Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Αποθεωτική υποδοχή Παπανδρέου στο συνέδριο

Με ενθουσιασμό και συνθήματα έγινε δεκτός από τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έφτασε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, γύρω στις 6.20, πριν την δευτερολογία του Βενιζέλου. 

Οι σύνεδροι τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα, ενώ φώναζαν ρυθμικά το όνομά του «Παπανδρέου, Παπανδρέου» και συνθήματα όπως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό» και «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός».

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ



ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΜΥΘΟΣ : «Όλα ήταν στημένα, προαποφασισμένα»


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Όλες οι θεωρίες συνομωσίας, ακόμη και των πιο κακόπιστων, γελοιοποιήθηκαν από τις εξελίξεις.
Όλες οι θεωρίες συνομωσίας καταρρέουν μπροστά στην αλήθεια των αποφάσεων των κυβερνήσεων της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και τώρα της Κύπρου, κυβερνήσεις οι οποίες, όπως η ελληνική κυβέρνηση το 2010 αλλά και η σημερινή ελληνική κυβέρνηση συνεργασίας, πήραν την ξεκάθαρη πολιτική απόφαση να κάνουν το παν για να μην καταρρεύσουν οι χώρες τους, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον των χωρών τους και μόνο.

Λέκκας: Δεν είπα ποτέ ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου είναι στη λίστα Λαγκάρντ

Ο πρώην διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ, Νίκος Λέκκας, διέψευσε τη φήμη ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου είναι μεταξύ των 2.062 ατόμων της λίστας Λαγκάρντ.


Όπως δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Ν. Λέκκας : «Ουδέποτε αναφέρθηκα στο όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου και σε πιθανή εμπλοκή της σε λογαριασμούς της λίστας Λαγκάρντ, καθώς ουδέποτε γινόταν αναφορά σε ονόματα στις συσκέψεις που είχαμε στο ΣΔΟΕ».

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΡΙΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΡΙΤΟΣ ΜΥΘΟΣ  «Το Πρόγραμμα απέτυχε και άρα δεν έπρεπε να το ακολουθήσουμε»

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Όσα αρνητικά κι αν είχε το Πρόγραμμα, δεν είχαμε καμία άλλη επιλογή. Όπως δεν είχε η Ιρλαν
δία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Κύπρος.

Ναι το Πρόγραμμα χρειάζεται συνεχείς αναθεωρήσεις, γιατί συγκεκριμένες παραδοχές του δεν επαληθεύτηκαν. Η ύφεση που υπήρχε ήδη στην Ελλάδα προ Μνημονίου έγινε πολύ μεγαλύτερη και από τα μεγέθη που προβλέπονταν. Η ανεργία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Αλλά αυτό…


O Ανδρέας Παπανδρέου, η Ίδρυση του ΠΑΚ και ο Αγώνας για τη Αποκατάσταση της Δημοκρατίας

«..Η εθνική ανεξαρτησία είναι αναπόσπαστα δεμένη με τη λαϊκή κυριαρχία, με τη δημοκρατία σε κάθε φάση της ζωής του τόπου, με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη σ’ όλες τις αποφάσεις που τον αφορούν…» Ανδρέας Παπανδρέου
Το ΠΑΚ ιδρύθηκε το 1968, από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος είχε καταφύγει στο εξωτερικό, προκειμένου να συμβάλει στον αγώνα ενάντια της χούντας των συνταγματαρχών.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου, γιός του Γέρου της Δημοκρατίας, ήταν από τις αρχές του 1963, το κόκκινο πανί για τα συμφέροντα της συντηρητικής παράταξης, των ανακτόρων και όλων εκείνων των δυνάμεων που ήθελαν την Ελλάδα στο περιθώριο.

Ποια κυβέρνηση προχώρησε με συγκεκριμένες πράξεις το φάκελο “ανάπλαση Πανεπιστημίου”;

Ναι, καλά μαντέψατε…

Προχωράνε τα σχέδια για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου.  Ένα ολλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείοκέρδισε ανάμεσα σε 71 συμμετοχές, στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της Πανεπιστήμιου, που χρηματοδότησε το Ίδρυμα Ωνάση.
Είναι πολύ θετικό ότι προχωράει το σχέδιο. Θετικό για το κέντρο της Αθήνας, θετικό για τους πολίτες της Αθήνας και τους επισκέπτες της.

Οι “διαρροές” αποπροσανατολισμού συνεχίζοντ​αι…

Πριν λίγες μέρες ο κ. Σαλαγιάννης έκανε τη διαρροή στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» για το πόσο κόστισε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2008.
Σήμερα βλέπουμε νέα σχετική διαρροή στη νέα ειδησεογραφική ιστοσελίδα thepaper.gr (καλή επιτυχία, αλλά μάλλον κακή αρχή παιδιά…). Δημοσιεύεται ένα “έγγραφο”, φύλλο excel είναι, σύμφωνα με το οποίο το κόστος του συνεδρίου του 2008 ήταν 3,2 εκατομμύρια από τα οποία, σύμφωνα με το excel, τα 2,4 ήταν έξοδα μετακίνησης και διαμονής των συνέδρων.

“Άνθρακες ο θησαυρός” δηλαδή. Γιατί τότε έγινε πραγματικό Συνέδριο.

Ο Οθωνας και οι θέσεις των "υφυπουργών"

Μιλωντας στο κρατικο ραδιοφωνο της ΝΕΤ , ο Μανολης Οθωνας εκφραζοντας προφανώς την ομάδα των επτα υφυπουργων, απαντησε σε επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν το ΠΑΣΟΚ :
Α) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ
Αν ορίσουμε το Συνέδριο ως το ορόσημο μίας συνολικής προσπάθειας ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ με ευρύτερο στόχο τον πολιτικό μετασχηματισμό της κεντροαριστεράς , η κριτική που ασκείται για πολιτικές και οργανωτικές αδυναμίες είναι ενδεχομένως βάσιμη.

Ποια κυβέρνηση ξανάνοιξε το φάκελο «κοιτάσματα υδρογονανθράκων» στις ελληνικές θάλασσες;

Ακούμε πολλά για την ΑΟΖ και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στις ελληνικές θάλασσες.
Μερικοί μάλιστα που μιλάνε πολύ και κατηγορούν τους πάντες ως “δοσίλογους” μπερδεύουν τους υδρογονάνθρακες με τους υδατάνθρακες. Ναι, το ακούσαμε και αυτό.
Ποια κυβέρνηση όμως, μετά από δεκαετίες, δεν έμεινε στα λόγια αλλά προχώρησε σε πράξεις;

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΜΥΘΟΣ : «Όλοι ήξεραν εξαρχής ότι το Πρόγραμμα θα αποτύχει»


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Κανείς δεν θα χρηματοδοτούσε την Ελλάδα, αν ήταν σίγουρος εξαρχής ότι θα αποτύχει. Είναι αυταπόδεικτα αστείος κάθε αντίθετος ισχυρισμός. 
Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να λέει εκ των υστέρων ο οποιοσδήποτε, ποτέ οι θεσμικοί εταίροι της χώρας δεν θα χρηματοδοτούσαν την Ελλάδα, αν δεν πίστευαν ότι το Πρόγραμμα μπορούσε, παρά τις δυσκολίες, να πετύχει. Είναι για παράδειγμα καταστατική υποχρέωση του ΔΝΤ να χρηματοδοτεί Προγράμματα που προσφέρουν επαρκείς εγγυήσεις αποπληρωμής των χρεών. 


Συνέδριο με ανύπαρκτη οργάνωση. Ναι γίνεται

To βέβαιο είναι ότι σήμερα ξεκινά το συνέδριο της νεολαίας ΠΑΣΟΚ με εναρκτήρια ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Αυτό που δεν είναι βέβαιο, είναι το ποίοι είναι οι σύνεδροι, αφού ακόμα δεν εχουν  πιστοποιηθεί. Η διαβόητη πλέον, Επιτροπή Πιστοποίησης και Καταστατικού, ΕΚΑΠ, δεν ανήρτησε στο διαδίκτυο τα ονόματά τους, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει ήδη, από καιρό...

Πάντως, η Ιπποκράτους ανακοίνωσε ότι στο συνέδριο της νεολαίας θα συμμετάσχουν 1000 σύνεδροι. ¨Ενα άλλο ζήτημα είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο, το πρόγραμμα, αλλά και εκεί υπάρχει σκοτάδι.

Καρχιμακης-Οικονόμου-Νιώτης -Παπαηλιού και οι θέσεις των 75 για το Συνέδριο

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι της κίνησης των 75 Άσπα Παπαηλιού, Μιχάλης Καρχιμάκης, Γρηγόρης Νιώτης και Παντελής Οικονόμου παρουσίασαν την κωδικοποίηση των θέσεων της κίνησης στο πλαίσιο του 9ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Οι θέσεις αυτές περιέχονται σε αναλυτικό κείμενο που θα τεθεί στην διάθεση των συνέδρων για την δική τους αξιολόγηση και επεξεργασία.

ΣΑΜΑΡΑΣ:Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!


Επειδή ζούμε στην ηλεκτρονική εποχή που δεν ισχύει το "επεα πτεροεντα".....

Α. Σαμαράς, Συνέντευξη Τύπου, 76η ΔΕΘ, 18/09/2011

Ερώτηση: «Ο κύριος Ψωμιάδης και ο κύριος Παπαγεωργόπουλος. Ο μεν πρώτος είναι έκπτωτος Περιφερειάρχης αυτή τη στιγμή, εκκρεμεί ακόμα μια απόφαση του Αρείου Πάγου και ο κύριος Παπαγεωργόπουλος ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη. Μπορείτε να μας πείτε ποια είναι η θέση τους στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας; Ευχαριστώ».

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Σήμερα: Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδίκασε το δικαστήριο τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231237232

Χωρίς σχόλια.......

Καμίνης «Δεν είναι δυνατόν να δημιουργούμε πολίτες δυο κατηγοριών»

Παρέμβαση στο ζήτημα της χορήγησης ιθαγένειας έκανε, μέσω της σελίδας του στο Facebook, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ως αντισυνταγματικό το μεγαλύτερο μέρος του νόμου Ραγκούση για τη χορήγηση ιθαγένειας σε παιδιά αλλοδαπών. 

«Δεν είναι δυνατόν ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, όπως φιλοδοξούμε να είμαστε, να δημιουργεί πολίτες δυο κατηγοριών» σημειώνει ο Καμίνης.

H Χρυσή Αυγή ρίχνει το σπόρο για την "νέα" ΕΟΝ...

Η ΕΟΝ - Εθνική Οργάνωσις Νεολαίας  ήταν μια  κυβερνητική οργάνωση νέων που ιδρύθηκε από το καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά το 1936 και διαλύθηκε τον Απρίλιο του 1941, τρεις μήνες μετά το θάνατό του, με την κατάρρευση του μετώπου από τη Γερμανική εισβολή.
Η οργάνωση συστάθηκε προκειμένου να διαμορφώσει υποστηρικτές του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου και όπως υποστήριζαν για την «επωφελή διάθεσιν του ελευθέρου από της εργασίας χρόνου των νέων, προς προαγωγήν της σωματικής και ψυχικής καταστάσεως αυτών, ανάπτυξιν του εθνικού φρονήματος και της πίστεως προς την θρησκείαν, δημιουργίαν πνεύματος συνεργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης...»

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

O EΝΔΕΚΑΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


ΕΝΔΕΚΑΤΟΣ ΜΥΘΟΣ : «Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έκανε ό,τι ακριβώς και οι προηγούμενες για τη φοροδιαφυγή: τίποτα»

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


Ό,τι ουσιαστικό έγινε στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, έγινε τη διετία κυβερνήσεων Παπανδρέου. Όχι, το πρόβλημα δεν λύθηκε. Αλλά τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται. Αν οι παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου είχαν ξεκινήσει έστω λίγα χρόνια πριν, το θέμα σήμερα θα είχε αντιμετωπιστεί.
üΜε τις αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου, υπάρχουν σήμερα, για πρώτη φορά πολλοί στη Δικαιοσύνη αλλά και στη φυλακή για φορολογικά αδικήματα, για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Arrivederci Μόντι- benvenuti Γκριλοσκόνι....

Η Ιταλία ξέρει πάντα να κάνει εκπλήξεις και οι Ιταλοί μπορεί να βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση αλλά τουλάχιστον, διαθέτουν χιούμορ.
Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η επικράτηση του νεκρανεστημένου Μπερλουσκόνι, αλλά και του κωμικού Γκρίλο. Η κεντροαριστερά, του Πιερλουίτζι Μπερσάνι, κέρδισε την πλειοψηφία της κάτω Βουλής και διεκδίκησε τις περισσότερες έδρες στη Γερουσία, δεν κατάφερε όμως να κερδίσει την πλειοψηφία στην άνω Βουλή, που χρειάζεται, ώστε να μπορέσει να κυβερνήσει.

O ΔΕΚΑΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


ΔΕΚΑΤΟΣ ΜΥΘΟΣ «Όταν έγινε η διαγραφή χρέους, οι ξένοι είχαν ξεφορτωθεί τα ελληνικά ομόλογα»


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


Η μείωση της έκθεσης των ξένων στα ελληνικά ομόλογα ήταν πολύ μικρή για να δικαιολογήσει την αλλαγή στάσης των ευρωπαίων στο “κούρεμα”. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η έκθεση των ξένων στα ελληνικά ομόλογα παρέμενε πάρα πολύ υψηλή στα τέλη του 2011.

Το πολιτικό πορτρέτο του Mητσοτάκη όπως το σκιαγραφούν οι Αμερικανοί

«Η περίοδος της κυβέρνησης του 1990-93 είναι σήμερα σε μεγάλο βαθμό ξεχασμένη. Δεν είναι όμως μόνο αμείλικτη η δύναμη της λήθης που το εξηγεί αυτό. Η περίοδος αυτή είναι και ηθελημένα ξεχασμένη». Αυτή η φράση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με κέντρισε, αν και δεν ήθελα να ασχοληθώ… Είπα λοιπόν να ασχοληθώ με τη δύναμη της μη λήθης, δηλαδή της αλήθειας…

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την προσπάθεια αγιοποίησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μέσα από μια έκδοση ενός βιβλίου από τον ίδιο και έναν πρώην υπουργό του.

Ποιος ξεκίνησε το κυνήγι των μεγαλοοφειλετών του Δημoσίου; Τι στάση είχαν κρατήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης;

Παρατηρούμε πολλά δημοσιεύματα τελευταία για συλλήψεις μεγαλοοφειλετών προς το Δημόσιο.
Έτσι πρέπει να γίνεται.
Αλλά καλό είναι να θυμηθούμε ποια κυβέρνηση τα νομοθέτησε αυτά και πότε ξεκίνησε επιτέλους το κυνήγι εκείνων που για χρόνια παρασιτούσαν εις βάρος της κοινωνίας.
Γιατί αυτοί που το ξεκίνησαν, πλήρωσαν και το πολιτικό κόστος. Και ο νοών νοείτο…

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Πεταλωτής: «Λείπει η πραγματική συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ»


Για όλους και για όλα μίλησε στο Lobby της Δεκάρας, ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής.

Ο κ. Πεταλωτής, αναφερόμενος στην εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι θα δοθεί η αδειοδότηση στα Χρυσωρυχεία για εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα του Έβρου, δήλωσε πως είναι αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και εξέφρασε την στήριξη του στον αγώνα της κοινωνίας ενάντια στην επένδυση.

ΕΝΑΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


ΕΝΑΤΟΣ ΜΥΘΟΣ : «Μπορούσε να γίνει διαγραφή χρέους στην αρχή αλλά η Ελλάδα δεν ήθελε»


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πρώτη ήθελε ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εκτοξεύσει στα ύψη. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας είχαν άλλες απόψεις. Ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι και δεν ήθελαν με τίποτα να ακούσουν για οποιοδήποτε “κούρεμα” του ελληνικού χρέους και όσο η Ελλάδα παρουσίαζε τεράστια πρωτογενή ελλείμματα.

Wall Street Journal: Η Ελλάδα βγαίνει από το τούνελ

'
'Τα πάντα από την Ελλάδα, από το real estate μέχρι τις τοποθετήσεις στην ενέργεια, βρίσκουν αγοραστές, γεγονός που υπόσχεται επενδύσεις στη χώρα»
αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal.

"Τα ξένα κεφάλαια επιστρέφουν στην Ελλάδα" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος από την Wall Street Journal, στο οποίο επισημαίνεται:
''Εν μέσω γενικότερης αύξησης της προθυμίας των επενδυτών να αγοράσουν ευρύτερα πιο ριψοκίνδυνους τίτλους ανά τον κόσμο, τα πάντα από την Ελλάδα, από το real estate μέχρι τις τοποθετήσεις στην ενέργεια, βρίσκουν αγοραστές, γεγονός που υπόσχεται επενδύσεις στη χώρα''.

ΞΥΝΙΔΗΣ: ΣΥΝΕΔΡΟΣ ΜΕ 1 ΨΗΦΟ; ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Για τους αδαείς της λειτουργίας των κομματικών μηχανισμών: Μην το εκλάβετε ως σύμπτωση ...

Αντιγράφω από το Xanthipress

Τα αποτελέσματα για τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ. Αυξημένη συμμετοχή και περισσότεροι σύνεδροι, τελικά.

Καρχιμάκης: όποιος νόμιζε ότι λόγω της εκλογικής ήττας του, το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει, είναι γελασμένος!

«Είναι ώρα ικανοποίησης, αλλά όχι εφησυχασμού», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Καρχιμάκης, αναφερόμενος στην χθεσινή εκλογή συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Γραμματέας του Εθνικου Συμβουλίου, Μιχ. Καρχιμάκης επισημαίνει ότι «όποιος νόμιζε ότι λόγω της εκλογικής ήττας του, το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει, είναι γελασμένος!» και προσθέτει ότι «οποιαδήποτε προοπτική ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να αγνοεί την ύπαρξη αυτού του κόμματος με την μεγάλη προσφορά στην χώρα, παρά τα λάθη, τις παραλείψεις και τις ευθύνες του». 

-Τα "κάλπικα κόμματα", οι οργανώσεις - φαντάσματα και οι συνέδροι χαρταετοί!

Του Χάρη Τσιόκα
Οι μήνες μέχρι το καλοκαίρι για τους πολιτικούς σχηματισμούς της χώρας εξελίσσονται σε πρόκληση που εμπεριέχει κινδύνους και ευκαιρίες!
Αναφέρομαι αφενός μεν, στο γεγονός ότι πολλαπλασιάζονται οι εκτιμήσεις ότι τα μέτρα θα αποδειχθούν ατελέσφορα στη δημοσιονομική τους απόδοση, λόγω της ύφεσης που παράγουν. Αφετέρου δε, με τα συνέδρια που έχουν προκηρύξει σχεδόν όλα τα κόμματα, θα κληθούν η να εξουσιοδοτήσουν τους αρχηγούς για σχετικές αποφάσεις η θα αποφασίσουν τα σώματα δηλαδή η ιδία βάση για τις επιλογές τους!

il colpo grosso...(με τους υποψήφιους)

Στο ύπνο φαίνεται να έπιασαν τις διάφορες ομάδες, το σύστημα της ΕΚΑΠ και οι "σχεδιαστές" που πρόσκεινται στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Τι έκαναν λοιπόν οι εμπνευστές του σχεδίου. Έδωσαν στη δημοσιότητα τον αριθμό των συνέδρων που αναλογούν σε κάθε Δήμο και καθόρισαν ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων την προηγούμενη Πέμπτη ως συγκεκριμενη ώρα. Οι υποψηφιότητες έπρεπε να κατατεθούν στις Δημοτικές Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου.
Έτσι όλες οι ,,τάσεις,- ομάδες παρότρυναν ένα συγκεκριμένο αριθμό υποψηφίων, ανάλογο με τον αριθμό των συνέδρων που όριζε η εγκύκλιος.
 

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Έλλειψη στρατηγικής για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό της Διασποράς.

O αποκλεισμός των συνέδρων του Απόδημου δεν είναι μια οργανωτική διαδικασία, είναι η απόδειξη έλλειψης στρατηγικής για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Έχουμε οδηγηθεί σε έναν de facto αποκλεισμό των συνέδρων από τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στον Ελληνισμό της Διασποράς, αφού 8 μέρες μετά τη διαδικασία εκλογής τους, δεν έχουν πιστοποιηθεί οι σύνεδροι και κατά συνέπεια η μετακίνησή τους στην Αθήνα είναι από οικονομική άποψη αδύνατη καθώς οι τιμές των εισιτηρίων είναι πλέον απρόσιτες.

Ευρωδιάψευση για τεχνητή διόγκωση στο έλλειμμα του '09

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Άννυς Ποδήματα «διαψεύδει οποιουσδήποτε ισχυρισμούς ότι το έλλειμμα που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2010 είχε υπερεκτιμηθεί».

Η Κομισιόν προσθέτει ότι η ποινική δίωξη για τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και στελεχών της Αρχής «δεν τροποποιεί τη θέση της Eurostat όσον αφορά το καθεστώς των ελληνικών στοιχείων ΔΥΕ (Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος), το οποίο συνεχίζει να θεωρείται σύμφωνο με το ΕΣΟΛ 95 (Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών)».

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ - Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Ένα κείμενο παρέμβαση του πρώην υπουργού, Γιώργου Πέταλωτή για ένα θέμα που προκαλεί αντιδράσεις και την αέναη σύγκρουση των όρων "επένδυση" και "περιβάλλον"


"Εχθές ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε απαράδεκτα την υπόθεση των Σκουριών Χαλκιδικής, για να προωθήσει την τουλάχιστον αμφιλεγόμενη "επένδυση" του χρυσού στην Θράκη.

Την επιχείρηση "αποφασιστικότητα και σοβαρότητα" καλό θα είναι όμως να την κρατάει η κάθε Κυβέρνηση για αλλού, πχ για απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που είτε δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη είτε έχουν βαλτώσει, ή για επενδύσεις που και πραγματική ανάπτυξη φέρνουν αλλά και συνάδουν με το περιβάλλον αλλά σήμερα σκαλώνουν στη γραφειοκρατία και το ρευστό φορολογικό περιβάλλον.