Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Χάμπερμας: Η αλλαγή ευρωπαϊκής πολιτικής, η μόνη λύση για την Ελλάδα

O καθηγητής Φιλοσοφίας, Γιούργκεν Χάμπερμας βλέπει ως τη μόνη λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας την αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη. Ο Χάμπερμας υα έρθει σε λίγες μέρες στην Αθήνα για το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τονίζει ότι οι συνθήκες στην Ελλάδα «θυμίζουν όψιμη Δημοκρατία της Βαϊμάρης που οδήγησαν στην κατάληψη της εξουσίας από τον φασισμό».

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Εκβιάζει με εκλογές ο Σαμαράς

Ο γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος επανέλαβε το δίλημμα που έθεσε στους βουλευτές της συγκυβέρνησης κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, μεταφέροντας τη θέση του Αντώνη Σαμαρά. «Η ψηφίζετε, ή εκλογές τον Αύγουστο».
 
Έτσι, το πρωί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ρωτήθηκε αν όντως είπε αυτή τη φράση που του αποδίδεται. «Ακριβώς αυτό είπα και είπα ακόμη να μην παίζουν με την αποφασιστικότητα του Αντώνη Σαμαρά», τόνισε ο Μπαλτάκος.

ΕΡΤ - ΔΤ έφυγαν οι "κακοί" - έρχονται 2000 "καλοί"

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της νέας ΕΡΤ  ξεκίνησε, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής. Την Δευτέρα θα βγουν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη 2.000 ατόμων για τον μεταβατικό φορέα της ΔΤ.
O Καψής κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη νέα ΕΡΤ εξήγησε ότι σε πρώτη φάση θα γίνει πρόσληψη 500 ατόμων, μέχρι οι συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ και οι υπόλοιποι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ που παραμένουν μέσα στο Ραδιομέγαρο να το εκκενώσουν.
Στη συνέχεια η νέα Ραδιοτηλεόραση θα εκπέμψει ξανά από την Αγία Παρασκευή και θα προσληφθούν 1.500 άτομα επιπλέον.

Κακλαμάνης για Μόσιαλο: Αυτόν τον κοντοπίθαρο τον έδιωξα εγώ από το υπουργικό συμβούλιο

Βέλη εναντίον του πρώην υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος, παράλληλα, «άδειασε» τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που προσπάθησε να τον «δικαιολογήσει» για την απουσία του κατά τη διάρκεια ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Σόιμπλε: στον πάγο κούρεμα, κατοχικό δάνειο κι αποζημιώσεις

Όπως σχολίασε η εφημερίδα Welt η επίσκεψη Σόιμπλε ήταν με δυο λέξεις «καρότο και μαστίγιο». Ο Σόιμπλε προχώρησε σε υποσχέσεις για περαιτέρω στήριξη προκειμένου να παραμείνουν οι Έλληνες προσηλωμένοι στους στόχους που έχουν τεθεί, αλλά όσον αφορά το κούρεμα θα προτιμούσε να απαγορεύσει ακόμη και τις σκέψεις για αυτό.


Ο ξεκάθαρος στόχος ήταν να απευθυνθεί με καθησυχαστικό τρόπο στην εσωτερική κοινή γνώμη της Γερμανίας, λόγω των επερχόμενων εκλογών  αλλά και στις αγορές, που έχουν αρχίσει να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του προγράμματος σταθεροποίησης των οικονομιών του νότου, που έχει εμπνευστεί η Γερμανία.

Crisis Generation - In Search of Hope // Η Γενιά της Κρίσης - Αναζητώντα...



 O Νίκος Μεγγρέλης είναι ένας δημοσιογράφος, διαφορετικός από τα στερεότυπα που συνηθίσαμε στα  “media”. Ακέραιος, ευαίσθητος, με βαθύ αίσθημα ευθύνης για την πατρίδα και την κοινωνία, μακριά από συντεχνιακά και εκδοτικά συμφέροντα.

Το τελευταίο του documentaire «Πεθαίνοντας για την Αλήθεια» (Shooting vs Shooting) για τους δημοσιογράφους που πέθαναν στο Ιράκ κέρδισα σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.

Το νέο ντοκιμαντέρ “Crisis Generation- In Search of Hope” (Η γενιά της κρίσης – Ψάχνοντας την ελπίδα) βρίσκεται πιο κοντά στα σπίτια μας και στις καρδιές μας. Αφορά στις 400.000 νέους Έλληνες που πρόκειται να μεταναστεύσουν στους προσεχείς 12 μήνες για να βρουν δουλειά και ελπίδα. Κάποιο απ’ αυτά τα Ελληνόπουλα μπορεί να είναι γνωστός ή και συγγενής μας.

Το ντοκιμαντέρ αυτό δεν χρηματοδοτείται από το κράτος ή τους γνωστούς «σπόνσορες»


Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΑΧΑΙΑΣ: Η προοδευτική πολιτική την οποία υπερασπιζόμαστε δεν μπορεί να θυσιάζεται ή να παρακάμπτεται συνεχώς από τις εξελίξεις.

 
Η πρόσφατη κυβερνητική κρίση κατέληξε στην αναγκαιότητα του σχηματισμού δικομματικής κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με σκοπό την κυβερνητική σταθερότητα και την οικονομική ανάκαμψη.
 
Η προοδευτική πολιτική την οποία υπερασπιζόμαστε δεν μπορεί να θυσιάζεται ή να παρακάμπτεται συνεχώς από τις εξελίξεις.

Συνάντηση Παπανδρέου- Βενιζέλου στο Υπ. Εξ

Με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου συναντήθηκε το μεσημέρι στο ΥΠΕΞ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Μετά το πέρας της συνάντησης το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου ανακοίνωσε τα εξής: 
«Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ολόκληρο το εισαγγελικό πόρισμα για την εμπλοκή του Γ. Προβόπουλου στο σκάνδαλο της Proton [έγγραφα]

Μονόδρομο θεωρούν έγκυροι νομικοί κύκλοι τη σύνταξη κατηγορητηρίου σε βάρος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου...
για άμεση συνέργεια σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος και σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, από την 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, που διερευνά το σκάνδαλο της Proton.

Να αποπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλο και Σακοράφα όπως είχε κάνει η ΝΔ με τον Καμμένο και άλλους!

«Καλή αντάμωση στα γουναράδικα», «κατοχική κυβέρνηση». Αυτές οι εκφράσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Διαμαντόπουλο και Σακοράφα αντίστοιχα, οδήγησαν τον εξοργισμένο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα την αποπομπή τους.

Καλά έκανε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Γιατί αυτό ακριβώς είχε κάνει και σε απολύτως αντίστοιχες περιπτώσεις η ΝΔ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, όταν βουλευτές της, όπως ο κ. Καμμένος και όχι μόνο, επί μήνες ολόκληρους, χρησιμοποιούσαν για την κυβέρνηση Παπανδρέου αντίστοιχους χαρακτηρισμούς.

Χτυπάν καμπάνες διαγραφής του Κουκουλόπουλου...

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, που έσπασε τη γραμμή και καταψήφισε το άρθρο 81 για τη Δημοτική Αστυνομία, αντιμετωπίζει ακόμη και την διαγραφή του από το κόμμα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την αρνητική ψήφο του Κουκουλόπουλου, δηλώνοντας πως «υπάρχει θέμα».

Στουρνάρας σε Καμμένο: "Ο Καραμανλής φταίει για το έλλειμμα"- Πυροσβέστης ο Βορίδης....

Ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε χωρίς περιστροφές στον Πάνο Καμμένο, όταν ρωτήθηκε για το έλλειμμα του 2009 και για το ποιος λέει τελικά την αλήθεια - ο Γεωργίου ή ο Προκόπης Παυλόπουλος: 

«Ο Γεωργίου» επαναλαμβάνοντας την άποψη, που είχε διατυπώσει και άλλες φορές στο παρελθόν, ότι οι κυβερνήσεις Καραμανλή έχουν ευθύνες για τον εκτροχιασμό του ελλείμματος.

Ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ απευθυνόμενος στα στελέχη της Ν.Δ είπε: "Αυτόν θα ψηφίσετε εσείς Υπουργοί του Καραμανλή; Ψηφίστε τον"

Θεόδωρος Κουτρούκης: Τα δικά μου παραμύθια δεν είχαν βασιλοπούλες

Το βίντεο που παρακολουθείτε αναφέρεται σε μια προσωπική ιστορία, που συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία των Ελλήνων ομήρων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el και η μεγάλη αποδοχή που συνάντησε, ενέπνευσε το εγχείρημα της οπτικοποίησης του. Το μουσικό θέμα είναι το Brahms, Ein Deutsches Requiem, Op. 45: I. Selig sind, die da Leid tragen (Part I). Χάριτες οφείλονται στη δημιουργό αυτού του βίντεο, που αγάπησε τα παραμύθια μου, λες και ήταν μέλος της οικογένειας μου. Οφείλω να προειδοποιήσω ότι το βίντεο περιέχει σκληρές σκηνές.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο..

Χωρίς λόγια κι αναλύσεις....

Παντελής Οικονόμου: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας τώρα!

Με την έγκριση χορήγησης της προηγούμενης δόσης – αγωνιώδη ως συνήθως – χαρακτήρισα ως «μητέρα όλων των μαχών» την επιστροφή μας στις αγορές ώστε να απεμπλακούμε από την δανειακή σύμβαση ( γνωστή ως «μνημόνιο» ) χωρίς να διακινδυνεύσουμε μια καταστροφική στάση πληρωμών.
Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν ασχολήθηκε με το θέμα αυτό. Παρέμεινε «κολλημένη» στην κακή πραγματικότητα και στην, ομολογημένα πια, αποτυχημένη συνταγή που την ανακυκλώνει. Προχώρησε μάλιστα, με πρωτοφανή ελαφρότητα, σε πρωτοβουλίες, όπως το κλείσιμο της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα να περιορίσει την κοινοβουλευτική, αλλά κυρίως την πολιτική, βάση στήριξής της.

Θέσεις ΓΑΠ και Σοσιαλιστικής Διεθνούς υιοθετεί ο Περ Στάϊνμπρουκ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΥΡΤΗ

Είχαμε γράψει, πριν από ένα μήνα, περίπου, για τις επιδιώξεις της ηγεσίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, που αποφάσισε να ιδρύσει την «Προοδευτική Συμμαχία», προκειμένου να κυριαρχήσει στο παγκόσμιο σοσιαλιστικό κίνημα και να περιθωριοποιήσει τη Σοσιαλιστική Διεθνή, αν δεν καταφέρει να τη διαλύσει. 

Τότε, τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, αντιμετώπισαν το θέμα ως μια δική τους νίκη κατά του Γιώργου Παπανδρέου, Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και έδωσαν μεγάλη έμφαση στο γερμανικό εγχείρημα, στο οποίο μετείχε, ως ιδρυτικό μέλος και το ΠΑΣΟΚ.
 

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ: Γιατί επιμένουν οι στρατιωτικοί στην απόφαση Ραγκούση

Τους λόγους για τους οποίους επιμένουν στην ενεργοποίηση της απόφασης Ραγκούση για τις μεταθέσεις εξηγούν αναλυτικά στρατιωτικοί απευθυνόμενοι προς τον ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Γιατί επιμένουν;

Ο
ΣΥΣΜΕΔ αναλυτικά εξηγεί ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ της απόφασης Αβραμόπουλου και της απόφασης Ραγκούση .

Καλοκαιρινές ανησυχίες

του Θόδωρου Πάγκαλου
Την περασμένη Κυριακή στο άρθρο μας που είχε τίτλο «Ζήτω η διαφορά» («Vive la difference») είχαμε υποστηρίξει ότι η αναγκαία και μέχρι ενός σημείου αναγκαστική σύμπλευση των δύο παραδοσιακά αντίπαλων κομμάτων ήταν επιθυμητό να συνδυάζεται με τη διατήρηση της ιδεολογικής τους αυτοτέλειας.

Eurostat: Ετσι μας κοροΐδευαν την περίοδο 2004-2009 οι Ελληνες με το χρέος

Ο επικεφαλής διευθυντής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) Βάλτερ Ράντερμαχερ ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτικός για την κατάσταση που επικρατούσε την περίοδο 2004 – 2009 σε σχέση με τα στοιχεία που έδινε η Ελλάδα για την κατάσταση της οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεται τον επικεφαλής της ΕΛΣΑΤ Ανδρέα Γεωργίου χαρακτηρίζοντας «Κόλαση του Δάντη» τις διώξεις που υφίσταται στη χώρα μας!!!!

Kαρχιμάκης: Να επέμβει εισαγγελέας για τα ληστρικά επιτόκια των Τραπεζών

ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑΣ ΝΑ ΕΠΈΜΒΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΕΠΙΤΌΚΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΏΝ ΚΑΡΤΏΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΏΝ ;

Τα επιτόκια των ΠΙΣΤΩΤΙΚΏΝ ΚΑΡΤΏΝ των τραπεζών είναι εξωφρενικά ληστρικά και τοκογλυφικά σε βάρος των πολιτών ,που ειδικά αυτη την περίοδο αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοιες παράλογες αξιώσεις .

Είναι δε ανεπίτρεπτο ,η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα να έχει μειώσει τα επιτόκια στο 0,5% και τράπεζες στην Ελλάδα να χρεώνουν ΛΗΣΤΡΙΚΑ τους πολίτες .

Η ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ...

 ή η προανακριτική της αθώωσης Παπακωνσταντίνου.

Για όποιον είχε την υπομονή να παρακολουθήσει την πολύωρη συνεδρίαση της Βουλής με θέμα την παραπομπή ή όχι του Γιώργου Παπακωνσταντίνου η εμπειρία ήταν αποκαλυπτική. Κι αν ο ίδιος άνθρωπος είχε κάνει τον κόπο να παρακολουθήσει και τις δύο συνεδριάσεις που προηγήθηκαν, στις 17/1/2913 και στις 6/6/2013 για το ίδιο θέμα τότε  το συμπέρασμα που θα έβγαζε αβίαστα και χωρίς προσπάθεια θα ήταν πως το εγχείρημα της κάθαρσης για την λίστα Λαγκαρντ στο πρόσωπο του Παπακωνσταντίνου αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κοινοβουλευτικές απάτες της μεταπολίτευσης.

Παπακωνσταντίνου: Σημεία Ομιλίας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί του πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής

Πριν 6 μήνες συστήσατε με την  ψήφο σας μια Προανακριτική Επιτροπή για να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες μου για τη «λίστα Λαγκάρντ».Και σήμερα έχετε μπροστά σας  το πόρισμα αυτής της Επιτροπής  που προτείνει την παραπομπή  μου στο Ειδικό Δικαστήριο με βαρύτατες  κατηγορίες, οι οποίες επισείουν πολυετή φυλάκιση.

Τις κατηγορίες αυτές τις αρνούμαι απόλυτα και κατηγορηματικά. Ούτε απιστία έχω διαπράξει, ούτε νόθευση  εγγράφου, ούτε παράβαση καθήκοντος.

Σας προτείνουν να συστήσετε Ειδικό Δικαστήριο. Για πρώτη φορά από  την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου το 1989.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Σνόουντεν: Από τον παράδεισο στην κόλαση για το 4ο και 5ο άρθρο του Συντάγματος

 
 
Εγκλωβισμενος στο αεροδρόμιο της Μόσχας ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της NSA Εντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος αποκάλυψε το σκάνδαλο παρακολουθήσεων των ΗΠΑ και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποκάλυψη αυτού του τεραστίων διαστάσεων σκανδάλου.
Ο Σνόουντεν, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Διεθνούς Αμνηστίας, του Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με Ρώσους δικηγόρους και τον Ρώσο βουλευτή Νικόνοφ.

Λοβέρδος: Τα αδικήματα Παπακωνσταντίνου έχουν παραγραφεί – Δεν μπορεί να διωχθεί

Βόμβα μεγατόνων από τον  ανεξάρτητος βουλευτή και αρχηγό του κόμματος "Συμφωνία για Νέα Ελλάδα" Ανδρέα Λοβέρδου κατα την διάρκεια συζήτησης του πορίσματος για τη λίστα Λαγκάρντ στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου  επισήμανε ότι τα όποια αδικήματα έχει διαπράξει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχουν παραγραφεί.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν τη δίωξη Διώτη και Καπελέρη για την λίστα Λαγκάρντ

Νέες εξελίξεις παράλληλα με τη συζήτηση στη Βουλή του γνωστου θέματος της διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ προκειμένου να αποφασιστεί η παραπομπή ή όχι του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τους μη πολιτικά εμπλεκόμενους να αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις.

Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !...

 του Γ. Καπόπουλου 

Η Ιστορία, όχι τόσο του Μεγάλου Δουκάτου όσο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, σίγουρα επιφυλάσσει περίοπτη θέση για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό του Λουξεμβούργο και πρώην πρόεδρο του Eurogroup Γιούνκερ. Από την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης τον Σεπτέμβριο του 2008 και κυρίως μετά την έκρηξη της δημοσιονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη την άνοιξη του 2010, ο Γιούνκερ υπήρξε ο μόνος Ευρωπαίος αξιωματούχος που τίμησε τον θεσμικό του ρόλο και τις ευθύνες του, ο μόνος που κατ' εξακολούθηση είχε το θάρρος να λέει «όχι» στους Μέρκελ - Σόιμπλε.

Ο μεταρρυθμιστικός λαϊκισμός στην ΕΡΤ


του Γιάννη Ραγκούση

Αφού είναι αναντίλεκτη η πελατειακή διαχείριση του κράτους στα χρόνια της μεταπολίτευσης - τότε οι περίπου 3.000 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είναι το σύμπτωμα κι όχι η ίδια η ασθένεια, είναι το αιτιατό κι όχι το αίτιο. Η ρίζα του προβλήματος είναι η εξάρτηση και η χειραγώγηση της ΕΡΤ από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Μεταρρύθμιση στην ΕΡΤ είναι να φτάσεις στη ρίζα του προβλήματος, να αντιμετωπίσεις τις αιτίες και όχι τα συμπτώματα της ασθένειας. Άρα, μεταρρύθμιση στην ΕΡΤ χωρίς ανεξαρτησία και χειραφέτησή της, απλώς δεν είναι μεταρρύθμιση, είναι πολιτική απάτη. Γιατί;

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Eπικοινωνία Παπανδρέου - Αντόνιο Σεγκούρο για συνεργασία του Νότου και προώθηση αναπτυξιακών πολιτικών.


Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πορτογαλίας, Αντόνιο Ζοζέ Σεγκούρο.

 Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη καθώς και για τις εξελίξεις στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και κυρίως στις χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

 Ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού ενημρώθηκε από τον Αντόνιο Σεγκούρο για τις εξελίξεις στην Πορτογαλία και τις θέσεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος, εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη στήριξη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στον αγώνα που δίνουν οι σοσιαλιστές στην Πορτογαλία.

Οι Έλληνες περιμένουν υπομονετικά να βράσουν!

«Αν ρίξεις έναν βάτραχο σε νερό που βράζει θα πηδήξει αμέσως έξω. Αν όμως ζεστάνεις το νερό σιγά σιγά τότε ο βάτραχος θα περιμένει υπομονετικά να βράσει μέχρι θανάτου».
Με αυτό τον παραλληλισμό επιχειρεί να εξηγήσει η εφημερίδα New York Times την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, την οποία παρομοιάζει με καζάνι που βράζει.