Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Προκαλεί ο Κυριάκος…Πού ήταν ο κύριος αυτός όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου έπαιρνε τις δύσκολες αποφάσεις για το δημόσιο;

«Αν η αναμόρφωση στο Δημόσιο είχε ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια, θα είχαμε αποφύγει τις μεγάλες περικοπές μισθών και συντάξεων». Τάδε έφη στις 21 Αυγούστου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βουλευτής της ΝΔ και Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε κυβέρνηση συνεργασίας που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο επαναλαμβάνει σε κάθε του συνέντευξη.


Για να δούμε όμως ΤΙ ξεκίνησε πριν 3 χρόνια στο δημόσιο και ποια ήταν η στάση του κόμματος του κ. Μητσοτάκη και του ιδίου.

Οκτώβριος 2009. Αμέσως μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση ανακοινώνει την κατάργηση των 20-30.000 stage στο δημόσιο.

Μία απόφαση, ΠΡΟ Μνημονίου, πρωτοφανής, αφού στην Ελλάδα το πρώτο πράγμα που έκανε πάντα μία κυβέρνηση είναι να βάζει κι άλλους στο δημόσιο, όχι να απομακρύνει. Μία πραγματικά πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά και προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ. Η Ν.Δ. βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο ανάδειξης νέου αρχηγού.

Ο Α. Σαμαράς, δηλώνει στις 24/10/2009: ««Ο ελληνικός λαός θα κρίνει την απίστευτη εκδικητικότητα που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι σε χιλιάδες νέα παιδιά. Ευθύνη της Ν.Δ., για την οποία και προσωπικά δεσμεύομαι, είναι να προσφέρει στους απολυόμενους την απαραίτητη νομική υποστήριξη»».

Η Ν. Μπακογιάννη, δηλώνει στις 21/10/2009: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντίθετα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, προχωρεί σε αποφάσεις που εκδικούνται χιλιάδες παιδιά τα οποία εργάζονται στα Προγράμματα Stage στο Δημόσιο Τομέα αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χωρίς διάλογο με τους ενδιαφερόμενους η κυβέρνηση αναγγέλλει αποφάσεις που έχουν τεράστιο κόστος και για τους εργαζόμενους αλλά και για τους φορείς».

Κάποια διαφορετικά αντίδραση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αγνοείται. Προφανώς, θα συμφωνούσε με τους δύο υποψηφίους.

Νοέμβριος 2009. Η κυβέρνηση ανακοινώνει το δραστικό περιορισμό των συμβασιούχων στο δημόσιο. ΠΡΟ Μνημονίου. Ακόμη μία πολιτικά πολύ δύσκολη και πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα απόφαση. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τις αποφάσεις αυτές οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου μειώθηκαν την τελευταία τριετία κατά πάνω από 110.000.

Ποια ήταν η στάση της ΝΔ; Αρκεί να σημειώσει κανείς ότι ενάμιση χρόνο μετά, το Μάρτιο του 2011 , ακόμη χάιδευε τα αυτιά συμβασιούχων για μονιμοποίηση.

Όλο αυτό το διάστημα κάποια διαφορετική αντίδραση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αγνοείται στο θέμα. Προφανώς, θα συμφωνούσε με το κόμμα του.

Δεκέμβριος 2009. Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή σχέδιο νόμου που υπάγει στο ΑΣΕΠ κάθε πρόσληψη στο δημόσιο, ακόμα και συμβασιούχων, καταργώντας όλα τα παραθυράκια ρουσφετιών. Ακόμη μία πραγματική επανάσταση στο δημόσιο.

Η ψηφοφορία στη Βουλή διεξάγεται στις 20/12/2009. Η ΝΔ καταψήφισε, ναι καταψήφισε το νομοσχέδιο, παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Κάποια διαφορετικά στάση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αγνοείται, αν και σήμερα δηλώνει οπαδός του «σκληρού ΑΣΕΠ». Προφανώς τότε, δεν ήταν.

Μάρτιος 2010. Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο για την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων για την επιλογή διευθυντικών στελεχών στο δημόσιο.

Η ψηφοφορία στη Βουλή επί της αρχής διεξάγεται στις 17/3/2010. Η ΝΔ το καταψηφίζει μαζί με ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, και αποχωρεί, ναι αποχωρεί, από τη συζήτηση.

Κάποια διαφορετικά στάση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αγνοείται. Προφανώς θα συμφωνούσε με την ηγεσία του κόμματος του.

Μάιος 2010. Η κυβέρνηση Παπανδρέου φέρνει στη Βουλή το νομοσχέδιο-επανάσταση στην Αυτοδιοίκηση του «Καλλικράτη», το οποίο μεταξύ άλλων προέβλεπε την κατάργηση 12.000 περίπου αμοιβόμενων αιρετών στην Αυτοδιοίκηση και την ένταξη σε καθεστώς κινητικότητας 10.500 εργαζομένων.

Η ψηφοφορία στη Βουλή επί της αρχής διεξάγεται στις 27/5/2010. Η ΝΔ καταθέτει πρόταση αντισυνταγματικότητας κατά του νομοσχεδίου που απορρίπτεται. Στη συνέχεια, μαζί με ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ, καταψηφίζει το νομοσχέδιο.

Κάποια διαφορετικά στάση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αγνοείται. Προφανώς θα συμφωνούσε με την ηγεσία του κόμματος του

Θα μπορούσε λοιπόν να πει κανείς ότι όταν πριν μία τριετία o Παπανδρέου με το Ραγκούση και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεκινούσαν την αναμόρφωση του δημοσίου παίρνοντας πολιτικές αποφάσεις, πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, για να μειώσουν τον όγκο του και να βάλουν κανόνες ευνομίας και ευταξίας στη λειτουργία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καβαλήσει το άρμα της δημαγωγίας του κόμματός του και δεν έλεγε κουβέντα στα δύσκολα. Τσιμουδιά. Στήριζε στην πράξη κάθε απίθανη δημαγωγία.

Και τώρα προκαλεί. 

.smartpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.