Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Προσέγγιση ΔΗΜΑΡ με τον Ηλ. Μόσιαλο

 
Του Κωνσταντινου Ζουλα
 
Ενα βήμα προ της επισημοποίησης της συνεργασίας τους με τη ΔΗΜΑΡ φαίνεται να βρίσκονται πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με πρώτο τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Ηλ. Μόσιαλο.

Στους δρόμους ξανά οι Τούρκοι – Εκτακτη συνεδρίαση του κόμματος Ερντογάν

 
Για 12η ημέρα συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Τουρκίας.
Η κεντρική επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης συνεδριάζει αυτή την ώρα με αντικείμενο και τις διαδηλώσεις.
 
Από το απόγευμα χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία της Κωνσταντινούπολης με επίκεντρο την πλατεία Ταξίμ, ενώ για αύριο Κυριακή οι διαδηλωτές έχουν κάνει έκκληση για μεγάλη συγκέντρωση στο Ταξίμ.

Ο Βενιζέλος έδωσε συνέντευξη στον Τράγκα της Χρυσής Αυγής που τον έλεγε δοσίλογο και προδότη


Την καρδιά του στον μεγαλύτερο χορηγό επικοινωνίας της Χρυσής Αυγής επέλεξε να ανοίξει ο πρόεδρος του παραπαίοντος ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, παραχωρώντας συνέντευξη στον Γιώργο Τράγκα και στο περιθωριακό έντυπο «Crash».

Ολιβιέ Μπλανσάρ: "Χάσαμε χρόνο" στην οικονομική διάσωση της Ελλάδας

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Ευρωπαίοι "έχασαν χρόνο" στην οικονομική διάσωση της Ελλάδας, αρνούμενοι να μειώσουν από το 2010 το βάρος του χρέους της, παραδέχτηκε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το γαλλικό κρατικό ραδιόφωνο "France Inter".

Αντιπαράθεση μεταξύ ΕΕ και Ερντογάν για τη πλατεία Ταξίμ

Σε πεδίο oξειας αντιπαράθεσης μεταξύ ΕΈ και Ταγίπ Ερντογάν σχετικα με το χειρισμό των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων μετατράπηκε η διάσκεψη που θα εξέταζε την «παγωμένη» προοπτική τουρκικής ένταξης στην ΕΕ και η οποία διεξήχθη την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη,  κοντά στην πλατεία Ταξίμ που ανέδειξε αναπάντεχα ενα κύμα αμφισβήτησης του Ερντογάν.

Δεν πουλάει το βιβλίο κύριε Ρουμελιωτη;

Βρε βρε βρε … Νάτος κι ο Ρουμελιώτης … Τι γίνεται ρε παλικάρι; Πως κι από τον Ευαγγελάτο σήμερα; Έπεσε τηλέφωνο από ψηλά να βγούμε πάλι να χτυπήσουμε Παπανδρέου;
Δικαιώνεται κάθε μέρα ε;

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Βενιζέλος: Κακώς συμπεριέλαβα τους Ραγκούση-Παπακωνσταντίνου στα ψηφοδέλτια

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος επιχειρεί, για πρώτη φορά, να χαράξει καθαρή διαχωριστική γραμμή από τις αποφάσεις που πήρε το ΠΑΣΟΚ, υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου έως τον Ιούνιο του 2011 -δηλαδή, πριν ο ίδιος γίνει υπουργός Οικονομικών.Καταθέτει τη διαφωνία του και για το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», της προεκλογικής περιόδου του 2009, και για τη διαχείριση του πρώτου κυβερνητικού οκταμήνου έως την ένταξη στο Μνημόνιο (τη μη λήψη μέτρων εγκαίρως, δηλαδή) και για το διάστημα Μαΐου 2010 -Ιουνίου 2011 (τη μη προώθηση μεταρρυθμίσεων, με δυο λόγια)...

Ο Σαχινίδης για την έκθεση του ΔΝΤ

Τις δικές του εξηγήσεις αναφορικά με την έκθεση του ΔΝΤ έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Λαρίσης κ. Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας σήμερα στο Ρ/Σ RealFm και τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή.
Η συνέντεξη του κ. Σαχινίδη:
Λοιπόν, κ. Σαχινίδη θέλω τώρα να ξεκινήσουμε, να πιάσουμε αυτό το κουβάρι του ΔΝΤ και της Κομισιόν, που ο ένας καταφέρεται εναντίον του άλλου για τα λάθη που έγιναν στην Ελλάδα το 2010. Τώρα, το ΔΝΤ δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνει αυτά τα λάθη, δείχνοντας την Κομισιόν και η Κομισιόν λέει ότι δεν έγινε έτσι ακριβώς και τα ρίχνει στη δική μας πλευρά. Τι ακριβώς έχει συμβεί και τι παιχνίδι παίζεται, γιατί αυτό είναι ένα παιχνίδι.

Πρόταση για διευθέτηση των γερμανικών αποζημιώσεων μέσω κουρέματος

 
Η διευθέτηση του ζητήματος των πολεμικών επανορθώσεων της Γερμανίας στην Ελλάδα συζητήθηκε σε σχετική εκδήλωση στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στο Βερολίνο, με τους συμμετέχοντες να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους.
Πολιτικοί και επιστήμονες που συμμετείχαν συνέκλιναν στην άποψη ότι η Γερμανία δεν θα δεχόταν ποτέ το σενάριο της άμεσης πληρωμής επανορθώσεων στην Ελλάδα, αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle.

Βολές Παρασύρη για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ


Σε γραπτή δήλωση του, με αφορμή την εσωκομματική διαδικασία της ερχόμενη Κυριακής, ο πρώην βουλευτής Φραγκίσκος Παρασύρης αναφέρει:

"Η συγκρότηση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ είναι θεμιτή. Με τον τρόπο όμως που επιχειρείται παραμένει μια διαδικασία εσωστρεφής, μια περιχαράκωση στα ασφυκτικά πλέον κομματικά τείχη. Δεν σηματοδοτεί τίποτα περισσότερο για την κοινωνία και την ευρύτερη Κεντροαριστερά.

Επιτέλους! Εμπεριστατωμένες απαντήσεις Βενιζέλου στο κατηγορώ Παπακωνσταντίνου

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε τα γενικόλογα στην άκρη και απάντησε ξεχωριστά σε καθένα από τα σημεία για το οποία κατηγορήθηκε από τον προκάτοχό του στο ΥπΟικ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Περί των 180 ψήφων για το Πρώτο Μνημόνιο και άλλων μύθων …

Είπε σήμερα ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ο. Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξή του, μεταξύ άλλων, ότι «η άποψή μου είναι καθαρή: Οτι το ΠΑΣΟΚ εκείνη τη στιγμή έκανε ένα τραγικό ιστορικό λάθος, και για την παράταξη και για τον τόπο. Όταν κατάλαβε πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση και αποφάσισε να προχωρήσει σ” αυτή την επιλογή που δεν φαινόταν ότι μπορεί να γίνει διαφορετικά, έπρεπε να απευθυνθεί στον κόσμο, είτε με δημοψήφισμα, είτε με 180 βουλευτές, είτε κάτι άλλο. Δυστυχώς, δεν το κάναμε και αναλάβαμε εμείς όλες τις ευθύνες, με τα δικά μας αποτελέσματα. Μιλάω για τις αρχές του 2010».

Γιατί η κα Πόπη Τσαπανίδου στηρίζει Καραμανλή και βρίζει Γιώργο;


Κάποιοι ισχυρίζονται ότι έτρωγε καλά επί Κουρασμένου.

Λέτε να είναι αυτό;

Ραγκούσης: Καμία περαιτέρω καθυστέρηση στην υλοποίηση του νέου συστήματος τοποθετήσεων -μεταθέσεων-αποσπάσεων δεν δικαιολογείται και δεν συγχωρείται

Δήλωση πρώην Αν.Υπουργού Εθνικής Αμυνας Γ.Ραγκούση στο OnAlert και τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο για την καθυστέρηση εφαρμογής του νέου συστήματος μεταθέσεων-αποσπάσεων στις ένοπλες δυνάμεις

Μέχρι σήμερα έχω αποφύγει συνειδητά κάθε δημόσια τοποθέτηση σε θέματα του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας που θα μπορούσε να προκαλέσει εντάσεις και αντιπαραθέσεις. Όμως πλέον, μπροστά στον ορατό κίνδυνο να ματαιωθεί μία πολύ σημαντική αλλαγή, είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω τα παρακάτω γιατί αυτό επιβάλει το συμφέρον των ίδιων των ενόπλων δυνάμεων της πατρίδας..

Πέντε βασικά συμπεράσματα από την αντίδραση ΕΕ στην έκθεση στελεχών του ΔΝΤ Β Μέρος

Διαβάζοντας (δείτε εδώ και εδώ) την αντίδραση αξιωματούχων της ΕΕ στην έκθεση κάποιων εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ με την εκ των υστέρων αξιολόγηση του πρώτου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας το 2010, μπορεί κανείς να συγκρατήσει τα ίδια πέντε συμπεράσματα με αυτά που γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτηση (εδώ) για την έκθεση των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ. 

Είναι τιμή που ένα τέτοιο σώμα (από οπορτουνιστές, ακροδεξιούς, φασίστες και πολιτικούς προδότες) δεν απάλλαξε τον Παπακωνσταντίνου!

Η χθεσινή επέκταση του κατηγορητηρίου για τον πρωην υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου και η στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, πυροδότησε πλήθος αντιδράσεων από στελέχη του κινηματος στα μέσα κοινωνικής δικτυωσης, όπως το κείμενο που ακολουθεί: 
 
"Σύντροφισσες, σύντροφοι

το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας κάθε άλλο παρά στενοχώρια μπορεί να μας προκαλέσει! Είναι πραγματικά τιμή του και τιμή μας, που ένα τέτοιο σώμα (από οπορτουνιστές, ακροδεξιούς, φασίστες και πολιτικούς προδότες) δεν απάλλαξε τον σ. Παπακωνσταντίνου από τις "νέες"κατηγορίες που προέκυψαν...

ΤΟ ΡΟΛOΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡIΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ ΔΕΝ ΞΕΚΊΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 2004 κ.ΣΑΜΑΡA

Ο Μιχ. Καρχιμάκης επιτίθεται στο Σαμαρά για τις δηλώσεις του ότι "διορθώνει" τα των προηγουμένων ετών 

"Κύριε πρωθυπουργέ

Εδώ και ένα χρόνο νομίζεις!!!!!! ότι διορθωνεις .!!!!!!!

Μήπως  το διορθωνω που χρησιμοποιήσατε  έπρεπε να το αντικαταστησετε με το πληρώνουμε .

Μήπως πληρώνουμε λοιπόν τον λαϊκισμό σας;

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Εφ ΄όλης της υλης συνέντευξη Παπανδρέου στο σταθμό TVO του Καναδά

Μια σημαντική συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και για το πως φτάσαμε έως αυτό το σημείο στον τηλεοπτικό σταθμό TVO του Καναδά.
 
Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε σθεναρά τις επιλογές της κυβέρνησής του.
Κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή ότι είπε ψέμματα για το έλλειμμα -το εμφάνιζε 6,5% εδώ είχε φτάσει στο 15,6-, ενώ επιτέθηκε και σε όσους δεν τον άφησαν να κάνει το δημοψήφισμα που θα ξεκαθάριζε την κατάσταση και θα βοηθούσε στο να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου για κακούργημα!


Μια μελανή σελίδα η σημερινή μέρα για το ελληνικό κοινοβούλιο.
Το πολιτικό προσωπικό αποφάσισε να θυσιάσει την Ιφιγένεια προκειμένου να "αναβαπτιστεί" -όπως πιστεύει- και να αποκτήσει και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Ο πρωην υπουργός Οικονομικών - αφού δεν αποδείχθηκε ότι είχε λόγο να αλλοώσει τη λίστα- αντιμετωπίζει νέα κατηγορία.

Παπακωνσταντινου Σημεία Ομιλίας στην Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα της απιστίας

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές
Πριν από πέντε μήνες ψηφίσατε για τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο τη διερεύνηση των αδικημάτων της νόθευσης εγγράφου και παράβασης καθήκοντος στο πρόσωπό μου.
Η Προανακριτική Επιτροπή έχει πραγματοποιήσει δεκάδες πολύωρες συνεδριάσεις και έχει εξετάσει πολυάριθμους μάρτυρες, προκειμένου να αποφανθεί για το αδίκημα της αλλοίωσης για το οποίο θεωρήθηκα ύποπτος.
Και ξαφνικά αλλάξαμε θέμα συζήτησης. «Ανακαλύφθηκε» δήθεν καινούριο αδίκημα.

Αρνητής του Ολοκαυτώματος μέσα στην Βουλή έγινε ο Ηλίας Κασιδιάρης


Κατά την συζήτηση που γίνεται στην Ολομέλεια της Βουλής για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι αρνείται το Ολοκαύτωμα

Θάβουν την Υπουργική Απόφαση Ραγκούση για αξιοκρατία στις μεταθέσεις στρατιωτικών


Σε λιγότερο από ένα μήνα η υπουργική απόφαση Ραγκούση για τις μεταθέσεις πρέπει να εφαρμοστεί. Η εφαρμογή της έχει ήδη αναβληθεί δυο φορές χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο. Ακόμη και στην απάντηση που έδωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος σε σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέφερε κανένα πρόβλημα για την ουσία των όσων προβλέπει η απόφαση. Συνεπώς λογικό θα είναι ότι όσες μεταθέσεις βγουν από την 1η Ιουλίου 2013 θα πρέπει να υλοποιούνται με βάση τα όσα προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση...

Πέντε βασικά συμπεράσμα​τα από την έκθεση στελεχών του ΔΝΤ


Διαβάζοντας την έκθεση κάποιων εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ με την εκ των υστέρων αξιολόγηση του πρώτου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας το 2010 (δείτε εδώ), διαβάζοντας τις παρατηρήσεις που γίνονται για το ποιες ήταν οι επιτυχίες, ποιες ήταν οι αποτυχίες, διαβάζοντας για τα “λάθη” και το απίστευτο «άδειασμα» Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρίως, ως προς το χειρισμό της κρίσης, μπορεί κανείς να συγκρατήσει τα εξής:

Θέσεις ΓΑΠ και Σοσιαλιστικής Διεθνούς υιοθετεί ο Περ Στάϊνμπρουκ



Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΥΡΤΗ
Είχαμε γράψει, πριν από ένα μήνα, περίπου, για τις επιδιώξεις της ηγεσίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, που αποφάσισε να ιδρύσει την «Προοδευτική Συμμαχία», προκειμένου να κυριαρχήσει στο παγκόσμιο σοσιαλιστικό κίνημα και να περιθωριοποιήσει τη Σοσιαλιστική Διεθνή, αν δεν καταφέρει να τη διαλύσει. 

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Γρηγοράκος σε Ξουλίδου: Ο αρχηγός σας είχε λεφτά κι έκανε βόλτες με τα κότερα στο Αιγαίο...


Η οικογένεια Παπανδρέου δεν είχε πολλά χρήματα...

Ο Γρηγοράκος του ΠΑΣΟΚ -πως το΄παθε!- με το που άκουσε την Ξουλίδου των ΑΝ.ΕΛ . να επιτίθεται στους Παπανδρέου , κι ιδιαίτερα στο πρώην πρωθυπουργό, την άρπαξε από τα μούτρα.

Συνέντευξη Παπανδρέου για Βαρουφάκη, δημοψήφισμα, Χρυσή Αυγή, μαζί τα φάγαμε (video)



Την πιο πλήρη συνέντευξη του από τη μέρα που αποχώρησε την πρωθυπουργία παραχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου σε τηλεοπτικό σταθμό του Καναδά.

Ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν σχεδόν τα πάντα, από το «μαζί τα φάγαμε» του Θεόδωρου Πάγκαλου μέχρι την επιθετική ρητορική του Γιάννη Βαρουφάκη εναντίον του.

OIKONOMOY: ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ


 Πριν έξη περίπου μήνες, μετά μια ακόμα αγωνιώδη έγκριση δόσης δανείου προς τη χώρα μας, δήλωσα ότι η επιστροφή μας στις αγορές, πριν το τέλος του 2014, είναι «η μητέρα όλων των μαχών».
     

Από τότε, για το θέμα αυτό, επακολούθησαν αντιφατικές δηλώσεις μελών της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού. Και η σιωπή της αξιωματικής, αλλά και της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Επίθεση κατά Σαμαρά και Προβόπουλου εξαπέλυσε από τη Λιβαδειά ο Μ. Καρχιμάκης

Στη Λιβαδειά βρέθηκε την Δευτέρα ο Μιχάλης Καρχιμάκης στο πλαίσιο των διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέων Συντονιστικών Επιτροπών στις Τοπικές Οργανώσεις και νέας Νομαρχιακής Επιτροπής που θα γίνει την Κυριακή.
Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να βρει τον εαυτό του και να λειτουργήσουν ξανά οι οργανώσεις «οι οποίες πρέπει να εισακούγονται από την ηγεσία» και να γίνει μια νέα προσπάθεια γα να αναδειχθεί «η οργανωμένη πολική δράση που είναι ένα βασικό στοιχείο αντίληψης για την κοινωνία και τα προβλήματά της»

Τώρα μιλάει ο λαός…

 
Όσο κι αν προσπάθησαν κάποιοι να κρυφτούν κάτω από τις «φτερούγες» του κυβερνητικού μορφώματος και την προστασία των πάντα φίλιων (από το 2007) συγκροτημάτων του τύπου και της διαπλοκής, έφτασε η ώρα να ακουστεί η φωνή του απλού, ανιδιοτελή και συνεπή πολίτη που ανήκει στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης και εκφράζεται από την κεντροαριστερά.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΠΛΕΡΩΝΩ ΡΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΝΩ...


Η επιτομή του κουτσαβακισμού, η αποθέωση του νεόπλουτου "μάγκα" που τη βόλεψε με σκάφη κρυμμένα σε οφσορ στην υγεία των κορόίδων.

Αρχηγός κόμματος που βγαίνει στην τηλεόραση και φτύνει κατάμουτρα την Δικαιοσύνη λέγοντας ότι την γράφω την απόφασή της γιατί εγώ έχω και πληρώνω. Θα καλώ κάθε μήνα δημοσιογράφους και θα βρίζω και θα πληρώνω μια πεντακοσάρα. Έχω χρήμα ρε.

Δήλωση Ανδρέα Παπανδρέου: κατέπεσαν οι σε βάρος μου συκοφαντίες.....



Με μιά λακωνική αλλά ουσίας δήλωση, ο Ανδρέας Παπανδρέου σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση των CDS, που τόσο προσπάθησαν κάποιοι να χρησιμοποιήσουν και να ρίξουν λάσπη στην οικογένεια Παπανδρέου 

Κατέπεσε η σκευωρία κατά του Ανδρέα Παπανδρέου για τα CDS. Έκθετος ο Καμμένος.


Μετά από τόνους λάσπης, επί 3 χρόνια, για την οικογένεια Παπανδρέου και τα "CDS", ήρθε η ώρα της ελληνικής δικαιοσύνης.

Και η ελληνική δικαιοσύνη εξέδωσε απόφαση - κόλαφο για τους συνωμοσιολόγους.

Η ουσία της αγωγής του Αντρέα Παπανδρέου κατά του αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, έγινε δεκτή από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και ο τελευταίοςκαταδικάστηκε για εξύβριση και απαξιωτικές δηλώσεις εναντίον του πρώτου, για δηλώσεις που «δεν προσιδιάζουν με εκείνον τον λόγο που οφείλουν να εκφέρουν οι πολιτικοί σε μία ευνομούμενη πολιτεία» όπου «με κανένα τρόπο δεν μπορεί να είναι ανεκτό να θίγεται ο πυρήνας της αξιοπρέπειας του οποιουδήποτε».

Πεταλωτής «Αυτοδιοικητικοί του ΠΑΣΟΚ αγκαλιά με υπουργούς της ΝΔ»

 
Εσωκομματικές εκλογές έχει το ΠΑΣΟΚ στις 9 Ιουνίου και ευκαιρία για τους συντρόφους να τα πούνε και να κάνουνε την αυτοκριτική τους. Σε μια από αυτές τις μαζώξεις, την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη, παραβρέθηκε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Καταδικάστηκε ο Καμμένος για συκοφαντική δυσφήμηση του Ανδρέα Παπανδρέου!

Καταδικάστηκε ο Πάνος Καμμένος για συκοφαντική δυσφήμηση του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 30.000 ευρώ.
Επίσης, του απαγορεύτηκε να αναφέρεται στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, και κάθε φορά που θα παραβιάζει την εντολή και  θα αναφέρεται σε αυτό θα πληρώνει 500 ευρώ πρόστιμο.

Τα «άκουσε» από μέλη του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα ο βουλευτής Ρήγας: Εχετε γίνει κυβερνητικ​ές εταίρες του Σαμαρά


Σε... αρένα μετέτρεψαν τη Νομαρχιακή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας οι νεολαίοι του κόμματος, οι οποίοι αποδοκίμασαν έντονα τον βουλευτή Κυκλάδων και πρώην υφυπουργό Παναγιώτη Ρήγα, αποκαλώντας τον πρώην «γλείφτη του Παπανδρέου και του Ραγκούση» και νυν «κυβερνητική εταίρα του Σαμαρά».

Εκτακτο! Κερδισε τη δίκη ο Ανδρεας Παπανδρέου!


Ο Ανδρέας Παπανδρέου κέρδισε την αγωγή που είχε υποβάλει εναντίον του Καμμένου!
Περισσότερες πληροφορίες για την απόφαση του δικαστηρίου σε λίγο.....

Σε διατεταγμένη υπηρεσία…

Ενδιαφέρουσα η πρόταση δύο βουλευτών της ΝΔ για την κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους που πληρώνουμε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
51,6 ευρώ το χρόνο μας στοιχίζει στον οικογενειακό μας προϋπολογισμό , που συσσωρεύει περίπου 192 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ.

Το χαρακτηρίζουν μάλιστα «πολιτικά αναχρονιστικό και κοινωνικά άδικο ενώ και η ίδια η ανταποδοτικότητά του έχει παύσει να υφίσταται καθώς ελάχιστοι πολίτες επιλέγουν τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης».

BBC: Ποιες είναι οι διαφορές Κωνσταντινούπολης, Αθήνας και πλατείας Ταχρίρ

O συντάκτης του BBC, Paul Mason σημειώνει τις διαφορές των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στις πλατείες της Αθήνας, της Κωνσταντινούπολης και του Καΐρου.
"Εχω καλύψει διαδηλώσεις στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του Occupy και έχω κάνει ρεπορτάζ στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο. Τούτο εδώ είναι διαφορετικό από όλα τ' άλλα", υποστηρίζει.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ιστορικό άδειασμα Στουρνάρα σε Σαμαρά: Το 2010 κανένας δεν ήταν έτοιμος, ούτε η Ελλάδα, ούτε η Κομισιόν


Μια ιδιαίτερα σημαντική δήλωση, ιστορικής αξίας, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα φιλοξενεί η εφημερίδα «Les Echos» ο οποίος και τονίζει ότι το 2010 ούτε η Ελλάδα αλλά ούτε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό.

Προηγείται η Μέρκελ αλλά χωρίς αυτοδυναμία


Οι γερμανικές εκλογές παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ποτέ καθώς θα αποτελέσουν (αναλογα με το αποτέλεσμα τους) την θρυαλλίδα των εξελίξεων και στο εσωτερικο της Ελλάδας.
 
Όσο πλησιάζει ο καιρός (οι εκλογές θα διεξαχθούν το Σεπτέμβριο)  οι δημοσκοπήσεις δίνουν σταθερό προβάδισμα, αλλά χωρίς εξασφαλισμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU).

Πού βρίσκονται σήμερα οι παρατρεχάμενοι που έριξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου;

 
Το Εpikairo.gr κάτω από την αναδημοσίευση του Smart Post  για το ποίοι πατήσαν το κουμπί, προχωρεί σε μια καλή αναζήτηση της σημερινής θέσης όλων αυτών που συνέβαλαν στη επιτυχία του εγχειρήματος για την πτώση του Παπανδρέου.
"To εύλογο ερώτημα που προκύπτει, από τα πρόσωπα τα οποία συνιστούσαν το ρεύμα Βενιζέλου και συμμετείχαν στην πτώση του Παπανδρέου με καταγεγραμμένες δηλώσεις, είναι πού βρίσκονται πολιτικά σήμερα;
 
Η Μιλένα Αποστολάκη αφού ανεξαρτητοποιήθηκε για να ρίξει τον ΓΑΠ, επέστρεψε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Βενιζέλο, δηλώνοντας ότι «Το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να κάνει μια νέα αρχή. Μια επανεκκίνηση. Σε αυτή την τόσο δύσκολη, αλλά και τόσο αναγκαία προσπάθεια για τη χώρα αισθάνομαι την ανάγκη να δώσω το παρόν για την παράταξη με όλες μου τις δυνάμεις».

ΟΤΑΝ ΠΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ

 

Τι θυμηθήκαμε τώρα…
Δηλώσεις εκείνων που ουσιαστικά απέσυραν την εμπιστοσύνη τους στο ΠΑΣΟΚ, απαιτώντας αποχώρηση Παπανδρέου από την πρωθυπουργία.
Όταν πατήθηκε το κουμπί.
Τα αποσπάσματα που ακολουθούν είναι από το αφιέρωμα που κάναμε πριν λίγους μήνες στα γεγονότα των τελευταίων ημερών της πρωθυπουργίας Παπανδρέου (εδώ όλο το αφιέρωμα). 

Καρχιμάκης βλέπει ολιγοπώλιο στην εκδίκαση των υποθέσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού

 
Αναιτιολόγητη, παράδοξη και τουλάχιστον ασυνήθιστη θεωρεί ο Μιχάλης Καρχιμάκης τη μακρόχρονη θητεία των δικαστών που δικάζουν τις υποθέσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
O πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης «τι σκοπό εξυπηρετεί αυτή η παγιωμένη τακτική», τονίζοντας ότι σε κάποιους ίσως κινεί και υποψίες λόγω του αντικειμένου.

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Κείμενο αρχών από τους δημάρχους Καμίνη, Μπουτάρη, Δημαρά, Σκοτινιώτη, Φίλιο

 
Σε κοινή παρέμβαση τους εν όψει του ετήσιου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ οι Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μπουτάρης, Γιάννης Δημαράς, Πάνος Σκοτινιώτης και Φίλιππος Φίλιος εκφράζουν ένα μίνιμουμ κοινών θέσεων αλλά και την ιδεολογική και πολιτική τους αντίθεση στον ρατσισμό, στη βία, στην ξενοφοβία και στον εθνικισμό ώστε οι πόλεις να είναι ανοιχτές, ανεκτικές, πολυπολιτισμικές και εξωστρεφείς. 

Ο Μπένυ δεν ξεχνά, τι σημαίνει Δεξιά...



Το ν' ακούς σήμερα τον Βενιζέλο να μιλάει σαν αριστερός παλαιού τύπου για την "Ελληνική δεξιά",  σε πιάνουν τα γέλια .
Κωμικόν!
Η ελληνική δεξιά νομίζει ότι μπορεί να διατηρήσει έναν δίαυλο επικοινωνίας με την ακροδεξία (σχετικά με την αντίδραση της στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο)!

Η ΣΥΝΗΘΗΣ ΥΠΟΠΤΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΗΘΗΣ ΑΘΩΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !...


Tι κατέδειξε το σίριαλ κακοφωνίας που οδηγεί σε ναυάγιο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ; Ότι τα κόμματα του «Συνταγματικού Tόξου» είναι κάκιστοι χειριστές του τόξου. Tόσο ώστε να προσφέρουν αμαχητί θριάμβους στη «Xρυσή Aυγή». H μεγαλοψυχία της Δημοκρατίας ή η μικροθυμία των πολιτικών της κομμάτων;

Iδανικοί αυτόχειρες διασύρουν με τους πολιτικούς ερασιτεχνισμούς τους εαυτούς, ως δικαιούνται, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία, ως δεν δικαιούνται. Eκπέμπουν λάθος μηνύματα στην Eυρώπη.

Για την Eλλάδα που «γέννησε τη Δημοκρατία» αλλά δεν είναι σε θέση να τη φροντίσει.