Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Βορίδου : ο βίος, η πολιτεία και ...τα νάματα

Ο Βορίδης στο Συνέδριο της ΝΔ σημείωσε ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Έθνους

Στην φωτογραφία, ο Βορίδης με τσεκούρι - εν είδει ρομφαίας- υπερασπίζεται την Δημοκρατία.

Ο Μάκης Βορίδης, για την Ιστορία, έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ., κόμματος, το οποίο είχε ιδρύσει μέσα από την φυλακή ο έγκλειστος επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γεώργιος Παπαδόπουλος, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1990. Ως φοιτητής, ίδρυσε την φοιτητική οργάνωση Φοιτητική Εναλλακτική, ως επικεφαλής της οποίας διεγράφη από το σύλλογο φοιτητών Νομικής για φασιστική δράση το 1985

Αλμούνια: Ανίκανη η κυβέρνηση Καραμανλή

Ακρως αποκαλυπτική είναι η συνέντευξη του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος τοποθετείται στο ζήτημα της ελληνικής οικονομικής κρίσης και βάζει στο κάδρο των ευθυνών τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνησή του.......
Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Αλμούνια χρησιμοποιεί πολύ σκληρά λόγια για τον Κώστα Καραμανλή κατηγορώντας τον ότι σκεφτόταν τις εκλογές του 2009 και όχι τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, ενώ χαρακτηρίζει την τότε κυβέρνηση ανίκανη...

Καρχιμάκης: Οι εξελίξεις σας δικαίωσαν από την...ανάποδη, κ. Σαμαρά

Nεα επίθεση στον Σαμαρά για την ομιλία  του στο συνέδριο της ΝΔ εξαπέλυσε ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης:
"Κύριε Σαμαρά,
ο Καραμανλής είχε εισηγηθεί πριν τις εκλογές του 2009  ,οπως ειπατε στην ομιλια σας στο συνεδριο της  ΝΔ, ήπια μέτρα λιτότητας.
Γιατί όμως  ;
για την καταστροφή στην οικονομία και την κοινωνία που βεβαίως  ειχε συντελέσει ο ίδιος μαζι με εσάς ως επιφανες στέλεχος της ΝΔ απο το 2004 μέχρι το 2009.

Ο Καρχιμάκης απαντά στο Βορίδη

Η αναφορά του Μάκη Βορίδη -κατά την ομιλία του στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας- στον Ανδρέα Παπανδρέου, στάθηκε αφορμή για την απάντηση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ:
"Κύριε Μάκη Βοριδη....
Ο ελληνικός λαος, γνωρίζει ποιοι του έδωσαν αξιοπρέπεια, υπόσταση και ζωη αλλα και ποιοι τον διαπομπευσαν.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ο καυτός μήνας Ιούνης


Στο τραπέζι του Ιουνίου 2011 υπήρχαν τρία «καυτά» ζητήματα.
Η εκ βάθρων αλλαγή της φορολογικής νομοθεσίας ώστε να πληρώσει η φοροδιαφυγή.
Η επίσπευση διευρυμένου προγράμματος πωλήσεων κρατικής περιουσίας.
Και η εφαρμογή της συμφωνίας με τους εταίρους της τρόικας προκειμένου να γίνει το «κούρεμα» του ενός τετάρτου του δημόσιου χρέους. 

ΞΥΝΙΔΗΣ: "SAMARAS & BENIZELOS RESTRUCTURING" ή ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ


Δηλαδή τι νομίζετε.
Ότι επειδή οι εγχώριοι κάνουν τους χαζούς και ότι δεν καταλαβαίνουν, οι ξένοι τρώνε κουτόχορτο;
Το ίδιο ξοφλημένο τραπεζικό κατεστημένο, το ίδιο μεταπρατικό, δήθεν επιχειρηματικό, κατεστημένο και το ίδιο πτωχευμένο πολιτικό κατεστημένο επαναδομούνται by "SAMARAS & BENIZELOS RESTRUCTURING". 

Ξενογιαννακοπούλου: Πολλαπλά εκτεθειμένη είναι η συγκυβέρνηση μετά την χθεσινή απόφαση του ECOFIN

Η πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σχολίασε τις εξελίξεις από τις αποφάσεις του ECOFIN

"Την δραματική εβδομάδα που καταδικάστηκε η Κύπρος με τις δύο αποφάσεις του ECOFIN για τις τράπεζες της και το κούρεμα των καταθέσεων, η ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο είχε αρχικά αποδεχθεί με την πρώτη απόφαση το κούρεμα των καταθέσεων κάτω των 100.000 Ευρώ, αλλά στη συνέχεια διαβεβαίωνε ότι η δεύτερη απόφαση ήταν μεμονωμένη αποκλειστικά για την Κύπρο.

Υπενθυμίσεις ....


του Νικόλα Μανδρόχαλου

Για όλους όσους θυμήθηκαν την πρόταση συνεργασίας του ΓΑΠ, αλλά ξέχασαν τα δεδομένα

α) Δεν θυμάμαι να ήταν πολλοί εκείνοι που ενθάρρυναν τον ΓΑΠ να συνεργαστεί με την ΝΔ. Μου κάνει εξαιρετική εντύπωση η ξαφνική... αμνησία.

β) Δεν θυμάμαι τελικά να έγινε κάποια συνεργασία τρικομματική κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ επι πρωθυπουργίας του ΓΑΠ να συρρικνώθηκε όχι μόνο δημοσκοπικά αλλά και ιδεολογικοπολιτικά (ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ...).

ME TO ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

του Σταύρου Στραβόλαιμου


Διάβασα με ενδιαφέρον την ανακοίνωση του συντρόφου Γιώργου Παναγιωτακόπουλου και της αριστερής πρωτοβουλίας σχετικά με τη συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Σαμαρά.
Στη ανακοίνωση μάλιστα αναφέρεται μεταξύ άλλων και τα εξής: «Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν και οριστικοποιούν την πλήρη υποταγή της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην Κεντροδεξιά».

Μιχ. Καρχιμάκης: Η ΝΔ φοράει προβιά προβάτου αλλά εμείς τι κάνουμε;

Μαθαίνω ότι υπηρξε ενοχληση ,μετα τον ανασχηματισμο της κυβέρνησης για τις μονομερείς και ΑΣΕΒΕΙΣ θεσμικά ενέργειες της Δεξιάς κυβέρνησης ΣΑΜΑΡΆ να αντικαταστήσει αστραπιαία τους διοικητές του ΟΓΑ του ΕΟΠΥΥ, και του ΕΟΦ χωρις καμμια προηγούμενη συνενοηση με το ΠΑΣΟΚ .

Όλα αυτα τα είχα διατυπωσει στο πολιτικο συμβούλιο εκφράζοντας την βεβαιοτητα και την διαφωνία μου για την συμπεριφορά του Σαμαρά και της δεξιας ενόψει της ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ μας σε αυτο το σχήμα.

Έτσι λοιπόν ,

Δεν υπάρχει καμμια εγγύηση σεβασμού .

Η “ΚΑΤΕΒΑΣΙΑ” ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΡΥΦΟΙ ΤΟΥ ΑΣΣΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗ…

Η οριστική μετατόπιση του ΠΑΣΟΚ στην Κεντροδεξιά ήταν επόμενο να προκαλέσει αναταράξεις. Η αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας είναι μόνον η αρχή. Η κρίση θα βαθύνει. Και κάποια στιγμή θα μεταφερθεί και στην κοινοβουλευτική ομάδα με επιπτώσεις και στην κυβερνητική δεδηλωμένη. 
Δεν είναι μόνον η εκλογική κατάρρευση ή η δημοσκοπική φτώχεια που προκαλεί γκρίνια. Ούτε το γεγονός ότι ο Βενιζέλος ψυχικά δεν γίνεται αποδεκτός τόσο από τη λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ όσο και από τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων όπως καταγράφουν και οι δημοσκοπήσεις.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Παπανδρέου: αυτό που απαιτείται είναι προσθέσεις και πολλαπλασιασμοί, όχι αφαιρέσεις και διαιρέσεις.


Η απόφαση των συντρόφων μας, μελών της Αριστερής Πρωτοβουλίας, που έρχεται ως αποτέλεσμα των εξελίξεων της τελευταίας περιόδου, να διακόψουν κάθε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ένα πλήγμα για την Δημοκρατική Παράταξη.

Σε μια περίοδο κρίσιμη για την πορεία της χώρας και το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διασφαλίζει την συμμετοχή, την ενεργό παρουσία κάθε μέλους του και ιδιαιτέρως συντρόφων που έχουν αγωνιστεί για πολλά χρόνια.

 Είναι κρίμα αντί να πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις του, να τις βλέπει να απομειώνονται.

 Και σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως και των όποιων συμφωνιών ή διαφωνιών μπορούν να υπάρχουν με τα όσα υποστηρίζουν οι σύντροφοι της Αριστερής Πρωτοβουλίας, αυτό που απαιτείται είναι προσθέσεις και πολλαπλασιασμοί, όχι αφαιρέσεις και διαιρέσεις.

Αριστερη Πρωτοβουλία: το ΠΑΣΟΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου, δεν μας χωρούν! Ο αγώνας συνεχίζεται....


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα σύσκεψη στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις και τη συγκρότηση της Κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου.
Διαπιστώθηκαν τα εξής:


1. Το ΠΑΣΟΚ μετατοπίζεται οριστικά και με βίαιο τρόπο στη νεοσυντηρητική πλευρά του πολιτικού χάρτη της χώρας. Η συμμετοχή του με τον πλέον επίσημο τρόπο στην Κυβέρνηση μνημονιακών αναγκαιοτήτων του κ. Σαμαρά που προέκυψε, οριστικοποιεί τη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε ένα μικρό κεντροδεξιό κόμμα, που καμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, των αξιών και των οραμάτων που ενέπνευσαν και καθοδήγησαν εκατομμύρια φίλους, ψηφοφόρους και στελέχη όλα αυτά τα χρόνια.

Κάτω τα χέρια από τον Παπακωνσταντίνου

 
Τώρα που ολοκληρώνεται ο τραγέλαφος της Προανακριτικής, ας αφήσουμε στην άκρη όλες τις τεχνικές και νομικές μπούρδες και ας πάμε στο πολιτικό ζουμί:
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν πληρώνει λάθος χειρισμούς για cd και στικάκια.
Αρκετά πια με την υποκρισία.

Ραγκούσης: Η δημοκρατική παράταξη έχει αξίες και όχι εμπορική τιμή για να πουλιέται και να αγοράζεται προκειμένου να νομιμοποιηθεί ο μεταρρυθμιστικός λαϊκισμός του κ.Σαμαρά.


Αλίμονο εάν η χώρα αντιμετώπιζε ξαφνικές εκλογές εξ αιτίας του ανερμάτιστου μεταρρυθμιστικού λαϊκισμού του κ. Σαμαρά στην ΕΡΤ. Διότι αυτό που συντελείται στην ΕΡΤ είναι απλώς ....μία μεταρρυθμιστική απάτη ένας επικίνδυνος για τη δημοκρατία μεταρρυθμιστικός λαικισμός.Δεν υπάρχει ερώτημα για το εάν άντεχε η χώρα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Προφανώς δεν άντεχε .

Παπακωνσταντινου: Διατεταγμένες οι κατηγορίες εις βάρος μου


Για «διατεταγμένες» και προς εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων κατηγορίες εις βάρος του κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ υποστηρίζει ότι υπάρχει «δικονομική απόλυτη ακυρότητα του όποιου πορίσματος βγάλει η Προανακριτική Επιτροπή, καθώς δεν τήρησε στοιχειώδεις τύπους της διαδικασίας», αλλά παραβίασε κατάφωρα τα δικαιώματά του και τους βασικούς κανόνες ενός κράτους δικαίου, για τα οποία ρητώς επιφυλάσσεται.

ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ: Ήταν αναγκαίο κακό, κανείς δεν επιχαίρει τη θέση Βενιζέλου στην Αντιπροεδρία...

"Ο πρωθυπουργός έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να μπορέσει να σταθεί όρθια η χώρα", δήλωσε η Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης "αναγκαίο κακό",

Αρσενης: Σχολεία και νοσοκομεία κινδυνεύουν με κλείσιμο λόγω ΤΑΙΠΕΔ

Από το γραφείο του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Σχολεία και νοσοκομεία κινδυνεύουν με κλείσιμο λόγω ΤΑΙΠΕΔ

Ερώτηση στην Επιτροπή για το κλείσιμο του νοσοκομείου "Παναγία" και την πώληση 5 σχολείων

Τον άμεσο κίνδυνο για κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων και άλλων δημόσιων υπηρεσιών εξαιτίας της πώλησης των κτιρίων τους έθεσε με γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης. Συγκεκριμένα έθεσε υπόψη της Επιτροπής τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας των κτιρίων 5 σχολείων της Θεσσαλονίκης στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση σε ιδιώτες την ίδια στιγμή που συζητείται το κλείσιμο του νοσοκομείου "Παναγία" εξαιτίας της έλλειψης ιδιόκτητου κτιρίου.

Πόσο δίκιο έχει ο Απόστολος Κακλαμάνης!

Και ο Μιχάλης Καρχιμάκης συμφώνησε με τον Απόστολο Κακλαμάνη ότι η ΕΡΤ δεν έκλεισε μόνο για το πολυάριθμό προσωπικό της

Διαβάστε όλη την δήλωση Καρχιμάκη:
«Πόσο δίκιο έχει ο Απόστολος Κακλαμάνης!
Σωστά όπως επισημαίνει ,Η ΕΡΤ ,δεν έκλεισε μόνο για το δήθεν  πολύ προσωπικό .

Βεβαίως έκλεισε και συνεχίζει, παρά τις διαβεβαιώσεις πριν τον ανασχηματισμό ,για να μην πάρει μέρος στην διαδικασία για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου .

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ο Κακλαμάνης αποκαλύπτει γιατί έκλεισαν την ΕΡΤ


Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπ. Οικονομικών αναφέρθηκε και στο κλείσιμο της ΕΡΤ, υποστηρίζοντας τα εξής: 
«Η ΕΡΤ δεν έκλεισε για τη «διαφθορά», για το «πολύ προσωπικό». Δεν έκλεισε γιατί «ήθελαν οι τροϊκανοί δυο χιλιάδες κεφάλια». Είναι φοβερό αυτό, να ακούμε ότι θα έρθουν σε λίγες μέρες και εμείς πρέπει να έχουμε «κομμένα τόσα κεφάλια». Αυτά είναι εξοργιστικά. ...Η ΕΡΤ προφανώς έχει κλείσει για να μην μπορεί να πάρει μέρος στη διαδικασία για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου.

Iδεολογίες, ιδεοληψίες και άλλα ψιλικά...

του Λευτέρη Μ.Καρχιμάκη
(ΛευΚα)


Ο Μακιαβέλι γράφει :" Έχω πεισθεί πως ο λόγος που οι άνθρωποι είναι άλλες φορές τυχεροί και άλλες άτυχοι, εξαρτάται από το αν η συμπεριφορά τους είναι προσαρμοσμένη στους καιρούς και σύμφωνη με την εποχή τους". Δεν γνωρίζω κατά πόσο αυτό ισχύει για τον κάθε άνθρωπο μεμονωμένα, αλλά είμαι πλέον πεπεισμένος ότι ισχύει για τις πολιτικές και κομματικές ιδεολογίες.

Η θυσία του ΠΑΣΟΚ



του Γιώργου Λακόπουλου




«Ο πρόεδρος λείπει ταξίδι για δουλειές». Κάπως έτσι θα είναι η πινακίδα που θα αναρτηθεί στη κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ μετά την εγκατάσταση του Βαγγέλη Βενιζέλου στο άνετο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών. Με άλλα λόγια το ΠΑΣΟΚ παύει να έχει πρόεδρο. Για την ακρίβεια ο πρόεδρός του «δεν θα προκάνει» να ασκήσει τα καθήκοντά του, εκ των πραγμάτων. Συνεπώς, το κόμμα -πρακτικά- δεν θα υπάρχει.

Τα κεράσια και το καλάθι του Σαμαρά


Για τη σοβαρότητα της πολιτικής του Σαμαρά έχουμε ξαναδημοσιεύσει τους λάβρους αντιμνημονιακούς λόγους των ΖΑΠΠΕΙΩΝ 1-2-3

Οι κύριοι Τίποτα και οι κυρίες Καμπόσοι που κάναν τσαμπουκάδες για να πάρουν μια υπουργική θέση...

του Αλέξη Παπαχελά

«Οποιος θέλει να καταλάβει τον θυμό του Ελληνα πολίτη με το πολιτικό σύστημα δεν έχει παρά να μπει στα «παπούτσια» ενός άνεργου ή υπερφορολογημένου ανθρώπου το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Μέσα στα δικά του άγχη και τις αγωνίες του συνειδητοποίησε ότι υπάρχουν μεγαλύτερες αγωνίες, που κάνουν τις δικές του να μοιάζουν ταπεινές, τιποτένιες. 

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Επίθεση Τρισέ στο ΔΝΤ που «επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία» της ελληνικής κρίσης


Πυρά προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξαπέλυσε ο πρώην διοικητής της Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, λέγοντας ότι επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία με τις δηλώσεις του ότι το ελληνικό χρέος θα έπρεπε να είχε αναδιαρθρωθεί με την πρώτη συμφωνία διάσωσης της χώρας το 2010.

«Σε καμία περίπτωση δεν θυμάμαι το ΔΝΤ να έχει ζητήσει οτιδήποτε πιο δραστικό ... όσον αφορά τους όρους ή το χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο Τρισέ σε συνέντευξη στο Reuters Insider, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση περί των ευθυνών για την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος και στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΔΝΤ και Βρυξελλών.

Kαρχιμακης: ποιο θα είναι το ιδεολογικο και το πολιτικο πρόσημο της διαφοροποίησης της Δημοκρατικής Παράταξης απο την δεξιά ....


Πριν την ορκομωσία της νέας δικομματικής κυβέρνησης άρχισε ο προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ. Ο Πρώην Γραμματεας του Κινηματος έγραψε:

"Αναρωτιέμαι στις επόμενες εκλογές ποιο θα είναι το  ιδεολογικο και το πολιτικο πρόσημο της διαφοροποίησης της Δημοκρατικής Παράταξης απο την δεξιά ....

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Από το χρονοντούλαπο της ιστορίας στη συγκυβέρνηση

Σκληρή ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας προαναγγελει δύσκολη συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ.

"Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν και οριστικοποιούν την πλήρη υποταγή της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην κεντροδεξιά.
Με δική τους ευθύνη και μόνο αποφάσισαν να μετατραπούν σε συνεταίρο του κ. Σαμαρά, του Πρωθυπουργού της πιο σκληρής δεξιάς που πλέον στηρίζουν χωρίς προφάσεις και για τον οποίο εξασφαλίζουν την απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή.

Του Αγίου Πνεύματος, η Κυβέρνηση....


Η φώτιση απέδωσε την συνενόηση Σαμαρά - Βενιζέλου αλλά με τις γκρίνιες στο γαλάζιο στρατόπεδο η νέας κυβέρνησης οριστικοποιήθηκε ως εξης:

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετακινείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο οποίο έχει θητεύσει επί κυβέρνησης Παπαδήμου και ο "κόκκινος" Πάνος, ο Παναγιωτόπουλος «μετακομίζει» στο υπουργείο Πολιτισμού.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ο Ανδρέας είναι παρών ...

Κίνηση των 75 ΠΑΣΟΚ για τα 17 χρόνια από τον Θάνατο του...

 Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων ηγετών που οι επετειακές αναφορές στη μνήμη τους  δεν έχουν να προσφέρουν ή να προσθέσουν κάτι στην αποτίμηση του μεγέθους και της προσφοράς τους.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο και αν προσπαθούν διάφοροι πρόσφατοι ή παλαιότεροι, φανεροί ή συγκαλυμμένοι εχθροί του να παραχαράξουν την αλήθεια και τα γεγονότα, να τσαλακώσουν την εικόνα του  οι προσπάθειες τους πέφτουν στο κενό.

Γιατί  όλα όσα γράφονται στα βιβλία και στα συγγράμματα μπορεί κάποτε με κάποιο τρόπο να τα αλλοιώσεις ή να τα παρερμηνεύσεις εκτός από τις σπάνιες εκείνες εγγραφές στην ψυχή και στο μυαλό των ανθρώπων.
Γιατί η παρουσία, η δράση, το έργο, ο αγώνας και η προσφορά του Ανδρέα έχει χαραχτεί οριστικά και ανεξίτηλα στο DNA της δημοκρατικής παράταξης, στα όνειρα και τις ελπίδες κάθε πολίτη που αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Γι αυτό και δεν πρέπει να απορούμε όταν παρατηρούμε ότι ο Ανδρέας έχει ακόμα και σήμερα τόσα χρόνια μετά το θάνατό του φανατικούς και ορκισμένους εχθρούς. Είναι όλοι εκείνοι που νοιώθουν ότι η παρακαταθήκη του παραμένει  ζωντανή στο λαό και απειλεί τα συμφέροντά τους.