Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Μπόλαρης: ΙΛΙΓΓΟΣ … ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ

Σκληρή απάντηση Μπόλαρη στα δημοσιεύματα για το "βαθύ λαρύγγι":
"Επιχειρήθηκε χθες επίθεση λασπολογίας και συκοφαντίας μέσω του ΒΗΜΑτοδότη που επικαλείται διαρροές κύκλων... του κ. Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Χρησιμοποιήθηκε ο όρος « βαθύ λαρύγγι » για δήθεν παροχή πληροφοριών προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο των υποβρυχίων !

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Είναι να μη σε πιάνει ίλιγγος;

Νομίζαμε ότι τα έχουμε ακούσει όλα ...ως  σήμερα, όταν διαβάσαμε το άρθρο  του  Γιάννη Σουλαδάκη, υπό τον τίτλο «Για το ΠΑΣΟΚ ... για ποια Κεντροαριστερά ... Πρόταση ... πρόσκληση ... έκκληση!!!» που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr .
Κι εκεί που αναμέναμε ο "εκλεκτός" τοποθετηθείς στην ΕΚΑΠ για την διοργάνωση του Συνεδρίου να στηρίξει τον πρόεδρο Βενιζέλο ...προτείνει μεταξύ άλλων την ανακήρυξη του Κώστα Σημίτη σε επίτιμο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και των Άννας Διαμαντοπούλου, Γιώργου Φλωρίδη και Αλέκου Παπαδόπουλου ως Αντιπροέδρους του κόμματος!

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Καλύτερα λιγότεροι παρά με τον Ραγκούση...

Απίστευτη η δήλωση του ανεξάρτητου -πλέον- βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ που έπεσε σαν κεραυνός στο συννεφιασμένο κομματικό τοπίο του ΠΑΣΟΚ.
Ο Ανδρουλάκης αποκάλυψε ότι όταν έφυγε από το ΠΑΣΟΚ σκεφτόταν να παραχωρήσει και την έδρα του.
Επιπλέον εξομολογήθηκε ότι του ζητήθηκε από το ΠΑΣΟΚ να κρατήσει την έδρα του, έστω και ως ανεξάρτητος, ώστε να μην εισέλθει στη Βουλή ο πρώτος επιλαχών του κόμματος στη Β' Αθηνών, που κατά σατανική σύμπτωση τύχαινε να είναι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης!

Κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ : Ζητά μια άλλη πολιτική με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο

Μια άλλη πολιτική με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο.

Η χώρα χρειάζεται μια άλλη πολιτική, που θα επιδιώκει τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ που έχει ανάγκη το κράτος, η οικονομία, η παραγωγική συγκρότηση της χώρας, με διασφάλιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προστασίας των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΩΡΑΙΤΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, αναφερόμενος στην συνέντευξη Τσίπρα στην «Αυγή» και στα σενάρια δήθεν αποστασίας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ανήρτησε πριν λίγο την εξής δήλωση στην ιστοσελίδα του και στα προφίλ του στα social media.

«Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ανάγκη ούτε «υποδείξεων», ούτε  «υψηλής προστασίας»  από κανέναν.

 Τα σενάρια αποστασίας δεν αφορούν (νυν και πρώην) βουλευτές οι οποίοι με τεράστιο πολιτικό κόστος αναλαμβάνουν την ευθύνη τους για την χώρα από το 2009,  κάθε μέρα με κάθε τρόπο.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

H αιχμηρή απάντηση του Παπανδρέου σε δημοσίευμα

Μία αιχμηρότατη απάντηση εξέδωσε το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προς τον εκδότη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Θέμο Αναστασιάδη με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας σχετικά με τα οικονομικά του πρώην πρωθυπουργού, όπου αναφέρει ότι έπεσε «στην παγίδα των τεκμηρίων». 

«Η πολιτική διαδρομή, οι απόψεις, οι θέσεις και οι επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου, είναι γνωστές και σαφείς. Ο καθένας μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί με αυτές, να τις σχολιάζει ή να τις κρίνει.

Άλλο τόσο γνωστή και διάφανη, είναι και η προσωπική του πορεία. Καλό θα ήταν, επομένως, όταν κάποιος αναφέρεται στον Γιώργο Παπανδρέου, να μην κοιτάζει το πρόσωπό του στον θολωμένο του καθρέφτη».

Ενας "μη προνομιούχος" Έλληνας απαντά στον Galbraith

Απάντηση στον καθ. Galbraith με αφορμή συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung και την αναφορά του τελευταίου στον Βαρουφάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, έστειλε ένας "μη προνομιούχος" Έλληνας, ο Μ.Τ.

" Ο λόγος που σας γράφω δεν είναι ο κ. Βαρουφάκης" αναφέρει κάνοντας μια αναδρομή και στο έργο του πατέρα του Galbraith, τις σημαντικές αναλύσεις για το πώς η Αμερική θα μπορούσε να γίνει ένα καλύτερο μέρος για τους ανθρώπους, για την καθιέρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και των πολιτικών, την οικονομική ελευθερία και την ευημερία , πάνω από τον αναπόφευκτο έλεγχο των μονοπωλίων.

Θυμίζει την φιλία του πατέρα του με τον Ανδρέα Παπανδρέου και κάνει μια αναδρομή στην προσφορά του στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης.

ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ 5-6 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ

Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι οι πολιτικές εξελίξεις εξαρτώνται από το βαθμό αντοχής της υφιστάμενης κυβερνητικής πλειοψηφίας. Το πρόβλημα δεν είναι αν οι 154 βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουν να παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης. Ο Γ. Παπανδρέου είχε 165 βουλευτές και η κυβέρνησή του έπεσε.

Οι 154 μπορεί ν’ αντέξουν. Μπορεί όμως, ορισμένοι, και να μην αντέξουν. Ενδέχεται να καταψηφίσουν μέτρα-προαπαιτούμενα της τρόικας ή ακόμη και τον προϋπολογισμό -τον Δεκέμβριο, όχι το προσχέδιο που θα κατατεθεί σε λίγες μέρες. Η μείωση ή και η απώλεια της δεδηλωμένης δεν συνεπάγεται αυτομάτως και πτώση της κυβερνήσεως. Και τούτο επειδή μάλλον θα βρεθούν κάποιοι άλλοι, πρόθυμοι, να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Από τους 12 ανεξάρτητους βουλευτές τουλάχιστον οι μισοί θα μπορούσαν, υπό …προϋποθέσεις, να αντικαταστήσουν τις όποιες κυβερνητικές απώλειες. Στη δεξαμενή των «προθύμων» θα πρέπει να προσθέσουμε και 4-5 βουλευτές που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη ΔΗΜΑΡ.