Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Τι δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις

«Στήθος με στήθος» μαχη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στις εφημερίδες «Real News», «Πρώτο Θέμα» και «Έθνος της Κυριακής».
Στις δύο πρώτες προηγείται η ΝΔ με 0,5% και 0,7% αντίστοιχα, και στην τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,1%.

Τα εξ αμάξης άκουσε ο Σκανδαλίδης στην Κρήτη

“Ποιο ΠΑΣΟΚ και ποιες κόκκινες γραμμές; Έχουμε γίνει η καλύτερη συνιστώσα του Σαμαρά’! 

Αυτά και...πολλά άλλα άκουσε στο Ηράκλειο από στελέχη του ΠΑΣΟΚ το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος  Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος βρέθηκε στην Κρήτη προκειμένου να μιλήσει στη σύσκεψη με θέμα «Πολιτικός και Οργανωτικός Σχεδιασμός», που οργανώθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Κινήματος για την ολοκλήρωση της οργανωτικής του συγκρότησης.

Τι σχεδιάζουν οι αποχωρήσαντες από τη ΔΗΜΑΡ...



Εντείνονται οι διεργασίες για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα από τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Αύριο διοργανώνεται σύσκεψη υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας.
H... μυστική συνάντηση θα γίνει αύριο, στο ξενοδοχείο Stanley στην πλατεία Καραϊσκάκη, στις 11 το πρωί. Πρωταγωνιστές της νέας κίνησης είναι στελέχη που ανήκαν (ή ανήκουν ακόμη) στο «Αριστερό Δίκτυο» της ΔΗΜΑΡ, πολλοί εκ των οποίων έχουν ήδη αποχωρήσει –ή διαγραφεί- από το κόμμα, διαφωνώντας με την στήριξη του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Deutsche Bank κατά Μερκελ

Με σκληρότητα που δεν χρησιμοποιεί συχνά, η Deutsche Bank σε έκθεσή της εκφράζει απογοήτευση για την τροπή των πραγμάτων στην Κύπρο και εξαπολύει έμμεσα βολές και κατά της...Γερμανίδας Καγκελαρίου, Angela Merkel.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με την Ευρώπη» αναφέρουν σε χθεσινή έκθεσή τους αναλυτές της Deutsche Bank και προτρέπουν τους πελάτες τους σε πώληση του ευρώ έναντι του δολαρίου, με στόχο το 1,20.

Κ. Βεργόπουλος: Η Γερμανία θα έπρεπε να αποχωρήσει από την ΕΕ!

 

Κανονικά, η Γερμανία θα έπρεπε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης σήμερα είναι η Γερμανία. Δεν είναι η Κύπρος ή οι άλλες χώρες του Νότου, αλλά η Γερμανία με την καταστροφική διαχείριση των ευρωπαϊκών πραγμάτων [...] Πρέπει να γίνει κάτι, αλλά με πολλές χώρες μαζί. Να συνασπιστούν και να δώσουν ένα τελεσίγραφο στη Γερμανία. Να της πουν, ή αλλάζεις ή τα σπάμε! [...] Ο Κώστας Βεργόπουλος, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστημίου VIII του Παρισιού, μιλά στην Κρυσταλία Πατούλη με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο, συμμετέχοντας στο δημόσιο διάλογο του tvxs.gr.

Κουβεντιάζοντας με τον Ανδρέα...

Από το ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ

«Κουβεντιάζοντας με τον Ανδρέα» είναι το νέο βιβλίο του πρώην υπουργού Ι. Καψή, στο οποίο περιγράφονται, όπως αναφέρεται στο εξώφυλλο του βιβλίου, τα «ρητά και... απόρρητα». 

ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Είχαν μοιράσει μεταξύ τους μέχρι και τα υπουργεία!

Δεν είναι εύκολο να το πιστέψουμε αλλά.....«ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτουν ότι Τσίπρας και Καμμένος έκαναν προχωρημένες συζητήσεις για κυβερνητική συνεργασία ήδη από την εποχή των διερευνητικών εντολών Προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες: μια ιστορία με παρελθόν, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Ενα καλοκαιρινό βράδυ του περασμένου Ιουνίου οι 4 συνομιλητές του Πάνου Καμμένου, κορυφαία στελέχη των ΑΝΕΛ, κόντεψαν να στραβοκαταπιούν τα καλαμαράκια που τους είχε φιλέψει ο πρόεδρος όταν κουβεντιάζοντας στο  μπαλκόνι έμαθαν ότι το κόμμα τους είχε έρθει πολύ κοντά με την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Νάνος Βαλαωρίτης: Πάμε προς τον χιτλερισμό;

Κραυγή απόγνωσης βγάζει ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης για την Ελλάδα σήμερα, τις ιδεολογίες, την κυβέρνηση και τη Χρυσή Αυγή.
«Η Ελλάδα θυμίζει Γερμανία του '30 την εποχή της ανόδου των ληστρικών ομάδων των ΕΣ ΕΣ. Η κυβέρνηση και η αστυνομία δείχνει ότι τα αγνοεί όλα αυτά. Και τι κάνει; Δέρνει αυτούς οι οποίοι κάνουν διαδήλωση εναντίον της Χρυσής Αυγής. Μα, δεν είμαστε καλά! Δηλαδή, πάμε προς τον χιτλερισμό; Τι θέλουμε να είμαστε; Μια δημοκρατία ή μία δικτατορία εν κρυπτώ, και μάλιστα με τρομοκρατία;» λέει ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης στο tvxs καταγγέλλοντας βίαιες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής εναντίον μεταναστών με ένα νεκρό θύμα.

Ο Σπυρίδων Λαπατσιώρας του ΣΥΡΙΖΑ πήρε στο λαιμό του τον Χριστόφια στην Κύπρο

Αποκαλύπτει από τη στήλη στα ΝΕΑ ο Γιώργος Παπαχρήστος:
Το αγόρι με το βελούδινο κ.λπ. βλέμμα είναι στον περίγυρο του προέδρου Αλέξη – κάνει χρέη εκπροσώπου. Ο Λαφαζάνης είναι η αντιπολίτευση. Σου λέει, απέτυχε το ευρώ, πάμε έξω. Οποιος βρει ποια ακριβώς είναι η θέση του κόμματος κερδίζει τα άπαντα του Γιάννη Μηλιού για την οικονομία...Ή το μάλλον πενιχρό συγγραφικό έργο ενός ανερχόμενου αστέρα, με πορεία διάττοντος στο περιβάλλον του προέδρου Αλέξη, ονόματι Σπυρίδων Λαπατσιώρας, λέκτορος το επάγγελμα.

Το φροϊδικό ολίσθημα του προέδρου

Του Στέφανου Κασιμάτη από την Καθημερινή

Οτι ο πρόεδρος ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος έχει ένα πρόβλημα με τον Γιάννη Στουρνάρα το έχουμε πια καταλάβει όλοι. Δεν μπορεί να τον χωνέψει με τίποτε· πώς να το κάνουμε; Κατ’ αρχάς, είναι το ζήτημα της διαφορετικής ταξικής (ας την πούμε έτσι) προέλευσης: άνθρωπος με κεντροαριστερές αντιλήψεις στην πολιτική, ο Στουρνάρας ήταν μεν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν ήταν ποτέ του ΠΑΣΟΚ. Ουδέποτε ανήκε στην αριστοκρατία των Γιούνκερ της πασοκαρίας. Εξ ου και ήταν, είναι και θα μείνει πάντα ο Γιάννης Στουρνάρας, σκέτο· όχι ο Γιάννης ο Στουρνάρας. (Βεβαίως, ορισμένοι θα αντιτείνουν ότι και ο σημερινός πρόεδρος επείσακτος είναι στο ΠΑΣΟΚ από τις Νέες Δυνάμεις –ή μήπως το ΚΟΔΗΣΟ;– το 1989.

Ξεχάστε την Κύπρο, το δράμα θα παιχτεί στην Ιταλία

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management:
" Ξεχάστε την Κύπρο! Παρά το κόστος θα παραμείνει στο ευρώ", υποστηρίζει ο Jim O'Neill, πρόεδρος of Goldman Sachs Asset Management και προβλέπει ότι το πραγματικό δράμα θα παιχτεί στην Ιταλία.

«Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι οποιαδήποτε χώρα θα φύγει από το ευρώ, ακόμη και η μικρή Κύπρος», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg. Και διερωτάται πως σε μια τέτοια περίπτωση, ο οποιοσδήποτε επενδυτής θα μπορούσε να πιστέψει ότι οι υπόλοιπες χώρες είναι δεδομένο ότι θα παραμείνουν στην ευρωζώνη.

Διέγραφαν δάνεια σε κομματικά στελέχη και παράγοντες

Οι τράπεζες που παρέσυραν στον γκρεμό την κυπριακή οικονομία διέγραφαν συστηματικά δάνεια, τα οποία είχαν χορηγήσει σε κομματικά στελέχη και σε παράγοντες της δημόσιας διοίκησης.
Η λίστα που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος» έχει παραδοθεί ήδη στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής. Οι σκανδαλωδώς ευνοημένοι των διορισμένων από το κράτος τραπεζικών διοικήσεων καλούνται τώρα να εξηγήσουν τους λόγους της χαριστικής μεταχείρισης και της αφαίμαξης του δημόσιου ταμείου που οδήγησαν στην καταστροφή.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ: ΖΗΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ Η ΚΠΕ

Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ ζήτησε τη σύγκλιση της ΚΠΕ προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη θέση του Κινήματος μπροστά στις καταιγιστικές εξελίξεις με την Κύπρο:
Ελλάδα δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη της.
Να μη μετατραπεί η οικονομική κρίση σε νέα εθνική τραγωδία.
Η χώρα περνά δύσκολες στιγμές και οι τελευταίες εξελίξεις χτυπούν το καμπανάκι ότι ελλοχεύει πάντοτε ένας μεγάλος κίνδυνος: Η οικονομική κρίση και η αδυναμία άσκησης ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής να μετατραπεί σε κρίση εθνικής στρατηγικής.

Μπίκας :Δεν συζήτησα με Παπανδρέου το περιεχόμενο της λίστας

Δεν τους βγαίνει με τίποτα.... Τι παραδέχθηκε ο πρωην της ΕΥΠ, Μπίκας στην προανακριτική;Το αυτονόητο. Συζήτησε με τον Παπανδρέου απλά για τον χειρισμό της λίστας.
«Αν μίλησα με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, δεν ήταν για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ, αλλά για το πώς θα χειριστούμε την υπόθεση» φέρεται να κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας. Παράλληλα εμφανίστηκε θετικός σε μία κατά αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη.

Για τοκογλυφία κατηγορείται ο πρώην υφυπουργός Γ.Ανθόπουλος

Το ποσό των 200.000 ευρώ κατέβαλε ως εγγύηση ο πρώην υφυπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών βουλευτής Σερρών, Γιάννης Ανθόπουλος, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, μετά την απολογία του στον ανακριτή που διερευνά υποθέσεις διαφθοράς, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση τοκογλυφίας.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Οικονόμου: H στήριξη της Κύπρου ζωτικό ελληνικό συμφέρον


 Μιλώντας σήμερα στην θεματική διάσκεψη των ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ για τις εξελίξεις στην Κύπρο, ο Παντελής Οικονόμου εκτίμησε ότι δεν διακυβεύεται απλώς η παραμονή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ζώνη του ΕΥΡΩ, η οικονομική υπόστασή της ή και η ευημερία της. Αμφισβητείται πια ανοιχτά η ασφαλής επιβίωση του ελληνισμού στη μεγαλόνησο, η συνέχεια της παρουσίας του στην Ανατολική Μεσόγειο και η διαφύλαξη του εθνικού πλούτου με τις απόπειρες λεηλασίας του ήδη εκδηλωμένες.
 

Σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη ζητούν τρία Ινστιτούτα- τι έχει προτείνει ο Παπανδρέου

Διαβάσαμε σήμερα την είδηση στην Ελευθεροτυπία.
Την ανάγκη εκπόνησης ενός Σχεδίου Μάρσαλ κι ενός «New Deal» για τη Νότια Ευρώπη επισημαίνουν σε κοινή τους έρευνά τρία διεθνούς κύρους οικονομικά ινστιτούτα, τα οποία παρουσιάζουν μια ζοφερή εικόνα για το μεσοπρόθεσμο μέλλον της Ευρωζώνης. Μεταξύ άλλων προτείνουν την ίδρυση ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, ενός ταμείου απόσβεσης χρέους από τα έσοδα του φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και την έκδοση ευρωομολόγων, ενώ χαρακτηρίζουν απογοητευτικές τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες της ΕΕ

Νταβούτογλου: Λύση ή διχοτόμηση εδώ και τώρα

Επειδή ως γνωστόν ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, τη στιγμή που η ελληνική και η κυπριακή κυβέρνηση έχουν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου βρήκε ευκαιρία να δηλώσει σε τουρκική εφημερίδα ότι «αν τα αποθέματα φυσικού αερίου ανήκουν στους Ελληνοκύπριους, τότε μπορούμε να συζητήσουμε για λύση δύο κρατών».
 
Ο πρωτοσέλιδος τίτλος στο φύλλο της τουρκικής εφημερίδας Star, με τη συνέντευξη του Τούρκου υπουργού είναι «Λύση ή διχοτόμηση».
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι η Αγκυρα ήλπιζε σ

ΝΕΑ ΜΕΡΑ: το νέο αντιμνημονιακό κόμμα


Μέσα στο γενικό χαμό με την Κύπρο, μας προέκυψε και το νέο κόμμα από τον αποχωρήσαντα Ανεξάρτητο Έλληνα, Χρήστο Ζώη.

Γραμματέας του νέου κόμματος, ο Μιχαήλ Γιαννάκης και συνιδρυτές οι: Θανάσης Αργυρός, Γεώργιος Βάμβουκας, Μιχάλης Γαυγιωτάκης, Σταμάτης Γκάβαλης, Νίκος Δρίτσας, Θύμιος Δρόσος, Αικατερίνη Ζαγγανά, Γιάννης Κουράκος, Χρήστος Λύτρας, Γιάννης Μανώλης, Γεώργιος Νούλας, Ελένη Πανταζή, Στέλιος Πολίτης, Νίκος Πρωτέκδικος, Γεώργιος Ρωμανιάς, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκος Σταυρογιάννης, Φώτης Τσιπέλης και Νικόλαος Χριστοδουλόπουλος.
Γενικός Διευθυντής και Οικονομικός υπεύθυνος του κόμματος ορίστηκε ο υποπτέραρχος ε.α. Νικόλαος Θεοχάρης.

«Ναι στο ευρώ, όχι όμως με κάθε κόστος», είναι η κεντρική θέση της «Νέας ΜΕΡΑΣ», όπως την εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρός της Χρήστος Ζώης, παρουσιάζοντας το κομμα του σε συνέντευξη Τύπου.

Αδιέξοδο στην Ιταλία για το σχηματισμό κυβέρνησης

Μπορεί τα φώτα δημοσιότητας να είναι στραμμένα στην Κύπρο, αλλά η ΕΕ δεν αντιμετωπίζει μόνο αυτό το πρόβλημα. Η κυβερνητική κριση ακυβερνησίας στην γειτονική Ιταλία αποτελεί πονοκέφαλο για τους καταπονημένους από τις αλλεπάλληλες κρίσεις μηχανισμούς της ΕΕ.
Είναι γεγονός ότι η Ιταλία έχει παράδοση στις κυβερνήσεις συνεργασίας και άρα κανείς δεν ανέμενε να μη φτάσουν οι ηγέτες της σε συνεννόηση για τόσο μεγάλο διάστημα.
Ως το βράδυ ο Μπερσάνι αναμένεται να πάει στο προεδρικό μέγαρο όπου θα εχει νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο Αλέξης, το δημοψήφισμα και η μνήμη

 

Μετά την ιστορική «συνάντηση» του με τον Καμμένο εθνικό συνωμοσιολόγο και μάλιστα, την ημέρα που κατέρρευσαν σας χάρτινος πύργος οι μύθοι που πλασάρουν και οι δύο, ο ασυμβίβαστος Αλέξης, για το καλό της Κύπρου αυτή τη φορά, αποδέχθηκε τη θέση πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου για δημοψήφισμα, προκειμένου ο Κυπριακός λαός να αποφασίσει για το μέλλον του.

Παπαχρήστος: Γιώργο, εσύ έφυγες νωρίς...

Έγραψε ο Παπαχρήστος στη στήλη του στα ΝΕΑ
"Μου το έστειλαν χθες. Πρόκειται για απόσπασμα μιας προ διετίας ομιλίας του Γιώργου στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών (στις 10 Ιουνίου 2011 συγκεκριμένα). Αν το μεταφέρω εδώ, είναι γιατί απευθύνεται στο αριστερό αγόρι Αλέξη, που τότε εκπροσωπούσε ένα 4% και έλεγε ό,τι να 'ναι - όχι πως σήμερα που εκπροσωπεί το 27% λέει κάτι διαφορετικό - και είναι πολύ προφητικό.

Γιατί φοβούνται για τις καταθέσεις στην Ελλάδα...

του Κώστα Στούπα


1) Όχι και μονομερή διαγραφή Αλέξηδες;
Η Κύπρος είναι ουσιαστικά εκτός Ευρωζώνης, ανέφερε η Μοργκαν Στάνλεϊ σε χθεσινή της έκθεση. Ένα βασικό χαρακτηριστικό της Ευρωζώνης του ευρώ είναι η ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων.
Για την ακρίβεια η Κύπρος είναι με το ένα πόδι στην Ευρωζώνη και οι πιθανότητες να αποφασίσει να βρεθεί εκτός είναι πλέον ιδιαίτερα αυξημένες με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Μια εβδομάδα με τις τράπεζες κλειστές και η οικονομική ζωή στο νησί μοιάζει να έχει υποστεί «πυρηνικό» ολοκαύτωμα.

Καρχιμάκης: Θα αποκαλυφθούν όλες οι εκλεκτές φιλίες

Αιχμές για τις σχέσεις του πρώην προέδρου της Marfin, Ανδρέα Βγενόπουλου, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, αφήνει ο Μιχάλης Καρχιμάκης στο Facebook με σχόλιό του.


«Ευτυχώς στην Ελλάδα (λέει ο κ. Βγενόπουλος στον Νίκο Ευαγγελάτο) έχουμε τον Προβόπουλο και σωθήκαμε! Αν ήταν ο Προβόπουλος στην Κύπρο δεν θα γινόταν ότι γίνεται σήμερα!

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Μπράβο Αλέξη! Δήμοψήφισμα τώρα!



Τώρα ζητά Δημοψήφισμα ο Αλέξης! Οταν το πρότεινε ο Παπανδρέου το αρνήθηκε και τον κατηγόρησε για "πολύ επικίνδυνη ζαριά, όχι για τον πρωθυπουργό αλλά για τη χώρα" 
«Αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον κυπριακό λαό» εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ΚΕΑ Αλέξης Τσίπρας και τάχθηκε υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος στη Μεγαλόνησο.

Σόιμπλε: Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πει: «Το μεγαλύτερο έλλειμμά μας δεν είναι τα λεφτά αλλά η εμπιστοσύνη».

«Η Ελλάδα προχωράει μπροστά. Σας στηρίζουμε. Συνεχίστε με συνέπεια τον δρόμο που συμφωνήθηκε, και μην ανησυχείτε», είναι το μήνυμα του γερμανού υπουργού Οικονομικών σε συνέντευξη του στα «ΝΕΑ», όπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο και συμφωνεί (σ.σ τώρα)  ότι το μεγαλύτερο έλλειμμα δεν είναι τα χρήματα αλλά η εμπιστοσύνη.
«ΤΑ NEA» δημοσιεύουν σήμερα το δεύτερο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον ανταποκριτή της εφημερίδας στο Βερολίνο Γιώργο Παππά. Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης, που δημοσιεύτηκε στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας προδιαγράφοντας ουσιαστικά τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο έκτακτο Eurogroup.

“Βόμβες” για γέλια!

 
Ενα ενδιαφερον σικουελ των "αποκαλύψεων " γύρω από το όνομα Παπανδρέου παρουσιαζει το smart post:
 
Έχετε παρατηρήσει πως οτιδήποτε αφορά «Παπανδρέου» παρουσιάζεται από πολλούς ως “βόμβα”;
Ας πάρουμε μερικά μόνο - από τα εκατοντάδες - παραδείγματα:

Βίος και πολιτεία του Χ.Μαρκογιαννάκη


Ολόκληρος μηχανισμός κινητοποιήθηκε, εκατοντάδες προσκλήσεις τυπώθηκαν, ώστε να δουλέψουν όλα τέλεια για το «σόου» .Ο κ. Μαρκογιαννάκης θα επιχειρούσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την πρόσφατη “υποδοχή” των Κρητικών αγροτών στο λιμάνι του Πειραία. Ωστόσο δεν βρήκε κόσμο να το κάνει. Σε αντίθεση με αντίστοιχες εκδηλώσεις, μετά βίας γέμισε η μισή αίθουσα που φιλοξένησε την εκδήλωση.

Βενιζέλος κατά Βενιζέλου για τις λύσεις εκτός Ευρώπης για την Κύπρο...


Απλώς τι απεδείχθη στην περίπτωση της Κύπρου: Απεδείχθη ότι τα εύκολα λόγια είναι και επικίνδυνα. Ότι ποτέ δεν...υπήρξε και δεν υπάρχει πραγματική εναλλακτική λύση, εκτός Ευρώπης, εκτός ευρωζώνης.

Πρέπει να αποδεχθούμε αυτήν την πραγματικότητα. Όποιος θέλει να κινηθεί καθαρά εκτός ευρωζώνης και εκτός Ευρώπης, πρέπει να έχει την εντιμότητα να το πει και υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που το λένε. Ερμαφρόδιτες θέσεις υπαινιγμοί, εύκολα λόγια και δημαγωγίες δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο στον όλεθρο.

Στάση πληρωμών στην Κύπρο;

Δραματικές οι εξελίξεις στην Κύπρο, με τις τράπεζες να μην έχουν ανοιξει ακόμη και τους Ρώσους καταθέτες να ετοιμάζονται να αποσύρουν τις καταθέσεις τους μαζικά-όσοι δεν το έκαναν ήδη δια της πλαγίας οδού.
Μέρα με τη μέρα η αγορἀ "στεγνώνει" από ρευστό. Οι πολίτες βρίσκονται σε απελπισία, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πληρωθούν στο τέλος του μήνα, αν οι τράπεζες παραμείνουν κλειστές.

Τρίτη φτωχότερη χώρα της ΕΕ η Ελλάδα

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις φτωχότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των «27», όπως δείχνει συγκριτική έρευνα του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW) και ξεπερνά μόνον τις Βουλγαρία και Ρουμανία.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle συγκριτική έρευνα του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας για τη φτώχεια στις «27» χώρες της ΕΕ κατατάσσει την Γερμανία στην 7η θέση της σχετικής κατάταξης. Ενώ στις λιγότερο φτωχές χώρες περιλαμβάνονται οι Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, αλλά και το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Αυστρία. Στην 25η θέση βρίσκεται η Ελλάδα και στις δύο τελευταίες η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Η λύση για την Κύπρο να μην γίνει ψευδαίσθηση για την Ευρώπη

Oση κριτική κι αν κάνει κανείς στις παραμέτρους της λύσης που συμφωνήθηκαν στο τελευταίο Eurogroup για την Κύπρο, όπως και στους χειρισμούς που προηγήθηκαν από κυπριακής και ευρωπαϊκής πλευράς, το πρώτο που θα πρέπει να διευκρινίσουμε είναι το εξής: σήμερα υπάρχει μία απόφαση που αποτρέπει την άτακτη χρεοκοπία και διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Εκείνο που προέχει λοιπόν, για όσους ειλικρινώς προτάσσουν το συμφέρον της Κύπρου και των Κυπρίων πολιτών, είναι η όσο το δυνατόν πιο συντεταγμένη και αποτελεσματική προσπάθεια για την υλοποίηση της λύσης, για να αποτραπούν ακόμα δυσμενέστερες εξελίξεις.

Σαχινίδης: Εναλλακτική πρόταση δεν διατυπώθηκε

Οι χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup έδωσαν τέλος σε μια πολύμηνη αναζήτηση συμφωνίας προκειμένου η Κύπρος να αποφύγει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.
Οι αποφάσεις αυτές αναδεικνύουν ζητήματα που θέλουν περαιτέρω αξιολόγηση και σχετίζονται με τις συνέπειες για την ευρωζώνη από τις αποφάσεις που λαμβάνει για τις χώρες – μέλη. Στην περίπτωση της Κύπρου, αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω της θέσης της αλλά και του περιεχομένου της συμφωνίας.

Καρχιμάκης:Ο Ασελμπορν επιβεβαιώνει τον Ανδρέα Παπανδρέου

Από τη σελίδα του στο favebook  ο Μιχάλης Καρχιμάκης σχολίασε:
 
"Ο υπουργός εξωτερικών του Λουξεμβούργου κ.Γιαν Ασελμπορν,επιβεβαιώνει επακριβώς με δήλωση του στο Reuters ,και μετα απο 22 ΧΡΌΝΙΑ την ομιλία πρόβλεψη του Ανδρέα Παπανδρέου

Πολ Κρούγκμαν: "Η Κύπρος πρέπει να φύγει από το ευρώ τώρα"


Άρχισαν τα όργανα για την Κύπρο, όπως και για την Ελλάδα, ξεκίνησε μια αντιπαράθεση για το αν θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ ή να αποχωρήσει.
Η Κύπρος πρέπει να φύγει από το ευρώ. Θα πονέσει, αλλά μόνον έτσι θα σωθεί'', υποστηρίζει ο Πολ Κρούγκμαν, με άρθρο του στη στήλη που διατηρεί στους New York Times.
Ο γνωστός οικονομολόγος σημειώνει ότι η έξοδος αποτελεί μοναδική λύση, ώστε να σωθεί η κυπριακή οικονομία έστω και αν προηγηθεί μια ιδιαίτερα επώδυνη περίοδος.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Διαγραφή του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές

O αρχηγός του γερμανικού κόμματος της αντιπολίτευσης Die Linke, Γκρέγκορ Γκίζι, σε συνέντευξή του στο αυστριακό περιοδικό «Προφίλ» προβλέπει νέα διαγραφή χρέους για την Ελλάδα μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, τονίζει χαρακτηριστικά ότι με τη διαγραφή αυτή «θα χάσουμε πραγματικά πολλά χρήματα».

Ο Ηγέτης, το πατριωτικό καθήκον και τα διδάγματα της ιστορίας


Η χώρα του χρειαζόταν όχι 10, 20 αλλά 100, 150 δισεκατομμύρια για να μην ζήσει εθνική τραγωδία.

Αυτός και η κυβέρνησή του τα βρήκαν.

Χρηματοδοτικός Μηχανισμός τότε δεν υπήρχε. Είχε και να βρει δεκάδες δισ. για τη χώρα,και να διαπραγματευτεί ένα Πρόγραμμα, και να βρει Μηχανισμό. Έπρεπε να πείσει όλη την Ε.Ε. να τον φτιάξει από το μηδέν - και μέσα σε χρόνο μηδέν.

Αυτός και η κυβέρνησή του, τούς έπεισαν. 5 χώρες της ευρωζώνης έχουν επιλέξει από τότε να προσφύγουν στο Μηχανισμό για να γλυτώσουν την χωρίς επιστροφή καταστροφή.

Είχε να διαχειριστεί την χειρότερη οικονομία της ευρωζώνης, στις χειρότερες συνθήκες. Οι προηγούμενοι έφυγαν έντρομοι για να σκάσει η βόμβα στον επόμενο.

Μια μεζούρα νεοκομμουνιστική αριστερά, πέντε μεζούρες ΠΑΣΚΕ και ολίγη πικραμένη δεξιά


Οι βιαστικές και εξόχως επιπόλαιες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα της οικονομικής κρίσης της Κύπρου εξανεμίζουν με γρήγορους ρυθμούς την «εναλλακτική» κυβερνητική γοητεία του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα δυσχεραίνουν την παρουσία του στο συνεχώς εναλλασσόμενο πολιτικό ταμπλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηριχτεί σε ένα υπαρκτό λαϊκό κίνημα με σαφείς και όχι αντιφατικούς προσανατολισμούς, του στερεί βαθμιαία τις ελπίδες για την πολυπόθητη αναρρίχηση στην εξουσία του αστικού κράτους το οποίο εσχάτως έχει αρχίσει να αποδέχεται και ενδεχομένως να θαυμάζει.

Οι 10+1 γκάφες του Τσίπρα στην υπόθεση της Κύπρου…

Ό,τι λάθος ήταν να κάνει το έκανε μέσα σε μερικά 24ωρα ο Αλέξης Τσίσπρας σε σχέση με το χειρισμό της υπόθεσης της Κύπρου. Κι όλα αυτά, για να στηρίξει μια ανεφάρμοστη εξίσωση που λέει ότι μπορείς να τζογάρεις με μια ολόκληρη χώρα σα να παίζεις πόκερ και να είσαι σίγουρος ότι θα σου βγει, μπορείς να καταγγείλλεις το μνημόνιο αλλά να κρατήσεις τα δανεικά, μπορείς να είσαι στο ευρώ αλλά να μην έχεις μνημόνιο.
Κάναμε μια μικρή συλλογή από τις γκάφες των τελευταίων δέκα ημερών και την παραθέτουμε προς γνώσιν και συμόρφωσιν:

"Κατ’ ευφημισμό"

Άρθρο της ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά στο "Protagon" 

Η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο μόνο κατ’ ευφημισμό μπορεί να ονομαστεί «συμφωνία». Πρόκειται για τη συνθηκολόγηση της κυπριακής Βουλής με το γεγονός ότι η Μεγαλόνησος, εντός του Ευρώ και της Ε.Ε., δεν έχει πλέον εναλλακτική λύση.

Πόλεμος χαρακωμάτων στο ΣΥΡΙΖΑ για το προξενειό με ΑΝΕΛ


Η συμπόρευση με τον Καμμένο έκαψε πολλές σχέσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με ένα μέρος του να θέτει το ζήτημα των συμμαχιών επί τάπητος.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τους ένθερμους υποστηρικτές της σύγκλισης με τους Ανεξάρτητους Ελληνες και με στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ εξακολουθούν να παραμένουν στελέχη με μεγάλη επιρροή στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Βούτσης.
Ο φερόμενος ως εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε στον Real News υπέρ της «κοινοβουλευτικής στήριξης μιας αριστερής κυβέρνησης, εξαιρουμένων της Δεξιάς και Ακρας Δεξιάς, η οποία θα αφορά πολιτικές δυνάμεις και κόμματα με σαφή αντιμνημονιακή πολιτική».
Η τοποθέτηση των ΑΝΕΛ προφανώς, είναι εκτός αυτού του φάσματος εξαιρέσεων, για το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Στον αντίποδα η πλευρά του Λαφαζάνη βάζει τους δικούς της όρους για μια στενότερη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, λέγοντας πως «δεν θα έλεγε όχι σε ενδεχόμενες συνεργασίες με δυνάμεις πέραν του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά θα πρέπει αυτές να μετατοπιστούν προς τα αριστερά και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ προς τα κεντροαριστερά».

Να δούμε και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να βαδίζει χέρι χέρι με τους Καμμένους στο επόμενο βήμα τους, αφού επέτυχαν την τεράστια επιτυχία με το Κυπριακό, σε μετακλογική σύμπραξη ....
Βέβαια, με τις αριστερές-συνιστώσες να επιμένουν τόσο σε διαξαγωγή συνεδρίου όσο και στην αυτονομία τους το μέλλον δεν είναι στρωμμένο με τριανταφυλλα για τον Αλέξη....

Σκάνδαλο! Μεγαλοκαταθέτες «σήκωσαν» εκατοντάδες εκατ. ευρώ όσο ήταν κλειστές οι τράπεζες στην Κύπρο

Αναλήψεις από υποκαταστήματα του εξωτερικού, μεταφορές κεφαλαίων με το αιτιολογικό ότι προορίζονται για «ανθρωπιστική βοήθεια», αγορά φαρμάκων ή ακόμη και καυσίμων αεροσκαφών ήταν μερικά από τα κόλπα που χρησιμοποίησαν μεγάλοι πελάτες τραπεζών της Κύπρου για να σηκώσουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούσαν ενόσω διαρκούσαν οι διαπραγματεύσεις της Λευκωσίας με την Τρόικα.

Παπανδρέου η διαχρονική ομιλία στις 10/6/2011

«…Και να πω και κάτι άλλο, γιατί είναι πολύ εύκολο να δικάζει  κανείς προθέσεις. Εγώ δεν το κάνω ποτέ στη ζωή μου και σέβομαι την καλή προαίρεση κάθε βουλευτή και κάθε πολίτη αυτής της χώρας και θέλω και εσείς αυτό να το σεβαστείτε, διότι ποιος δημοκρατικά εκλεγμένος Πρωθυπουργός οποιασδήποτε χώρας, θα ήθελε να βγαίνει με τον δίσκο για να μαζεύει λεφτά από άλλες χώρες; Και να τα ακούει κι από πάνω, να ακούει τα σχολιανά του;
Κανένας δεν το θέλει, και σίγουρα ούτε εγώ. Αλλά, αγαπητέ κ. Τσίπρα, εγώ δεν το κάνω για την πάρτη μου, το κάνω για την Ελλάδα, το κάνω για τον συνταξιούχο, το κάνω για τον εργαζόμενο, το κάνω για τη μικρομεσαία επιχείρηση, το κάνω για τον καταθέτη, το κάνω για τη νέα γενιά.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Αναστασιάδης: Σκληρή, οδυνηρή και τολμηρή η συμφωνία για την Κύπρο - Αποφύγαμε τη χρεοκοπία


 

Διάγγελμα στον κυπριακό λαό απηύθυνε ο πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι δόθηκε μια σκληρή μάχη, με οδυνηρές συνέπειες, ωστόσο αποφεύχθη η χρεοκοπία και οι τραγικές συνέπειες αυτής.

«Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία του κράτους. Η αποστολή στις Βρυξέλλες ήταν δύσκολη. Στόχος μας η σωτηρία της πατρίδας και ο εξορθολογισμός του τραπεζικού μας συστήματος. 

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Το μόνο που μας φοβίζει, είναι το μόνο που πραγματικά έχουμε: το αληθινό μας πρόσωπο.

Μια  ανάλυση ψυχής που είναι παράλληλα και βαθύτατα πολιτική από τον εξαίρετο τραγουδοποιό, Αλκίνοο Ιωαννίδη.
Με την ευαισθησία του καλλιτέχνη που δεν είναι αυτο πο σήμερα αποκαλούν "σταρ", αλλά πνευματικός άνθρωπος προσεγγίζει με τόλμη την αλήθεια για την Κυπρο αλλά....μηπως όχι μόνο για την Κυπρο; Μήπως να βλέπαμε όλοι το αληθινό μας πρόσωπο;

Ολόκληρο το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα έχει ως εξής:

«Δεν θα πω για τους άλλους. Λίγο με ενδιαφέρει η ποιότητα και η στάση τους σε τέτοιες στιγμές. Ούτε και περίμενα καλύτερη αντιμετώπιση. Όσο και να τους βρίσω, χαϊδεύω τα αυτιά μας και τίποτα δεν αλλάζει. Θα πω για εμάς, και συγχωρήστε με: