Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

To ΠΑΣΟΚ στριμώχνει την ΝΔ να πάρει θέση για τη Χρυσή Αυγή


Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη δήλωση:

"Με ανακοίνωση του, το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα Βάσης (EGAM) δηλώνει ότι ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του EGAM, τοποθετήθηκε υπέρ μιας νέας σύνθεσης της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που δεν θα συμπεριλαμβάνει εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής».

Επειδή δεν έχει επιβεβαιωθεί, μέχρι αυτή την στιγμή, από τη Ν.Δ. η θέση αυτή και διακινούνται αντιφατικές πληροφορίες, καλούμε την επίσημη Ν.Δ. να αποσαφηνίσει το ταχύτερο δυνατόν τη θέση της.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η θέση της, όπως την ανακοίνωσε το EGAM, θα πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, αφού η Ν.Δ. θα δηλώνει σύμφωνη με την σχετική πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και με την αντίστοιχη θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.

Όπως έχουμε επισημάνει από την έναρξη της πρωτοβουλίας μας κατά του νεοναζισμού και της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας, έχουμε κινήσει διαδικασία προκειμένου να μην συμμετέχει μέλος της Χρυσής Αυγής στην ελληνική αντιπροσωπεία, στον κατ' εξοχήν διεθνή οργανισμό προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η θετική τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας καθώς και των υπολοίπων κομμάτων, σε αυτό το θέμα, θα δημιουργήσει ένα ευρύτερο συνταγματικό τόξο κατά του νεοναζισμού.

Τώρα είναι η ώρα της Βουλής των Ελλήνων να αποφασίσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, για την σύνθεση μιας νέας αντιπροσωπείας".

Είναι γεγονός ότι οι πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ μετά και την επιτυχία της αντιρατσιστικής διαμαρτυρίας, του δίνουν ένα προβάδισμα που οφείλει να εκμεταλλευτεί. Είναι γνωστό ότι ο Σαμαράς  δέχεται εισηγήσεις (βλ. Φαήλος) να αποροφήσει μερίδα χρυσαυγιτών και αποχωρησάντων ΑΝΕΛ -που έτσι κι αλλιώς κινούνται από τις παρυφές της δεξιάς παράταξης ως τις βαθιές αγκάλες της. Όσο πιο πολύ εντείνει την πίεση το ΠΑΣΟΚ τόσο σε πιο δύσκολη θέση θα έρχεται η ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.