Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Καμιά "αλληλεγγύη" σε υμνητές του νεοναζισμού.

Ο κύριος Τζιτζικώστας με το διπλό άνοιγμα στην ακροδεξιά έδωσε το στίγμα του. Πρώτα αρνείται να καταδικάσει την Χρυσή Αυγή στο περιφερειακό συμβούλιο και έπειτα επιλέγει για τη θέση της αντιπεριφέρειας Θεςσαλονίκης την Βούλα Πατουλίδου η οποία προ διμήνου εξύμνησε την Χρυσή Αυγή σε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία παρευρέθηκε με τον Ηλία Κασιδιάρη.
Δικαίωμά του είναι του κ. Τζιτζικώστα να κάνει τις επιλογές του αλλά δική μας υποχρέωση είναι να τις επισημαίνουμε.
Με την Δημοκρατία ΔΕΝ παίζουμε.. Ιδιαίτερα Τώρα!!
Το βίντεο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από το χθεσινό δελτίο ειδήσεων του MEGA


Γιώργος Παπανδρέου: Απελευθέρωση των υγιών και δημιουργικών δυνάμεων


Στο περυσινό άρθρο μου στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», με αφορμή πάλι το θέμα της περιφερειακής ανάπτυξης, κατέληγα πως πρέπει «να απελευθερώσουμε τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, για να φέρουμε το μέλλον που αξίζει στους Ελληνες, στη χώρα, κοντύτερα».
Η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα αλλά μια χώρα που, για πολλές δεκαετίες, ήταν αντικείμενο κακοδιαχείρισης, πελατειακής νοοτροπίας και πρακτικής. Πίστευα και πιστεύω πως τα οικονομικά προβλήματα της χώρας είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, συμπτώματα βαθύτερων αιτιών. Οσο δεν κοιτάμε κατάματα και δεν αντιμετωπίζουμε αυτές τις βαθύτερες αιτίες τόσο οι οικονομικές κρίσεις θα είναι επαναλαμβανόμενα φαινόμενα που πισωγυρίζουν τη χώρα.
Eίναι αυτές οι αιτίες που αποτελούν τροχοπέδη στην απελευθέρωση υγιών και δυναμικών στρωμάτων της κοινωνίας. Για πολλά χρόνια, η έννοια της επιχειρηματικότητας ήταν ενοχοποιημένη, ταυτισμένη, με το κρατικό και ευρωπαϊκό εύκολο χρήμα. Τα εύκολα λόγια για «περιφερειακή ανάπτυξη» παρέμεναν στα συρτάρια υπουργικών γραφείων, ενώ παράλληλα, το σύστημα της Παιδείας λειτουργούσε με την κρατικίστικη προσέγγιση του «βολέματος», με πελατειακή λογική. Το ίδιο το κράτος αποτελούσε πηγή αστάθειας για το επιχειρηματικό περιβάλλον, εμπόδιο για όποιον ήθελε να επιχειρήσει. Φορολογικό περιβάλλον συνεχώς μεταβαλλόμενο, αθηνοκεντρική προσέγγιση, γραφειοκρατία, και μη ξεκάθαροι, κοινοί όροι για όλους, συνιστούσαν το επενδυτικό πλαίσιο της Ελλάδας.
Από το 2010 και υπό την ασφυκτική πίεση που δημιουργούσε η δημοσιονομική στενότητα της χώρας, επιχειρήσαμε να ανατρέψουμε αυτό το πλαίσιο, χτυπώντας τα αίτια του προβλήματος, όχι μόνο τα συμπτώματα, με μαγιά την εξωστρέφεια και το φυσικό δαιμόνιο του Ελληνα.
Η περιφερειακή ανάπτυξη αποτέλεσε κεντρική επιλογή, προωθήσαμε σειρά αλλαγών, γιατί θέλουμε τον πολίτη συμμέτοχο, να αποφασίζει για την ανάπτυξη της περιοχής του. Προσωπική μου πεποίθηση είναι πως πρέπει να δημιουργηθεί μία νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κεντρικού κράτους και περιφέρειας, ώστε η τελευταία να αποτελέσει τον μελλοντικό βραχίονα ανάπτυξης.
Στην κατεύθυνση αυτή, αφετηρία ήταν η Παιδεία, ώστε τα πανεπιστήμιά μας να αποκτήσουν την απαραίτητη -στην εποχή μας- εξωστρέφεια και διεθνή ανταγωνιστικότητα. Να αποκτήσουν ουσιαστική αυτονομία και να πάψουν να είναι δέσμια μειοψηφιών και συντεχνιακών κατεστημένων. Να εισρεύσουν άνθρωποι με διεθνές κύρος και παγκόσμια υπόσταση, να μεταφέρουν γνώσεις και εμπειρίες. Οσο κι αν ανατράπηκε αυτή η λογική αργότερα, αποτελεί μονόδρομο.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεσπόζει το πανεπιστήμιο της Πάτρας. Οι δυνατότητές του είναι τεράστιες γιατί διαθέτει και το επιστημονικό προσωπικό και τις δομές για να προσελκύσει σημαντικά μυαλά της χώρας αλλά και του εξωτερικού. Μπορεί να καταστεί κοιτίδα δημιουργίας, καινοτομίας, έρευνας και τεχνολογίας ώστε να παράγει επιστήμονες που αντεπεξέρχονται στα νέα παγκόσμια δεδομένα, αρκεί να δημιουργήσει ένα σαφές, εξωστρεφές πλάνο.
Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με έδρα την Πάτρα, αποδείχθηκε πετυχημένη επιλογή. Χιλιάδες συμπολίτες μας απέκτησαν την ευκαιρία να έχουν εξ αποστάσεως πρόσβαση σε ποιοτικά προγράμματα ανώτατης εκπαίδευσης, που συνέβαλαν καθοριστικά στην πνευματική και επαγγελματική τους εξέλιξη.
Σημαντική είναι η συμβολή των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της περιοχής που παραδίδουν στην κοινωνία κατάλληλα καταρτισμένο δυναμικό, ο πρακτικός ρόλος του οποίου έχει αποδειχθεί κρίσιμος κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
Σημαντική επιλογή υπήρξε και ο «Καλλικράτης». Δεν πρόκειται απλά για μία διοικητική ανακατανομή της χώρας αλλά για ουσιαστική, συνειδητή επιλογή περιφερειακής ανάπτυξης, που εξοικονομεί πόρους και εναρμονίζει την ελληνική περιφέρεια με τα σύγχρονα, ευρωπαϊκά πρότυπα.
Η Περιφέρεια είναι σήμερα ο θεσμός που οφείλει να υποδεικνύει τις εστίες ανάπτυξης. Ποιος γνωρίζει καλύτερα από την τοπική κοινωνία που υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης, προβλήματα και λύσεις; Ποιος γνωρίζει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τη γη, τον αέρα, τη θάλασσα, τις καλλιέργειες, τη κτηνοτροφία, τον τουρισμό, την αλιεία, τις τεχνολογικές δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας, από τους ίδιους τους κατοίκους της και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους;
Σημειώνω πως πριν από τον Καλλικράτη υπήρχε ένα δαιδαλώδες πλέγμα περίπου 6.000 τοπικών δημοτικών, κοστοβόρων επιχειρήσεων, ενώ με το νέο μοντέλο μειώθηκαν σε μόλις 1.800, χωρίς να επηρεαστεί η αποτελεσματικότητα του κράτους. Ποιος θυμάται σήμερα τις νομαρχίες και τα πολυπληθή νομαρχιακά συμβούλια; Τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν για τα δημόσια ταμεία ήταν πολλά και μάλιστα, στο πλαίσιο του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ και όχι μνημονιακών υποχρεώσεων.

Καρχιμάκης: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ  ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!!!!!!

  ,Διαβάζω σήμερα  για την έκπληξη και την οργή  των
 συντρόφων μου στην Χαριλάου Τρικούπη και του προέδρου για την συνάντηση και την ανακοίνωση του Σαμάρα για τους άστεγους ,αποκλείοντας από την συζήτηση και την εξαγγελία το ΠΑΣΟΚ .

 Σύντροφοι αυτά τα έχουμε ξαναπεί και δεν ακούει κανείς ,χαλάσαμε την  διαφορετικότητα μας ,μας θεωρούν του χεριού τους δεν σέβονται και δεν φοβούνται ,.

 Αυτή είναι η δεξιά δεν άλλαξε ποτέ ...ας Το καταλάβουμε πριν είναι αργά !!!!!!!!!!!

«Καρφιά» Μπόλαρη για την «υμνήτρια του ναζισμού» Βούλα Πατουλίδου: Με την Δημοκρατία δεν παίζουμε!

Επίθεση μέσω twitter εξαπέλυσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της κίνησης «συμμετέχω» Μάρκος Μπόλαρης στη Βούλα Πατουλίδου μς αφορμή τα όσα είπε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης (κατεβαίνει με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτσικώστα), σε τηλεοπτικό πάνελ μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Η σκληρή απάντηση στη Βούλα Πατουλίδου ήρθε από τον Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος έγραψε στο twitter: «Λυπούμαι, αλλά δεν μπορώ να ευχηθώ επιτυχία σε όψιμη υμνήτρια της Χ.Α. & του νεοναζισμού! Με την Δημοκρατία δεν παίζουμε! Ιδιαίτερα τώρα!».

Σωκράτης Ξυνίδης: Κυβέρνηση Ντροπής

Δεν τολμώ να το πιστέψω. Ψήφισαν διάταξη με την οποία δημιουργούν προϋποθέσεις"ξεπλύματος" των χρεών των αμαρτωλών Ανωνύμων Εταιρειών των Δήμων και των Αναπτυξιακών Εταιρειών. Αυτές στις οποίες τόσα χρόνια έκαναν πάρτι οι εκλεκτοί με τα λεφτά που υπήρχαν. Σήμερα επιδιώκεται η "μεταφορά" των οφειλών στους Δήμους, δηλαδή στους πολίτες. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται να σωθούν και όσοι υπαίτιοι διώκονται για τις ατασθαλίες, μιας και οι οφειλές "αναλαμβάνονται" από τους Δήμους. Η κυβερνητική πλειοψηφία κάνει διευθετήσεις αισχίστου είδους. Το άρθρο 46 του μόλις την 10-4-2014 ψηφισθέντος Σχεδίου Νόμου που έφερε ο κ. Μιχελάκης στη Βουλή με τίτλο "Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών" το προβλέπει "συμπληρώνοντας" το άρθρο 109 του Ν. 3852/2010. Ντροπή και ασέλγεια επί του χειμαζόμενου ελληνικού λαού από τον παλαιοκομματισμό για τη διάσωση ημετέρων. Δεν μιλά κανείς πλέον σε αυτόν τον τόπο;   

http://xinidis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_14.html

Παπανδρέου στην Corriere della Sera:Μετά τις θυσίες τώρα όλοι χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο για την ανάπτυξη

ΡΩΜΗ - Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Είμαι ευτυχής που η Ελλάδα ξανακέρδισε μια κάποια εμπιστοσύνη, αλλά μένει η πίκρα για το ότι χρειάστηκε υπερβολικά πολύς χρόνος. Αν η Ευρώπη δρούσε άμεσα και ενωτικά, ίσως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την εξορία από τις αγορές. Θα βρισκόμασταν σε μια καλύτερη θέση, θα είχαμε εγκρίνει ένα πρόγραμμα με λιγότερο σκληρούς και επώδυνους όρους για την κοινωνία, χωρίς να αποκλειστούμε από τις αγορές».
«Ο Γ. Παπανδρέου ήταν ο ηγέτης, στα χέρια του οποίου τον Οκτώβριο του 2009 έσκασε η μεγάλη απάτη-βόμβα των δημοσιονομικών, αποτέλεσμα της διαχείρισης του προκατόχου του Κ. Καραμανλή. Ο Παπανδρέου τότε, απέναντι στην διεθνή κοινότητα, διάλεξε μια οδυνηρή πορεία διαφάνειας υιοθετώντας το πρώτο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Μια ειλικρίνεια η οποία όμως προκάλεσε την πτώση του και σήμερα ακόμη τροφοδοτεί τον εξοστρακισμό του από την ελληνική πολιτική, όπου παραμένει απλός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Όμως, τέσσερα χρόνια αργότερα, με την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, η Ιστορία αρχίζει να τον δικαιώνει».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πρόεδρε Παπανδρέου, είπατε πριν, ότι δεν έχουν όλα τελειώσει. Τι απομένει ακόμη να γίνει;

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Επανακτήσαμε την εμπιστοσύνη με τίμημα μεγάλες θυσίες, αλλά τώρα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Ανέκαθεν υποστήριζα ότι το κύριο πρόβλημα δεν είναι το έλλειμμα αλλά τα διαρθρωτικά προβλήματα, τόσο θεσμικά όσο και οικονομικά. Υπερβολική γραφειοκρατία, διαφθορά, πελατειακές σχέσεις, φοροδιαφυγή και σπατάλες που δεν επιτρέπουν την αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων και εμποδίζουν την ανάπτυξη. Το πρόγραμμα της τρόικας έδωσε έμφαση περισσότερο στις περικοπές παρά στις μεταρρυθμίσεις. Τώρα αλλάζει, αλλά αυτό έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή».

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Σάλος με την υποψηφιότητα της Βούλας Πατουλίδου.. Ποιος έκανε το προξενιό ;;

Αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στην Κεντρική Μακεδονία μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Βούλας Πατουλίδου για την θέση της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης με την παράταξη του κ. Τζιτζικώστα. Όπως είναι γνωστό η παλιά Ολυμπιονίκης είχε μετακινηθεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο της ακροδεξιάς και όπως είχε δηλώσει η ίδια σε τηλεοπτική εκπομπή στο Kontra tv πριν από ένα μήνα, στηρίζει την Χρυσή Αυγή.

Άλλωστε η άλλοτε χρυσή ολυμπιονίκης έχει κάνει και άλλες ακραίες δηλώσεις όπως:
Πατουλίδου: "Πότε έχουμε δημοκρατία; Τις μονές μέρες έχουμε δημοκρατία και τις ζυγές κάνουμε ότι θέλουμε;" (αναφερόμενη στην κατά την γνώμη της αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική δίωξη κατά της ναζιστικής οργάνωσης).
Πατουλίδου: "Βλέπετε ο καθένας προσπαθεί να την ρίξει αλλά τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής δεν φεύγουν. Και γιατί δεν φεύγουν; Γιατί δεν υπάρχει ούτε μια τόση δα μικρή αλήθεια για όσα λένε".

Πατουλίδου: "Απορώ γιατί κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ο Παπανδρέου ;"

Πατουλίδου: "Όταν έχω εγώ άνθρωπο φίλο, ο οποίος είναι μέσα στη ΝΑΣΑ και χαλάει ένα μηχάνημα και είναι κάθε καρυδιάς καρύδι εκεί από όλους τους τόπους άνθρωποι και αυτός παίρνει ένα καλαμάκι και το φτιάχνει, δεν το έκανε κανένας άλλος, το δαιμονισμένο μυαλό ενός Έλληνα το έκανε"