Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ομιλία Παπανδρέου στο Συμπόσιο


 
Αν το 1974 το διακύβευμα ήταν η απεξάρτηση από ξένες δυνάμεις, σήμερα το διακύβευμα είναι η απεξάρτηση από μια πελατειακή πρακτική και λογική του ελληνικού κράτους που αποτέλεσε την ρίζα μια νέας εξάρτησης σε δανειστές και δανεικά και σε πελατειακά κατεστημένα.
Το διακύβευμα είναι η Δημοκρατία.
Είναι μια δημοκρατική επανάσταση στους θεσμούς της χώρας.

 Δείτε το βιντεο
▶ Ομιλία Παπανδρέου - Video Dailymotion

Το τραπεζικό...success story του Πήγασου

Του Δεσπότη Παναγιώτη
Διαβάστε αυτό
εδώ από το capital.gr:

«Η εκδοτική εταιρεία Πήγασος κατόρθωσε  το ακατόρθωτο. Σε εποχή κρίσης, την ώρα που δυσκολεύονται ακόμη και κερδοφόρες εταιρείες να βρουν χρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα, η εκδοτική εταιρεία του κ. Μπόμπολα  έπεισε την Alpha Bank να της εκδώσει ομολογιακό δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ! Κι έπειτα αναρωτιούνται για ποιον λόγο είναι ο κόσμος στα κάγκελα και ποιος είναι εκείνος που έχει ανοίξει τις πόρτες του θηριοτροφείου...

Guardian: Κίνδυνος καταστροφής της ελληνικής δημοκρατίας

H βρετανική εφημερίδα Guardian βάλλει κατά της Γερμανίας και της σκληρής οικονομικής πολιτικής που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, η οποία επισημαίνει πως η Ελλάδα έχει κάνει τις πιο πολλές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη και πως πια είναι καιρός να της δοθεί «μια ανάσα».

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτή είναι η Ελλάδα

Τώρα που ακούσαμε τι είπε για την κρίση και κυρίως για τον επιμερισμό των ευθυνών ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ας δούμε τι έλεγε ο ίδιος άνθρωπος, για τα ίδια θέματα, το 2010, μετά την ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης:
Αποσπάσματα από άρθρο του Κώστα Σημίτη στο «Έθνος της Κυριακής», 13 Ιουνίου 2010

Η εκκωφαντική σιωπή του Κώστα Καραμανλή

O Νίκος Κωνσταντάρας δημοσίευσε στην Καθημερινή ένα άρθρο για τις ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή.
" Ο κ. Καραμανλής το χρωστάει στους Ελληνες να εξηγήσει γιατί η κυβέρνησή του δεν πήρε τα μέτρα που θα απέτρεπαν το ναυάγιο", γράφει και εστιάζει στις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού για την κατάρρευση της Ελλάδας.

«Γιώργο σε ρίξανε»

Ενδιαφέρων παραπολιτικό ρεπορτάζ προκύπτει από το διήμερο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υπερασπιζόμενος την διετία της Διακυβέρνησης του.


Επιθετική η Ρωσία στους G20

"
Και τι είναι η Βρετανία; Ένα νησάκι! Ο Αμπράμοβιτς μόνο ασχολείται" !!!

Αναταραχή προκλήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της G20 με αφορμή, φυσικά, τη Συρία.

Καθώς οι σχέσεις Ουάσιγκτον - Μόσχας βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί, λόγω και του ασύλου στον Σνόουντεν, το θέμα της Συρίας ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά.
Στην Αγία Πετρούπολη το ψυχροπολεμικό κλίμα φάνηκε από την άφιξη Ομπάμα, με μια αμήχανη χειραψία και τον Αμερικανό πρόεδρο να εξοστρακίζεται τρεις θέσεις μακριά από τον Ρώσο ομόλογό του.

Αθώοι οι Μιχαήλ και Μουτζούρης

Αθώοι κρίθηκαν ο Γ.Γ. του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, Σάββας Μιχαήλ, και ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστας Μουτζούρης, στο δικαστήριο όπου δικάζονταν ύστερα από μήνυση  της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το δικαστήριο δεν προέκυψε η τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Οράματα...

Με τον δικό του τρόπο σχολίασε στη διαδικτυακή κοινότητα τον απόηχο του Συμποσίου του ΠΑΣΟΚ και της "εμφάνισης" Σημίτη ο Αλέκος Στάμου. Να σημειώσουμε μόνο ότι η αναφορά του πρώην πρωθυπουργού στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ το 1974 ήταν λες και το Κίνημα προήλθε από παρθενογέννεση και δεν είχε αρχηγό- ιδρυτή....


"ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΔΑΚΙΣΙΟΥ
όπως μου την μετέφερε το πρωί αφού παρακολούθησε τα πανελ στην TV:

Τη ζημιά, μου είπε ο γέροντας, στον Βενιζέλο θα την κάνει ο Σημίτης και οι εκσυγχρονιστές. Ο Σημίτης απέσυρε προχθές τους εκσυγχρονιστές που είχε στείλει στην ΔΗΜΑΡ. Οσονούπω θα τους αποσύρει και απο το ΠΑΣΟΚ.

Η σύγκριση των τριών...

Ένα άρθρο που ξεχωρίσαμε από το νέο στην μπλογκόσφαιρα  ΠΟΛΙΤΗΣ στο οποίο ευχόμαστε καλές διαδικτυακές διαδρομές.

Όταν σε μια εκδήλωση συνωστίζονται τα μεγάλα ονόματα, η σύγκριση είναι αναπόφευκτη.
Αλλά, πως να συγκρίνεις πολιτικούς που η σκέψη τους και η πορεία τους απέχει παρασάγγας;
Είδαμε τον Σημίτη να μιλά για το 74 - αποφεύγοντας τεχνηέντως να αναφερθεί πολύ στον Ανδρέα Παπανδρέου εισπράττοντας, όμως, χειροκρότημα μόνο όταν τον ανέφερε. Το ακούσαμε να μιλά για τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ -τις επιτυχίες του κινήματος, μικρόψυχα ξεχνώντας το 2009. Δεν έκαμε καμία αυτοκριτική, ξέχασε τα σκάνδαλα με τους υπουργούς και τους ανθρώπους του και το χρηματιστήριο.....

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Εισοδος Παπανδρέου στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ (βιντεο)



Άνετος, χαλαρός και χαμογελαστός ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις από τους παρευρισκόμενους στο χώρο της εκδήλωσης.


Σαμαράς : Φυγή στο παρελθόν!

του Παντελή Οικονόμου

«Δεσμεύτηκε» ο κύριος Πρωθυπουργός να κατευθύνει το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος (όποτε και εάν προκύψει) στην ενίσχυση των χαμηλών συντάξεων. Λογικό δεν ακούγεται; Μόνο που για να γίνει και πιστευτή η «δέσμευσή» του αυτή, ο κύριος Σαμαράς οφείλει προηγουμένως ορισμένες εξηγήσεις:

Tώρα θυμούνται όλοι τον Ανδρέα...

Μετά από 40 χρόνια, βάζουν κάτω αυτά που έλεγε ο Ανδρέας και τα αναγνωρίζουν ως διαχρονικές αλήθειες. Ακόμη και ο γνωστός για τα αντι-Πασοκικά του αισθήματα,  αρθρογράφος Γιώργος Δελαστίκ, γράφει σήμερα ύμνους για τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Έθνος.

Στον ελληνικό τύπο, κάποιοι, ξαφνικά, είδαν το φως της αλήθειας που έβγαινε από το κείμενο της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Παπανδρέου: Θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να δώσω και να κερδίσω μάχες για τον τόπο μου και την δημοκρατία.

Με μία βαρυσήμαντη ομιλία ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου ξεσήκωσε τη κατάμεστη αίθουσα.
Mια ομιλία που απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί επετειακή ... Μια ομιλία σταθμός για το Κίνημα και το Μέλλον.


Φίλες και φίλοι,

Χαίρομαι πραγματικά να βρίσκομαι ανάμεσα σε παλιούς φίλους και αγωνιστές.

Ένα συνηθισμένο ερώτημα που ακούω και σίγουρα ακούμε συχνά είναι: «ποιους εκφράζει και θέλει να εκφράζει το ΠΑΣΟΚ».

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Πάγκαλος: Ανατομία ενός οράματος

Οταν μια 3η του Σεπτέμβρη, μια σχετικά ολιγομελής διαδήλωση επαγγελματιών φοιτητών και στρατιωτικών ανέβηκε στα ανάκτορα (το σημερινό κτίριο της Βουλής) και διεκδίκησε Σύνταγμα η απάντηση του ελέω Θεού μονάρχη Οθωνα ήταν ανέλπιστα θετική.

Καρχιμάκης: Να κλείσει ο κύκλος της κρίσης με αλλαγή πολιτικής

H Διακήρυξη-ορόσημο για το ιστορικό ΠΑΣΟΚ, η «3η του Σεπτέμβρη» ήταν το πολιτικό κείμενο που καθοδήγησε τα πρώτα σκιρτήματα ενός οργανωμένου πια σοσιαλιστικού χώρου στη μεταχουντική Ελλάδα. Το κείμενο που έγινε σύμβολο του Σοσιαλισμού, που έδωσε περιεχόμενο στη νεωτερίστικη ιδεολογική του καινοτομία, που δόμησε τον ριζοσπαστισμό μιας νέας Ελλάδας που σύντομα βρήκε τον δρόμο προς την εξουσία.

Όποιος σήμερα το διαβάζει πολύ φυσικά θα αναρωτηθεί αν ένα κείμενο που γράφτηκε σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες από τις σημερινές μετά από τόσες δεκαετίες σήμερα συνεχίζει να έχει στοιχεία και ζητούμενα για τη δημοκρατία του 2013.

Ο Στάινμπρουκ κέρδισε, έστω και οριακά, τις εντυπώσεις στο γερμανικό ντιμπέιτ

Σε μία μονότονη μονομαχία με την Άνγκελα Μέρκελ, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ κέρδισε οριακά τις εντυπώσεις στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα έχει ελπίδα για καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές.
Σε γρήγορη δημοσκόπηση των ARD/infratest μετά τη λήξη της τηλεμαχίας, το 49% των τηλεθεατών δηλώνει ότι πείστηκε περισσότερο από τον Στάινμπρουκ έναντι ενός 44%  της εμφάνισης της Μέρκελ.

Ο Πέερ Στάινμπρουκ επιβεβαίωσε τη φήμη του ισχυρού ομιλητή, δίνοντας αιχμηρές απαντήσεις -αυτό ήταν που τον βοήθησε να κερδίσει τις εντυπώσεις.