ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για κάθε σχόλιο
pame.mprosta1@gmail.com

5 σχόλια:

 1. ΛΟΒΕΡΔΟΣ O MΙΚΡΟΠΡΕΠΗΣ
  Σταύρος Στραβόλαιμος
  Ο λαλίστατος πρώην μεγαλουπουργός του Κινήματος, πρώην μεγαλοστέχος και πρωτοκλασάτος άνοιξε το στόμα του και δεν ήξερε τι έλεγε, προ καιρού, επαινώντας ως μη όφειλε τον κ. Σαμαρά και τώρα εναντίον των κυβερνήσεων που συμμετείχε. Μαζί με τα ξερά, καίει ο ανιστόρητος ιδιοκτήτης της ΡΙΚΣΣΥ και τα χλωρά, ευελπιστώντας να παραπλανήσει και επομένως να επιβιώσει πολιτικά. Εμπρηστές και πυροσβέστες, όλοι μαζί το ίδιο τσουβάλι.
  Ο κ. Λοβέρδος αφού απόλαυσε την εξουσία μια χαρά, αποδεχόμενος να υπουργοποιηθεί και από τον Σημίτη και από τον Γ. Παπανδρέου και λειτούργησε επανειλημμένως ως μέλος των κυβερνήσεων τους, χωρίς ποτέ να εκφράσει δημόσια διαφωνία, τώρα που ήρθαν τα πάνω κάτω «το έριξε στην τρελή» και αραδιάζει ένα σωρό πολιτικές αρλούμπες για να μην χρησιμοποιήσω καμιά πιο βαριά λέξη.
  Στην πολιτική όμως είναι γνωστό ότι όταν διαφωνείς με κάτι που κατά τη γνώμη σου οδηγεί τη χώρα στο γκρεμό, έχεις και έναν άλλο δρόμο που αποδεικνύει την διαφωνία σου. Την παραίτηση! Ναι την παραίτηση και μάλιστα με κρότο. Να ακουστεί, να γίνει θόρυβος. Κανείς δεν σε υποχρεώνει να παραμένεις βουλευτής, πολλώ δε μάλλον υπουργός με το ζόρι.
  Άκουσε κανείς ποτέ τον κύριο Λοβέρδο να εκφράζει διαφωνία ή τον είδε τέλος πάντων να παραιτείται από υπουργικούς θώκους. Ποτέ. Βρήκε και ο «κύριος» αυτός προκειμένου για να κάνει αισθητή την παρουσία του και σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε σε Αθηναϊκή εφημερίδα αλλά και σε τηλεοπτική εκπομπή την προηγούμενη βδομάδα, έριξε τα βάρη και τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση σε όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις μετά το 1980. Και δίνει έτσι ο ασυγχώρητος, συγχωροχάρτι στην περίφημη πενταετία Καραμανλή που τίναξε την Οικονομία στον αέρα, αποδεδειγμένα πια και με τη βούλα του ελληνικού κράτους.
  Λέει ο κ. Λοβέρδος, απεμπολώντας προκλητικά τις προσωπικές του ευθύνες: «Οι ευθύνες ανήκουν σε όλες τις κυβερνήσεις μετά το 1980. Δεν είναι πρόσφατες. Αφορούν την έλλειψη ανταγωνιστικότητας και ελευθερίας στο πεδίο της οικονομίας. Δεν έχουμε μόνο πρόβλημα χρέους, αλλά και ανταγωνιστικότητας. Για το πρώτο τα τελευταία τρία χρόνια κάναμε προσπάθειες και ο λαός θυσίες. Για το δεύτερο, όμως, δεν έγινε σχεδόν τίποτε.
  Τώρα, τα σχετικά με το ΔΝΤ, αποτελούν άλλο θέμα και τελείως διαφορετικό. Η Γερμανία και ορισμένα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου ευθύνονται για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και σε ό,τι με αφορά, μαζί με τρεις-τέσσερις ακόμη υπουργούς, είχαμε διαφωνήσει με την επιλογή αυτή και μάλιστα έντονα».
  Το γεγονός ότι η ένταξη στο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, στον οποίο συμμετείχε και το ΔΝΤ με απαίτηση των δανειστών, ήταν ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, δεν έχει σημασία για τον κύριο της ΡΙΚΣΣΥ. O ισχυρισμός του ότι δήθεν διαφώνησε είναι χωρίς αξία, αφού δε μας είπε τι αντιπρότεινε για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.
  Τώρα τι να πεις, να βάλεις τις φωνές και να ακούσει ο άνθρωπος τα εξ αμάξης; Άσε καλύτερα. Δεν αξίζουν τέτοιοι τύποι ούτε να τους φτύσεις. Και τους είχαμε περί πολλού, τους τιμούσαμε και τους προσέχαμε σαν τα μάτια μας. Αυτούς τους ασήμαντους, ολίγιστους και μωροφιλόδοξους πολιτικούς τυχοδιώκτες. Ναι, τους ανεβάσαμε στα ύψη και είδαμε τη γύμνια τους, όπως οι μαϊμούδες που σκαρφαλώνοντας ψηλά φαίνεται ο πισινός τους.
  Και τώρα στα δύσκολα, αντί να παλέψει για τις ιδέες του εντός των τειχών της παράταξης, να αμφισβητήσει και να συγκρουστεί με θάρρος γιαυτές και να αγωνιστεί για δημοκρατικές ανατροπές, μέχρι και αλλαγή ηγεσίας, βγήκε στους δρόμους ως περιφερόμενος τελάλης μιας κομματικής πραμάτειας με μαϊμού προϊόντα, εφαρμόζοντας δυστυχώς σε ώριμη ηλικία, την παιδική τακτική απεμπόλησης ευθυνών και αποφυγής συνεπειών: « δεν ήμουνα εγώ που έκανα τη ζημιά, κάποιο άλλο παιδί ήτανε». Αίσχος, ντροπή, αηδία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αξιότιμοι κύριοι,
  Φαντάζομαι πως το σχόλιό μου αυτό δεν θα τύχει ανάγνωσης απο τα "ξεφτέρια"-διαχειριστές της ιστοσελίδας σας. Ομως έχω να πω τα εξής: "ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Τώρα", βαφτίσατε τον ιστότοπό σας. Προφανώς αφήνετε πίσω σας τα κακώς κείμενα των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ από το 1981 εως το 1989 και απο το 1993 μέχρι το 2009 με κάποια διαλείμματα στην άσκηση εξουσίας από το αδερφικό σας κόμμα της Ν.Δ. Η φτηνή καραμέλα της ηγεσίας του κόμματος και των στελεχών περί ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ασφαλώς κάποτε πρέπει να φύγει από το στόμα σας. Βγείτε και πείτε στο λαό με ονόματα και αποδείξεις ποιοι είναι οι ένοχοι. Να κάτσουν επιτέλουν και πολιτικά προσωπα στο σκαμνι και να μπουν ισοβια οι κλέφτες. Να αναζητήσετε τα στελέχη που κλέψανε δολλάρια, μάρκα, δραχμές, ευρώ από τα Ασφαλιστικά ταμεία, Να τιμωρηθούν οι υπόλογοι για το σκάνδαλο Βατοπεδίου, Χρηματιστηρίου, SIEMENS, εξοπλιστικών προγραμμάτων. Για να πάμε μπροστά πρέπει καποτε να γίνει σοβαρή αυτοκριτική από την νέα και παλιά ηγεσία του Κόμματος, πράγμα που αποφεύγετε σαν το διάβολο το λιβάνι. Κι εσείς και το αδερφό κόμμα της Ν.Δ. ρίχνετε τις ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα κόμματα που δεν κυβερνούσαν τη χώρα. Ξεπουλήσατε ιδεολογίες, εργατικά δικαιώματα αιώνων, δώσατε λεφτά ξένα για να ευημερούμε εμεις τα κοροϊδα και να απολαμβάνετε με αλλαζονεία την εξουσία σας. Ο πρώην Πρόεδρός σας (Ο Γ.Α.Π. ντε!!) είναι άμοιρος ευθυνών και προτιμά να γεμίζει τις τσέπες του όχι μόνο απο τον παχυλό μισθό του ως Βο(υ)λευτής, αλλά και κάνοντας τον τουρίστα στη δεύτερη πατρίδα του την Αμερική, βγάζοντας λόγους επί μισθώ για το πως να καταφέρετε να καταστρέψετε την οικονομία της χώρας σας. "Σοσιαλιστής" με καριέρα στην πατρίδα του Καπιταλισμού,πρώτη φορά αναγνωρίζεται. Ο νέος σας πρόεδρος, ο Βενιζέλος, άλλο μπουμπούκι κι αυτός!!! Υπουργός Οικονομίας και δεν έβαλε ουτε σεντ στα ταμεία του κράτους, ενώ κρατούσε και την περιβόητη λίστα Lagarde επί 2 χρόνια στο συρτάρι του για να τη χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν. Η επιτροπή που υποτίθεται ερευνά το σκάνδαλο της λίστας, θα καταφέρει να κουκουλώσει ένα ακόμα σκάνδαλο χωρίς να βγάλει σωστό πόρισμα χάρη στο φιότιμο πρόεδρό της κ. Μαρκογιαννάκη τον οποίο και συνεχίζετε να καλύπτουν τα αδερφά κόμματα. Ολοι σας έχετε μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ???? Με πολιτική εύθύνη μόνο δεν γεμίζει το ταμείο. Τέλος εσείς που δηλώνετε Παπανδρεϊκοί και που δεν διαβάσατε το προσυμφωνημένο μνημόνιο 1 και 2 και που διαλέξατε εναν παράδεισο για να μας οδηγήσετε στην κόλαση, σκεφτείτε που ήταν το ΠΑΣΟΚ πριν και πού είναι τώρα. 4-5 % σας βλέπω να παίρνετε στις επόμενες εκλογές και μάλιστα χωρίς ψευδοδιλλήματα του τύπου "ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εδω Αμερικη!!!Εμας μας διαγραψατε συντροφια???Διαβαζω τη λιστα...καμια αναφορα!!!Δαχτυλος η ανυμερωσια σαν το παλιο πασοκ?Υπαρχουμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν βλεπω καμια αναφορα στη.λιστα για Αμερικη!!!
  Σημπληρωστε/διορθωστε!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι αναφορά εννοείτε. Φυσικά και γνωρίζουμε ότι υπάρχετε και είστε και πολύ δυναμικό κομμάτι. Αν θέλετε στείλτε μας στο μαιλ τη θέση σας να την αναρτησουμε

   Διαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.