Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Οι οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν τη δίωξη Διώτη και Καπελέρη για την λίστα Λαγκάρντ

Νέες εξελίξεις παράλληλα με τη συζήτηση στη Βουλή του γνωστου θέματος της διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ προκειμένου να αποφασιστεί η παραπομπή ή όχι του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τους μη πολιτικά εμπλεκόμενους να αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις.


Σύμφωνα με «τα Νέα», οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης έδωσαν παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης η οποία αφορά τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη, ενώ η έρευνα για τα συγγενικά πρόσωπα του Παπακωνσταντίνου συνεχίζεται προκειμένου να αξιολογηθεί ποινικά ο ρόλος τους στην υπόθεση.
 
Ειδικότερα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί ζητούν να κινηθεί δίωξη σε βάρος του Γιαννη Διώτη για απιστία και υπεξαγωγή εγγράφων, ενώ για τον Γιάννη Καπελέρη ζητούν δίωξη για απιστία.
Αντίθετα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί αρχειοθέτησαν τη δικογραφία για την πρώην συνεργάτιδα του Διώτη, Γαλάτεια Μανέ, για την οποία δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.