Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Σαχινίδης:Το ποσοστό της ΝΔ δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επιβράβευση, ούτε της στρατηγικής της σκληρής αντιμνημονιακής στάσης, ούτε και της προσχώρησης στην στρατηγική του ΠΑΣΟΚ

 Από 45% το ΠΑΣΟΚ έπεσε στο 12%. Από αυτοδύναμη κυβέρνηση έγινε κυβερνητικό συμπλήρωμα. Που πάει το ΠΑΣΟΚ;
Στις εκλογές του Μαΐου που τις θεωρώ πιο αντιπροσωπευτικές η ΝΔ πήρε 18,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,8% και το ΠΑΣΟΚ 13,2%. Για το ΠΑΣΟΚ, όντως το τίμημα υπήρξε βαρύ και δυσανάλογο και συνεχίζουμε να το πληρώνουμε. Η συνέπεια όμως στις απόψεις μας, η υπεύθυνη  στάση στις επιλογές μας και η ανάδειξη της διακριτότητας των απόψεων μας στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την ανάκαμψη μας. Το ποσοστό της ΝΔ προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επιβράβευση, ούτε της στρατηγικής της σκληρής αντιμνημονιακής στάσης, ούτε και της προσχώρησης στην στρατηγική του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΟΓΔΟΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


ΟΓΔΟΟΣ ΜΥΘΟΣ «Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έπρεπε να κάνει εκλογές ή δημοψήφισμα πριν το πρώτο Μνημόνιο, αλλά δεν ήθελε»

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Δεν υπήρχε κανένα απολύτως χρονικό περιθώριο ούτε για εκλογές ούτε για δημοψήφισμα μπροστά στην αδήριτη εθνική ανάγκη να αποφευχθεί το ολοκαύτωμα της βίαιης χρεωκοπίας το Μάιο του 2010. Πολύ απλά, δεν θα προλαβαίναμε να στήσουμε τον Μηχανισμό, πριν χρεοκοπήσουμε.

ΣΥΡΙΖΑ: Κινήσεις μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας με ΔΗΜΑΡ και Αν.Έλ


Ιδιαίτερα ευχαριστημένα από την πορεία της συζήτησης και τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς χθες στο POLIS CAFE είναι τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Στην εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε και ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα , Νίκος Παππάς κατατέθηκαν όλες οι απόψεις για την διαμόρφωση ενός ευρύτερου αντιπολιτευτικού τόξου με την προοπτική μιας μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας.

Aλαβάνος Με το Σχέδιο Β θα διεκδικήσει τις ευρωεκλογές του 2014

 

Τη μετεξέλιξή του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής (ΜΑΑ) σε κόμμα το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές του 2014 έχει αποφασίσει ο Α. Αλαβάνος. 

Το όνομα το νέου κόμματος αν δεν είναι «σχέδιο Β΄» θα είναι κάτι σχετικό ώστε να παραπέμπει ευθέως σ’ αυτό που η Κυβέρνηση θα ονόμαζε «λόμπι της δραχμής» και που ο πρώην Πρόεδρος και επί της ουσίας πνευματικός πατέρας του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Αλαβάνος ονομάζει εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από το ευρώ. Δηλαδή τη «ζωή πέρα από το Ευρώ και την ΕΕ». 

η σιγουριά του Μαρκογιαννάκη

O δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ Παπαχρήστος αποκάλυψε από τη στήλη του ΣΤΙΓΜΑ,  ότι ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, τον οποίο αναζήτησε με αφορμή τις αποκαλύψεις ότι εκείνος που έψαξε την πρώτη βραδιά της παραλαβής του πρώτου CD με τη λίστα Λαγκάρντ έψαχνε πλην των άλλων και το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου.
 


Δατσέρης να αλλάξει όνομα το ΠΑΣΟΚ



Ο Γιάννης Δατσέρης, ο γνωστός στενός συνεργάτης του Βενιζέλου, που ειχε μιλήσει οπως θυμάστε για την φούσκα οπως ειχε χαρακτηρίσει το ΠΑΣΟΚ, καρφώνει τα στελέχη του Κινήματος, μια εβδομάδα πριν απο το συνέδριο του κόμματος, με δισελιδη του συνεντευξη στην εφημερίδα 6μερες που ηδη κυκλοφορούν, ενώ πιστεύει ότι θα πρέπει να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ όνομα, κατι που οπως υποστηρίζει εισηγείται σταθερά απο το 2011 γιατί μετατράπηκε σε ισχυρό αρνητικά σήμα το ΠΑΣΟΚ της φτώχειας και της κρίσης.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


ΕΒΔΟΜΟΣ ΜΥΘΟΣ : «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου το Μνημόνιο»

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Το ελληνικό δημόσιο είχε να καλύψει λήξεις παλαιότερων ομολόγων που μόνο το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου έφταναν τα 23,5 δισ. Η ημερομηνία ορόσημο ήταν η 19η Μαΐου 2010 - όταν έληγε ομόλογο ύψους 8,5 δισ. Αν δεν μπορούσε να το αποπληρώσει η Ελλάδα, θα χρεοκοπούσε βίαια την ίδια ημέρα. Μια εθνική τραγωδία, δεδομένου ότι το πρωτογενές έλλειμμα βρισκόταν ακόμα τότε στα 24 δισ., όταν 30 δισ. ήταν το συνολικό ετήσιο κόστος μισθών και συντάξεων δημοσίων υπαλλήλων. 

Παπανδρέου στο CNN: «Η διαρκής λιτότητα δεν είναι λύση για την Ελλάδα»

«Η διαρκής λιτότητα δεν είναι λύση για την Ελλάδα. H μεγαλύτερη έμφαση στις μεταρρυθμίσεις είναι» δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο CNN και στη γνωστή δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ. 

«Είναι κάτι που τόνιζα από την αρχή», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, αποδοκιμάζοντας παράλληλα, τις ευρωπαϊκές ηγεσίες που εμμένουν στις πολιτικές λιτότητας. 

Ο Καρχιμάκης ζητά από τον Βενιζέλο να εγγυηθεί την εκλογική διαδικασία

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο ζητώντας του να απαντήσει στο ερωτημα εάν υπάρχει μηχανισμός διασφάλισης ότι κάθε μέλος θα ψηφίσει μόνο μία φορά.
 

Τι εννοει ο κ. Σαλαγιαννη​ς;

Διαβάζουμε στο iefimerida ότι ο κ. Σαλαγιάννης δηλώνει στα "ΝΕΑ" ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα κοστίσει 400.000 ευρώ όταν το συνέδριο του 2008 είχε κοστίσει - όπως λέει αυτός - 3,5 εκατομμύρια.
Η ουσία είναι γιατί ο κ. Σαλαγιαννης επιλέγει να αναφέρει το συνέδριο του 2008.
Το συνέδριο δηλαδή μετά την νίκη Παπανδρέου και την ήττα Βενιζέλου στις εσωκομματικές εκλογές.
Τι εννοεί λοιπόν ο κ. Σαλαγιάννης;
Μήπως εννοεί ότι το Συνέδριο ήταν ακριβό για τα δεδομένα εκείνης της εποχής; Γιατί δεν θυμόμαστε κανέναν Σαλαγιάννη να το λέει τότε.

Παπανδρέου προς Ομπάμα:Σώσε την Ελλάδα-Σώσε την Ευρώπη

O πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου,προτείνει  σε άρθρο του στην επιθεώρηση Foreign Policy την ανάληψη από τον αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα πρωτοβουλίας για την εφαρμογή ενός «πράσινου Σχεδίου Μάρσαλ», όπως το ονομάζει. Μιας μεγάλης δηλαδή, ενεργειακής, διπλωματικής και ειρηνευτικής πρωτοβουλίας, ενώνοντας τη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο και την Ευρώπη μέσω μιας ενεργειακής συνεργασίας.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Παπανδρέου: Περισσότερες μεταρρυθμίσεις-λιγότερη λιτότητα. Να ξαναθυμηθούμε τις αρχές της Ευρώπης


Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου μίλησε χθες το βράδυ σε εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν του το School of International and Public Affairs του Πανεπιστημίου Columbia με τίτλο Bailouts and Ballots: The New Challenges to Democracy and the Case of Europe.

Τα βασικότερα σημεία της ομιλίας του ήταν: 
 

1. Γιατί η Ευρώπη βρέθηκε συνεχώς στην κόψη του ξυραφιού της αβεβαιότητας και της αναταραχής στις αγορές ομολόγων τα τελευταία χρόνια;  Η απάντηση είναι απλή.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμπεριφερθήκαμε περισσότερο ως “τοπικοί παίχτες” που ασχολούνται με τους φόβους των εκλογικών τους περιφερειών, αντί να ηγούνται με αυτοπεποίθηση μιας πορείας προς μία πιο ισχυρή Ένωση. Παρά την τόσο απαραίτητη οικονομική βοήθεια που όντως δόθηκε στην Ελλάδα, μπορώ να πω ότι η Ε.Ε. έδρασε περισσότερο με διαιρετικό παρά με ενοποιημένο τρόπο.  


O ΕΚΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


ΕΚΤΟΣ ΜΥΘΟΣ : «Δεν δανειστήκαμε όταν και από όπου μας έδιναν»

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑΠολλοί έλεγαν ότι η Ελλάδα μπορούσε να δανειστεί 25 δισ. στις αρχές του 2010. Τα 25 δισ. όμως δεν υπήρχαν!


Στις 25/1/2010 η Ελλάδα εκδίδει 5ετές κοινοπρακτικό ομόλογο για την άντληση τουλάχιστον 3 δισ. Η ζήτηση είναι ισχυρή, οι προσφορές έφτασαν τα 25 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα θα αντλήσει τελικώς 8 δισ. ευρώ αντί για 3 που ζητούσε από την έκδοση, με “αλμυρό” όμως επιτόκιο 6,2%.

Τα ναι και τα όχι στο προσκλητήριο της Κεντροαριστερας...


Τέσσερα «ναι» και ένα «μάλλον όχι» εισέπραξε το ΠΑΣΟΚ μετά το προσκλητήριό του προς τις κινήσεις της Κεντροαριστεράς για διάλογο, πρωτοβουλία που είχε προαναγγείλει ο Βαγγέλης Βενιζέλος την περασμένη εβδομάδα.

Θετικά στην πρόσκληση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Γιάννη Μανιάτη και του αντιπροέδρου του ΙΣΤΑΜΕ Χρήστου Δερβένη απάντησαν ήδη οι κινήσεις Πρωτοβουλία Β, Πολιτεία 2012, Νέοι Μεταρρυθμιστές αλλά και η Δυναμική Ελλάδα του Ηλία Μόσιαλου.

Γιώργος Παπανδρέου: η οικογένεια μου δεν ήταν ποτε δυναστεία

Σε κατάμεστο αμφιθέατρο του Columbia μίλησε σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας ο Γιώργος Παπανδρέου για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν και οι ερωταπαντήσεις που ακολούθησαν, όπως αυτή ενός Έλληνα που συμμετείχε στην εκδήλωση ο οποίος ρώτησε τον Παπανδρέου το εξής: “Μιλήσατε για τις αλλαγές που κάνατε μετά το 2009, αλλά κάτι πολύ κακό έγινε στην Ελλάδα ίσως από το 1974 μέχρι το 2009. Εσείς ίσως να κάνατε καλή δουλειά, αλλά ως μέλος μίας “δυναστείας” γιατί δεν λέτε πρώτα ότι στην Ελλάδα τα κάναμε θάλασσα πριν το 2009, ότι συμπεριφερθήκαμε πολύ άσχημα και εκμεταλλευτήκαμε τη δημοκρατία;”

Non paper Κικιλια Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης που πληρώσαμε έκανε φτερά!

Απάντηση πρέπει να δώσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο θέμα που αποκαλύπτει με επιστολή του ο διοικητής του ΟΑΕΔ Βασίλης Κικίλιας στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους ότι ο Οργανισμός δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από τα 600 εκατ. που έχουν συγκεντρωθεί από την ειδική εισφορά που πληρώσαμε σχεδόν όλοι οι Ελληνες.
Την αποκάλυψη κάνει με σημερινό πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Ελευθεροτυπία σε ρεπορτάζ με τίτλο «Εκανε φτερά η εισφορά αλληλεγγύης» και παραθέτει το έγγραφο-non paper που απέστειλε ο κ. Κικίλιας στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς. Επισημαίνει ότι τα 600 εκατ. είχαν ζητηθεί με έκτακτη φορολογία από τους Ελληνες πολίτες προκειμένου να καταπολεμηθεί η ανεργία.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Aνδρέας Παπανδρέου:H ελπίδα μπορεί να γίνει πράξη. Mε ένα νέο ΠAΣOK που μαζί θα χτίσουμε.


Απόσπασμα από την ομιλία του ιδρυτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, στο 3ο Συνέδριο του κόμματος, την Κυριακή 17 Απριλίου 1994

"Δεν είναι μόνον η ομόφωνη επιδοκιμασία, είναι αυτό που αντικρύζω στα μάτια σας, είναι αυτό που νιώθω από το αυθόρμητο και ζεστό χειροκρότημά σας. Eίναι αυτό που δυναμώνει την πίστη και την ελπίδα μου ότι το Kίνημα, που 20 χρόνια πριν γεννήθηκε για ν' αλλάξει τη ζωή μας, να κάνει περήφανη την πατρίδα μας και να χτίσει μια καινούργια κοινωνία, θα πετύχει στο στόχο του. Θα ολοκληρώσει τη μεγάλη Aλλαγή που ξεκινήσαμε δύο δεκαετίες πριν.