ουσιαστικό προσυνεδριακό διάλογο (απουσία προσυνεδριακών κειμένων, επιλεκτική ενημέρωση, έλλειψη χρονοδιαγράμματος, οριστικοποίηση διαδικασιών, μη λειτουργία Τομέων όπως πχ του Τομέα Απόδημου κα)  δεν αποτελεί άλλοθι και δικαιολογία για αποχή και απόσυρση
 Αντιθέτως, μας θέτει σε ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες να παρέμβουμε και να εξασφαλίσουμε όλες τις πολιτικές διεργασίες που αποτελούν την προϋπόθεση για ένα ουσιαστικό Συνέδριο.
Θέλουμε ένα κόμμα αρχών, δημοκρατικό. Γι αυτό το Συνέδριό μας πρέπει να είναι συνέδριο που θα προσδιορίσει εκ νέου την ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα της παράταξης, θα αποφασίσει πολιτικές θέσεις και αρχές, αλλά και ένα καταστατικό, σύγχρονο που θα εξασφαλίζει την δημοκρατία στο κόμμα.
Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί εύκολα να μας εμπιστευτεί και ιδιαίτερα, όσοι τα τελευταία χρόνια έπεσαν θύματα της οικονομικής κρίσης. Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι εμείς δεν πρέπει να λέμε την αλήθεια στο λαό, έτσι ώστε να κριθούμε για τις θέσεις μας και τις αρχές μας.
Οφείλουμε, έστω με σημαντική καθυστέρηση, να μην αγνοούμε και να υπενθυμίζουμε το γεγονός αυτό που αναλύσεις και εκθέσεις δεκάδων διεθνών ινστιτούτων έχουν καταγράψει. Ότι η 5ετία 2004-2009 ήταν καθοριστική με υπαρκτό κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα στο γκρεμό. Και ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό, με τα όποια λάθη, που ανέλαβε την ανάταξη της χώρας μας.
Ότι ο Σαμαράς την κρίσιμη χρονική περίοδο που ξεκίνησε η προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης, λειτούργησε απόλυτα μικροκομματικά, με μοναδικό γνώμονα την εξουσία με ότι αυτό σήμαινε για τον πολίτη και ιδιαίτερα, τον μη προνομιούχο.
Είμαστε σοσιαλιστές, γι αυτό και θεωρούμε ότι η λειτουργία, ο τρόπος παρέμβασης το περιεχόμενο των δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν σχέση με μια σύγχρονη αριστερά στην οποία οι προοδευτικοί πολίτες θα μπορούν να εμπιστευτούν το μέλλον της χώρας τους.  Στην καλύτερη περίπτωση είναι ένα κόμμα που εξάρει τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία και σε αρκετές περιπτώσεις τον κοινωνικό διχασμό. Με ανεύθυνο πολιτικό λόγο και με μοναδικό στόχο την προσέλκυση δυσαρεστημένων πολιτών.
 Είμαστε στην πράξη υποστηρικτές της ισότητας, και των ίσων ευκαιριών όλων των πολιτών που ζουν στην χώρα μας. Δεν δηλώνουμε απλά, με συνθήματα ότι είμαστε αντίθετοι της Χρυσής Αυγής. Πιστεύουμε στο δικαίωμα της διαφορετικότητας και δίνουμε αγώνα ενάντια ξενοφοβία και στον ρατσισμό.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πρώην Υπουργών και μεγαλοστελεχών της παράταξης απέκτησαν φωνή στην κοινωνία, ακριβώς επειδή τους ανέδειξε η παράταξη και τους εμπιστεύτηκε σημαντικούς ρόλους στο δημόσιο βίο. Είναι τουλάχιστον αγνώμονες αν σήμερα βάλλουν ενάντια σε αυτή την παράταξη και μάλιστα, τις περισσότερες φορές για προσωπικούς καθαρά λόγους. Αποτελεί πολιτική προσβολή σε κάθε φίλο και μέλος, που ανιδιοτελώς επί δεκαετίες έδινε καθημερινή μάχη και αγώνα στις τοπικές κοινωνίες και που χάρη σ΄αυτούς, τους αγώνες αυτά τα στελέχη σήμερα έχουν βήμα για να ομιλούν.
Καλούμε όλα τα μέλη, τους φίλους της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, να αφήσουμε μακριά τις αντιπαραθέσεις σε επίπεδο προσώπων, να βάλουμε φραγμούς στις προσωπικές στρατηγικές στελεχών, μέσα αλλά και έξω από το ΠΑΣΟΚ, και να εγγυηθούμε εμείς, ένα ουσιαστικό προσυνεδριακό διάλογο και ένα Συνέδριο που θα αποτελεί αφετηρία προς τα εμπρός.
Απο ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ http://topasoktoukosmou.blogspot.gr/2013/01/blog-post_12.html

Βεβαιότητες που κατέρρευσαν

Μια ενδιαφέρουσα κατάθεση για τα ψέμματα και τις αλήθειες μιας μεταβατικής εποχής...

'Τα ζωτικά ψεύδη της Μεταπολίτευσης και η ανάγκη μιας νέας αυτογνωσίας

Toυ Π.Κ. Ιωακειμίδη*

Με την έναρξη του νέου έτους όλοι θα πρέπει να είμαστε κάπως σοφότεροι. Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε: δεν υπάρχουν ακλόνητες βεβαιότητες. Κάθε κρίση βεβαίως αναδεικνύει ανασφάλειες και αβεβαιότητες. Και η ελληνική κρίση έχει διαλύσει πίστεις με τις οποίες πορευτήκαμε αμέριμνοι για δεκαετίες, όπως:

1 «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».
Το τραγουδήσαμε και σχεδόν το είχαμε πιστέψει. Η κρίση όμως έδειξε ότι η Ελλάδα περιέπεσε σχεδόν σε κώμα και διασώθηκε - εάν διασώθηκε - την τελευταία στιγμή. Το χρέος και το έλλειμμα αποδείχθηκαν δυνητικώς θανατηφόροι ιοί για τη χώρα. Λέγαμε επίσης ότι «του Ελληνος ο  τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει», αλλά υπομένει «τον ζυγόν της τρόικας», καθώς έχει θεραπευτικές ιδιότητες ως φαίνεται. Εν πάση περιπτώσει, είμαστε πλέον σε θέση να γνωρίζουμε ορισμένες προϋποθέσεις αναγκαίες για «να μην πεθάνει η Ελλάδα». Καλό είναι να τις σεβαστούμε.

Πότε επιτέλους θα καταλάβουν;


Μόλις χτες έγινε γνωστό ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου περνά στην αντεπίθεση, προκειμένου να λογοδοτήσουν όσοι την ενέπλεξαν με αθλιότητες, φήμες και κουτσομπολιά στη λίστα Λαγκάρντ.

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου ζήτησε αντίγραφα καταθέσεων, προκειμένου να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή της από τον εξοντωτικό διασυρμό και την καταρράκωση που υπέστη και υφίσταται καθημερινά από  τις ασύστατες, ελεεινές, διαχεόμενες και αναπαραγόμενες συκοφαντικές διαδόσεις περί εμπλοκής της στην εν λόγω λίστα και μάλιστα, ως δήθεν δικαιούχου του απίστευτου χρηματικού ποσού των 550 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σήμερα πληροφορούμαστε ότι κυριακάτικο φύλλο που εξειδικεύεται σε επιθέσεις εναντίον της οικογένειας Παπανδρέου ετοιμάζει άλλο ένα "αφιέρωμα" που θα αφορά ένα άλλο "δήθεν" σκάνδαλο της Μαργαρίτας.
Πότε επιτέλους, θα καταλάβουν πως ματαιοπονούν, πως όσο κι αν ψάξουν δεν θα βρουν κάτι το μεμπτό γιατί απλά δεν υπάρχει; Η προσφιλής μέθοδο ρίξε λάσπη -κάτι θα μείνει, δεν πρόκειται να επιτύχει να αλλάξουν στάση κι συμπεριφορά, ούτε η Μαργαρίτα, ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου. Οι Παπανδρέου ποτέ κρύφτηκαν, δεν δίστασαν να πουν στον λαό την αλήθεια; Πότε επιτέλους, θα αντιληφθούν ότι όλα αυτά που γράφουν, δεν πείθουν κανένα;

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ο Αλέξης ανήκει στους "νοικοκυραίους" !

Η επέμβαση της αστυνομίας στη βίλα Αμαλίας στη βίλα Μαρία Κάλλας, αλλά και οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως έχουν στο σπίτι τουςαπό το εγχειρίδιο του αναρχικού ως αλλά "οικιακά" είδη καδρόνια και αντιασφυξιογόνες μάσκες, παράλληλα με τη χθεσινή δημοσκόπηση που έδειχνε ότι υπάρχει κάμψη στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ (διαβάστε και το προηγούμενο σχετικό δημοσίευμα http://pame-mprosta.blogspot.gr/2013/01/h_11.html)  ανάγκασαν τον Αλέξη Τσίπρα σε αναδίπλωση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε συνέντευξη στον Real fm και επιχείρησε να πάρει αποστάσεις από τα τελευταία γεγονότα, ώστε να απαλείψει την εντύπωση ότι ο ίδιος και το κόμμα του υποστηρίζουν παράνομες ενέργειες, όπως η κατάληψη δημοσίων κτιρίων ή τα γκαζάκια σε δημοσιογράφους.
 
Σχετικά  με τη βίλα Αμαλία, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι εδώ και δεκαετίες που τελούσε υπό κατάληψη και δεν απασχόλησε ποτέ κανέναν, ενώ πρόσθεσε πως κι εκείνος δε γνώριζε ότι υπήρχαν κι άλλα κτίρια υπό κατάληψη (!).
Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν στηρίζει την ανομία και όπου υπάρχει, η στάση της πολιτείας πρέπει να είναι αυστηρή. «Εάν ήταν κέντρα ανομίας, η παραβατικότητα πρέπει να παταχθεί και η στάση της πολιτείας πρέπει να είναι αυστηρή. Εάν τυχόν υπάρχουν παράνομες πράξεις ή δράσεις, απέναντι στο νόμο δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική δράση» ΄
Αντίθετα χαρακτήρισε «απολύτως καταδικαστέα και ακατανόητη» την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. «Βγάλαμε αμέσως ανακοίνωση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεχθήκαμε επιθέσεις».
 

H δημοσκόπηση της ανατροπής


Με χθεσινή δημοσκόπηση που φέρνει για πρώτη φορά μετά από καιρό ελαφρώς μπροστά την Ν.Δ από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το σύνολο των αποκαλούμενων «αντιμνημονιακών» κομμάτων να καταγράφουν πτώση, ο Σαμαράς μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος.

Η πολιτική της κυβέρνησης -εκτός από τη σκληρή φοροεισπρακτική πολιτική λιτότητας- εφαρμόζει και το δόγμα «νόμος και τάξη» με στόχο τις αναρχικές ομάδες και τις καταλήψεις στην Αθήνα, αφαιρώντας δυνάμεις από τη Χρυσή Αυγή, προσελκύει τους «νοικοκυραίους» και παράλληλα αναγκάζει τον ΣΥΡΙΖΑ σε αμυντικές κινήσεις που "μπερδεύουν" τις συνιστώσες.

Ιδιαίτερα, οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου αποτέλεσαν ουράνιο δώρο για την κυβέρνηση, η οποία με την συνεπικουρία των ΜΜΕ εξανάγκασε το βουλευτή σε διευκρινιστικές δηλώσεις, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο σε αποκήρυξη της βίας από το βήμα της Βουλής και το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δέχεται από τους ριζοσπάστες κριτική για μη επαρκή κάλυψη της δράσης των «αλληλέγγυων», σε αναδίπλωση και αμυντική τακτική.

Ουσιαστικά, δηλαδή, η κυβέρνηση γεύεται τα οφέλη από την επικοινωνιακή τακτική να ανοίξει το μέτωπο των καταλήψεων, ώστε να αποπροσανατολίσει την προσοχή της κοινής γνώμης από τα θέματα της οικονομίας και της λίστας Λαγκαρντ,

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει σε αυτή την τακτική, αφού πετυχαίνει και τους δύο στόχους να βγάζει στην επιφάνεια τις εσωτερικές αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να αποδυναμώνει και τη Χρυσή Αυγή.
Το θέμα είναι αν θα μπορέσει να διατηρήσει αυτή την πορεία, καθώς τα μέτρα αποτελούσαν προϋπόθεση της εκταμίευσης της δόσης θα αρχίσουν να μας προσγειώνουν στη σκληρή οικονομική πραγματικότητα.
Και εκεί η κυβέρνηση, η ΝΔ, θα αναμετρήσει τις δυνατότητές της, καθώς το επικοινωνιακό παιχνίδι δεν θα αρκεί.
Για το ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι στάσιμα, αλλά ενδιαφέρον θα έχει η επόμενη δημοσκόπηση, όπου θα καταγράφεται η αντίδραση της κοινωνίας μετά την ανατροπή στα δεδομένα της λίστας Λαγκαντ.

Σκανδαλίδης, Κουτσούκος και Κασσής επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ


Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επιστρέφουν οι Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Κουτσούκος και Μιχάλης Κασσής, οι οποίοι είχαν διαγραφεί από τον πρόεδρο του κόμματος πριν από δύο μήνες περίπου, επειδή δεν είχαν ψηφίσει το Μνημόνιο 3.

Μετά τη χτεσινή δήλωση Σκανδαλίδη http://www.pame-mprosta.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8748.html  ο πρώην υπουργός ανακοίνωσε ουσιαστικά την επιστροφή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, χθες συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και του έκανε γνωστό πως αποδέχεται το κάλεσμα  του εν όψει του συνεδρίου της παράταξης.

Στο μεταξύ, ο.Κουτσούκος από την πλευρά του, δήλωσε τα εξής: «Θεωρώ θετική την πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου και όπως έχω δηλώσει θα αγωνιστώ για ένα γνήσιο και αντιπροσωπευτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που το θεωρώ τελευταία ευκαιρία».

Ενώ, και ο Κασσής προέβει σε δήλωση:

«Ετσι κι αλλιώς, εγώ δεν είχα αποχωρήσει ποτέ από το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να διαγράφηκα από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είμαι γυρολόγος. Με την ευκαιρία του προσκλητηρίου του κ. Βενιζέλου, μετά χαράς θα γυρίσω στο σπίτι μου».

Αλλά και στη συνάντηση που είχε ο Βενιζέλος με τους πρώην βουλευτές του κόμματος, έθεσε θέμα αξιοποίησης των μη εκλεγέντων στελεχών του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι « Στην πραγματικότητα όλοι εσείς θα έπρεπε να είστε και μέλη της Γραμματείας της ΚΟΕΣ, αυτό είναι η ουσία. Για λόγους που είχαν σχέση με τα λειτουργικά μεγέθη, για να μην δημιουργούμε την αίσθηση ενός μικρομέγαλου σχήματος που έχει ένα γιγαντισμό στη Γραμματεία του, δεν μπορέσαμε να βάλουμε όλους τους πρώην συναδέλφους στη Γραμματεία της ΚΟΕΣ».

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Βενιζέλος: Δεν είμαι σαν τον Άγιο Νεκτάριο...


Πολύ εκνευρισμένος παρουσιάστηκε ο Βαγγέλης Βενιζέλος εξαιτίας των κατηγοριών που εκτοξεύει εναντίον του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ, στη συνάντηση που είχε στην Ιπποκράτους με πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Έτσι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν η πρώην βουλευτής Φωκίδας, Αφροδίτη Παπαθανάση είπε, μάλλον καλοπροαίρετα, ότι "πρέπει να στηρίξουμε τον πρόεδρο και να τον προστατέψουμε", ο Βενιζέλος την διέκοψε και φέρεται μεταξύ άλλων να είπε "θα μιλήσω δεν είμαι τόσο άγιος όσο νομίζεται…" και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για "δολοπλοκίες και σκευωρίες που στήνουν για να με κατηγορήσουν".

"Μ΄ έχουν στοχοποιήσει, αλλά εγώ δεν θα σκύψω το κεφάλι και δεν είμαι σαν τον Άγιο Νεκταριο Πενταπόλεως που κάθεται και μαρτυράει" και απευθυνόμενος στους βουλευτές είπε «δεν χρειάζεται προστασία, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ τις σηκώνω όλες στους ώμους μου!".

Σε κάποια στιγμή που πήρε το λόγο η πρωην υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή, επισημαίνοντας ότι "όλοι έχουν πολιτικές ευθύνες όχι μόνο ο πρόεδρος", ο Βενιζέλος την διέκοψε και σε πολύ έντονο τόνο της είπε "πες καθαρά τι θέλεις να πεις, για να σου απαντήσω…"

Παράλληλα, ο Βενιζέλος έκοψε τον πρώην βουλευτή, Γιώργο Λιάνη, που άσκησε σκληρή κριτική εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου ζητώντας ουσιαστικά την τιμωρία του εξαιτίας της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ με αφορμή τα καταγγελίες Ρουμελιώτη, καλύπτοντας τον πρώην πρωθυπουργό  απαντώντας του ότι τα όσα ισχυρίζεται ο Ρουμελιώτης δεν ευσταθούν.

ΔΥΟ ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


1. Είναι δυνατόν να λέει κάποιος ότι οι χθεσινές εξελίξεις καλυτερεύουν μόνο τη θέση του Βενιζέλου, αλλά κουβέντα για την θέση του Παπακωνσταντίνου; Γιατί αυτή είναι η στάση των μέσων ενημέρωσης από χθες.

Και,

2. Είναι δυνατόν να γίνει ψηφοφορία στη Βουλή χωρίς να έχει γίνει πραγματογνωμοσύνη από τους ειδικότερους - που μπορούσε να έχει γίνει εδώ και 3 μήνες - ώστε να γνωρίζουν οι βουλευτές πραγματικά τι στοιχεία έχουν ή δεν έχουν στα χέρια τους πριν πάρουν τις αποφάσεις τους;  

Η προαναγγελθέντα παραίτηση του Αηδόνη και η επιλογή του χρόνου


Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ο Αηδόνης δηλώνει την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Μια κίνηση εν πολλοίς αναμενόμενη αφού ο βουλευτής  δεν έκρυβε την συμπάθειά του για τη ΡΙΚΣΣΥ του Λοβέρδου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο βουλευτής Δράμας δηλώνει ότι δεν δέχεται να λειτουργούν το ΠΑΣΟΚ και η τρικομματική κυβέρνηση ως ασπίδα προστασίας για την μη εξέταση ευθυνών των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν την λίστα Λαγκάρντ και συμπληρώνει ότι του προκαλεί θλίψη και απογοήτευση «η προσπάθεια αποποίησης των πολιτικών ευθυνών από τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

Ο βουλευτής κατηγορεί τους Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου ότι η διαχείριση που έκαναν με την λίστα Λαγκάρντ συνέβαλαν στην ηθική εκτέλεση του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αηδόνης ξεκαθαρίζει ότι θα στηρίξει την τρικομματική κυβέρνηση στη γενική της πολιτική κατεύθυνση, αλλά προειδοποιεί ότι δεν θα στηρίξει «περαιτέρω υφεσιακές πολιτικές».
Η αλήθεια είναι ότι από καιρό ετοίμαζε την κίνηση του, παρότι με δηλώσεις του έδειχνε δυσαρέσκεια για τις φήμες περί διαγραφής του.
Εντύπωση προκαλεί η χρονική στιγμή, αφού για το γεγονός που επικαλείται ως λόγο αποχώρησης ήδη, από χθες έχουν προκύψει νέα δεδομένα που κλονίζουν το κατηγορητήριο για Παπακωνσταντίνου, ενώ απομακρύνουν τις υπόνοιες εμπλοκής για τον Βενιζέλο.
Αν οι εξελίξεις δίνουν μια ανάσα στο κόμμα γιατί σπεύδει ο Αηδόνης να την πνίξει, να την περιορίσει; Το θέμα της λίστας δεν προέκυψε τις τελευταίες 10 ημέρες, γιατί λοιπόν, ο Αηδόνης δέχθηκε θέση στα προσυνεδριακά όργανα, αφού είχε αυτή τη διαφωνία;

Δηλαδή τι μας προτείνει ο πρώην σύντροφος Αηδόνης; Να φύγουμε από το ΠΑΣΟΚ και να πάμε που; Στην ΡΙΚΣΣΥ του Λοβέρδου;
Και γιατί όλα αυτά τα διαφορετικά, τα καινοτόμα και προφανώς επαναστατικά που δεν εφαρμόζονται από το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν τα θέτουν στο συνέδριο, δεν τα διεκδικούν με τη βάση της παράταξης και επιλέγουν την ,,εντυπωσιακή,, μάλιστα αποχώρηση ;
Εμείς πολύ πιο νωρίτερα από τον σ. Αηδόνη εκφράσαμε την απόλυτη αντίθεσή μας στον τρόπο που τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ χειρίστηκαν σε πολιτικό αλλά και ανθρώπινο επίπεδο την περίοδο από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι την εκλογή του Βενιζέλου.
Αλλά πρώην σύντροφε και εσύ δεν ήσουν από αυτούς που καν δεν τόλμησες να αποφασίσεις να πάρεις θέση στο Εθνικό Συμβούλιο να εγκριθεί το νόμιμο δικαίωμα του παπουτσή να είναι υποψήφιος;

Και μην μας πεις ότι είσαι αντιμνημονιακός και εσύ ξαφνικά και πολύ περισσότερο μην μας πεις ότι πας στην ΡIΚΣΣΥ λόγω του αντιμνημονιακού της προγράμματος.

Έλεος πια !  Λίγο περισσότερος σεβασμό στο χώρο που σας ανέδειξε πρώην σύντροφοι.

Παναγιωτακόπουλος: Δεν θα τους περάσει!



Το Μέλος της Π.Γ. ΠΑ.ΣΟ.Κ, Γ. Παναγιωτακόπουλος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

"Δεν θα τους περάσει !

Το 1989 υποδύθηκαν τους «αγγέλους της κάθαρσης» και προσπάθησαν να συκοφαντήσουν, να αμαυρώσουν και να διαλύσουν το «ενοχλητικό» ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Σήμερα επανέρχονται, χωρίς να έχουν διδαχτεί τίποτα από την ιστορία, προσπαθώντας να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους που τότε απέτυχε.
Η αλήθεια αναζητείται αφού προηγουμένως ρυθμιστεί στις παραμέτρους της πολιτικής εκμετάλλευσης.
Οι πολιτικές ευθύνες κατευθύνονται εκεί που βολεύει τις δημοσκοπικές καταγραφές.
Η ουσία του ελέγχου και της αναζήτησης ευθυνών, γελοιοποιείται και υποβαθμίζεται στο επίπεδο της μικροπολιτικής και του μικροκομματικού συμφέροντος.
Και αυτό είναι αναμενόμενο από την ακροδεξιά, τα εθνικιστικά μορφώματα και τους συκοφάντες που συντεταγμένα στήνουν ικριώματα όχι  για τους πολιτικούς τους αντιπάλους, αλλά για την ίδια τη Δημοκρατία.
Το να αναδεικνύει όμως η αυτοονομαζόμενη ως σύγχρονη «Αριστερά», την πολιτική αφέλεια και την επικινδυνότητα της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής της χώρας, σαν την αιχμή της πολιτικής της πρότασης, είναι και ασύμβατο με την ηθική και προκλητικό απέναντι στις δημοκρατικές αρχές του λαού μας.
Το να αναβιώνει στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα ο λαϊκισμός του Περόν της Αργεντινής, δεν αποτελεί προοδευτική αλλά συντηρητική εξέλιξη.
Η ένδεια πολιτικής πρότασης προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από επικίνδυνα παιχνίδια με την ίδια τη Δημοκρατική διαδικασία.
Η αδυναμία συγκροτημένου πολιτικού λόγου για μια εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση μετατρέπεται σε μια επικίνδυνη πρακτική πολιτικού αμοραλισμού.
Η αναζήτηση των πραγματικών ευθυνών για την αναποτελεσματικότητα, τα λάθη και τις παραλείψεις, θυσιάζεται στην αναγκαιότητα ικανοποίησης  μιας αγοραίας αντίληψης που επικαλείται το «κοινό περί δικαίου αίσθημα».
Αυτοί που σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ  ανέλαβαν εργολαβικά να τελειώσουν τη «δουλειά» που άφησαν μισή οι «πολιτικοί τους πρόγονοι» πριν από 23 χρόνια, ας είναι σίγουροι ότι δεν θα το καταφέρουν ούτε τώρα.

Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τα λάθη και τις αμαρτίες των δικών του πολιτικών,  πληρώνει τους επίορκους που άνθισαν στους κόλπους του, δεν πρόκειται όμως να υποκύψει στον ωμό εκβιασμό και την προκλητική παραχάραξη της αλήθειας.
Μπορεί η εποχή να ζητά ενόχους, μπορεί η αρένα να ζητά «αίμα», μπορεί ο λαϊκισμός να βρίσκει πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί, μπορεί η πολιτική να υποτάσσεται στο μικροκομματικό συμφέρον, μπορεί να  περιφρονούνται όλες οι βασικές αρχές, μόνο και μόνο επειδή «οι πολιτικοί» διαθέτουν το τεκμήριο της «ενοχής».
Η λύση δεν είναι η υποταγή μας στις απαιτήσεις της «εποχής» αλλά η ανατροπή των δεδομένων της. Μια ανατροπή που δεν μπορεί να έρθει από πολιτικές δυνάμεις που κινούνται στα όρια της πολιτικής αμετροέπειας και της φθηνής δημαγωγίας.
Η ηγεσία του  ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε και έχασε. Αποκάλυψε τις πραγματικές της προθέσεις.
Μένει στο ΠΑΣΟΚ και στην Ηγεσία του να αντιληφθούν το μέγεθος των ευθυνών τους απέναντι στην ιστορία και τη χώρα και να ανατρέψουν με τον επαναπροσανατολισμό της πολιτικής τους πρότασης με την επιστροφή στις ρίζες μας τη «συνωμοσία των μετρίων».
Μένει σε ΟΛΟΥΣ εμάς να αποδείξουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε".

H ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ...


Περνά στην αντεπίθεση η Μαργαρίτα Παπανδρέου ζητώντας τη δικογραφία, αντίγραφα των καταθέσεων των στελεχών του ΣΔΟΕ που αναφέρονται στην ίδια, προκειμένου να προχωρήσει στην κατάθεση μηνύσεων

Σύμφωνα με το περιβάλλον της Μαργαρίτας Παπανδρέου, ζητά τα αντίγραφα καταθέσεων, προκειμένου να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή της «από τον εξοντωτικό διασυρμό και την καταρράκωση που υπέστη και υφίσταται καθημερινά από  τις ασύστατες, ελεεινές, διαχεόμενες και αναπαραγόμενες συκοφαντικές διαδόσεις περί εμπλοκής της στην εν λόγω λίστα και μάλιστα, ως δήθεν δικαιούχου του απίστευτου χρηματικού ποσού των 550 εκατομμυρίων δολαρίων».

Η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, επικαλείται το άρθρο 31 του ΚΠΔ και το νόμιμο δικαίωμά της να της χορηγηθούν αντίγραφα των καταθέσεων και όποιο άλλο στοιχείο  την αφορά, «για να καταστεί σαφές ποιοι την έχουν συκοφαντήσει και προκειμένου να μην στραφεί συλλήβδην εναντίον δικαίων και αδίκων για την αποκατάσταση της  αξιοπρέπειάς, της τιμής και της υπόληψής της, που αναίτια  έχουν δεχθεί καίριο πλήγμα.

Σκανδαλίδης: θετικό το κάλεσμα του Προέδρου


Ο Κώστας Σκανδαλίδης ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα συσπείρωσης που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου. 

Με μία σύντομη ανακοίνωση, ο ανεξάρτητος βουλευτής Α' Αθήνας τονίζει ότι είναι αυτονόητη η ενεργός συμμετοχή και συμβολή του, με τις προτάσεις και τις θέσεις του στην πορεία προς το Συνέδριο του κόμματος, τον Φεβρουάριο.

«Θεωρώ εξαιρετικά αναγκαίο και θετικό το κάλεσμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την επανασυσπείρωση χωρίς προαπαιτούμενα όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στην προοπτική της παράταξής μας εν όψει του κρίσιμου Συνεδρίου.

Είναι χρέος μας να οργανώσουμε ένα γνήσιο, ανοιχτό, αντιπροσωπευτικό και δημοκρατικό Συνέδριο που θα γίνει αφετηρία για την ανασύνταξη του ευρύτερου δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου. Είναι αυτονόητη η ενεργός συμμετοχή και συμβολή μου, με τις προτάσεις και τις θέσεις μου σ'αυτή την πορεία» τονίζει ο Σκανδαλίδης, ο οποίος διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Νοέμβριο, μετά την καταψήφιση του τρίτου Μνημονίου.

Ο Σκανδαλίδης είχε  επανεγγραφεί στην τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, καθώς κατά δήλωσή του "κανείς δεν μπορεί να του κόψει τη διαδρομή στο Κίνημα", αλλά κατά τα φαινόμενα οι περιπλανήσεις απέβησαν άκαρπες και μετά την θετική εξέλιξη της λίστας προοιωνίζονται και άλλες αφίξεις και επαναπατρισμοί....

Ο ξένος που θα μας σώσει...


Του Μιχάλη Κορδαλή

"Αφιερωμένο στους νέους και τους απανταχού Έλληνες της διασποράς που στάθηκαν που αρωγοί για την αναγέννηση της πατρίδας μας σε κάθε ιστορικό σταυροδρόμι"

Αφιερωμένο κι από εμάς στην προοδευτική και δραστηριοποιημένη για τα κοινά νεολαία μας. Ο ενεργός πολίτης είναι αυτός που θα επιτύχει την ανάκαμψη της χώρας και εκεί οφείλουμε να στρέψουμε τις δυνάμεις μας.

"Είναι γεγονός πως την τελευταία τριετία της βίαιης στροφής μπροστά στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, το χρηματοπιστωτικό σύστημα δοκιμάστηκε απ΄την μεγάλη έξοδο κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Ωστόσο, η πλέον σημαντική ταυτόχρονη έξοδος που συντελέστηκε είναι αυτή του ανθρώπινου κεφαλαίου, των νέων δηλαδή επιστημόνων κι εργαζομένων που επέλεξαν το δρόμο της απασχόλησης μακρυά απ΄την Ελλάδα και πιο μακρυά κυρίως από ένα μέλλον ανεργίας, οικονομικής επισφάλειας και υποαμειβόμενης εργασίας. Πρόκειται για ένα κεφάλαιο που όταν αποκτήσει κρίσιμη μάζα είναι ικανό να έχει είτε αναγεννητικές είτε καταστροφικές επιπτώσεις.Το εφιαλτικό ποσοστό της ανεργίας λοιπόν και η πανευρωπαϊκή πρωτιά της νεανικής ανεργίας στη χώρα μας με κάτι παραπάνω από 1 στους 2 κάτω των 25 να μην εργάζονται ωθεί την ελληνική νεολαία να αναζητήσει την τύχη της εκτός των τειχών. Η θλιβερή παραδοχή όμως δεν είναι αυτή αλλά εκείνη που θέλει την ελληνική κοινωνία να αποστερείται από το πιο παραγωγικό, το πιο δημιουργικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.Άνθρωποι με ζήλο, επιστημονική αρτιότητα, όρεξη για εργασία και διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο αντί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ασθμαίνουσα ελληνική κοινωνία κι οικονομία επιλέγουν να τις παράσχουν σε άλλες χώρες που έχουν και τη βούληση να τους εντάξουν συνολικά στον εγχώριο ιστό και να τους προσφέρουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Oι νέοι Έλληνες δεν είναι πια σίγουρα οι γκασταρμπάιτερ του παρελθόντος αλλά υψηλών προσόντων εξειδικευμένοι εργαζόμενοι. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως η προίκα, η εθνική "επένδυση" της δημόσιας παιδείας έστω και με τις στρεβλώσεις της δεν πρέπει να είναι μια ακόμη θυσία που θα πάει χαμένη. Άλλωστε τα ίδια τα κράτη που αποτελούν κράτη υποδοχής αυτής της νέας "ιδιότυπης" μετανάστευσης καλά καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού έχουν διαμορφώσει αντίστοιχες στρατηγικές κοινωνικού και φορολογικού κυρίως χαρακτήρα που δεν ευνοούν την πρόσκαιρη απασχόληση αλλά την ένταξη και την παγίωση της παραμονής των νέων εργαζομένων που μπολιάζουν την κοινωνική και οικονομική ζωή της καινούριας τους εγκατάστασης.

Βέβαια κάθε κρίση είναι πάντοτε και μια ευκαιρία. Ευκαιρία για νέους με τολμη να "πλουτίσουν" σε γνώσεις, κοινωνική κι επιστημονική εμπειρία αντί να παραμένουν σε μια χώρα χαμηλών προσδοκιών, με μια πολιτική τάξη που επενδύει στο λαϊκισμό των άκρων της πολιτικής γεωγραφίας και στην πελατεία του οικονομικού παρασιτισμού. Μια χώρα που αν δεν ανακοπεί αυτή η πορεία εκτροπής του εθνικού διαλόγου στις "ως δια μαγείας" λύσεις, δεν σταθμιστούν οι συλλογικές μας προτεραιότητες ενδέχεται να μεταραπεί σε κοινωνικό λάκκο των κάτω Βαλκανίων.

Τώρα λοιπόν, που οι μαγικές λύσεις στερεύουν, όπως απέδειξε το δυστυχές παράδειγμα της προσφιλούς μας Κύπρου, τώρα που το παραμύθι δεν έχει "πρίγκηπα" αλλά μόνο το δράκο του εκφασιστικού λαϊκισμού αποδεικνύεται πως ο μόνος ξένος που θα μας σώσει είναι αυτοί, οι νέοι Έλληνες του εξωτερικού.

Οι νέοι που με τη δουλειά τους, την άρτια κατάρτιση τους αποτελούν την καλή έξωθεν μαρτυρία για την Ελλάδα. Αυτοί και η διάθεση τους για προκοπή είναι η πρώτη ελπίδα για ανάκτηση της εθνικής μας αξιοπιστίας στο εξωτερικό κι όχι ο "εξαγωγικός" πολιτικαντισμός. Είναι οι ίδιοι νέοι που με το προϊόν της εργασίας τους ίσως ακόμη και στο άμεσο μέλλον θα μας κάνουν να αισθανθούμε ξανά υπερηφάνοι. Η εμπειρία τους σε διαφορετικά μήκη και πλάτη της υφηλίου θα καταστή επιπλέον χρήσιμη σε μια ενδεχόμενη προσπάθεια κινητοποίησης των δημιουργικών δυνάμεων του Ελληνισμού για τον εξορθολογισμό κι εκσυγχρονισμό του κράτους.

Ταυτόχρονα οι νέοι Έλληνες μετανάστες καταδεικνύουν αυτό που και η δημοσινονική πληγή της κρίσης έχει καταστήσει σαφές εδώ και πολύ καιρό. Ότι δηλαδή χρειάζεται σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και συνολική στρατηγική στην Παιδεία και την Εργασία για να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει μέλλον σ' αυτόν το τόπο.

Μέλλον που δεν μας εξασφαλίσει κανένας "σκοτεινός" ξένος χρηματοδότης αλλά τα δικά μας παιδιά που διδάσκουν πως κοινή πατρίδα είναι η Αξιοπρέπεια".

Από ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ http://www.left-socialdemocracy.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9.html

Οταν ο δημοσιογράφος υποκαθιστά τις αρχές....


Πολλά τα ερωτηματικά για την λίστα Λαγκάρντ και τη δαιδαλώδη διαδρομή της.
Ένας από τους "βασικούς " πλέον πρωταγωνιστές, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, δημισίευσε στο περιοδικό του Hot Doc ότι "έδωσε " το USB stick του για έλεγχο και τα  αποτελέσματα του «εργαστηριακού ελέγχου» των αρχείων δείχνουν "εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο έλεγχος έγινε από ειδικό πραγματογνώμονα τόσο στο ίδιο το στικάκι όσο και στα 2.059 μεμονωμένα αρχεία Excel που περιέχονται σε αυτό. Η πραγματογνωμοσύνη αυτή έδειξε,  ότι το στικάκι που έχει στην κατοχή του «προέρχεται από αντιγραφές που δεν γνωρίζουμε» ενώ δεν υπάρχουν σε αυτό ίχνη διαγραφής αρχείων.

Όσον αφορά τα ίδια τα 2.059 αρχεία, ο έλεγχος του πραγματογνώμονα του Hot Doc έδειξε ότι αυτά πρωτοδημιουργήθηκαν σε μορφή Excel στις 15 Απριλίου 2009. Στη συνέχεια, υποστηρίζει το δημοσίευμα, οι πληροφορίες (μεταδεδομένα) που διατηρούν τα ίδια αρχεία Excel δείχνουν ότι αυτά τυπώθηκαν σε δύο μαζικές «εκτυπώσεις» στις 13 Οκτωβρίου 2009: τα πρώτα 515 αρχεία σε έναν εκτυπωτή Ricoh και μετά τα υπόλοιπα 1544 αρχεία μετασχηματίστηκαν σε μορφή PDF. Όπως γράφει, αυτό δείχνει ότι πιθανότατα οι Γάλλοι δημιουργοί των αρχείων Excel τα τύπωσαν πριν τα παραδώσουν στην Ελλάδα.


Το ενδιαφέρον σημείο του άρθρου εστιάζεται στην ημερομηνία αντιγραφής και στα ονόματα των αρχείων στο USB stick που έχει στην κατοχή του ο Βαξεβάνης. Η ημερομηνία αντιγραφής/δημιουργίας θα έπρεπε να είναι κάποια ημέρα του Οκτωβρίου του 2010, οπότε εξ όσων γνωρίζουμε ο συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου αντέγραψε τα αρχεία από το αρχικό CD που χάθηκε στο USB stick.

Αλλά, ο Βαξεβάνης υποστηρίζει ότι η πραγματογνωμοσύνη του δείχνει πως τα αρχεία στο δικό του στικάκι έχουν ημερομηνία 4 και 5 Αυγούστου 2010. «Περίοδο κατά την οποία όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση Λαγκάρντ διαβεβαιώνουν πως δεν είχαν καν τη λίστα». Αυτό σημαίνει,  πως είτε ο Παπακωνσταντίνου ψεύδεται για την ημερομηνία που παρέλαβε το CD και έκανε την αντιγραφή είτε «πρόκειται για λίστα από δύο διαφορετικές παραδόσεις».

Ο Βαξεβάνης υποστηρίζει πως το σενάριο της ύπαρξης δύο διαφορετικών λιστών ενισχύεται από το γεγονός ότι τα 2.059 αρχεία που έχει στη διάθεσή του έχουν και ελαφρώς διαφορετική ονομασία από εκείνα που έχει στην κατοχή του ο οικονομικός Εισαγγελέας. Τα δικά του είναι της μορφής "B1234567890.xls", ενώ του Πεπόνη έχουν ονόματα της μορφής "BUT.1234567890.xls".

Έτσι, από τα στοιχεία που έχει ο Βαξεβάνης συνάγει ότι πριν από την επίσημη παράδοση του CD τον Οκτώβριο του 2010, κάποιος (ο Παπακωνσταντίνου ή άλλος) παρέλαβε «ένα άλλο CD με άλλα αρχεία, τα αντέγραψε σε USB και τα παρέδωσε στο ΣΔΟΕ αντί αυτού που έφτασε επίσημα στην Ελλάδα».

Με αυτό το σκεπτικό, το άρθρο αφήνει υπόνοιες ότι ίσως εμπλέκονται μυστικές υπηρεσίες. Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι η χρήση αντιγράφων με ελαφρές διαφοροποιήσεις «είναι συνήθης πρακτική μυστικών υπηρεσιών» όταν δίνουν απόρρητα έγγραφα σε τρίτους, «να τους δίνουν τα ίδια έγγραφα στα οποία όμως έχουν αφήσει κάποια ιδιαίτερα σημάδια (σ.σ. το διαφορετικό όνομα) για να εντοπίσουν από πού προήλθε η διαρροή».
Στο ίδιο μήκος κύματος, το δημοσίευμα αναφέρει ότι τον Μάρτιο του 2010 υπήρξε «εκταμίευση 10 εκατομμυρίων ευρώ από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Οικονομικών».
Αφήνει πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο τα συγκεκριμένα αρχεία με τα αλλαγμένα ονόματα να έχουν δοθεί ανεπίσημα από την κυρία Λαγκάρντ ή να προήλθαν από παράλληλη διαπραγμάτευση που έκανε ο τότε γενικός γραμματέας, Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

«Έχω το USB που καταγράφει πότε δημιουργήθηκε και πώς από το CD Παπακωνσταντίνου», έγραψε χθες στο Twitter του ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος πρόσθεσε στη συνέχεια: «4 μέρες προσπαθώ να δώσω το υλικό στον κ Πεπόνη. Δεν έχει δείξει κάποιο ενδιαφέρον».

Πολλά είναι τα ύποπτα σημεία αυτής της ιστορίας με κραυγαλέο την άρνηση των οικονομικών εισαγγελέων στην εντολή του προϊσταμένου τους να δόσουν το usb  για πραγματογνωμοσύνη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την οποία θα έπρεπε να είχαν συνεργαστεί από την αρχή.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ένα έγκλημα ζητά ενόχους...



Εκεί που περιμέναμε παραμονές Χριστουγέννων να καταστραφεί ο κόσμος...ήρθε η βόμβα της αποκάλυψης για το "σβήσιμο" των ονομάτων των συγγενών του Παπακωνσταντίνου από τη διαβόητη λίστα Λαγκάρντ.
Και αφού ο πρώην υπουργός διαγράφεται σε χρόνο ρεκόρ, διασύρεται, ακούγονται σενάρια επί σεναρίων, ξοδεύονται ώρες τηλεοπτικών αναλύσεων, αφού ετοιμάζονται να στηθούν κάλπες στη Βουλή για εξεταστική που θα τον παραπέμψει σε ειδικό δικαστήριο. Την ώρα που συζητούν και εμπλέκουν και άλλα ονόματα Βενιζέλο, Παπανδρέου, Παπαδήμο...αποκαλύπτεται ότι το στικάκι στα χέρια του Πεπόνη είναι άλλο από αυτό που είχε αντιγράψει ο Παπακωνσταντίνου.

Όταν οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου ήδη, έκαναν το αυτονόητο για να αποδείξουν την αθωότητά τους, κατέθεσαν τις φορολογικές  δηλώσεις και έγγραφα που αποδεικνύουν το νόμιμο των χρημάτων και ότι είναι φορολογημένα, ένα μέρος του κατηγορητηρίου κλονίζεται. Γιατί να προβεί ο υπουργός σε τέτοια κίνηση χωρίς νόημα αναρωτιέται κανείς.
Όπως επίσης, αναρωτιέται αν η εξέταση αυτή των "υπόπτων συγγενών" σχετικά με το νόμιμο του ποσού έπρεπε να γίνει πριν την απαγγελία κατηγοριών στον Παπακωνσταντίνου. Αλλά, αυτό θα συνέβαινε σε μια χώρα που λειτουργεί το κράτος, όχι η εξουσία, οι πολιτικοί, αλλά ο κρατικός μηχανισμός της.

Η άλλη αποκάλυψη που έσκασε σαν βόμβα, έρχεται να συμπληρώσει το τσουνάμι της ανατροπής στο παρά πέντε της παραπομπής Παπακωνσταντίνου, με τη δημοσιοποίηση ότι στο στικάκι του Πεπόνη το αρχείο έχει ημερομηνία δημιουργίας αρχές Ιουλίου 2011, αφού δηλαδή ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ από το Υπουργείο Οικονομικών, μια εξέλιξη που ενισχύει το ενδεχόμενο η αλλοίωση να έγινε από κάποιον άλλο εκτός από εκείνον.

Αλλά πως αυτή η λεπτομέρεια ξεχάστηκε από τη συμπληρωματική δικογραφία του Πεπόνη που ουσιαστικά καταδίκασε τον πρώην υπουργό.

Άνευ ουσίας και η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ- Βενιζέλου, για την ευθύνη του και οι φόβοι για αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, αφού το αντίγραφο που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης γράφτηκε στις αρχές Ιουλίου που 2011, αφού δηλαδή ο Παπακωνσταντίνου είχε αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών αλλά και πριν την παραλάβει για πρώτη φορά στα χέρια του ο Βαγγέλης Βενιζέλος, στα τέλη Ιουλίου όπως έχει καταθέσει και ο Διώτης.

Υπενθυμίζεται ότι το USB που βρίσκεται σήμερα στα χέρια του Πεπόνη παραδόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια, από εκεί δόθηκε στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο που το παρέδωσε στον Άρειο Πάγο.

Έτσι, ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης θα κληθεί να εξηγήσει πως και γιατί έγινε η κόπια του USB που του είχε παραδώσει ο Παπακωνσταντίνου και πού βρίσκεται το αρχικό USB.

Όμως έπρεπε να φτάσουμε ως εδώ για να αποκαλυφτεί αυτό που η Δικαιοσύνη έπρεπε να έχει διερευνήσει από την αρχή;

Από την άλλη πλευρά, μήπως να εξετάσουμε το πραγματικό πρόβλημα που δεν αναδείχθηκε από κανένα; Τι είναι αυτή η λίστα; Προϊόν εγκλήματος. Πως την αξιοποιεί ένα ευνομούμενο κράτος; Καλεί τους καταθέτες να αποδείξουν ότι τα χρήματα αυτά έχουν φορολογηθεί και είναι νόμιμα, χωρίς τυμπανοκρουσίες.
Μπορούσε αυτό να γίνει στην Ελλάδα;
Από ποια υπηρεσία; Τι άλλο έπρεπε να κάνει ο Υπουργός;
"Δεν προστατεύτηκα" είπε ο Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξή του.
Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με την διαφθορά στο κόκκινο, με τις αλλοτριωμένες ως το μεδούλι υπηρεσίες, δεν μπορεί να γίνει αυτό. Πως να επιβάλεις "επιχείρηση καθαρά χέρια" χωρίς να έχεις το απαιτούμενο προσωπικό που θα μπορέσει να φέρει να πέρας την υπόθεση;

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Είναι τιμή μου να με στοχοποιούν οι ακροδεξιοί, νεοναζί και καθ' έξιν και επάγγελμα συκοφάντες



Είναι τιμή μου να με στοχοποιούν με την υπογραφή τους ακροδεξιοί, νεοναζί και καθ' έξιν και επάγγελμα συκοφάντες.

Αποτελούν απλά τον τελευταίο -και τον πιο θλιβερό- κρίκο της ενορχηστρωμένης στοχοποίησής μου που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια.
 
Ό,τι και να κάνουν, εγώ είμαι εδώ.

Θα στέκομαι πάντα απέναντι στη δημαγωγία, την πατριδοκαπηλεία, το λαϊκισμό και τη βία, που διαιρούν τον Ελληνικό λαό.

Και δεν θα πάψω ποτέ να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μου, για τη Δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Για τις μεγάλες αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

Για ένα πολιτικό σύστημα που θα δίνει καθημερινά μάχη με τις πελατειακές αντιλήψεις, θα μάχεται απέναντι στα οργανωμένα μικρά και μεγάλα συμφέροντα, θα συγκρούεται με τα πάσης φύσεως κατεστημένα.

Για μία Ελλάδα απαλλαγμένη από μικροκομματικές πολιτικές συμπεριφορές και σκοπιμότητες, που όχι μόνο αδικούν την εικόνα μας, τις προοπτικές μας και την αναπτυξιακή μας πορεία, αλλά καθηλώνουν την Ελλάδα σε εξάρτηση από τρίτους.



Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2013

H Ομιλία Βενιζέλου στην ΚΟΕΣ


"Σας καλωσορίζω στο ΠΑΣΟΚ της νέας χρονιάς με πολύ μεγάλη χαρά και αγάπη. Εύχομαι καλή χρονιά, χρόνια πολλά, υγεία και αντοχή σε όλες και όλους. Ξεκινάω με την εισήγηση και θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναναφερθούμε στις ευχές.

Φίλες και φίλοι, η χώρα βρίσκεται δυστυχώς αντιμέτωπη με ακραία φαινόμενα πολιτικού τυχοδιωκτισμού που παίζουν εν ου  παικτοίς με την πορεία της χώρας.

Ενώ το νέο έτος, το 2013, αρχίζει στην πραγματικότητα ως έτος ανάκαμψης, κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι αρχίζει ως έτος επιστροφής στο παρελθόν.

Τώρα που η χώρα θέλει να ελπίσει, τώρα που η χώρα θέλει να είναι πιο αισιόδοξη, πιο δημιουργική, κάποιοι θέλουν να την καθηλώσουν στη μιζέρια.

Ενώ πρέπει να διαμορφώσουμε όλοι μαζί οι Έλληνες τις προϋποθέσεις της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συνοχής, κάποιοι καλλιεργούν ενσυνειδήτως για μικροκομματικούς λόγους, το διχασμό, την πόλωση, την οξύτητα.

Το πολιτικό ρεσάλτο του ΣΥΡΙΖΑ

Και γίνομαι συγκεκριμένος: Ο ΣΥΡΙΖΑ για υπαρξιακούς λόγους, από την ίδια τη φύση του πια, επένδυσε στην καταστροφή, στο θάνατο της χώρας και έχασε δύο φορές.

Την πρώτη φορά έχασε στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, ιδίως στη δεύτερη, την πολωτική αναμέτρηση του Ιουνίου.

Τη δεύτερη φορά έχασε λόγω της συμφωνίας που επιτεύχθηκε τελικά τον Δεκέμβριο, μετά από κόπους και δυσκολίες και με καθυστέρηση, λόγω της συμφωνίας με τους εταίρους μας που βασίστηκε βεβαίως στο κεκτημένο του Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2012.

Τώρα, ελάχιστους μήνες μετά τις εκλογές και λίγες εβδομάδες μετά τη συμφωνία του Δεκεμβρίου απεφάσισε να τα παίξει όλα για όλα. Απεφάσισε να οργανώσει -όπως είπα- ένα πολιτικό ρεσάλτο, βασισμένο στη θεσμική βαρβαρότητα που έχει δύο άξονες:

-          Ο πρώτος άξονας είναι η ενθουσιώδης επάνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στη λεγόμενη αντισυστημική συμπεριφορά, στον εγκωμιασμό και την υπόθαλψη της βίας. Έχουμε δει τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη, του κ. Καραγιαννίδη, την επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διαχειριστεί το νέο, εκλογικό και κοινοβουλευτικό του μέγεθος. Γυρίζει στον πυρήνα του και είναι αιχμάλωτος αυτής της αντισυστημικής συμπεριφοράς.

-          Ο δεύτερος άξονας είναι αυτή η περιβόητη ευκαιρία της «λίστας Λαγκάρντ», που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταστήσει μοχλό επίθεσης κατά του ΠΑΣΟΚ εναντίον μου, επειδή είμαι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δεν ενδιαφέρεται για την ουσία αλλά για την κατασκευή και διαχείριση εντυπώσεων.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως ξέρετε, μόλις διαπιστώθηκε αυτό το απροσδόκητο και αδιανόητο γεγονός της νόθευσης της λίστας, αντέδρασε άμεσα και πολιτικά και κομματικά και θεσμικά, συνυπογράφοντας την πρόταση των τριών κομμάτων.

Η επίθεση εναντίον της παράταξης και εναντίον μου αλλά και εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, γίνεται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της κυβερνητικής σταθερότητας και της στρατηγικής προοπτικής της χώρας.

Νόμιμα και φορολογημένα τα χρήματα των συγγενών του Παπακωνσταντίνου


Η Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγός της Συμεών Σικαρίδης, οι οποίοι εξετάζονται ως ύποπτοι από τους οικονομικούς εισαγγελείς, υποστηρίζουν ότι τα εισοδήματά τους ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ και αιτιολογούν το ύψος της κατάθεσης.
Για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους προσκόμισαν αντίγραφα των φορολογικών τους δηλώσεων, αλλά και έγγραφα από την πώληση ακινήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τα στοιχεία που παρέδωσαν στους οικονομικούς εισαγγελείς προκύπτει ότι μέχρι το έτος 2005 τα εισοδήματά τους ανέρχονταν σε 4,2 εκατ. ευρώ και μετά το 2005 ήταν 6,3 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στον Ανδρέα Ροσσώνη, σύζυγο της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ, ισχυρίζεται ότι ο ίδιος είχε κλείσει το λογαριασμό από το 2005.

Όπως υποστήριξε, νωρίτερα υπήρξαν καταθέσεις ύψους 750.000 ευρώ και 150.000 δολαρίων. Ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για κεφάλαια που έφερε στην Ελλάδα, κάνοντας χρήση του νόμου Αλογοσκούφη περί επαναπατρισμού κεφαλαίων, πληρώνοντας το φόρο που του αναλογούσε.

Τους ισχυρισμούς του αυτούς θα μελετήσουν και θα αποτιμήσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, προκειμένου να διαπιστώσουν αν κατάφεραν να διαλύσουν τις υπόνοιες περί τελέσεως φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Οι συγγενείς του πρώην υπουργού αρνούνται επίσης ότι έπειτα από δική τους προτροπή αφαιρέθηκαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά αρχεία από το πρωτότυπο CD που έφτασε από τη Γαλλία.


Αλέξη, κρατάει μαχαίρι...


Μήνυμα, με "πολιτικό περιεχόμενο" και αποδέκτη τον ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, κατά την κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ, στην πρώτη συνάντηση εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της παράταξης για τη φετινή χρονιά, στη Βουλή.

Ο Βενιζέλος τόνισε ότι η χρονιά ξεκινά φαινομενικά αρνητικά, καθώς, όπως τόνισε το ΠΑΣΟΚ δέχεται επίθεση. Σημείωσε, ωστόσο, ότι μπορεί να είναι και ευκαιρία για πολύ θετικούς οιωνούς και όρους.

Συνεχίζοντας και παραπέμποντας στο μαχαίρι το οποίο κρατούσε προκειμένου να κόψει την πίτα, ο Βενιζέλος είπε ότι "επομένως, καλού- κακού, κρατάμε κι ένα μαχαίρι".

"Το λέω αυτό γιατί η στρατηγική που εφαρμόζουν οι φίλοι μας στον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ έχει δύο άξονες: Ο ένας άξονας είναι εκ νέου εγκωμιασμός της βίας κι ο άλλος άξονας είναι η ποινικοποίηση και η στοχοποίηση" ανέφερε ο Βενιζέλος. Στον ίδιο τόνο αναφερόμενος στην πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "γι' αυτό είδαμε κι ένα κείμενο χτες, που εμφανίστηκε ως νομικό, ενώ είναι σαν προκήρυξη από τη βίλα Αμαλία".

Το πολιτικό χιούμορ είναι αποδεκτό και "χρήσιμο" όταν φέρνει τον πολιτικό πιο κοντά στον πολίτη. Η αλήθεια είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Βενιζέλος θα έπρεπε να εμφανίζεται  ιδιαίτερα προσεκτικός.  Καλώς ή κακώς, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται με ένα "αέρα" αποδοχής από το εκλογικό σώμα, πολύ κοντά στην εξουσία, ενώ τον ίδιο τον έχουν στήσει στο τοίχο για την διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.
Η υπεροπτική και υποτιμητική στάση  οποιουδήποτε πολιτικού, ιδιαίτερα κάποιου που η δημοτικότητα του βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά για το μέγεθος της παράταξης που εκπροσωπεί, απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του, δεν ωφελεί.
Η αντιπαράθεση με πολιτικούς όρους, τα επιχειρήματα και η καθαρή πολιτική τοποθέτηση είναι αυτή που επιθυμεί η ελληνική κοινωνία. Επίσης, επιθυμεί πολιτικό θάρρος και ανάληψη ευθυνών.
Η καλύτερη λύση για να αποφύγει την πίεση και την φθορά του Κινήματος, θα ήταν να ζητήσει ο ίδιος ο Βενιζέλος να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες του...

ο Παπανδρέου έκανε το αυτονόητο


Μια πολύ καλή επισήμανση από το SmartPost μας θυμίζει όλο το άδικο της "γκρίνιας" και των επιθέσεων που έχει δεχθεί ο Γιώργος Παπανδρέου για τις δραστηριότητές του εκτός Ελλάδας- οι οποίες τιμούν τη χώρα μας, να υπογραμμίσουμε εμείς.

"Το αυτονόητο έκανε ο Παπανδρέου. Πόσοι όμως έκαναν το ίδιο;
Και τι δεν έχει ακούσει εδώ και μήνες ο Γιώργος Παπανδρέου για την απόφασή του να δίνει διαλέξεις σε κάποια από τα διασημότερα πανεπιστήμια του κόσμου. Προφανώς αν δεν έκανε τίποτα και τριγυρνούσε σε ταβέρνες ή σε ταξιδάκια αναψυχής, τα κοράκια που τον έχουν στοχοποιήσει δεν θα ασχολιόντουσαν μαζί του, αν κρίνουμε από το απόλυτο απυρόβλητο στο οποίο έχουν κάποιες περιπτώσεις που κάνουν ακριβώς αυτό…λέμε τώρα…
Τώρα μαθαίνουμε (εδώ) ότι εδώ και μήνες “με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ζητήσει να του παρακρατείται από τη μηνιαία του βουλευτική αποζημίωση το ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες απουσίας του στο εξωτερικό”.
Και μάλιστα το έκανε αθόρυβα, χωρίς ταρατατζούμ, παρά τα όσα άκουγε κάθε μέρα από τα γνωστά κοράκια. Τους άφησε να γράφουν, να λένε και να εκτίθενται.
Το αυτονόητο έκανε. Αλλά το ερώτημα είναι: Πόσοι έκαναν το ίδιο; Έχουν κάνει το ίδιο για παράδειγμα όσοι, σε αντίθεση με τον Παπανδρέου, δεν κάνουν και απολύτως τίποτα όταν λείπουν από τη Βουλή;

Θα το ερευνήσουμε…"

Από το SmartPost http://www.smartpost.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF%CE%B9/

Οι τέσσερεις κάλπες..πολλά διλήμματα


Τελικά, όπως δείχνουν οι εξελίξεις στην Βουλή θα στηθούν οχι μία, ούτε δύο αλλά τέσσερις κάλπες ώστε να παραπεμφθούν οι φερόμενοι ως υπαίτιοι της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ.

Η Βουλή έχει χωριστεί και τέσσερις θα είναι οι προτάσεις για Προκαταρκτική επιτροπή που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των πρωταγωνιστών της υπόθεσης.
Η πρώτη πρόταση προέρχεται από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, τα οποία έσπευσαν άμεσα να καταθέσουν κοινή πρόταση για παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η τρικομματική αποφάσισε να εξαιρέσει από την διαδικασία τον Βαγγέλη Βενιζέλο προκειμένου να μην έχει κλυδωνισμούς και αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση, καθώς θα πληγεί η κυβερνητική συνοχή. Ετσι, τα κόμματα της αντιπολίτευσης συντονίζουν τα πυρά τους εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αφού θεωρείται «αδύναμος κρίκος» στην όλη υπόθεση.

Η δεύτερη πρόταση λοιπόν, προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και ζητά παραπομπή και του Βαγγέλη Βενιζέλου.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα κάνει λόγο για πολιτικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των πολιτικών τους προϊσταμένων για τη διαχείριση της Λίστας Λαγκάρντ, από το 2010 έως σήμερα, ενώ τονίζει πως «μοναδικός της πρότασης είναι η αναζήτηση της αλήθειας, η άρση του καθεστώτος της γενικευμένης φοροασυλίας που απολαμβάνει η εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου, αλλά και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στη δικαιοσύνη, στη δημοκρατία και τους θεσμούς της».

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η Χρυσή Αυγή κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν εξαίρεσε τον Γιώργο Παπανδρέου από την πρότασή του για Προκαταρκτική επιτροπή για μικροκομματικούς λόγους που δεν έχουν σχέση με την αναζήτηση της αλήθειας και την πολιτική βούληση να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Ετσι, και τρίτη κάλπη θα στηθεί στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αφού η Χρυσή Αυγή αποφάσισε να στηρίξει την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η τέταρτη κάλπη θα στηθεί για τον πρώην Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης "ειδικού σκοπού".

Αυτό που απασχολεί την ΝΔ και τον Σαμαρά όμως, δεν είναι η τύχη των Παπανδρέου και Παπαδήμου. Πολλοί «γάλαζιοι» υπουργοί και στελέχη δεν θέλουν να στηρίξουν τον Βενιζέλο, ένα μεγάλο κομμάτι της κομματικής βάσης και της κοινοβουλευτικής ομάδας διαμηνύει ότι είναι λάθος να στηριχθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ.

Έτσι στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί μεγάλος προβληματισμός, ενώ καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να μείνει αμέτοχο στη σφοδρή σύγκρουση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σαμαράς έχει ζητήσει από τους επιτελείς του να εξηγήσουν με τον πειστικότερο τρόπο στους επίφοβους βουλευτές πόσο κακό θα προκαλέσουν στην κυβέρνηση αν ψηφίσουν με βάση τις παρορμήσεις τους και όχι τη «λογική». Έτσι, εξετάζονται όλοι οι "κλασσικοί" τρόποι ελέγχου των επίφοβων «ανταρτών». Δηλαδή, ο ακροβολισμός σε καίρια σημεία στην αίθουσα της Ολομέλειας έμπιστων βουλευτών που θα παρακολουθούν διακριτικά τους συναδέλφους τους την ώρα που θα διπλώνουν τα ψηφοδέλτια,πριν τα ρίξουν στην κάλπη.

Πάντως, στη Νέα Δημοκρατία διαρρέουν ότι υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο η κάλπη για τον Παπανδρέου να λειτουργήσει εκτονωτικά για την περίπτωση του Βενιζέλου. Οτι δηλαδή, οι περισσότεροι από τους περίπου 20 βουλευτές του κόμματος που θα ψήφιζαν υπέρ της παραπομπής του Βενιζέλου. θα αρκεστούν να παραπέμψουν τον Παπανδρέου, πράγμα που δεν έχει λογική βέβαια, να θεωρούν υπαίτιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος μάλιστα δεν έκανε όλη τη θητεία του και να μην θεωρούν τον υπεύθυνο υπουργό, ο οποίος είχε μείνει και μετά από την αποχώρηση Παπανδρέου, στη θέση του.

Σε κάθε περίπτωση η αναβολή κατά μερικές ημέρες της συζήτησης στη Βουλή και της μυστικής ψηφοφορίας δίνει μεγαλύτερη άνεση χρόνου για ζυμώσεις και... μασάζ σε όσους προβάλουν αντιρρήσεις για την σαφή πρωθυπουργική εντολή.

Το κλίμα ωστόσο είναι βαρύ και στο  ΠΑΣΟΚ και οι εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ρίχνουν βαριά σκιά πάνω στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.


Αρκετοί βουλευτές ανησυχούν από τον ανοιχτό πόλεμο που έχει εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Βενιζέλου και ορισμένοι εκφράζουν ανησυχία για την τελική έκβαση της ψηφοφορίας στη Βουλή αφού φοβούνται ότι πολλοί θα θελήσουν να καταδικάσουν και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα έμπειρα κομματικά στελέχη αποφεύγουν να στηρίξουν ανοιχτά τον Βενιζέλο και αρνούνται να συμμετέχουν σε τηλεοπτικές εκπομπές με το επίμαχο θέμα. Ανησυχία υπάρχει στην Ιπποκράτους και για την ψηφοφορία στη Βουλή όχι γιατί εκτιμούν ότι μπορεί να έχει τύχη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά επειδή ο Βενιζέλος δεν μπορεί παρά  να βγει τραυματισμένος από τη διαδικασία.


Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Το αποτύπωμα...


Ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,  Μάνος Σφακιανάκης με την υπηρεσία του έχουν αναλάβει να αποκρυπτογραφήσουν το ηλεκτρονικό αποτύπωμα το οποίο άφησε το στικάκι με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ και τις παρεμβάσεις που έγιναν σε αυτό.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής με έγγραφό του προς τους συναδέλφους του Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη διέταξε να ξεκινήσει η διαδικασία στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη, από καιρό.

Στο έγγραφό του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι με τη συνδρομή της εξειδικευμένης υπηρεσίας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι δυνατόν να διαπιστωθούν οι παραβιάσεις και οι αλλοιώσεις που έγιναν στο στικάκι που περιέχει τα ονόματα της λίστας.

Οι εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπορούν  να διαβάσουν πληροφορίες οι οποίες ίσως φανούν χρήσιμες στους οικονομικούς εισαγγελείς προκειμένου να στοιχειοθετήσουν συγκεκριμένες κατηγορίες εναντίον των προσώπων που οδηγούνται στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής και μπορούν να τους οδηγήσουν σε Ειδικό Δικαστήριο.

Δικαστικές αρχές φέρονται αισιόδοξες ότι μετά την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία θα εκπονήσει το πόρισμα που δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί και η εισαγγελική εκδοχή για πιθανή αλλοίωση της λίστας και για τις παρεμβάσεις που έγιναν στα ηλεκτρονικά αρχεία, ενώ δεν αποκλείεται να εμπλακούν στην υπόθεση και άλλα πρόσωπα που ως τώρα δεν έχουν στοχοποιηθεί.

Οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, φέρονται σύμφωνα με πληροφορίες ότι γνωρίζουν την ακριβή ημερομηνία που δημιουργήθηκε το USB memory stick ως αντίγραφο της περίφημης λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο εισαγγελείς φέρονται ότι είναι σε θέση να γνωρίζουν πότε αντιγράφηκε το συγκεκριμένο αρχείο, άρα γνωρίζουν και ένα πρόσωπο (από αυτά που κατά καιρούς κατείχαν τη λίστα) που μπορεί να αλλοίωσε τη λίστα. Ωστόσο, για να υπάρξει βεβαιότητα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα, η οποία θα δείξει αν το επίμαχο stick είναι η πρώτη αντιγραφή από το CD της λίστας Λαγκάρντ ή αν πρόκειται για αντιγραφή της αντιγραφής.

«Η όποια επεξεργασία σημειώθηκε -ακόμη και για ασήμαντους λόγους, όπως μορφοποίησης ή μεγέθυνσης της γραμματοσειράς- στο στικάκι, έχει καταγραφεί», αναφέρουν οι ειδικοί.

Με τα ειδικά, προηγμένα λογισμικά που έχει στη διάθεσή της η Δίωξη, η ανάλυση των «κινήσεων» και ο εντοπισμός της ταυτότητάς τους θα είναι για τους αρμόδιους αστυνομικούς θέμα ωρών. «Κρυμμένα» στο στικάκι βρίσκονται όλα τα στοιχεία για τα ηλεκτρονικά ίχνη όλων όσοι έχουν «ανοίξει» ή «αλλάξει» τη λίστα, ακόμη και η ηλεκτρονική ταυτότητα των υπολογιστών από τους οποίους έχει «περάσει».

Όταν ο Καμμένος ταξίδευε ως Υπουργός της ΝΔ


H ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον σχόλιο για τον "ανεξάρτητο Έλληνα" Καμμένο.

"Από το ΣΚΑΙ:

Έγγραφο, με το οποίο ενημερώνει για το κόστος ταξιδιού του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου και της συζύγου του, το 2009, στην Αυστραλία, απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.

Το έγγραφο εστάλη ύστερα από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, επικαλούμενος «καταγγελίες από διάφορα μέλη της ελληνικής ομογένειας ότι στο επίσημο ταξίδι του στην Μελβούρνη, ως υφυπουργός Ναυτιλίας, ο κ. Καμμένος είχε προχωρήσει σε προκλητικές σπατάλες, με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων».

Όπως αναφέρεται «από τα τηρούμενα στο Τμήμα Οικονομικών Θεμάτων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στοιχεία, προκύπτει ότι τα έξοδα μετακίνησης του τέως υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Καμμένου Παναγιώτη και της συζύγου του, στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, από τις 18 έως 27 Μαρτίου 2009, ανήλθαν στο συνολικό ποσό των 17.227,73 ευρώ το οποίο βάρυνε τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του τέως ΥΕΝΑΝΠ οικονομικού έτους 2009, όπου υπήρχε η ανάλογη εγγεγραμμένη πίστωση» ενημερώνει ο κ. Μουσουρούλης".

Εμείς υπερθεματίζουμε στο Σχόλιο της Παραπολιτικής: Άλλες εποχές τότε, η οικονομία του Κώστα Καραμανλή ήταν «θωρακισμένη» και ο κ. Καμμένος ήταν ένας εκ των υπουργών του, όχι «Ανεξάρτητος Έλληνας».

Αναρωτιέμαι πως τον άφησαν να ξοδέψει τόσα χρήματα οι Εβραίοι, οι Μασόνοι, η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και η Νέα Τάξη Πραγμάτων που κυβερνούν τη χώρα..

Πηγή ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ http://www.parapolitiki.com/2013/01/kammenos-taxidi-stin-australia-1700-euros.html

Αστεγοι (πολιτικά)... ενωθείτε!

Τελικά, ο διαγραφείς από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης φαίνεται ότι θα στραφεί και αυτός στην δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.
Σε συνομιλία με δημοσιογράφο στο ραδιόφωνο του Alpha, ο Βουδούρης ρωτήθηκε τι θα κάνει στο εξής: «λέτε ότι είστε 200 άτομα, εσείς, ο κ. Πάρις Μουτσινάς, και είστε άστεγοι, θα βρεθείτε πιθανότατα εκτός ΔΗΜΑΡ θα μείνετε εκτός πολιτικής λογικής, καθώς ξεκαθαρίζετε ότι δεν θα πάτε στο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα συμβεί, τι θα κάνετε»;
Ο βουλευτής υποστήριξε ότι «δεν είμαστε μόνο εμείς αστεγοι, άστεγο είναι το εγχείρημα της ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης, η ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς μετατόπισε το κόμμα και άφησε άστεγο το εγχείρημα. Πρέπει να δημιουργήσουμε πολιτική κίνηση, έναν πολιτικό εγχείρημα, δεν ξέρω τι μορφή θα πρέπει να έχει, ούτε πως θα σχετίζεται με τη ΔΗΜΑΡ. Αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να το συζητήσουμε αυτό, καθώς αυτό είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί συλλογικά».
Πόσα νεα κεντρο-αριστερα-σοσιαλδημοκρατικά μπορεί να αντέξει αυτή η κοινωνία; Στελέχη πρώτης -δεύτερης-τρίτης σειράς, βουλευτές πολιτευτές, διαφωνούντες, δυσαρεστημένοι...Άστεγοι (πολιτικά) ενωθείτε!

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ!



Το γράψαμε και το πρωί ο Καμμένος ενώνει τις "δυνάμεις" του με την Χρυσή Αυγή για να στήσουν κάλπη για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αποδίδοντάς του ευθύνες για τον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ.

Όπως πολύ σωστά σημεώνει το SMART POST

 "Τρία χρόνια τώρα όλη η πολιτική και παραπολιτική Καμόρα της χώρας έχει σκυλιάσει εναντίον του. Αυτός είναι ο στόχος. Αυτόν φοβούνται. Γιατί κανένα κέντρο ή παράκεντρο εξουσίας δεν τον έλεγξε ποτέ. Ούτε τον ελέγχει.

Τον είπαν προδότη, δοσίλογο, Τσολάκογλου, έμμισθο broker. Ποιον; Αυτόν, που δεν σκέφτηκε την πάρτη του και αποφάσισε να επωμιστεί όλες τις ευθύνες όλων για να μην καταρρεύσει η χώρα και ζήσει το ολοκαύτωμα της βίαιης χρεοκοπίας.

Έριξαν άφθονο λάδι συνωμοσιολογίας στη δικαιολογημένη φωτιά αγανάκτησης του ελληνικού λαού για τα κακώς κείμενα στη χώρα του που μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού.

Δηλητηρίασαν εσκεμμένα την ελληνική κοινή γνώμη με ψέμματα για τον ίδιο, την οικογένειά του, ακόμα και για τη μάνα του.

Ακούνε Παπανδρέου και βγάζουν αφρούς. Τους βλέπουμε κάθε μέρα να λυσσάνε στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στο internet. Τους εξοργίζει ό,τι κι αν κάνει. Τους εξοργίζει που υπάρχει. Με τα λάθη του, τα ελαττώματα του, αλλά Ανεξάρτητος. Με τις αρχές του, τις αξίες του, την πίστη του στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος που ποτέ δεν πρόδωσε.

Θα ήθελαν να πατήσουν ένα κουμπί και να εξαφανιστεί. Για ΟΛΑ αυτός τους φταίει.

Αυτόν φοβούνται.

Η πολιτική και παραπολιτική Καμόρα της χώρας αποκαλύπτεται.

Δείχνει την γύμνια της.
Τον φόβο της". http://www.smartpost.gr/%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%85-%CE%BF-%CF%86%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CF%87%CF%8E/

Δικό μας σχόλιο: Ότι και να κάνετε ΔΕΝ θα τον σταματήσετε. Ότι και να κάνετε ΔΕΝ θα σας Φοβηθεί... ΕΣΕΙΣ να φοβάστε... ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ!

Σκάνδαλο ΕΟΤ: Ο Καραχάλιος ζητούσε ενημέρωση για κινήσεις λογαριασμών


Αποκλειστική ενημέρωση από την Τράπεζα της Ελλάδος για τις κινήσεις των λογαριασμών του ΕΟΤ είχε ζητήσει ο τέως γ.γ. του Οργανισμού, Νίκος Καραχάλιος, όπως αποκαλύπτει έγγραφο του ΕΟΤ που δημοσιεύει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.

Μάλιστα, ειδικά για τον λογαριασμό 261800 -από χρήματα του οποίου θα γινόταν η είσπραξη της επιταγής των 147.000 ευρώ- με αίτημά του προς την ΤτΕ στις 7 Δεκεμβρίου 2012 (αρ. πρωτ. 514164) ο κ. Καραχάλιος ζητούσε:
«Ειδικά για τον λογαριασμό 261800, το ηλεκτρονικό extrait του οποίου μας στέλνετε ήδη στο e-mail mauroeidisi@gnto.gr (σ.σ.: ταμίας του ΕΟΤ), παρακαλείσθε στο εξής να το αποστέλλετε μόνο στην ηλεκτρονική διεύθυνση grammateiagenikou@gnto.gr».
Με αυτό το έγγραφό του με την υπογραφή του Καραχάλιου, υποβλήθηκε το αίτημα στην ΤτΕ αποστολής των extrait όλων των λογαριασμών του Οργανισμού στο γραφείο Γ.Γ ΕΟΤ.

Ο Καραχάλιος, με τον επιλεγέντα από αυτόν έμπιστο σύμβουλό του -το «δεξί του χέρι»- και νυν υπόδικο, Κώστα Βασιλάκο, είδαν τον Οργανισμό σαν «τσιφλίκι» τους, κατα δήλωση των εργαζόμενων, οι οποίοι καταγγέλουν ότι όποιος δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις τους, πολύ απλά απομακρυνόταν από τη θέση του. " Ηθελε να είναι ο γενικός κουμανταδόρος στον ΕΟΤ και σε πολλές περιπτώσεις αγνοούσε τις εντολές της υπουργού Ολγας Κεφαλογιάννη".
Ο Καραχάλιος έμεινε τρεις μήνες στη θέση του Γ.Γ του ΕΟΤ και πρόλαβε να κάνει αρκετά ώστε στις 7 Δεκεμβρίου η υπουργός, Ολγα Κεφαλογιάννη εξεμάνη από τις ενέργειες του -που τελικά θα είχαν αντίκτυπο στην ίδια- και ζήτησε την παραίτησή του.

Τα έργα και οι ημέρες Καραχάλιου - Βασιλάκου ήρθαν στο φως στις 21 Δεκεμβρίου, όταν μία γυναίκα (υπόδικη σήμερα) εμφανίστηκε σε τράπεζα με επιταγή του ΕΟΤ, ύψους 147.000 ευρώ.  Συνελήφθησαν 5 άτομα, εκ των οποίων τρεις (ανάμεσά τους και ο Βασιλάκος) προφυλακίστηκαν. Ήδη, χθες ο Καραχάλιος κατέθεσε ως μάρτυρας στον ανακριτή για την υπόθεση της επιταγής.
Το ερώτημα είναι ένα: Ποιος έδωσε το μπλοκ του ΕΟΤ στον Βασιλάκο;
Την απάντηση θα δώσει ο ανακριτής, αφού ολοκληρώσει την ανάκριση.
Ωστόσο οι υπάλληλοι στο κεντρικό ταμείο του ΕΟΤ, με έγγραφό τους στις 21 Δεκεμβρίου ενημερώνουν τους ανωτέρους τους ότι υπάρχει «εμπλοκή στην ορθή λειτουργία και διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων». Ήταν η ίδια μέρα που  εμφανίστηκε η γυναίκα με την επιταγή των 147.000 ευρώ, την είσπραξη της οποίας μπλόκαρε η ΤτΕ, με εντολή ΕΟΤ.
Οι υπάλληλοι ενημερώνουν ότι η επιταγή προέρχεται από το μπλοκ επιταγών με αριθμούς 54267451-3 έως 54267500-5, που μαζί με ένα δεύτερο μπλοκ επιταγών «βρίσκεται από τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 -και παρά την έντονη αντίθεση του κεντρικού ταμία- στο γραφείο του συμβούλου του Γ.Γ Κωνσταντίνου Βασιλάκου, κατ' απαίτησή του, με σκοπό τη διενέργεια ελέγχου των χρεώσεων των λογαριασμών και αντιπαραβολή με τα extrait της Τράπεζας της Ελλάδος».

Την ίδια μέρα ο προϊστάμενος του τμήματος Πληροφορικής προέβη σε αποκλεισμό του κεντρικού ταμείου από την πρόσβαση στα ηλεκτρονικά σημειώματα της ΤτΕ, τα οποία αποστέλλονταν μέχρι τότε καθημερινά στο κεντρικό ταμείο ΕΟΤ.
Επίσης, την ίδια περίοδο απομακρύνθηκε από τη θέση της η αρμόδια υπάλληλος, η οποία ήταν υπεύθυνη για τον έλεγχο και την καταχώριση των extraits των λογαριασμών που τηρεί ο ΕΟΤ.

Το αίτημα του Καραχάλιου να έχει την αποκλειστική ενημέρωση για τα extraits που αφορούν τον λογαριασμό 261800 από τον λογαριασμό που επρόκειτο να εισπραχθεί η επιταγή 54267500-5 διαβιβάστηκε στην ΤτΕ στις 7 Δεκεμβρίου, την ίδια μέρα η κ. Κεφαλογιάννη ζήτησε την παραίτησή του

Την μπάλα στην εξέδρα επιχείρησε να πετάξει ο Καραχάλιος μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο με την επιταγή και άρχισε να μιλά για την «τρύπα» των 12,5 εκατ. ευρώ στον ΕΟΤ.
Μάλιστα, μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει στον Τύπο αρκετά αποσπάσματα από την έκθεση ελέγχου των ορκωτών λογιστών που ολοκληρώθηκε στις 25 Νοέμβριου 2012 για τα οικονομικά του ΕΟΤ της χρήσης 2011.
Ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί δύο πράγματα:
Πρώτον τον έλεγχο διέταξε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, τον Μάρτιο του 2012.
Δεύτερον από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο ταμείο δεν προέκυψε καμία διαφορά. Δηλαδή έγινε καταμέτρηση του λογαριασμού ταμείου (μετρητά και επιταγές εισπρακτέες) με το λογιστικό υπόλοιπο και δεν προέκυψε καμία διαφορά.
Οι γνωρίζοντες τα πεπραγμένα Καραχάλιου στο τρίμηνο της θητείας του του καταλογίζουν συγκεκριμένα λάθη όπως το ότι άφησε ακέφαλα τα γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού, καθυστερώντας την προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων σε μία εξαιρετικά κρίσιμη για τον ελληνικό τουρισμό περίοδο, αφησε ακέφαλη τη Διεύθυνση Διαφήμισης το τελευταίο διάστημα. Είχε επιλέξει κτίριο στην οδό Πειραιώς για να μετακομίσουν οι υπηρεσίες του ΕΟΤ προτού καν προκηρυχθεί διαγωνισμός.
Καί φυσικά ότι, ο ΕΟΤ πλήρωσε τα έξοδα της 12ήμερης διαμονής της πρώην γυμνάστριας Γιάννας Νταρίλη σε κεντρικό ξενοδοχείο του Συντάγματος, όπως και το αεροπορικό της εισιτήριο για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.
Αυτά είναι μερικά από τα λάθη του Καραχάλιου που οδήγησαν την Κεφαλογιάννη να ζητήσει την παραίτησή του.
Στο μεταξύ, ο Καραχάλιος εξέδωσε ανακοίνωση ότι προσήλθε και κατέθεσε οικειοθελώς ως μάρτυρας στην υπόθεση της επιταγής και ότι προσκόμισε τα απαραίτητα έγγραφα που θα διευκολύνουν τη δικαστική έρευνα σχετικά με το ζήτημα πλαστογράφησης της υπογραφής του. Υπογραμμίζει ότι δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής., αφού, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Σε αυτήν τη δίκη θα είμαι κατήγορος».

O Καμμένος και η Χ.Α θέλουν προανακριτική για Παπανδρέου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία να παραπεμφθουν σε προανακριτική και οι πρώην πρυθυπουργοί Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο για τη λίστα Λαγκάρντ.
Έτσι όπως άφησε ο ίδιος, ο Πάνος Καμμένος να διαρρεύσει απέσπασε τη συναίνεση του ανεξάρτητου βουλευτή, Ν. Νικολόπουλο, ο οποίος σε πρωινή συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συμφώνησε να υπογράψει την πρόταση.

Έτσι, οι υπογράφοντες έγιναν 19 και χρειάζονται ακόμα 11 για να πιάσουν τον αριθμό των 30 υπογραφών που απαιτείται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Θα πρέπει πάντως, να σημειωθεί ότι η Χρυσή Αυγή που έχει και αυτή εκφράσει την άποψη ότι πρέπει να παραπεμφθεί και ο Γ. Παπανδρέου μετρά 18 βουλευτές, οπότε αν τελικά, η συμμαχία ΑΝΕΛ- Χ.Α επιτευχθεί μπορούν να ζητήσουν την παραπομπή.
Ο Καμμένος πάντως, σε συνομιλία με δημοσιογράφους αποκάλυψε ότι έχει ήδη μιλήσει και με τον Οδυσσέα Βουδούρη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν θετικός.
Ο ίδιος, ο Βουδούρης έχει υποστηρίξει ότι με τον συνάδελφό του, Μουτσινά είχαν βγάλει ήδη δελτίο τύπου όπου κατέγραφαν την διαφωνία τους με την μονομερή αντιμετώπιση του Παπακωνσταντίνου, για τη λίστα, ως μονομερή και αποπροσανατολιστική αντίληψη που απαλλάσσει πολλούς από το κάδρο, τόσο τον Βενιζέλο όσο και τους υπευθύνους του ΣΔΟΕ.
Η επιμονή και η εμμονή να εμπλέξουν τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου γεννά πολλές απορίες, ιδιαίτερα αν ο "πρώην" πασοκογενής βουλευτής -άρτι τεθείς εκτός Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ συμμετάσχει σε αυτή την συμμαχία...