Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Νέα κόμματα και "ανασυντάξεις"...

Ολο και πληθαίνουν τα σενάρια που θέλουν τον Σαμαρά να προχωρεί σε διαδικασίες για τη δημιουργία μιας μεγάλης, ευρωπαϊκής παράταξης με κύριο κορμό τη ΝΔ.
 
Ο Σαμάράς φιλοδοξεί την "ανασύνταξη" της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, για να αποκλέισει μιά για πάντα τους νοσταλγούς του πάλαι ποτέ "καταλληλότερου" και κατ΄εξακολούθηση κουρασμένου, Κώστα Καραμάνλή, έτσι διαδίδεται ότι υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για αλλαγή του ονόματος.
Τις φήμες σχεδόν επιβεβαίωσε και ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Αλλη Οψη» της ΝΕΤ, όπου υποστήριξε ότι στις συζητήσεις που γίνονται σε ανώτερο επίπεδο στο κόμμα για τον μετασχηματισμό της ΝΔ  «το όνομα θα κριθεί».
Ο. Σαμαράς φαίνεται ότι θέλει να εκμεταλευτεί την απόφαση για τη μεγάλη δόση και θα επιχειρήσει να εμφανιστεί ως ηγέτης όχι μιας κυβέρνησης ή παράταξης αλλά των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που πρέπει να συσπειρώσει η χώρα για να προχωρήσει στην ανάκαμψη.
 
Ο Σαμαράς θα επιχειρήσει στην συγκρότηση της νέας "φιλοευρωπαϊκής" παράταξης να προσχωρήσουν στελέχη που προέρχονται το ΛΑΟΣ, τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ακόμα και το ΠΑΣΟΚ, ενώ αν γίνει δεκτή η πρόταση του Φαήλου και από τη Χ.Α.
Το όνομα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ακούστηκε ότι έχει εκφραστεί θετικά σε τέτοια κίνηση του Σαμαρά είναι ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης, του οποίου η στάση θα κριθεί από την εξέλιξη στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.
 
Παράλληλα, νέο κόμμα ετοιμάζονται να συστήσουν τα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου. Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν θα είναι ένα αντι-μνημονιακό κόμμα και θα καλύπτει το χώρο από το ΣΥΡΙΖΑ (!) ως την άκρα Δεξιά. Το όνομα που θεωρείται επικρατέστερο είναι «Πατριωτική Αναγέννηση» ή «Νέα Ελλάδα» και την ηγεσία θα αναλάβουν ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Χρήστος Ζώης, από κοινού, με το σύστημα της διαρχίας.
Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε την αποδοχή που θα επιφυλάξουν οι πολίτες στους νέους σχηματισμούς. Από ότι φαίνεται σε λίγο καιρό η σύνθεση της Βουλής θα είναι πολύ διαφορετική ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.