Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Πιο φουριόζοι και από τους Αμερικανούς

Με ένα πολύ καυστικό σχόλιο ο Μίμης Ανδρουλάκης από το ιστολόγιο του, παρεμβαίνει στο θέμα της Συρίας:

Μερικοί κορυφαίοι το έχουν πιστέψει: οι μεγάλες καριέρες στην Ελλάδα απαιτούν να είσαι πιο Αμερικανός από τους Αμερικανούς. 

Μιχάλης Καρχιμάκης : Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

O ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
 Μια έκθεση της Κομισιόν σχετικά με  την λειτουργία της ελληνικής δικαιοσύνης ,σε συνδυασμό με διάφορες παραμέτρους ,έρχεται να επιβεβαιώσει, Όλα όσα κατά καιρούς είχαν αναδειχθεί ,και από εμένα τον ίδιο ,αναφορικά με τον ρόλο και την συνεισφορά της ελληνικής δικαιοσύνης ,στην ανάπτυξη ,την διεύρυνση του πλούτου και της παραγωγικής βάσης της χώρας ,μέσα στην κρίση.

Γιώργος Πεταλωτής: Πλειοψηφικό πόλο προόδου έχει ανάγκη ο τόπος, όχι τρίτο

Την δική του απάντηση στα σενάρια που θεωρούν δεδομένη την προσχώρηση του στη Δημοκρατική Αριστερά δίνει ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, μέσα από την Παραπολιτική.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του:

Πίστευα και θα πιστεύω στην σύγκλιση  των προοδευτικών - μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας, αλλά και της Ευρώπης, αντίθετα με την μεθοδευμένη πολυδιάσπασή τους.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Πως (και πότε) θα σωθεί η Ελλάδα

του Νίκου Παπανδρέου*


Για να μπούμε κατευθείαν στο θέμα που όλοι αναρωτιούνται. Θα "σωθεί" η Ελλάδα; Και αν ναι, πως ;
Με τους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2008 και ένθεν, η χώρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές τις υποχρεώσεις. Ούτε εκείνες που είχαμε ως το 2009 (περίπου 350 δις) ούτε εκείνες που μας παραμένουν σήμερα. 
Λάθος συνταγή; Φυσικά. Εμείς την επιλέξαμε; Όχι, επιβλήθηκε ως προϋπόθεση των δανείων που θα διασφάλιζαν την "μη χρεοκοπία." Το καθεστώς "μη χρεοκοπίας" δεν εξασφαλίζει την ανάπτυξη, ούτε την έξοδο από την κρίση. Εξασφαλίζει όμως κάτι πολύτιμο: χρόνο ώσπου να έρθει η πραγματική λύση. 
Επιστρέφοντας στο αρχικό μας ερώτημα, πως θα βγούμε από την κρίση; Απαντώ: Όταν αποφασίσει η Γερμανία να "συγχωρέσει" ένα μεγάλο μέρος του χρέους μας. 

Μ. Καρχιμάκης: Στη δημοσιότητα τα Πόθεν Έσχες Δικαστών Εισαγγελέων!

Η Έκθεση-Κόλαφος της Κομισιόν για την λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2013, δεν ήταν η πρώτη γεύση που έπαιρναν οι δανειστές μας για το τρόπο (μη) λειτουργίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης κάτι που στην ουσία υπονομεύει την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την περιδίνηση.
Είχαν προηγηθεί δεκάδες καταγγελίες Ελλήνων πολιτών αλλά και επιχειρηματιών στα αρμόδια όργανα της Κομισιόν αλλά και στο γραφείο της μόνιμης αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ

Έχει γεμίσει ο τόπος από γραφικούς τύπους, "θεωρητικούς" και "διανοούμενους" της δεκάρας, βαριά και ασήκωτα "πατριώτες" που κρύβονται μέσα σε "ΟΜΙΛΟΥΣ", "ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ", "ΟΜΑΔΕΣ", "ΔΙΚΤΥΑ" και όπως αλλιώς αυτοαποκαλούνται. 
Οι συμμετέχοντες δεν αυτοπροσδιορίζονται "χρυσαυγίτες" για ευνόητους λόγους και ούτε φέρουν σβάστικες, μαιάνδρους, περικεφαλαίες, μαύρα μπλουζάκια, κουρέματα με την ψιλή.

Νικος Παπανδρέου: Όνειρα θερινής δραχμής




Ας φανταστούμε ότι αποφασίζουμε να φύγουμε από το Ευρώ και να γυρίσουμε στη δραχμή. Τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά.  Όπως έχει γράψει και ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, «η έξοδος από το ευρώ για μια ελλειμματική χώρα θα μας έστελνε στη νεολιθική εποχή πριν καλά-καλά το καταλάβουμε».

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Χωρίσαν οι δρόμοι Κατσελη και Καστανίδη

Οι διεργασίες για την περίφημη ανασύσταση της κεντροαριστεράς  προφανώς απομάκρυναν την Λούκα Κατσελη, που φλερτάρει με το ΣΥΡΙΖΑ, από τον άλλοτε συνοδοιπόρο της, Χάρη Καστανίδη, ο οποίος βρηκε κοινό πολιτικό «τόπο» με το πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για την δημιουργία του κεντροαριστερού «τρίτου πόλου».

Αδειάζει Καραμανλή και επιβραβεύει Παπανδρέου ο Σταϊκούρας για το δημόσιο χρέος


Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινή παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα για το δημόσιο χρέος στη Βουλή:
 (...)Το δημόσιο χρέος, στο κλείσιμο του 2009, μετά τις επαναταξινομήσεις λογαριασμών και την αναθεώρηση του ΑΕΠ που αφορούσαν την περίοδο 2006 – 2009 και που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2010 και 2011, ανήλθε στο ύψος των 299,7 δισ. ευρώ (ή 129,7% του ΑΕΠ).

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Γ. Πεταλωτής: Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΙ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ …

«Και για όσους ανησυχούσαμε για τις διακοπές του Αλέξη, ευτυχώς από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ενημερωθήκαμε με μισό πρωτοσέλιδο και με δύο εσωτερικές σελίδες, ότι συνεχίζει τις «ολιγοήμερες» καλοκαιρινές του διακοπές «σε ένα ήσυχο και πανέμορφο νησί, τους Αντίπαξους», παρέα με την οικογένειά του και φίλους, ότι «διέμενε σε ένα πέτρινο, απομονωμένο οίκημα με πισίνα και πρόσβαση στη θάλασσα» που του παραχώρησε ο επιχειρηματίας Ιωάννης τάδε, που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού.

Προκαλεί ο Κυριάκος…Πού ήταν ο κύριος αυτός όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου έπαιρνε τις δύσκολες αποφάσεις για το δημόσιο;

«Αν η αναμόρφωση στο Δημόσιο είχε ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια, θα είχαμε αποφύγει τις μεγάλες περικοπές μισθών και συντάξεων». Τάδε έφη στις 21 Αυγούστου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βουλευτής της ΝΔ και Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε κυβέρνηση συνεργασίας που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο επαναλαμβάνει σε κάθε του συνέντευξη.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Στο Καλέντζι για το ΠΑΚ ο Γ. Παπανδρέου.

Σε μια σεμνή αλλά πολύ θερμή τελετή οι αγωνιστές του ΠΑΚ Τορόντο συναντήθηκαν στο Καλέντζι Αχαίας, το Σάββατο 24 Αυγούστου για να θυμηθούν όλα εκείνα που τους έφεραν κοντά τα πέτρινα χρόνια, όταν πάλευαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, αλλά και να τιμήσουν τους συντρόφους που έχουν φύγει από τη ζωή.

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, κ. Θάνος Καρπής, ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ για την ιστορία του κινήματος και την οργάνωση στο Τορόντο μίλησε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Χρήστος Μαρτζώκας και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΚ και πρώην υπουργός κ. Νίκος Σκουλάς. 

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ……………


της ΞΗΡΟΥ ΜΑΡΙΑΣ*

Επικεφαλής Eurostat: Έτσι μας κορόιδευαν την περίοδο 2004-2009 οι Έλληνες με το χρέος
Κάθε φορά που ζητούσαμε από τις Ελληνικές Αρχές να εξηγήσουν κάποια ακατανόητα ή αμφίβολα στοιχεία, λαμβάναμε την επίσημη απάντηση ότι τα δεδομένα ήταν σωστά. Δεν ήμασταν σε θέση να αποδείξουμε το αντίθετο. Αυτό το κενό στη νομοθεσία καλύφτηκε μόνο το 2010.

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ : ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΡΓΗΣΑΝ ΣΕ ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Διαβάζω ότι η κυβέρνηση  φέρνει νομο στην βουλη που περιλαμβάνει ευνοϊκή ποινική μεταχειρηση υποδίκων και κατηγορουμένων για οικονομικά σκάνδαλα και υποθέσεις κρατικής διαφθοράς ,εφ όσον οι κατηγορούμενοι επιστρέψουν το ολικό ποσόν που καταχραστηκαν σε βάρος του Δημοσίου .

Επίσης διαβάζω ότι απο τις ρυθμίσεις αυτές και σωστά ,θα εξαιρούνται οι πολιτικοί που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς ,οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ οι ΔΗΜΌΣΙΟΙ λειτουργοί και οι κρατικοί αξιωματούχοι .