Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Λοβέρδος: Τα αδικήματα Παπακωνσταντίνου έχουν παραγραφεί – Δεν μπορεί να διωχθεί

Βόμβα μεγατόνων από τον  ανεξάρτητος βουλευτή και αρχηγό του κόμματος "Συμφωνία για Νέα Ελλάδα" Ανδρέα Λοβέρδου κατα την διάρκεια συζήτησης του πορίσματος για τη λίστα Λαγκάρντ στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου  επισήμανε ότι τα όποια αδικήματα έχει διαπράξει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχουν παραγραφεί.
 
"Θα μιλήσω ως νομικός και όχι ως πολιτικός", επισήμανε ο πρώην υπουργός τονίζοντας ότι η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να παραπέμψει τον Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο καθώς με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών η διπλή εκλογική αναμέτρηση του 2012 σήμανε και την παραγραφή της υπόθεσης. Και εξέφρασε την αντίθεσή του με το γεγονός ότι στο πόρισμα της πλειοψηφίας υπάρχει ειδικό κεφάλαιο που επιχειρεί να απαντήσει σε αυτό.
Παράλληλα, ο Λοβέρδος εξέφρασε τη λύπη του γιατί η επιτροπή δεν ανακάλυψε ποιος αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενών του  Παπακωνσταντίνου από την αρχική λίστα.
Να σημειωθεί ότι μετά την μυστική ψηφοφορία που θεωρείται βέβαιο ότι θα παραπέμψει τον Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο που τελικά θα αποφασίσει αν υφίσταται ή όχι το θέμα της παραγραφής,
Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον μια ακόμη φορά στο παρελθόν, στην υπόθεση Βατοπαιδίου το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο είχε αποφασίσει ότι η υπόθεση είχε παραγραφεί και σταμάτησε την ποινική δίωξη, παρά την παραπεμπτική απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής.
Το θέμα όμως, είναι ότι υπάρχουν και άλλοι έγκριτοι νομικοί.... που προφανώς, γνωρίζουν αυτή τη.....λεπτομέρεια...ή μήπως όλα γίνονται για την εκτόνωση του λαϊκού αισθήματος;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.