Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Βαγγέλης Βενιζέλος. Γιατί δεν μπορεί να κάνει ούτε το αυτονόητο ;

Στο κόμμα ο Βενιζέλος έκανε λίγες επιλογές. Όλες, όμως, όπως αποδείχθηκε ήταν απόλυτα λανθασμένες και στον τρόπο που πήγε να της υλοποιήσει, ενώ παράλληλα δεν είχε σχέδιο.

1. Κατάργηση οργάνων

Μετά την εκλογή του καταργεί εν μέσω προεκλογικής περιόδου !!! όλα τα όργανα με τυμπανοκρουσίες και αρχίζει ένα αλαλούμ ερασιτεχνισμών. Ανεβάζει την απόφαση - δήλωση Γεννηματά -στο διαδίκτυο για να την κατεβάσει μετά από λίγες μέρες. Μια βδομάδα μετά καλεί τις κατηργημένες ΝΕ σε σύσκεψη και πάει λέγοντας...


Το αυτονόητο ; Όταν καταργείς κάτι έχεις πρόταση για την αντικατάστασή του. Δεν την είχε. Και φυσικά δεν είχε το δικαίωμα να καταργήσει όργανα. Αν καλούσε όμως το Εθνικό Συμβούλιο θα μπορούσε να εξηγήσει την αναγκαιότητα της κίνησης και είναι σίγουρο ότι κανείς δεν θα αμφισβητούσε την πρόταση.

2. Διορισμός ΕΚΑΠ Ναι το έκανε και αυτό ο Βενιζέλος. Δύο βδομάδες πριν το συνέδριο άλλαξε την επιτροπή τήρησης των διαδικασιών, την ΕΚΑΠ (χωρίς να έχει καταστατικά το δικαίωμα). Δεν συζητάμε το γεγονός ότι ο λόγος αλλαγής του Προέδρου της ΕΚΑΠ ήταν παιδαριώδης, αλλά και σ αυτό το σημείο δεν έπραξε πάλι το αυτονόητο. Δηλαδή, όταν τον Δεκέμβριο συνεδρίασε η ΚΟΕΣ να θέσει θέμα αλλαγής της ΕΚΑΠ. Αντ αυτού στελέχωσε την ΕΚΑΠ με δικά του πρόσωπα, τα οποία από την εμμονή τους να ελέγξουν, κατόρθωσαν να τεθεί σε αμφισβήτηση το συνέδριο, καθώς επιχείρησαν, όπως αποδείχτηκε από τις καταγγελίες, να αποκλείσουν τους συνέδρους από τον απόδημο, κυρίως Γερμανία που ήδη έκαναν εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων..

3. Απόλυτη προχειρότητα της προσυνεδριακής διαδικασίας. Αν όλο αυτό δεν αποτελεί σχεδιασμό, είναι απόλυτος ερασιτεχνισμός έως και ανικανότητα. Παρά πολλοί και όχι οπωσδήποτε αρνητικά κείμενοι απέναντι στον Βενιζέλο έκριναν τα κείμενα που ήρθαν λίγες μόλις μέρες πριν το συνέδριο πολύ ""λίγα" για ένα τόσο κρίσιμο συνέδριο.
Το αυτονόητο ; Όταν είσαι στον 8% και έχεις μπροστά σου συνέδριο προσπαθείς να το αναβαθμίσεις για να συσπειρώσεις το χώρο όχι να το απαξιώσεις.

4. Τα διορισμένα στελέχη του Τα στελέχη του δεν λειτούργησαν ποτέ συνθετικά. Και όσοι εξ αυτών ήθελαν να λειτουργήσουν, εξαφανίστηκαν από το προσκήνιο. Γι όσους δεν κατάλαβαν ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ακόμα και τα διορισμένα στελέχη του χρεώνουν στον Βενιζέλο ότι αντί να λειτουργήσει ως πρόεδρος ενός κόμματος που έχει υποστεί μια ήττα σοκ, λειτουργεί ως πρόεδρος ενός μεγάλου κόμματος. Και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι σήμερα μεγάλο κόμμα, κυρίως γιατί η ηγετική του ομάδα μοιάζει να βολεύεται σε ότι έχει. Με τον Βενιζέλο και την παρέα του αποδείχτηκε ότι το Κίνημα δεν μπορεί (δεν θέλει;) να επανακάμψει.

Είπε κάτι κανείς για κηπουρούς ;


Protovoulia Papandreou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.