Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ξυνίδης προς Αηδόνη: Κάνεις λάθος.....


Ο Σωκράτης Ξυνίδης από την προσωπική του ιστοσελίδα εξηγεί στον Αηδόνη το λάθος του.
Ο Σωκράτης Ξυνίδης είναι από εκείνους που επέλεξαν να μη μιλούν πολύ, αλλά όταν το κάνει είναι εξαιρετικά εύστοχος: Ποιος θα εκφράσει "το όλον ΠΑΣΟΚ" αν όλοι διαλέξουν ως αντίδραση στην ηγεσία, το δρόμο της εξόδου;


"ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΧΡΗΣΤΟ ΑΗΔΟΝΗ

... που με τη συνέντευξή σου εξωθείς τον Ευάγγελο να σε διαγράψει. Ένας ακόμη απέξω. Ε! Και; Ο Ευάγγελος αυτό επιζητά προκειμένου να εκφράσει “το όλον ΠΑΣΟΚ”, δηλαδή τον εαυτό του. Αλλά βλέπεις αν δεν ξεκινήσει κάποιος από το ισόγειο αλλά σου προκύψει εκ προσωπικοτήτων, δύσκολα να καταλάβει ότι πολιτική ολοκλήρωση δεν είναι ο θώκος που πάντα λαχταρούσε. Μέσα λοιπόν στο ΠΑΣΟΚ και με απάντηση. Απάντηση και στο Συνέδριο και στη νομιζόμενη ηγεσία".

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: το "Λεφτά Υπάρχουν" περιείχε προϋποθέσεις


Από τη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Μιχάλης Καρχιμάκης, στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο, ενόψει της Συνεδρίασης της ΝΟΕΣ Νομού Δωδεκανήσων, που σηματοδοτεί και την έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών για το Συντακτικό Ένατο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. εξηγεί μεταξύ άλλων το "παραμύθι" για το "λεφτά υπάρχουν" .

Επικίνδυνα συνθήματα για τη Δημοκρατία

 
Όσο επικίνδυνο για τη Δημοκρατία είναι το σύνθημα  ,,να καεί, να καεί το ..…. η Βουλή,,  άλλο τόσο είναι και αυτό για την κατάργηση της χρηματοδότησης των κομμάτων.
 
Τα κόμματα είναι βασικά στοιχεία και πυλώνες του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και αυτό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σ όλο τον κόσμο.
 
Η αλλαγή της παλαιοκομματικής λειτουργίας των ελληνικών κομμάτων, η δημοκρατική τους συγκρότηση, ιδιαίτερα η διαφάνεια στις οικονομικές τους συναλλαγές και η δημιουργία ελεγκτικών μηχανισμών από την ίδια την πολιτεία αποτελούν προαπαιτούμενα τα οποία οφείλουμε να τα προβάλλουμε και να τα διεκδικούμε.
 
Η υποκριτική φαρισαϊκού τύπου όμως, διεκδίκηση της κατάργησής τους (όταν μάλιστα προέρχεται από πρωτοκλασσάτους που έχουν ωφεληθεί από τη μέχρι σήμερα λειτουργία τους) αποτελεί μέγα κίνδυνο.
 
Γιατί η κατάργησή τους είναι επικίνδυνη για την ίδια την Δημοκρατία, ιδίως σε περιόδους κρίσης, σημείο που προβάλεται ως μεγαλύτερη δικαιολογία.
 
Ιδιαίτερα το σύνθημα της κατάργησης της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, ενέχει σοβαρές επιπτώσεις. Αν μπούμε στη ,,επιπόλαια,, λογική, που θέλει τον πολίτη- ο οποίος βρίσκεται κυριολεκτικά σε δυσχερή οικονομική θέση- να μην επιθυμεί να χρηματοδοτεί μέσα από τους φόρους του τα κόμματα, τότε θα καταλήξουμε σε σκοτεινά και λίαν βαλτώδη μονοπάτια.
 
Τα κόμματα θα καταλήξουν έρμαιο μηχανισμών συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, τα οποία όχι μόνο θα αλλάζουν όποτε αυτά επιθυμούν Πρωθυπουργούς και τη σύνθεση της Βουλής, αλλά θα έχουν σχεδόν «έμμισθους» νομοθέτες. Γιατί θα πρέπει να αναρωτηθούμε  Ποιος τελικά, θα εκφράζει την κοινωνία; Αν όχι αδέσμευτα τα κόμματα, Ποια παράλληλα κέντρα εξουσίας; Οι μεγαλοεπιχειρηματίες; Οι πολυεθνικές; Τα ΜΜΕ ;
 
 
Ο μεγάλος ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης, ο Ανδρέας Παπανδρέου καθιέρωσε την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων γιατί γνώριζε και είχε βιώσει τόσο τι σημαίνει αποκλεισμός (θυμηθείτε την πάλαι ποτέ ΥΕΝΝΕΔ ), όσο  και τι σήμαινε εξάρτηση από οικονομικούς παράγοντες (εποχή Ε.Κ και Ιουλιανών).
 
Ο πρώην δε Πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν εκείνος που με τις προτάσεις του για τον εκλογικό νόμο (σπάσιμο περιφερειών, μεικτό εκλογικό σύστημα), τη Διαύγεια αλλά και την υποχρεωτική κατάθεση οικονομικών ισολογισμών προώθησε τη διαφάνεια στα κόμματα, βρίσκοντας φυσικά, αντιμέτωπο το κατεστημένο (θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ δεν δέχτηκε οικονομικό έλεγχο)
 
Ο Πολίτης πρέπει να στηρίζει και να διεκδικεί τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, τον πραγματικό και ουσιαστικό έλεγχο από το κράτος, τον αυστηρό έλεγχο στις δωρεές.
 
Κάτω από τη σημαία όμως, της κατάργησης της κρατικής χρηματοδότησης, όσο καλό και λογικό να ηχεί σε μια κοινωνία κοινωνικά και οικονομικά εξαντλημένη, δεν θα έχει άλλο αποτέλεσμα από το να συμβάλει στην ενδυνάμωση των όποιων Ψυχάρηδων, Μπόμπολων κλπ, και σε ότι άλλο ως σήμερα, εδώ και δεκαετίες, επιδιώκει την πολιτική αποσταθεροποίηση του πολιτικού σκηνικού.
Επιπλέον, δίνει χώρο στον κάθε διαφωνούντα, πικραμένο  στον κάθε φιλόδοξο αρχηγίσκο, να μπαίνει στον πολιτικό στίβο έχοντας ένα οικονομικό πάτρωνα, και να υπερφαλαγγίζει κόμματα που βρίσκονται στο κοινοβούλιο.
 
Η θέση των κομμάτων στην πολιτική ζωή και ο ρόλος δεν πρέπει να αμφισβητηθεί καθώς, τα κόμματα έχουν θεσμικό πολιτειακό χαρακτήρα. Και όταν χτυπήσουμε τους θεσμούς το αποτέλεσμα είναι ήδη, γνωστό. Τους καταργούμε στη συνείδηση του λαού και η συνέπεια είναι να αναδεικνύονται πρακτικές σαν αυτές που οδήγησαν στην άνοδο της Χρυσής Αυγής.
 
Από "Protovoulia Papandreou"

ΕΝΑΠ - Η χώρα, το κράτος, η κοινωνία δεν αντέχουν άλλες πελατειακές σχέσεις!

Η Ένωση Αποφοίτων των Εθνικών Σχολών Δημόσιας Διοίκησης & Toπικής Αυτοδιοίκησης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, με την οποία καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει τον νόμο. Παρά τα όσα γράφονται και λέγονται υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι που ΘΕΛΟΥΝ την αξιοκρατία!

Τα όσα συνέβησαν στο Υπουργείο Οικονομικών μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν.
Δυστυχώς, το Υπουργείο Οικονομικών αυτονομήθηκε από όλη την υπόλοιπη Δημόσια
Διοίκηση με δύο συνεχόμενους νόμους (ν. 4002/11 και ν. 4024/2011) ανοίγοντας το δρόμο
για άκρατο κομματισμό στις επιλογές προϊσταμένων. Πότε με το άλλοθι της στοχοθεσίας
που δεν βασίζεται σε επιστημονική μεθοδολογία, πότε με τις αόριστες επικλήσεις «διεθνών
πρακτικών» που ακόμα κι αν αντιγραφούν απέχουν παρασάγγας από την ελληνική
διοικητική πραγματικότητα, η ηγεσία του Υπουργείου επιχειρεί να μετατρέψει σε κομματικό
φέουδο τον κρίσιμο φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
 
Ως εδώ! Η χώρα, το κράτος, η κοινωνία δεν αντέχουν άλλες πελατειακές σχέσεις!
Το πολιτικό σύστημα δεν έχει διδαχθεί τίποτα και εφαρμόζει πιστά τη συνταγή που μας
οδήγησε εδώ!
Η ΕΝΑΠ καλεί την Κυβέρνηση:
· Να εφαρμόσει ΑΜΕΣΑ και ΚΑΘΟΛΙΚΑ το νόμο 3839/10 που παραμένει αδικαιολόγητα
ανενεργός και προβλέπει το πληρέστερο και αξιοκρατικότερο σύστημα επιλογής
προϊσταμένων που δεν θα χρωστάνε τίποτα σε κανέναν και θα είναι πλήρως ανεξάρτητοι!
Όσο δεν εφαρμόζεται, οποιαδήποτε ρητορική περί μεταρρύθμισης θα είναι απλώς
ψευδεπίγραφη αφού δεν ακουμπά τον πυρήνα του προβλήματος, δηλαδή την αναξιοκρατία,
το κομματικό κράτος, τα πελατειακά δίκτυα.
 
· Να καταργήσει τις μυστικές συνεδριάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων που αποφασίζουν
τα πάντα χωρίς ίχνος ελέγχου και λογοδοσίας! Διαφάνεια παντού, όπως ταιριάζει σε ένα
κράτος δικαίου!
 
· Να ανατρέψει το κομματικό βαθμολόγιο, να κλονίσει τις συντεχνίες και τα κατεστημένα
που αντιδρούν στην ουσιαστική μεταρρύθμιση και να τολμήσει να βγάλει στο προσκήνιο τις
νέες δυνάμεις της Δημόσιας Διοίκησης!
 
Αν δεν αλλάξει αυτός ο τρόπος εναγκαλισμού της Δημόσιας Διοίκησης με το πολιτικό
σύστημα, κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης είναι καταδικασμένη. Οι έλληνες πολίτες και η
ελληνική κοινωνία που υφίστανται τα πάνδεινα δικαιούνται μια ανεξάρτητη και ισχυρή
Δημόσια Διοίκηση που θα υπηρετεί τη χώρα και όχι τα κομματικά και κάθε είδους ιδιοτελή
δίκτυα

Παπανδρέου: Την ψυχή μας την χάσαμε κάθε φορά που ταυτιστήκαμε με την εξουσία

Ένα πάντα επίκαιρο απόσπασμα από τη συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στην εφημερίδα «Real News», στις 21-08-2011 στο δημοσιογράφο ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΡΗ
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ενόψει και της συνδιάσκεψης της 3ης του Σεπτέμβρη, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει χάσει την ψυχή του. Και αυτό το λένε στελέχη του κόμματος, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που σας ακούν οξύτατη κριτική…
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Την ψυχή μας την χάσαμε κάθε φορά που ταυτιστήκαμε με την εξουσία, τις καρέκλες.
Σήμερα, ως γνήσιο πατριωτικό κίνημα, είμαστε ταγμένοι να υπηρετήσουμε την πατρίδα χωρίς να υπολογίζουμε πολιτικό κόστος.
Να σταθεί η χώρα στα δικά της πόδια όταν η προηγούμενη κυβέρνηση μας έβαλε σε επιτήρηση και σε εξάρτηση, οικονομική και δημοσιονομική.
Και σας θυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να βάλει τέλος στην καταστροφική εξάρτηση της χώρας από ξένες δυνάμεις. Το καταφέραμε.
Τώρα καλούμαστε να βάλουμε τέλος και στην διαχρονική οικονομική εξάρτηση της χώρας από δάνειες δυνάμεις. Αποκαθιστούμε την αξιοπρέπεια και εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, αλλά δημιουργούμε και τις προϋποθέσεις να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις, ανεξάρτητα από τις διεθνείς εξελίξεις. Με αλλαγές, που γίνονται με γνώμονα την δικαιότερη κατανομή βαρών και υποχρεώσεων.
Βάζουν τέλος τα προνόμια και εμπεδώνουν τα καλώς εννοούμενα δικαιώματα του πολίτη. Την ευνομία, ασφάλεια, παιδεία, υγεία και πρόνοια.
Το ΠΑΣΟΚ σήμερα έφερε την διαφάνεια, έφερε την αξιοκρατία, έφερε την διαβούλευση παρά τα ασφυκτικά περιθώρια. Φέρνει νέους δημοκρατικούς θεσμούς όπως το δημοψήφισμα, τον Καλλικράτη, την διαδικτυακή διαβούλευση. Καταργούμε επίσης φέουδα και στεγανά. Και σε αυτά έχουμε αντιστάσεις. Κανένας, όμως, δεν μπορεί να σηκώνει την σημαία του ΠΑΣΟΚ, την σημαία της αλλαγής για να προστατέψει τα ιδιοτελή του προνόμια.
Το ΠΑΣΟΚ γυρίζει στις αρχές και αξίες του. Ποτέ δεν ήταν αξία ένα ρουσφέτι στο δημόσιο. Ποτέ δεν ήταν αξία η ανισότητα στη μισθοδοσία ή στην σύνταξη. Ποτέ δεν ήταν αξία η αυθαιρεσία, η αδιαφάνεια ή η ανομία. Σε τελική ανάλυση, ποια είναι η ψυχή του ΠΑΣΟΚ, κ. Σκουρή; Αυτή, που ορισμένες φορές στο παρελθόν αλλοιώσαμε, για να διατηρήσουμε την εξουσία;
Το ΠΑΣΟΚ, ήταν και είναι η πολιτική δύναμη που πάντοτε έφερνε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στη χώρα. Δημιουργήθηκε και υπάρχει για να αλλάζει την Ελλάδα, με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον. Την πλειοψηφία της κοινωνίας μας, ολόκληρου του Ελληνικού λαού. Όχι για να αιχμαλωτίζεται από μικροομάδες και να συναλλάσσεται με συμφέροντα έναντι ανταλλαγμάτων. Και διαχρονικά, μόνο όταν η προσήλωσή μας στην αλλαγή της χώρας βρέθηκε στο περιθώριο, οι πολίτες απέσυραν την εμπιστοσύνη τους σε μας. Το παρελθόν, λοιπόν, διδάσκει και εδώ. Σε όλη μας την πορεία εξελισσόμαστε παράλληλα με την κοινωνία και τις ανάγκες της. Όπως οφείλει κάθε πραγματικά προοδευτικό κόμμα, δεν μένουμε στάσιμοι. Παραδεχόμαστε τα λάθη μας. Διαβάζουμε τις εξελίξεις. Τολμάμε να πούμε αλήθειες στους πολίτες. Αυτή είναι η ταυτότητα και αυτή η πραγματική ψυχή μας. Και μπορεί οι συνθήκες να μας αναγκάζουν κάποιες φορές να πάρουμε και αποφάσεις που δεν θα παίρναμε αν δεν είχαμε το μαχαίρι στο λαιμό για τη σωτηρία της χώρας, όμως οι αξίες μας παραμένουν οι ίδιες και προχωράμε στη δημιουργία μια καλύτερης και δικαιότερης κοινωνίας και οικονομίας.
Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη δύναμη που έχει την ικανότητα να υπερβαίνει ακόμα και τον ίδιο τον εαυτό του, γιατί έχει την αλλαγή, την εξέλιξη και την υπέρβαση στο DNA του.

H άμεση δημοκρατία του Καμμένου


Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, υποστήριξε στην εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος του, ότι η ανάδειξη ενός "πατριωτικού δημοκρατικού τόξου" είναι αυτή που θα σώσει την πατρίδα από την καταστροφή και την κοινωνία από τη φιλελεύθερη λαίλαπα.

Και καθώς, οι αποχωρήσαντες τον κατηγόρησαν για αυταρχισμό στο τρόπο λήψης των αποφάσεων, ο Καμμένος σε ένα κρεσέντο δημοκρατικής διακυβέρνησης τόνισε στα μέλη της συνδιάσκεψης ότι: «Όλοι εσείς που δώσατε τη μάχη και ανατρέψατε το καθεστώς της μεταπολίτευσης, ήλθε η ώρα να αναλάβετε τα ηνία της χώρας», ενώ τόνισε ότι στις διαδικασίες του συνεδρίου θα εφαρμοστεί «για πρώτη φορά η άμεση δημοκρατία», ότι «όλα τα όργανα του κόμματος θα εκλέγονται από τον λαό», και η βάση θα αποφασίσει το πώς θα διοικείται το κόμμα.

Και έκλεισε με έναν εκπληκτικό αυτοπροσδιορισμό για «όσους θέλουν να μας κατατάξουν 'δεξιά', 'αριστερά', 'στο κέντρο' κλπ, λέμε ότι ανήκουμε στην Ελλάδα... είμαστε με την Ευρώπη των εθνών-κρατών που υποστήριζε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και όχι με την ομόσπονδη Ευρώπη των τοκογλύφων, είμαστε με το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου που είπε 'η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες' και όχι με τον Σημίτη και αυτό που έγινε στα Ίμια, είμαστε με την πατριωτική Αριστερά, όμως η κόκκινη γραμμή είναι ο σεβασμός στα εθνικά δίκαια».

Θα πρέπει να θυμίσουμε λίγο, το βίο και την πολιτεία του Καμμένου. Η ενασχόλησή του με την πολιτική έχει ως αφετηρία τα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Το όνομα του Καμμένου ακούστηκε για πρώτη φορά στον αστερισμό των Ρέιντζερς και των Κενταύρων, την εποχή που επικεφαλής στη Νεολαία της ΝΔ, ήταν ο Βασίλης Μιχαλολιάκος. Ο Καμμένος θεωρούνταν αβερωφικός. Η πρώτη (ανεπιτυχής) του προσπάθεια να εισέλθει στο κοινοβούλιο έγινε με τη ΔΗΑΝΑ του Κωστή Στεφανόπουλου. Στις αρχές της δεκαετίας του '90, ο Καμμένος περνά στο μητσοτακικό στρατόπεδο. Η έλξη του προς τα παρασυστήματα εκδηλώνεται με την ένταξή του στο δίκτυο Γρυλλάκη, τον πάλαι ποτέ πανίσχυρο «στρατηγό», που πρωταγωνιστεί την εποχή εκείνη. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς κοριοί, «παράλληλες» πρωτοβουλίες για το Σκοπιανό και επιτήρηση της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού. Το σύστημα Γρυλλάκη έρχεται σε αντιπαράθεση με άλλες ομάδες του μητσοτακικού συστήματος ακόμα τη Ντόρα Μπακογιάννη. Έτσι, όμως, στην περίοδο των αποκρατικοποιήσεων κάποιων κρατικοποιημένων από το ΠΑΣΟΚ βιομηχανιών, ο Καμμένος καταφέρνει να αναλάβει τη διοίκηση της Ιζόλα.
Το 1993 ο Καμμένος κατεβαίνει στη Β' Αθηνών και εκλέγεται βουλευτής, με την υποστήριξη του Γιάννη Βαρβιτσιώτη. Αλλά μετά τις εκλογές, στην διαδικασία για τη διαδοχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, ο Καμμένος «πουλάει» τον Βαρβιτσιώτη και συντάσσεται με τον Μιλτιάδη Εβερτ.
Όταν το 1997 εκλέγεται πρόεδρος της ΝΔ, ο Κώστας Καραμανλής, το περιβάλλον της νέας ηγεσίας της ΝΔ τον θεωρεί ακραίο εθνικιστή και εκείνος κάνει σκληρή αντιπολίτευση στον Κώστα Σημίτη για τα εθνικά θέματα.
Είναι η εποχή που ο Καμμένος αποκτά εμμονές σε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Ξεκινά ψάχνοντας τα αρχεία της Στάζι, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, αποκτά εμμονή με τη 17Ν, την οποία ταυτίζει με το ΠΑΣΟΚ, ώσπου το 2002 η τρομοκρατική ομάδα εξαρθρώθηκε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και μια ακόμα θεωρία καταρρέει.
Στο μεταξύ, ο Καμμένος αναμιγνύεται με το χρηματιστήριο την περίοδο 1999-2000. Ο Μιλτιάδης Εβερτ ανέλαβε προσωπικά τη διαλεύκανση του «εγκλήματος του Χρηματιστηρίου», αλλά θα πρέπει να ξαφνιάστηκε όπως όλοι όταν ο άλλοτε εβερτικός Καμμένος στο πόθεν έσχες του, σύμφωνα με στοιχεία της ΝΔ, εμφανίζεται να έχει παίξει εννέα δισ. δραχμές "αέρα".
Άλλωστε, σε δηλώσεις του, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος υποστήριξε: «Κάνουμε τώρα καταγγελίες αλλά δεν κοιτάμε την καμπούρα μας. Ας κοιτάξουν τα χρηματιστηριακά του 2000 και θα καταλάβουμε γιατί και ποιος είναι υπεύθυνος. Είναι πενήντα βουλευτές που το ξέρουν, δεν το ξέρω μόνο εγώ. Αν δει κανείς το πόθεν έσχες του Καμμένου την περίοδο 2000-2002, θα καταλάβετε. Τα κέρδη ήταν 280 εκατομμύρια δραχμές. Εγώ ξέρω ότι έχασα τα λεφτά μου όπως και άλλοι συνάδελφοι…».
Το 2004, όταν η ΝΔ με τον Καραμανλή κερδίζει τις εκλογές, ο Καμμένος εξασφαλίζει την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας
Το 2007 η Ντόρα Μπακογιάννη, της οποίας εμφανίζεται ως υποστηρικτής, πίεσε για να μπει στην κυβέρνηση και τοποθετήθηκε υφυπουργός Αιγαίου.
Τo φθινόπωρο του 2009, στις εσωκομματικές διαδικασίες, ο Πάνος Καμμένος θεωρείται αρχικά ως υποστηρικτής της Μπακογιάννη. Στη συνέχεια όμως, αλλάζει γνώμη και προβάλει ως σκληροπυρηνικός οπαδός του Αντώνη Σαμαρά.
Όμως, ο Καμμένος θα ξεκινήσει και μια προσωπική πολιτική βεντέτα με την οικογένεια Παπανδρέου, στρεφόμενος κυρίως κατά του Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο εμπλεξε με CDS που φτάνουν τα 100 δισ. ευρώ, ενώ χαρακτήριζε την κυβέρνηση Παπανδρέου «προδότες» και τον Γιώργο Παπανδρέου “έμμισθο broker ξένων”, που δήθεν αρνήθηκε τα δισ. που μας προσέφεραν διάφοροι άνευ όρων γιατί είχε προαποφασίσει την προσφυγή στο Μνημόνιο και το ΔΝΤ .
Η Ν.Δ ανεχεται την πολεμική γιατί την βολεύει ως προς την αποδόμηση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και της δημοτικότητας του Γιώργου Παπανδρέου.
Ο Σαμαράς μπορει να μην παραδέχεται επίσημα, αλλά επιτρέπει την φημολογία για ένα «βρώμικο 2011». Οταν ο Καμμένος δεν ψηφίζει τον εκτελεστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου, χωρίς συνέπειες, οι υπόλοιποι της ΝΔ θεωρούν ότι η ηγεσία τον διευκολύνει να βγει πρώτος βουλευτής. Ο Καμμένος (δια)δικτυώνεται και αυτό πολλαπλασιάζει την δημοτικότητά του.
Ο Καμμένος δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου τον Νοέμβριο του 2011 και τέθηκε εκτός ΝΔ. Καθώς, ο ΛΑΟΣ κάνει λάθη απέναντι στην κυβέρνηση Παπαδήμου (στηρίζει και μετά αποχωρεί) στον ακραίο δεξιό χώρο επικρατούν περίεργες ζυμώσεις. Ο Καμμένος πρωτοστατεί και δημιουργεί "φαισμπουκικά" τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Η ΝΔ βλέπει πια τον Καμμένο ως πρόσωπο «που θέλει να στερήσει την αυτοδυναμία της».

Το γεγονός ότι το κόμμα του Καμμένου ουσιαστικά, τελεί υπό διάλυση, τον ανάγκασε να μαζέψει τον κόσμο του και να μιλήσει με Ανδρεοπαπανδρεικά συνθήματα για... άμεση δημοκρατία, τουλάχιστον εσωκομματική, γιατι από όσο θυμόμαστε αποτάχθηκε του δημοψηφίσματος, που είχε προτείνει ο Παπανδρέου, μετά βδελυγμίας.

Στην νέα εποχή- μεταμνημονιακή όπως αποκαλείται- οι Έλληνες αισθάνονται ανασφαλείς και δεν εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό αφήνει χώρο στα "άκρα" να λυμαίνονται με λαϊκίστικο τρόπο την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Ο Καμμένος είναι ένας από αυτούς. Σε κάθε άλλη χρονική στιγμή θα αναρωτιόμασταν αν πραγματικά τον παίρνει κανείς στα σοβαρά.....
.



Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Δεύτερη αγωγή Ανδρέα Παπανδρέου κατά Καμμένου


O Ανδρέας Παπανδρέου, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού κατέθεσε δεύτερη αγωγή κατά του πρόεδρου των Αν.Ελ, Πάνου Καμμένου για τους επαναλαμβανόμενους ισχυρισμούς του ότι εμπλέκεται σε υπόθεση κερδοσκοπίας με τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) του ελληνικού χρέους.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου υποστηρίζει πως παρά το γεγονός ότι έχει απαντήσει τεκμηριωμένα στους ισχυρισμούς του Καμμένου, εκείνος εξακολουθεί «να εκτοξεύει οχετό λάσπης εναντίον μου ανακαλύπτοντας στο πλαίσιο των πολιτικών του ονειρώξεων και άλλα ευφάνταστα σκάνδαλα, στα οποία πάντα εμπλέκει και εμένα απλά και μόνο γιατί έχω το επώνυμο Παπανδρέου.»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ανδρέα Α. Παπανδρέου έχει ως εξής:

"Επί ενάμισι χρόνο αντιμετωπίζω ένα συνεχή και ακατάπαυστο πόλεμο λάσπης από τον κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος συνειδητά, με ψευδείς ισχυρισμούς, εμπλέκει το όνομά μου σε ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο πωλήσεων CDS.

Για να προστατευθώ από αυτήν την επίθεση, αναγκάστηκα να ασκήσω ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σχετική αγωγή μου, με την οποία πρωτίστως ζητώ την αποκατάσταση της αλήθειας.

Στην αγωγή μου αυτή έχω περιλάβει στοιχεία και αποδείξεις, από τα οποία κάθε καλόπιστος και αντικειμενικός αναγνώστης θα μπορούσε να αντιληφθεί ότι ουδεμία σχέση έχω με τα όσα αδιανόητα και ακατάληπτα καταμαρτυρά ο κ. Καμμένος.

Δυστυχώς, για προφανείς λόγους, ο κ. Καμμένος όχι μόνον αρνείται να αποδεχθεί την αλήθεια αλλά συνεχίζει να εκτοξεύει οχετό λάσπης εναντίον μου ανακαλύπτοντας στο πλαίσιο των πολιτικών του ονειρώξεων και άλλα ευφάνταστα σκάνδαλα, στα οποία πάντα εμπλέκει και εμένα απλά και μόνο γιατί έχω το επώνυμο Παπανδρέου.

Ο κ. Καμμένος έχει φτάσει πλέον σε τέτοιο σημείο κατάφωρης και ανήθικης επίθεσης εναντίον του προσώπου μου ώστε δεν αισχύνεται να με υβρίζει προσωπικά και να με απειλεί με λαϊκά δικαστήρια.

Για όλους αυτούς τους λόγους είμαι αναγκασμένος να απευθυνθώ για άλλη μία φορά στην ελληνική δικαιοσύνη, πράγμα και το οποίο ήδη έπραξα με την κατάθεση και δεύτερης αγωγής κατά του κ. Καμμένου, η οποία είναι απόλυτα συναφής με την πρώτη και για το λόγο αυτό ζήτησα επιπλέον την συνεκδίκασή της με την πρώτη".

Αηδόνης:Ο Βενιζέλος μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ σε συνιστώσα της ΝΔ


Ο βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Real News που κυκλοφορεί το Σάββατο μιλά για την αναστάτωση που προκλήθηκε πριν λίγες ημέρες επειδή παραβρέθηκε σε ομιλία του Ανδρέα Λοβέρδου στην Καλαμάτα και ασκεί σφοδρότατη κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο χρησιμοποιώντας βαρύτατους πολιτικούς χαρακτηρισμούς:

Παραβρέθηκα στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Λοβέρδου και αμέσως μετά έγινα αποδέκτης καταιγισμού μηνυμάτων και διαρροών προκειμένου να δηλώσω που ανήκω.
Αυτά είναι γελοία πράγματα.
Ανήκω εκεί που με έχουν εξουσιοδοτήσει οι Δραμινοί συμπολίτες μου, να ανήκω. Στη βουλή των Ελλήνων, να υπερασπίζομαι το δίκιο ,τους φόβους και τις αγωνίες τους.
Επίσης ανήκω στην μεγάλη Δημοκρατική παράταξη, την οποία πίστεψα από παιδί, την είδα να μεγαλώνει και να κατακτά την πολιτική ηγεμονία στην χώρα μας , εκφράζοντας αξίες και οράματα για κοινωνική δικαιοσύνη, Εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία και που σήμερα την βλέπω να πάσχει από απώλεια προσανατολισμού.
Το ΠΑΣΟΚ της καρδιάς μου δεν το χαρίζω σε κανέναν. Από αυτό δεν μπορεί να με διαγράψει κανείς.
Με απειλούν με διαγραφή. Δεν καταλαβαίνουν ότι η κοινωνία θέλει πράξεις και όχι αυτοκρατορικούς λεονταρισμούς;
Οταν υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας και απουσία πολιτικής τότε το αποτέλεσμα που ακολουθεί είναι η συρρίκνωση. Δυστυχώς όμως παρατηρούμε αντί της ανάληψης της ευθύνης να κατασκευάζονται ένοχοι.
Τη θέση μιας ουσιαστικής πολιτικής διαχείρισης κατέλαβε η διγλωσσία, η φλυαρία ως καθημερινή πρακτική, η ασυνέπεια και τα ασαφή μηνύματα.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει την απόλυτη ευθύνη για το ενοχικό σύνδρομο της παράταξης.
Η ασαφής υπεράσπιση της πολιτικής μας προσπάθειας διαμόρφωσε ένα πρωτόγνωρο ενοχικό σύνδρομο στα μέλη και τα στελέχη με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις με μοναδικό σύνθημα την συγγνώμη.
Διαμορφώσαμε έτσι τους όρους της πολιτικής ηγεμονίας της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά.
Και αντί να έχουμε σήμερα την δημόσια συγγνώμη της ΝΔ έχουμε τις θριαμβολογίες της, για αυτά που θα εξασφαλίζαμε από τον Μάρτιο του 2012 αν δεν είχαμε οδηγηθεί σε δυο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις
Αποτέλεσμα η σημερινή παράδοση άνευ όρων του ΠΑΣΟΚ στον Αντώνη Σαμαρά και η μετατροπή του σε συνιστώσα της ΝΔ
Οι δομές των σημερινών κομμάτων δημιουργούν τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας.
Δυστυχώς όμως σε αυτό προστέθηκαν και αντιδημοκρατικές επιλογές Τα δημοκρατικά εκλεγμένα συλλογικά όργανα αντικαταστάθηκαν από επιλογές ημετέρων.
Η διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ συνέβαλε καθοριστικά στην ηθική του εκτέλεση του ΠΑΣΟΚ. Ο χειρισμός δημιούργησε την εικόνα συγκάλυψης και της αδιαφορίας για ισονομία και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ενίσχυσε την καχυποψία και την απόρριψη. Συρρίκνωσε ακόμη περισσότερο το ΠΑΣΟΚ .
Δεν θα υποταχθώ σε μικροκομματικές πολιτικές και αντιλήψεις που καταδικάστηκαν και σκότωσαν τη χώρα μας.


Πηγή: iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/82806#ixzz2Fi2BFXKL

Το μεταλλαγμένο ψεύδος του Ζαππείου!!!!!

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας εξαπέλυσε απο τη Ρόδο, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Ρόδο ΄που βρίσκεται για τη συνεδρίαση της ΝΟΕΣ για το ένατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο Καρχιμακης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ψεύδος του Ζαππείου, μεταλλαγμένο που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.
Κάποιοι σήμερα, υποστήριξε  ο Καρχιμάκης, θριαμβολογούν για 34 δις ευρώ όταν εμείς φέραμε στη χώρα πολύ περισσότερα. Επετέθηκε δε με σκληρότητα και κατά του Προβόπουλου στον οποίο καταλόγισε οτι είχε δώσει λανθασμένα στοιχεία για το έλλειμμα στον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ από την επίθεση του δεν γλίτωσε ούτε η Δικαιοσύνη για την οποία είπε οτι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συγκρουστεί. Καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του, εκκρεμούν στα δικαστήρια 160.000 υποθέσεις απο τις οποίες το κράτος θα μπορούσε να είχε εισπράξει 20 δις ευρώ.


Πηγή: VERENA.GR

ΑΠΟ ΤΟ QUADRIGA ΣΤΗΝ HANDELSBLATT

ΑΠΟ ΤΟ QUADRIGA ΣΤΗΝ HANDELSBLATT: ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…
Στις αρχές Οκτωβρίου 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου μετέβη στο Βερολίνο προκειμένου να παραλάβει το σημαντικό βραβείο «Quadriga», για την προσπάθειά του «να αναδιαρθρώσει την ελληνική δημοσιονομική πολιτική και να αποτρέψει την πτώχευση του κράτους». Μεταξύ των προηγούμενων βραβευθέντων ήταν οι Γκορμπατσόφ, Κολ, Σρέντερ κ.α.
Την ίδια μέρα ο αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του για τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ:
Κατακεραύνωνε την κυβέρνηση το Μνημόνιο, επικαλούμενος την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που το…απέφυγαν: «Φτάσαμε στο Μνημόνιο…Όταν άλλες κυβερνήσεις – όπως της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας – με προβλήματα αντίστοιχα προς τα δικά μας και νούμερα κάποιες φορές χειρότερα από τα δικά μας, κατάφεραν μόλις πριν λίγες μέρες να δανειστούν από τις αγορές, αλλά απέφυγαν να υπογράψουν «Μνημόνια»…. Μόνο η δική μας κυβέρνηση έδεσε χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό».
Έλεγε ότι χρήματα μπορούσε να δανειστεί η Ελλάδα και χωρίς Μνημόνιο, επικαλούμενος και πάλι την Ιρλανδία και την Πορτογαλία: «Μας ρώτησαν «πού θα βρίσκαμε τα λεφτά για να δανειστεί η Ελλάδα», αν δεν υπέγραφε το Μνημόνιο. Τους απαντήσαμε ότι οι αγορές μας έδιναν από τον Ιανουάριο ως τις αρχές Μαρτίου τα χρήματα που μας έλειπαν για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες της χρονιάς. Αλλά δεν τα πήρε η κυβέρνηση! … Και τώρα ήλθε η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, σε συνθήκες αντίστοιχες ή χειρότερες από τις δικές μας και βγήκαν και δανείστηκαν. Με υψηλό επιτόκιο ασφαλώς. Αλλά Μνημόνιο δεν υπέγραψαν!»
Μιλούσε – για άλλη μία φορά – για «άλλο μείγμα πολιτικής» που θα μηδένιζε το έλλειμμα σε 1-1,5 χρόνο, χωρίς κόπο: «Εμείς προτείναμε άλλο μίγμα πολιτικής. Που καταφέρνει μέσα σε 18 μήνες, ό,τι εκείνοι δεν καταφέρνουν ποτέ. Γι’ αυτό ακριβώς: γιατί είναι άλλο μίγμα πολιτικής. Γιατί δεν μειώνει το έλλειμμα από τη μία πλευρά για να το αυξάνει από την άλλη. Δεν ανατροφοδοτεί συνεχώς το έλλειμμα, όπως κάνει τώρα το ΜνημόνιοΤο δικό μας Σχέδιο, όμως, προβλέπει άλλο μίγμα πολιτικής. Αυτό που καταπολεμά ταυτόχρονα με το έλλειμμα και την ύφεση. Που δεν ανατροφοδοτεί συνεχώς το έλλειμμα. Και γι’ αυτό είναι πολύ πιο αποτελεσματικό. Και γι’ αυτό οι θυσίες θα πιάνουν τόπο».
Υποσχόταν δραστική μείωση φορολογίας και αποκατάσταση συντάξεων: «Στη Θεσσαλονίκη πριν δύο εβδομάδες, εξηγήσαμε ποιες είναι οι μεγάλες αναπτυξιακές τομές: Είναι η δραστική μείωση της φορολογίας. Το Μνημόνιο κάνει ακριβώς το αντίθετο: Συντρίβει την οικονομία με συνεχείς φορο-επιδρομές. Γι’ αυτό και πρέπει να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα…Δεν πρόκειται να υποσχεθώ τίποτε που η χώρα δεν αντέχει… Θα πείσουμε τους δανειστές μας ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς…Θα αποκαταστήσουμε τις συντάξεις των 700 ευρώ. Κι έχουμε προσδιορίσει από πού θα κόψουμε σπατάλες για να ακυρώσουμε αυτή την απαράδεκτη αδικία».
Και ειρωνευόταν τον Γ. Παπανδρέου για την βράβευσή του: «Η Γερμανία βράβευσε τον Πρωθυπουργό για την «ειλικρίνειά» του! Πολύ σύντομα θα τον «ανταμείψει» και ο Ελληνικός λαός. Για την «ειλικρίνειά» του ασφαλώς. Βεβαίως! Ιδιαίτερα για εκείνο το «λεφτά υπάρχουν»…»
Και ιδού πώς ήρθαν τελικά τα πράγματα: Τελικά, όντως ο ελληνικός λαός στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 στήριξε τις επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου. Η Ιρλανδία μπήκε στο Μνημόνιο γιατί, όπως η Ελλάδα, δεν είχε άλλη επιλογή. Η Πορτογαλία, το ίδιο. Η Κύπρος, το ίδιο. Ο Α. Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός, μιλώντας για «άλλο μείγμα», «επαναδιαπραγμάτευση» και ισοδύναμα 18,4 δισ. Αφού έγινε πρωθυπουργός, πάει και το “άλλο μείγμα”, πάνε και τα ισοδύναμα. Και σήμερα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt παρουσιάζει τον Α. Σαμαρά ως “πολιτικό της χρονιάς” για το 2012, σημειώνοντας πως στις δύσκολες στιγμές «αντελήφθη τι απαιτούσε το συμφέρον της χώρας του και ανταποκρίθηκε στην πρόκληση». Δηλαδή, επειδή έγινε θερμός υποστηρικτής του Προγράμματος που πριν απέρριπτε κατηγορηματικά…

ΑΠΟ Smart Post http://www.smartpost.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF-quadriga-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-handelsblatt-%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B5-%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83-%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD/#.UNRyYlu9eI8.facebook

ΤΟ ΠΑΣΟΚ χωρίς εισαγωγικά.....


Του Χάρη Τσιόκα

(ΜΕΡΟΣ Β’)

Η έναρξη των εργασιών για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων συμπίπτουν με πυκνές διεργασίες που συντελούνται στα Ευρωπαϊκά κόμματα. Οι θέσεις που διατυπώνουν σχετικά με την κρίση στην Ευρώπη αποδεικνύουν ότι ανταγωνίζονται διαφορετικές στρατηγικές εξόδου. Με διαφορετικές κοινωνικές ανάγκες και οικονομικές επιδιώξεις.

Αυτή τη περίοδο στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και όχι μόνο με ένταση παρουσιάζονται προτάσεις που είναι σ’ αντιπαράθεση με τις επιδιώξεις της νεοφιλελεύθερης επέλασης.

Το γεγονός αυτό δίνει την δυνατότητα και στην Ελλάδα να διαμορφωθούν αντίστοιχα εναλλακτικά σχέδια σε οργανική σύνδεση με τις Ευρωπαϊκές αντιπαραθέσεις.

Στα εναλλακτικά σενάρια εξόδου από την κρίση στην Ευρώπη, πρωταγωνιστούν οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς! Και έχουν κάθε λόγο στην χώρα μας οι πολιτικοί σχηματισμοί με το αντίστοιχο στίγμα να τολμήσουν! Να διατυπώσουν μια στρατηγική που αποτινάζει με σχέδιο, εντός της Ευρώπης, την λεόντεια ‘’ειδική σχέση’’ που λειτουργεί σε βάρος της χώρας, των παραγωγικών δυνάμεων και των πολιτών.

Με το συνέδριο, το ΠΑΣΟΚ, ως δύναμη με ιδρυτικές ρίζες στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, καλείται να επιλέξει αν :

v     Θα ταυτιστεί με το ‘’ΠΑΣΟΚ’’ των εισαγωγικών! Μεταλλαγμένο σε μία δύναμη ‘’καλύτερης διαχείρισης’’ των πολιτικών δεσμεύσεων που δημιουργούν κοινωνικό διχασμό, κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος εκχωρώντας την ανάπτυξη στον ‘’αυτόματο πιλότο’’.

v     Ή μπορεί να ξαναγίνει με αυτοκριτική και αυτογνωσία, δύναμη αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για ανάπτυξη με δικαιοσύνη, εκφράζοντας μια σύγχρονη συμμαχία των δυνάμεων της εργασίας της παράγωγης και της δημιουργίας σε συμπόρευση με τους αδύναμους,

Οι πρόσφατες εκλογές αλλά και οι κοινωνικές διεργασίες και καταγραφές δείχνουν ότι το ‘’ΠΑΣΟΚ’’ της ‘’καλύτερης διαχείρισης’’ δεν έχει μέλλον. Ούτε καν ως συμπληρωματική δύναμη του συστήματος γιατί χάνει τις κοινωνικές αναφορές. Μεταλλάσσεται σε κόμμα “αξιωματούχων” που επιβιώνει ως συμπλήρωμα του συστήματος με βάση τον “κρατισμό”, τον “κυβερνητισμό” και την άνευ περιεχομένου ανανέωση! Όμως με τέτοια “ταυτότητα” περισσότερο λειτουργεί ως άλλοθι για να “φορτωθούν σ’ αυτό” οι παθογένειες της κρίσης! Βολική εκδοχή για όσους ήθελαν να διαχειριστούν καλύτερα τις άδικες επιδιώξεις τους φορτώνοντας αλλού τους κραδασμούς!

Η εστία κινδύνου μετατοπίζεται στην Κύπρο....

Κάποιος να πληροφορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η Κύπρος εξελίσσεται πλέον σε νέα εστία κινδύνου για την ευρωζώνη, καθώς δεν σημειώνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς την Λευκωσία.
Το ΔΝΤ ζητά «κούρεμα» του κυπριακού χρέους από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης, όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung. Έτσι, όλα δείχνουν ότι οι ελπίδες για μια ταχεία υπέρβαση της
«ευρωκρίσης» έίναι έωλες. Η Κύπρος  είναι μετά την Ελλάδα, το επόμενο προβληματικό παιδί της ευρωζώνης που ζητά βοήθεια από τους εταίρους της, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις
Ο ίδιος, ο πρόεδρος Χριστόφιας δεν έκρυψε την απογοήτευσή του κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Αλλά και εταίροι δεν είναι καθόλου ενθουσιασμένοι με τον μεταρρυθμιστικό ζήλο της Λευκωσίας.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει δηλώσει ότι: "Θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλές μεταρρυθμίσεις....
Οι εμπλεκόμενες πλευρές και κυρίως, η ίδια η Κύπρος γνωρίζει ότι θα πρέπει να αποσαφηνιστούν και να γίνουν πολλά ακόμη».Η δανειακή βοήθεια ύψους 17,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει ζητήσει η Κύπρος είναι μικρό ποσό σε σύγκριση με τα προγράμματα βοήθειας που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά αντιστοιχεί σχεδόν στο 100% του ΑΕΠ της χώρας.

Αλλά, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο οικονομικό μοντέλο της Κύπρου.
Με τη βοήθεια χαμηλών συντελεστών φορολόγησης επιχειρήσεων και μια χαλαρή τραπεζική εποπτεία η μεσογειακή χώρα αντλεί πολλά κεφάλαια, κυρίως από τη Ρωσία. Και αυτό θυμίζει στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους ομολόγους του
«ισπανικές εξελίξεις».
Η ΕΕ ζητά δημοσιονομική διαφάνεια και απόλυτη συνεργασία, ενώ δίνει έμφαση και στην μείωση του τραπεζικού τομέα. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να γνωρίζει
«ποιοι είναι οι πιστωτές και πώς αυτοί θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου»;Αυτό το ερώτημα μετατρέπεται τώρα σε δίλημμα, με δεδομένο ότι το ΔΝΤ αρνείται να συμμετάσχει σε ένα πακέτο στήριξης για την Κύπρο υπό τη μορφή που συζητείται μέχρι σήμερα. Το Ταμείο ζητά «κούρεμα», ωστόσο οι διαφωνούντες θυμίζουν ότι στην περίπτωση της Ελλάδας η διαγραφή αξιώσεων ιδιωτών πιστωτών συνοδεύτηκε με την επεξήγηση ότι θα επρόκειτο για μοναδική περίπτωση. Αν αυτή η υπόσχεση δεν τηρηθεί, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη θα παραμείνει ζητούμενο, όμως χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ είναι αμφίβολο εάν η Γερμανία και άλλες χώρες συναινέσουν σε ένα πακέτο διάσωσης της Κύπρου.
Ακόμη προβληματίζονται κάποιοι για τις επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου;

Ο Σαμαράς φτάχνει το προφίλ του...

O Αντώνης Σαμαράς παραχώρησε συνέντευξη στην εφημεριδα "παραπολιτικά" όπου υποστηρίζει ότι κανένα νέο μέτρο δεν θα ληφθεί, εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Ο Σαμαράς προσπαθεί να βάλει τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού, καθώς σημειώνει ότι "δεν βρίσκεται πολύ κοντά", ενώ αποκλείει και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, προκειμένου να αποφύγει την "αναστολή" των εργασιών των υπουργών του λόγω της αγωνίας για τη θέση τους.

Επἰσης, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι προσπαθεί να κλείσει και τη συζήτηση για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, τονίζοντας ότι: "Μια τέτοια συζήτηση θα δημιουργούσε σε λάθος στιγμή και χωρίς λόγο, προεκλογικό κλίμα, πράγμα που δεν είναι στις προθέσεις κανενός".

Σε σχἐση με την άνοδο της Χρυσής Αυγής, ο Σαμαράς υποστήριξε ότι μόλις αρχίσει να σταθεροποιείται η οικονομία και να αποκαθίσταται η αίσθηση της ελπίδας, τα ¨άκρα" θα υποχωρήσουν.
"Κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν τον κόσμο στην απελπισία. Ήδη όμως χάνουν έδαφος" τονίζει. εκφράζοντας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέσα στο 2013 θα δούμε τις πρώτες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς απομακρύνεται η "δραχμοφοβία", αποφεύγοντας όμως, να χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα για τους χρυσαυγίτες.

Ο λόγος που ο Σαμαράς άρχισε να "βγαίνει" περισσότερο στον Τύπο είναι η προσπάθεια του να φτιάξει ένα προφίλ, αδιαμφισβήτητου ηγέτη και αρχηγού για την παράταξή του.

Έτσι, θεωρητικά θα προσελκύσει και όσους τριγυρνούν στις παρυφές του κόμματός του, προκειμένου να τους ενσωματώσει σε ένα νέο πολιτικό "κεντροδεξιό"σχηματισμό.

Άλλωστε, για πολλούς η προχτεσινή παρουσία και ομιλία του σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κονραντ Αντενάουερ  θεωρήθηκε ότι ήταν η κατάθεση της πολιτικής του πλατφόρμα, χωρίς καν να αναφερθεί στην Ελλάδα…

Το σημαντικό κομμάτι της ομιλίας Σαμαρά που αναδεικνύει αυτή την προσπάθεια είναι η σύγκριση που έκανε ανάμεσα στον Αντενάουερ και την Μέρκελ υποστηρίζοντας ότι "κ
αι οι δύο ανέλαβαν τις τύχες των χωρών τους μέσα σε συνθήκες εσωτερικής κατάρρευσης και εξωτερικής απομόνωσης, και οι δύο θεωρούνταν «προσωρινοί ηγέτες, μιας χρήσεως» ενώ αποδείχθηκε ότι και οι δύο άφησαν βαρύ προσωπικό αποτύπωμα στην Ιστορία…Ακόμα, και οι δύο έθεσαν ως προτεραιότητα να αναστυλώσουν την αξιοπιστία των χωρών τους στο εξωτερικό και να αποκαταστήσουν την κοινωνική συνοχή στο εσωτερικό. Και είχαν το ρεαλισμό να αποδεχθούν εκείνα που δεν τους άρεσαν, αλλά για να τα αλλάξουν στη συνέχεια! Κι οι δύο είχαν και την υπομονή, την επιμονή και την πολιτική ικανότητα να εξαργυρώσουν αυτή την «αποδοχή», αλλάζοντας τις συνθήκες που είχαν επιβληθεί στις χώρες τους, εξασφαλίζοντας ομαλή χρηματοδότηση στις οικονομίες τους, απελευθερώνοντας τις δυνάμεις του ανταγωνισμού και της αγοράς, αλλά και ξαναστήνοντας το κοινωνικό κράτος...... δύο είδαν την ηττημένη χώρα τους σύντομα να ξανά-στέκεται στα πόδια της και να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις...και οι δύο κατηγορήθηκαν και στο εσωτερικό των χωρών τους και στο εξωτερικό: Στο εσωτερικό κατηγορήθηκαν ότι είχαν αποδεχθεί τους όρους των «ξένων δυναστών». Αποδείχθηκε ότι τους είχαν αποδεχθεί, για να αλλάξουν την προοπτική των χωρών τους, όχι για να υποθηκεύσουν το μέλλον τους. Και το πέτυχαν.Στο εξωτερικό κατηγορήθηκαν ότι έβαζαν το συμφέρον των χωρών τους πάνω απ’ όλα. Αποδείχθηκε ότι ενώ αυτό έκαναν, ταυτόχρονα έθεταν τα θεμέλια για την πανευρωπαϊκή σταθερότητα και συνεργασία...."
Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον Σαμαρά, ότι ΔΕΝ είναι ούτε Μέρκελ ούτε πολύ περισσότερο Αντενάουερ.
Και αν κάποιος πρέπει να πιστωθεί όλη την προσπάθεια. είναι εκείνος που πραγματικά διαπραγματεύτηκε, εκείνος που πίεσε να δημιουργηθούν μηχανισμοί, εκείνος που κατηγορήθηκε ως προδότης. ακριβώς επειδή πάσχιζε να ΜΗΝ υποθηκευτεί το μέλλον της Ελλάδας. Ο Γιώργος Παπανδρέου.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΣΟΚ : ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΟΕΣ

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τα στελέχη της Γραμματείας της ΚΟΕΣ που αναλαμβάνουν τον συντονισμό και την ευθύνη παραγωγής των κειμένων του προσυνεδριακού διαλόγου όπως και τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν ενόψει του 9ου Συντακτικού Συνέδριού του ΠΑΣΟΚ


ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΟΕΣ





ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ :ΑΛΕΥΡΑΣ ΝΑΣΟΣ

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΙΣ

ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜ.

ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΠΑΝΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΑΣΠΑ



ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ : ΑΗΔΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ

ΛΙΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΡΕΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΑΛΤΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ

ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Σταματήστε το πελατειακό πισωγύρισμα!


Όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφάσισε να ξεκινήσει το ξήλωμα του πελατειακού κράτους, την «ρίζα του κακού» του ελληνικού προβλήματος. Αυτό είχε πει ο Παπανδρέου προεκλογικά, αυτό ξεκίνησε μετεκλογικά. Η πρώτη κυβέρνηση που τόλμησε να το κάνει από την πρώτη μέρα της θητείας της.

Ο Παπανδρέου είπε προεκλογικά ότι για πρώτη φορά θα “ανοίξει” η διαδικασία επιλογής στελεχών για ανώτατες θέσεις στη δημόσια διοίκηση, όπως Γενικούς Γραμματείς και επικεφαλής οργανισμών.  Αυτό επιχειρήθηκε με το open gov, αμέσως μετά τις εκλογές του 2009 και προ μνημονίου. Προβλήματα; Πολλά. Καθυστερήσεις; Πολλές. Μήπως καταργήθηκε τελείως η “κομματική” λογική στελέχωσης του κράτους; Όχι. Αλλά άρχισε επιτέλους να σπάει. Μετά από δεκαετίες έγινε το πρώτο βήμα μετά από πολλές δεκαετίες στη σωστή κατεύθυνση. Έδωσε μία κυβέρνηση για πρώτη φορά την ευκαιρία και σε καταρτισμένους ανθρώπους που δεν είχαν κομματικές περγαμηνές να διεκδικήσουν και να πετύχουν πολλές φορές την ανάληψη πολύ σημαντικών αξιωμάτων.

Ποιο έπρεπε να ήταν το επόμενο βήμα; Οι επόμενες κυβερνήσεις να πάρουν την λογική του open gov και να την εμπεδώσουν, να την ενισχύσουν, διορθώνοντας όπου έπασχε την διαδικασία. Το επόμενο βήμα έπρεπε να ήταν βήμα προς τα μπρος. Όχι πίσω.

Στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το 2009 υπήρχε και το εξής: «Σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε νέες πολιτικές προσωπικού στο δημόσιο τομέα που αξιολογούν αντικειμενικά και αξιοκρατικά την προσφερόμενη εργασία».

Σε εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, το Μάρτιο του 2010 και προ μνημονίου, ο Γ. Ραγκούσης, καταθέτει το νόμο 3839 με τον οποίο για πρώτη φορά καθιερώνονται αντικειμενικές διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων στη Δημόσια Διοίκηση, με βάση τα προσόντα του καθενός και την απόδοσή του, μακριά από υπουργικές παρεμβάσεις που είχαν καταργήσει κάθε έννοια αξιοκρατίας στις προαγωγές στο δημόσιο. Ο νόμος ψηφίστηκε παρά την αντίδραση και της Ν.Δ. του κ. Σαμαρά και του τότε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιο έπρεπε να ήταν το επόμενο βήμα: και εδώ, να διαφυλαχθεί και να ενισχυθεί η λογική του νόμου, να εφαρμοστεί πλήρως και όπου υπήρχαν προβλήματα να διορθωθούν. Το επόμενο βήμα έπρεπε να ήταν βήμα προς τα μπρος. Όχι πίσω.

Που βρισκόμαστε όμως 3 χρόνια μετά; Μαθαίνουμε από κυβερνητικές διαρροές ότι θέσεις ευθύνης στο δημόσιο “μοιράζονται” με ποσόστωση ανάμεσα στα τρία κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας… Δεκάδες διευθυντικά στελέχη επιχειρείται να καρατομηθούν χωρίς να ακολουθηθεί καμία θεσμοθετημένη διαδικασία αξιολόγησης. Η δε σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, λαλίστατη κατά τα άλλα επί παντός επιστητού, τηρεί στα συγκεκριμένα θέματα σιγήν ιχθύος – προφανώς, περιμένει την ώρα να κάνει τα ίδια.

Αντί να γίνονται βήματα μπροστά, βήματα προς την περαιτέρω εμπέδωση της αξιοκρατίας, γίνονται άλματα προς τα πίσω. Πίσω στην απόλυτη πελατειακή και κομματική λογική.

Αντί οι αποφάσεις και οι ενέργειες της κυβέρνησης Παπανδρέου να είναι απλά η αρχή μιας διαδικασίας που θα οδηγούσε οριστικά και αμετάκλητα στην επιλογή παντού των άριστων και όχι των αρεστών, κινδυνεύουν να γίνουν – αν δεν έχουν ήδη γίνει – μία πολύ μικρή ιστορική παρένθεση σε ένα σύστημα απόλυτης κομματοκρατίας και πελατειοκρατίας.

Οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, όσοι έχουν καταλάβει γιατί ακριβώς η χώρα έφτασε το 2009 στο χείλος της καταστροφής και όσοι πολιτικοί δεν χρειάστηκαν και δεν χρειάζονται κανένα Μνημόνιο και καμία Τρόικα να τους υποχρεώσει να κάνουν προοδευτικές και αυτονόητες αλλαγές αλλά υπερασπίζονται την αλλαγή επειδή πιστεύουν στην αλλαγή, οφείλουν να σταματήσουν τον κατήφορο.

Ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει. Η οπισθοδρόμηση πρέπει να σταματήσει. Δεν γίνεται να ξεκινήσει ξανά το πελατειακό πάρτι. Δεν γίνεται ξαναδούμε την Ελλάδα στην κατάσταση που βρέθηκε το 2009.

Απο Smart Post http://www.smartpost.gr/%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%89%CE%B3%CF%8D%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC/

Νεολαία ΠΑΣΟΚ Αχαϊας:θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των διαδικασιών!


 Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Αχαίας, Άρης Καρβούνης εκφράζεται η έντονη αντίδρασή για τον αποκλεισμό των νεολαίων της οργάνωσης Αχαίας, από την Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου του κόμματος:

"Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τον τοπικό Τύπο (!) τον αποκλεισμό μας ως Νεολαία ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΙΑΣ από την Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου παρά την ανελλιπή παρουσία μας από τις διεργασίες του Κινήματος όσες φορές κληθήκαμε.

Για εμάς την Νεολαία ΠΑΣΟΚ Αχαΐας η αντίληψη των διαδικασιών ανασυγκρότησης αποτελεί μία ανοιχτή διαδικασία στην οποία θα πρέπει να συμμετάσχουν όσοι απομακρύνθηκαν με δικές τους ή δικές μας ευθύνες από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ μέχρι και σήμερα και θέλουν να συμβάλλουν σε μία διαδικασία αναγέννησης της παράταξής μας.

Η δημιουργία ενός κεντροαριστερού πόλου, κόμματος του δημοκρατικού σοσιαλισμού, με πατριωτικές αναφορές και εσωτερική δημοκρατική λειτουργία δεν αρκείται στο να μένει σε διαχρονικές προφορικές δεσμεύσεις.

Η ηγεσία του κινήματος τόσο σε Κεντρικό όσο και Τοπικό επίπεδο πρέπει να αντιληφθεί την ανάγκη να βασιστεί σε Νέα πρόσωπα και Νέες ιδέες μακριά από αυλοκόλακες και δελφίνους.

Αλλοίμονο αν δεν μπορούμε να διδαχτούμε από τα μηνύματα της κοινωνίας και τα λάθη μας, αλλοίμονο αν για εμάς η δική μας γενιά θα είναι αυτή που δεν θα μπορεί να εγγυηθεί τίποτα στην παράταξη και τον τόπο. Αλλοίμονο αν εγκλωβιζόμαστε στο ΠΑΣΟΚ του 6%...

Για αυτό, αντί οι κήρυκες του παρελθόντος, οι δυνάμεις που αντιμετωπίζουν το Κίνημα ως ιδιωτικό τους μαγαζί, να οραματίζονται τη διατήρηση των αξιωμάτων τους με την εκλογή μέσα από συμφωνίες σιωπής, ας αντιληφθούν ότι η ιστορία τους ξεπέρασε και ας αναλογιστούν την παρακαταθήκη και το ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην ΑΧΑΙΑ.

Σημειωτέον Κύριε Αντωνακόπουλε αν διαβάσατε την εγκύκλιο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά τις συνεδριακές διαδικασίες θα αντιλαμβανόσασταν ότι όσο και να θέλετε δεν μπορείτε να αφήσετε εκτός ΝΟΕΣ μέλη που θεσμικά συμμετέχουν στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ)…

Είναι η ώρα της αφύπνισης της Δημοκρατικής Παράταξης, της νέας Κεντροαριστεράς που θα οδηγήσει την Ελλάδα στις προκλήσεις του μέλλοντος, και θα προασπίσει τις διεκδικήσεις του λαού για Κοινωνική Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη και Εθνική Αξιοπρέπεια όπως το έπραξε το ΠΑΣΟΚ του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου

Εμείς τουλάχιστον ως Νεολαία ΠΑΣΟΚ Αχαΐας γνωστοποιούμε ότι θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των διαδικασιών, το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στα πιστεύω μας και πολύ περισσότερο στους ανιδιοτελείς αγωνιστές της δημοκρατικής παράταξης, σε όλους εκείνους που δεν έπαψαν να πιστεύουν στις αρχές του Κινήματος… έστω κι αν στενοχωρήσει κάποιους.

Έτσι κι αλλιώς οι μαζικές ανοιχτές διαδικασίες που έχουν έκφραση στην κοινωνία πάντοτε ήταν αυτές που επανέφεραν την τάξη…"

Ο Καρχικάκης επιτίθεται στον Μαυραγάνη


Με την αντίδραση του μέσω της σελίδας του στο facebook ο Μιχ. Καρχιμάκης στιγματίζει τις μεθόδους Μαυραγάνη

"Ο προστάτης των μεγάλοφοροπαραβατων υφυπουργός οικονομικών επελαυνει με μηχανισμούς υπόπτους . Διακόσιες περίπου καρατομησεις διευθυντικων στελεχων χωρίς να εφαρμοστεί ο νόμος και να υπάρξουν οι κατα νομον αξιολογήσεις.Μοναδικό κριτήριο ,η κομματική ταυτότητα της Ν.Δ .

Στο υπουργείο στήνουν πάρτυ .ο υφυπουργός μαυραγανης αρχηγός της ορχήστρας στήνει ύποπτο παρακράτος ,μιας και ορισμένοι ΕΊΝΑΙ ΥΠΌ ΔΙΕΡΕΎΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΌ.

Καμαρωστε τον.λοιπόν .π.χ 1)Διευθυντής του ελεγκτικού κέντρου για ολόκληρη την Ελλάδα ο Διευθυντής του γραφείου του.Για να έχουν καλλίτερο τροπο μεταχείρισης οι φίλοι τους οι μεγαλοφοροπαραβατες….. 2)Διευθυντής μεγάλων επιχειρήσεων μεταταγμενος απο νοσοκομείο….. 3)Υποδιευθυντής ελεχου σε κρίσιμη ΔΟΥ στέλεχος που εκκρεμεί σε βάρος του καταγγελία προς εξέταση για ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΌ. Κ.μαυραγανηΑΥΤΟΥΣ ΘΈΛΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΎΣ για να απελευθερωνεις και να αποδεσμευεις καταθέσεις υπόπτων και μαγαλοφοροφυγαδων. Να μην μπορεί να σταθεί κανείς εμπόδιο στις φαυλοεπιδιωξεις σου……και να μπορείς να καταστρωνεις ….εισπράξεις δυο ταχυτήτων ….να γνωρίζεις φαυλουπουργε δεν θα σε αφήσουμε ήσυχο…….

Κύριε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΈ ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑ ΠΕΠΟΝΗ ΠΟΥ ΣΥΣΤΕΓΑΖΕΣΤΕ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΤΟΥ υφυπουργού με τις ύποπτες συμπεριφορές αποδεσμευσεων καταθέσεων μεγάλοφοροπαραβατων κ.λπ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ασκήσετε την αρμοδιότητα σας ουσιαστικά για αυτόν το πρώην υπάλληλο εταιρείας που συμβούλευε τους πελάτες της πως να φοροαποφευγουν ….και ο κ.Σαμαράς τον διόρισε λύκο στο μαντρί….Τελικά κύριε Σαμαρά αυτό είναι το νέο ήθος και το νέο κράτος που διαφημιζετε διαρκώς…..τι θα λένε οι ευρωπαίοι εταίροι βλέποντας αυτή την απίστευτη φαυλότητα…στον ποιο κρίσιμο τομέα της οικονομίας που είναι τα δημόσια έσοδα; ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ βάλτε φρένο στους υπόπτους και τους φαυλους του Υπ.οικονομικών …."

Πίσω ολοταχώς!!!!


Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών μετά την  απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη να «καρατομήσει» δεκάδες στελέχη των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου.

Συγκεκριμένα από χτες ο αρμόδιος υφυπουργός για τα έσοδα (!) προχωρά στον «αποκεφαλισμό» 165 στελεχών των ελεγκτικών υπηρεσιών, με τους αποχωρήσαντες να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για επιχείρηση ξεκαθαρίσματος με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενοι νόμοι, ούτε καν τα συμβόλαια αποδοτικότητας που είχαν υπογράψει λίαν προσφάτως οι διευθυντές και υποδιευθυντές των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου.

Επίσης, η αρμόδια διεύθυνση προσωπικού του υπουργείου υποστηρίζει ότι οι αντικαταστάσεις είναι παράνομες και οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο "για πογκρόμ και δημιουργία κομματικού μηχανισμού" καθώς, οι αντικαταστάσεις γίνονται πριν δημοσιευτούν τα στοιχεία αξιολόγησης, οι αντικαταστάτες δεν τοποθετούνται στις θέσεις με κριτήρια αξιοκρατικά, αφού σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις, το 95% των νέων τοποθετήσεων αφορά στελέχη της ΔΑΚΕ.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αυτό θα λειτουργεί ως «προσωπικός μηχανισμός» του Μαυραγάνη καθώς έχουν φουντώσει οι φήμες ότι θα αναλάβει την μόνιμη θέση του γραμματέα εσόδων που θα δημιουργηθεί στο υπουργείο, με 5ετή θητεία.

Βέβαια, το γραφείο του υφυπουργού διαβεβαίωσε ότι η αντικατάσταση ήταν επιβεβλημένη, καθώς οι απομακρύνσεις αφορούν στελέχη των οποίων οι επιδόσεις στην είσπραξη εσόδων ήταν επιεικώς απαράδεκτες. Η απόφαση αφορά 107 διευθυντές και υποδιευθυντές ΔΟΥ καθώς και 58 τμηματάρχες, πολλοί από τους οποίους μεταφέρονται ως απλοί υπάλληλοι σε εφορίες και άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες.


Όλα αυτά τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας παρουσίασε το σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής στους πολιτικούς αρχηγούς, όπου προβλέπεται το υπουργείο Οικονομικών να επιδοθεί σε εκτεταμένες διασταυρώσεις, με τη συνδρομή των ξένων εμπειρογνωμόνων που ήδη βρίσκονται στην Αθήνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ δείχνει το πρόσωπό της. Η αξιολόγηση στελεχών και η διαύγεια που είχε επιτύχει, στο μέτρο του δυνατού και με όλα τα προβλήματα, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, υποχωρεί από το κράτος των παλαιοκομματικών πρακτικών, των κουμπάρων, των φίλων της εκλογικής περιφέρειας, των πολιτευτών. Η Ν.Δ επανέρχεται παλιά καλή εποχή της, όταν επί κυβέρνησης Καραμανλή του νεότερου, σε μια νύχτα του Αυγούστου, καρατόμησε εκατοντάδες διευθυντές και στελέχη υπουργείων και τους υποβίβασε σε απλούς υπαλλήλους, τάχα για να ξηλώσει τον πασοκικό μηχανισμό. Πίσω ολοταχώς, λοιπόν!




Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

To ΠΑΣΟΚ στριμώχνει την ΝΔ να πάρει θέση για τη Χρυσή Αυγή


Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη δήλωση:

"Με ανακοίνωση του, το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα Βάσης (EGAM) δηλώνει ότι ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του EGAM, τοποθετήθηκε υπέρ μιας νέας σύνθεσης της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που δεν θα συμπεριλαμβάνει εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής».

Επειδή δεν έχει επιβεβαιωθεί, μέχρι αυτή την στιγμή, από τη Ν.Δ. η θέση αυτή και διακινούνται αντιφατικές πληροφορίες, καλούμε την επίσημη Ν.Δ. να αποσαφηνίσει το ταχύτερο δυνατόν τη θέση της.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η θέση της, όπως την ανακοίνωσε το EGAM, θα πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, αφού η Ν.Δ. θα δηλώνει σύμφωνη με την σχετική πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και με την αντίστοιχη θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.

Όπως έχουμε επισημάνει από την έναρξη της πρωτοβουλίας μας κατά του νεοναζισμού και της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας, έχουμε κινήσει διαδικασία προκειμένου να μην συμμετέχει μέλος της Χρυσής Αυγής στην ελληνική αντιπροσωπεία, στον κατ' εξοχήν διεθνή οργανισμό προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η θετική τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας καθώς και των υπολοίπων κομμάτων, σε αυτό το θέμα, θα δημιουργήσει ένα ευρύτερο συνταγματικό τόξο κατά του νεοναζισμού.

Τώρα είναι η ώρα της Βουλής των Ελλήνων να αποφασίσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, για την σύνθεση μιας νέας αντιπροσωπείας".

Είναι γεγονός ότι οι πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ μετά και την επιτυχία της αντιρατσιστικής διαμαρτυρίας, του δίνουν ένα προβάδισμα που οφείλει να εκμεταλλευτεί. Είναι γνωστό ότι ο Σαμαράς  δέχεται εισηγήσεις (βλ. Φαήλος) να αποροφήσει μερίδα χρυσαυγιτών και αποχωρησάντων ΑΝΕΛ -που έτσι κι αλλιώς κινούνται από τις παρυφές της δεξιάς παράταξης ως τις βαθιές αγκάλες της. Όσο πιο πολύ εντείνει την πίεση το ΠΑΣΟΚ τόσο σε πιο δύσκολη θέση θα έρχεται η ΝΔ.

O Τομέας Αγροτικών Συνεταιρισμών και Συλλόγων του ΠΑΣΟΚ απαντά στο Σαμαρά



Από τον Τομέα Αγροτικών Συνεταιρισμών και Συλλόγων του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


"Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την χθεσινή επίσκεψή του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε την κατάθεση 1.1 δις ευρώ στους λογαριασμούς των αγροτών ως υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης.

Δήλωσε επίσης ότι εργάζεται ώστε οι πληρωμές να γίνονται στην ώρα τους, όπως σήμερα, και να μην αποτελούν είδηση καθώς αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα.

Φαίνεται μάλλον, ότι ο κ. Πρωθυπουργός, δεν γνωρίζει και δεν ενημερώθηκε, ότι οι πληρωμές εδώ και 3 χρόνια γίνονται στην ώρα τους σύμφωνα με τον προγραμματισμό των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Κάτι τέτοιο όμως το γνωρίζουν πολύ καλά οι αγρότες μας.

Σήμερα δεν χρειάζονται επικοινωνιακά παιχνίδια αλλά να ασχοληθούμε με σχέδιο για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής.

Τέλος, ζητούμε την απάντηση σε ένα ερώτημα: Αλήθεια τι έχει γίνει με τους ελέγχους στις Γ΄ βάθμιες συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές οργανώσεις. Έχουν τελειώσει; Και αν ναι, γιατί δεν δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα;"

Είναι πολύ ενθαρρυντικό που ο τομέας Αγροτικών Συνεταιρισμών αποφάσισε να εκδώσει αυτή την ανακοίνωση. Αυτή είναι η πολιτική που οφείλει να ακολουθεί το Κίνημα. Να βγαίνει μπροστά και να εξηγεί στο λαό το έργο του και να μην επιτρέπει σε άλλους να το καρπώνονται.
Κι αν γίνει κάτι τέτοιο θα αποδειχθεί περίτρανα η προσφορά της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ 2009-11, καθώς πολλές από τις πολιτικές είχαν χαραχτεί από τότε, αλλά δεν υπήρξε ο χρόνος να αποδώσουν. Και επίσης, να ξεσκεπάζεται η παλαιοκομματική πολιτική του Σαμαρά που μας φέρνει πίσω στην αδιαφάνεια και το ρουσφέτι.

επιστολή Πεταλωτή σε Βενιζέλο: Να συμβάλει το ΠΑΣΟΚ στην επίλυση τοπικών προβλημάτων


Ο Γιώργος Πεταλωτής απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ,  Βαγγέλη Βενιζέλο σχετικά με τα πολιτικά ζητήματα της χώρας και την θέση του ΠΑΣΟΚ για αυτά.
Μεταξύ άλλων φυσικά, αναφέρεται και σε τοπικά ζητήματα της Ροδόπης, στα οποία ζητά την παρέμβαση του ίδιου του Βενιζέλου για την προώθησή τους.


"Είναι αντιληπτό και κατανοητό ότι το ΠΑΣΟΚ μέσα από την εξαιρετικά δυσχερή θέση της χώρας οφείλει να αναλώνει τις μειωμένες σήμερα δυνάμεις του για τα μείζονα ζητήματα της .

Στην περιοχή της Ροδόπης όμως μια σειρά από τομείς που έχουν να κάνουν με την ίδια τη ζωή των πολιτών της, πέρα από την γενική δυσχέρεια, παρουσιάζουν τους τελευταίους μήνες εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη.

Οργανωμένη αντιμετώπιση σε επίπεδο κόμματος δεν υπάρχει λόγω των γνωστών συνθηκών του , δυστυχώς όμως ούτε κοινοβουλευτική προσέγγιση και ανάδειξη υπάρχει, παρά το γεγονός ότι είμαστε από τους νομούς της χώρας που διαθέτουμε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ως κόμμα.

Η ενασχόληση των αυτοδιοικητικών μας αρχών με τα θέματα αυτά, ανάμεσα στα πολλά και δύσκολα που αντιμετωπίζουν, δεν μπορεί ούτε πρέπει να αναπληρώσει την κεντρική πολιτική παρακολούθηση και ανάδειξη. Η ΝΔ τα απαξιώνει καθημερινά, ο δε ΣΥΡΙΖΑ ανερμάτιστα κάποια από αυτά τα αντιμετωπίζει με αγκυλώσεις και στρεβλότητες, εγκλωβισμένος στη στείρα και λαϊκιστική τακτική του.

Δεν μπορούμε όμως να κωφεύουμε πλέον κι εμείς.

Υπάρχουν πολλοί πολίτες που  αγωνιούν για  τον τόπο  που ζουν. Που διαπιστώνουν εγκατάλειψη, κοροϊδία και αδιαφορία κυβερνητική για τη Ροδόπη, σε θέματα μάλιστα που δεν εξαρτώνται από επιτακτικές οικονομικές παραμέτρους ώστε ν α θεμελιώνεται αντικειμενική αδυναμία διαχείρισής τους με βάση τις προσδοκίες των κατοίκων της περιοχής. Οι οποίοι επανειλημμένα έχουν εκφράσει την εμπιστοσύνη τους στη  δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Τους οποίους ο μαρασμός του κινήματός μας, έχει ενοχλήσει και ανησυχήσει πολύ. Στηρίζουν πολλά μάλιστα στη διαρκή του παρουσία, την οποία και αναζητούν.
Σε πολλές περιπτώσεις το ΠΑΣΟΚ εκτιμώ ότι μπορεί να προκαλέσει σαν καταλύτης σοβαρή πρόοδο ή ανάσχεση της δυσαρμονίας ανάμεσα στο Κέντρο και τη Ροδόπη. Γιατί ξανά ερχόμαστε να υφιστάμεθα πρακτικές παρελθόντος.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Αποτελεί ήδη πλήγμα για την περιοχή της Θράκης το γεγονός της μη λειτουργίας των Σχολών Αστυνομίας και η μετατροπή τους σε μία νύχτα με ειδικές επιχειρήσεις σε Κέντρα Κράτησης Μεταναστών . Οι τοπικοί φορείς έλαβαν αρμοδίως δημόσιες και υπουργικές διαβεβαιώσεις στην αρχή για προσωρινή ("ολίγων μηνών") μετατροπή τους , συνοδευόμενες και από τις απαραίτητες καθησυχαστικές αναμνηστικές φωτογραφίες. Με ανάπτυξη εν τω μεταξύ κάθε είδους ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντανακλαστικών. Αποδείχθηκε σε ένα μόλις μήνα όμως ότι καταργούνται οι Σχολές Αστυνομίας και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ σχετική Απόφαση για την ίδρυση Φρουρών Κράτησης. Η ευθεία και απροσχημάτιστη κοροϊδία της Κυβέρνησης, που και το ΠΑΣΟΚ στηρίζει, άρα ελέγχει άρα θεωρείται από τους πολίτες και συνυπεύθυνο, ήταν πρωτοφανής προσβολή για τους όλους μας. Μεταμεσονύκτιες μεταφορές κρατουμένων, θέματα υγιεινής και ασφάλειας, συχνές εξεγέρσεις και κάψιμο κτιρίων, χωρίς κανείς, μα κανείς να δώσει κάποια εξήγηση, να οργανώσει μία συζήτηση, να κατευνάσει τις προκαλούμενες στην ευαίσθητη αυτή περιοχή ακρότητες που ενισχύουν εν κατακλείδι ακραία και ρατσιστικά μορφώματα. Με τους πολίτες να αγωνιούν στην καλύτερη περίπτωση σιωπηλοί και άφωνοι. Χωρίς κάποιος να χρησιμοποιήσει το παραδοσιακό εργαλείο της καταγγελίας και της τοποθέτησης  ευθυνών, της αφύπνισης της κοινωνίας.

Η ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ από φορείς και οργανικές μονάδες, με ετσιθελικό τρόπο, παρά την χρόνια κατάθεση τεκμηριωμένων ενστάσεων, εδραιωμένων στην δική μας κυβερνητική πρακτική και τις απόλυτα σαφείς τοπικές ιδιαιτερότητες, που δεν χρειάζεται να αναλύσω, παρουσιάζεται ισοπεδωτικά ως εξορθολογισμός στα πλαίσια των μνημονιακών μας υποχρεώσεων, κάτι που γνωρίζω και μπορώ να εξηγήσω ότι δεν είναι.

Εμείς θέλουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα




του Νικόλαου Μανδρόχαλου *

Σε ένα συνέδριο που θα μπορέσουμε ΘΕΣΜΙΚΑ πλέον να θέσουμε στην διάθεση των συνέδρων τις προτάσεις μας, να απαιτήσουμε ιδεολογικοπολιτικό επαναπροσδιορισμό, να διεκδικήσουμε την ενεργή συμμετοχή μας  (ως απόδημος) στις αποφάσεις του κινήματος αλλά και στην αυτοκριτική του (αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που μας αναλογούν) και συνεπώς ακόμα και να αμφισβητήσουμε την ηγεσία του κόμματος, εάν κριθεί, με ο,τι αυτό σημαίνει (εκλογές προέδρου, Ε.Σ, κ.τ.λ).

Σε μία τέτοια σημαντική διαδικασία, δεν επιτρέπεται ηθικά να μην συμμετάσχουμε με όλες μας τις δυνάμεις και φυσικά δεν έχουμε το δικαίωμα ιστορικά να βρισκόμαστε απέναντι. Αντιθέτως θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το συνέδριο αυτό ως την τελευταία ευκαιρία επανάκαμψης και "ξεσκαρταρίσματος".

Ακόμα κι αν ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ πως οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για όσους δεν είναι πολιτικά φίλα προσκείμενοι στην σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ , δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε πίσω εάν ακόμα αγαπάμε τον χώρο που ανδρωθήκαμε πολιτικά, εάν πιστέψαμε στις αρχές του κι εάν θέλουμε και πάλι το ΠΑΣΟΚ να είναι το κόμμα που θα μας εκφράζει ιδεολογικοπολιτικά.

Εμείς πιστεύουμε ακόμη ότι μπορούμε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα...


* Ο Νικόλαος Μανδρόχαλος είναι εκπρόσωπος της Κίνησης στελεχών στις οργανώσεις μας, στον ελληνισμό της διασποράς για την οργανωτική και πολιτική ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ


Πηγή: Το ΠΑΣΟΚ του ΚΟΣΜΟΥ

http://topasoktoukosmou.blogspot.gr/2012/12/blog-post_19.html