Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Οι Έλληνες περιμένουν υπομονετικά να βράσουν!

«Αν ρίξεις έναν βάτραχο σε νερό που βράζει θα πηδήξει αμέσως έξω. Αν όμως ζεστάνεις το νερό σιγά σιγά τότε ο βάτραχος θα περιμένει υπομονετικά να βράσει μέχρι θανάτου».
Με αυτό τον παραλληλισμό επιχειρεί να εξηγήσει η εφημερίδα New York Times την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, την οποία παρομοιάζει με καζάνι που βράζει.
Έτσι, κατά τους Times της Νέας Υόρκης η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι σαν τον βάτραχο που βράζει, εξαιρετικά αποδυναμωμένη από τις πελατειακές σχέσεις και την κατάχρηση εξουσίας, πληγωμένη από τα πέντε χρόνια της ύφεσης και της λιτότητας και πια σε μεγάλο κίνδυνο.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει πώς η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά γίνεται όλο και πιο αυταρχική, περνώντας νόμους με διατάγματα, δείχνοντας τάσεις προς την άκρα Δεξιά.
Παράλληλα, προειδοποιεί ότι η οικονομική λιτότητα οδηγεί αυτόματα σε έλλειμμα δημοκρατίας, και κάνει ειδική αναφορά στα αυξημένα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Οι Times της Νέας Υόρκης αναφέρονται και στο «λουκέτο» στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι «ξύπνησε τις μνήμες με τανκς» σε πολλούς.
«Στα εφτά χρόνια της δικτατορίας πολλοί Έλληνες έβλεπαν την Ευρώπη ως ελπίδα για εκείνους. Η αλήθεια είναι ότι πολλές ευρωπαϊκές οργανώσεις υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία. Ωστόσο, σήμερα, οι πολιτικοί της ΕΕ, τα οικονομικά ιδρύματα και οι συνεταίροι τους στο ΔΝΤ ενδιαφέρονται μόνο να κλείνουν τρύπες στον ισολογισμό, παρά το κόστος σε ανθρώπινες ζωές και σε πολιτικές ελευθερίες», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.
Επίσης, σχολιάζει ότι αυτή την εβδομάδα οι δανειστές ζήτησαν από την Ελλάδα να προχωρήσει σε 12.500 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ενώ στη χώρα η ανεργία καλπάζει με πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού (το 62% από αυτούς είναι κάτω από 25 ετών) να είναι άνεργοι.
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις φαίνονται ως "απελπιστική προοπτική", αν αναλογιστεί κανείς ότι τα δύο κόμματα που βρίσκονται σήμερα στην εξουσία ήταν εκείνα που «καλλιέργησαν πρώτα το σάπιο σύστημα» και οι Έλληνες, απελπισμένοι από τη συνεχιζόμενη ύφεση και οργισμένοι με τους πολιτικούς είναι σήμερα "ανήμποροι να φανταστούν το μέλλον".
«Το νερό ζεσταίνεται, ο βάτραχος πέφτει σε βαθύ ύπνο και στη συνέχεια σε κώμα. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας η Ευρώπη έμοιαζε ένα ασφαλές μέρος, έξω από την κατσαρόλα. Τώρα η Ευρώπη είναι αυτή που ανεβάζει τη θερμοκρασία» καταλήγουν γλαφυρά οι Times της Νεας Υόρκης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.