Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ο Λοβέρδος μίλησε για την ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου

Στην αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Πάρι Κουκουλόπουλου, ότι «η οικοδόμηση όλων των πολιτικών σχηματισμών πρέπει να γίνεται πάνω στην πραγματικότητα και όχι σε ψευδαισθήσεις» απάντησε με αιχμές ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος.

"Η οικοδόμηση των πολιτικών σχηματισμών πρέπει να βασίζεται στην πραγματικότητα" ανέφερε ο Π. Κουκουλόπουλος για να απαντήσει με οξύ τρόπο ο Ανδρέας Λοβέρδος ότι γνωρίζει τι είναι πραγματικότητα και πως οδηγήθηκε το ΠΑΣΟΚ σε ανατροπή.

«Εγώ θέλω να προσθέσω ότι δεν πρέπει να γίνεται και πάνω σε παραισθήσεις» σχολίασε συμπληρώνοντας ότι «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι είναι πραγματικότητα γιατί σκαρφαλώσαμε αυτόν το κακοτράχαλο και ανηφορικό δρόμο βήμα – βήμα ως κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όταν επιχειρήθηκε αποτελεσματικά τελικά να μας ανατρέψουν και μέσα από τα τείχη και έξω από τα τείχη».

Τώρα το θυμήθηκε ο Λοβέρδος! Και που ήταν ο ίδιος όταν στήνονταν η επιχείρηση ανατροπής του νόμιμου πρωθυπουργού; Εμείς θυμόμαστε...εκείνος ξέχασε; Επιτέλους! Κάντε την αυτοκριτική σας όλοι εσείς που ρίξατε τον Παπανδρέου, αλλά γόνιμα, όχι προς άγραν ψήφων...

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Καρχιμάκης : Να δημοσιοποιηθεί το Πόθεν Έσχες για το σύνολο των Δημόσιων λειτουργών

Δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο (site βουλής )τα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των πολιτικών
Μια σημαντική ενέργεια που υπακούει στην διαφάνεια ,για να έχει πρόσβαση και να γνωρίζει ο κάθε πολίτης που επιθυμεί ,την περιουσιακά κατάσταση των πολιτικών προσώπων που τον αντιπροσωπεύουν .
ΑΝΑΚΥΠΤΕΙ  μετά απο αυτή την σωστη καθολα ενέργεια που υπακούει στην εφαρμογή του νόμου 4065/2012 ,ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΡΩΤΗΜΑ που θα το έθετε και το σύνολο του ελληνικού λαού ,που αφορά το προεδρείο της βουλής ,που έχει και την ευθύνη της εφαρμογής του παραπάνω νόμου.
Πότε πρόκειται να εφαρμόσει τον νόμο που προβλέπει την δημοσιοποίηση του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ και άλλων δημοσίων λειτουργών ??? 
Πότε επιτέλους πότε

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Το "έσχες", το "πόθεν" και οι "αντιμνημονιακές" επιλογές

Επειδή σε τούτη τη χώρα το αυτονόητο δεν αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας, να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Αυτό που ενδιαφέρει δεν είναι τι "εχει και κατέχει" ο/η κάθε πολιτικός αλλά το "πόθεν" το απέκτησε.
Αν λοιπόν σήμερα, κάποιοι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται ότι κατέχουν μια -διόλου ευκαταφρόνητη- περιουσία, πρέπει να εξηγήσουν το πώς την απέκτησαν ...γιατί βέβαια να προσπαθούν να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους, ότι η εργατική τάξη φτάνει στον παράδεισο των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με το πηλοφόρι και το μυστρί .. είναι αδύνατο...
Εκείνο όμως, που θα άπρεπε να μας προβληματίζει περισσότερο δεν είναι αν ο/η βουλευτής έχει επενδύσει σε ξένα funds κι ομόλογα, αλλά αν αυτή του η επιλογή τον επηρεάζει και διαμορφώνει  την πολιτική του...

Σαχινίδης: Δεν αρκεί να φοράς ζιβάγκο για να γίνεις Α. Παπανδρέου

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων είναι μια «φθηνή κομματική σκοπιμότητα» όπως την αποκάλεσε ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος είπε ότι στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «να εξαφανίσει το ΠΑΣΟΚ από το Κοινοβούλιο για να το υποκαταστήσει στην πολιτική σκηνή ως κόμμα εξουσίας».
Ενώ πρόσθεσε: «Δεν αρκεί να φορέσεις ζιβάγκο για να γίνεις Ανδρέας Παπανδρέου. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ πρέπει να μιμηθεί τις αρετές του και όχι τα λάθη του». Κατηγόρησε ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την πρότασή του προσπαθεί να απεμπλακεί από το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται, προσθέτοντας ότι η τυφλή αντιπαλότητα δεν βοηθάει τον εθνικό σκοπό της ανασυγκρότησης της χώρας.

Νέα ταραχή αναμένεται στο ΣΥΡΙΖΑ απο τις δηλώσεις Τατσόπουλου

«Νομιμοποιείται να φλερτάρει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ;» αναρωτιέται ο "άτακτος" βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος.
Η πρόθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να καταψηφίσει την πρόταση για διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής οδήγησε το συγγραφέα να αναρτήσει σχόλιο στο Facebook για το αν θα πρέπει το κόμμα του συνεχίζει «να φλερτάρει» με τους ΑΝΕΛ.
το σχόλιο:
«Σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής θ' αποφασίσει εάν θα διακοπεί ή όχι η κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής. 
Όλα τα κόμματα στην Επιτροπή Δεοντολογίας -πλην της ίδιας της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων- αποφάσισαν να προτείνουν στην Ολομέλεια τη διακοπή της χρηματοδότησης. Η κυρία Γιαταγάνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε ότι δεν μπορούμε να διακόψουμε την κρατική χρηματοδότηση σε μια φερόμενη ως εγκληματική οργάνωση πριν υπάρξει "αμετάκλητη δικαστική απόφαση.
Η κυρία Γιαταγάνα είναι πρώην εισαγγελέας και γνωρίζει καλύτερα από εμένα ότι, με τους ρυθμούς της ελληνικής δικαιοσύνης, αμετάκλητη δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή θα έχουμε γύρω στο... 2040. Να χρηματοδοτούμε τους φασίστες έως τότε;
Είναι μια άποψη. Εγώ έχω να προτείνω όμως στην κυρία Γιαταγάνα κάτι ακόμη πιο ριζοσπαστικό. Να χρηματοδοτούμε τους φασίστες έως ότου φέρουν μ' επιτυχία εις πέρας το πραξικόπημά τους, ούτως ώστε να μην μας μέμφονται κατόπιν ότι τους καταδικάσαμε με στημένη ‘δίκη προθέσεων’.
Αντιλαμβάνομαι επίσης γιατί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξακολουθούν να φλερτάρουν με τη Χρυσή Αυγή –‘είναι πολλές οι ψήφοι, Άρη’, για να παραφράσουμε τη θρυλική ρήση του Σπύρου Καλογήρου. Εκείνο που δεν αντιλαμβάνομαι είναι εάν, μετά και τα σημερινά... αποκαλυπτήρια στην Ολομέλεια, ο ΣΥΡΙΖΑ θα νομιμοποιείται εφεξής να φλερτάρει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Την καλημέρα μου».

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Γιώργος Πεταλωτής: Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως στίγμα ο όρος "Παπανδρεικός"

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής απάντησε σε όσους θεωρούν ότι «στιγματίζεται» κανείς με τον όρο «παπανδρεϊκός» και τον χρησιμοποιούν με αυτό τον σκοπό.

Έτσι αφού ξεκαθάρισε ότι «στην κυβέρνηση του κ.Παπανδρέου ήταν και πολλοί από αυτούς που είναι ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σήμερα» (για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή) τάχθηκε κατά της καταγραφής του ίδιου και συναδέλφων του με τον όρο «παπανδρεϊκοί» υπό την εξής έννοια: : «Όταν απονέμεται αυτός ο όρος προς χάριν συντομίας ή για δημοσιογραφικούς λόγους ή για κάποιους σχηματικούς, έχει καλώς, όταν γίνεται όμως απλώς για να στιγματιστούμε και να οριοθετηθούμε κάπου, έτσι ώστε να απαξιωθούμε, νομίζω ότι δεν βοηθάει σε τίποτα», υποστήριξε.

Άλλωστε, ο Γιώργος Πεταλωτής έχει την πάγια θέση ότι το κίνημα χρειάζεται στήριξη από όλους, εμμένοντας στο αίτημα για συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για την χώρα.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Στο μυαλό του Γιώργου Παπανδρέου

Χαοτικός γαρ, οι σκέψεις τρέχουν, έρχονται, φεύγουν, μα δε χάνονται. Είναι όλες σε τούτο το όραμα που με δένει με την Ελλάδα.

Ήρθε το 2004, η ώρα μου να προσπαθήσω να χτίσω αυτό που ΄χω κατά νου, η δική μου ώρα.

ο κόσμος μαζί μου, δίπλα μου, πάντα έτσι ήταν, πάντα έτσι θα είναι, αυτό δεν αλλάζει...

έψαξα, βρήκα τους ανθρώπους, όχι τους φίλους ή τους γνωστούς, τους καλύτερους, αυτούς που μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά, να υλοποιήσουν το όραμα.

Χωρισμένος στα δύο είμαι, μισός δικαιοσύνη, μισός δημοκρατία, αυτός είμαι, έτσι πλασμένο και τ' όραμα.

στην κοινωνική δικαιοσύνη ήμασταν ένα βήμα πίσω από τους υπόλοιπους, τους ''προηγμένους'', έπρεπε να αλλάξει.
 

Μιχάλης Καρχιμάκης : Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ?

Μίλησε ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη του στη
εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,για πολιτική ανωμαλία αν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση απο αυτή την Βουλή
.

Η ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης Παπανδρέου ,με την συμμετοχή του σημερινού Πρωθυπουργού ,για να επιβληθούν επαχθέστερα μέτρα σε βάρος των μόνιμων θυμάτων της κρίσης ,δεν ήταν τότε δημιουργία Πολιτικης ανωμαλίας με τις γνωστές επιπτώσεις που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού σήμερα?