Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

το αυτογκόλ

ένα σκίτσο χίλιες λέξεις

Ξενογιαννακοπούλου: πολιτική Αλλαγή για αλλαγή πολιτικής!

Η πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σχολίασε την πρόταση Σαμαρά για την συνταγματική αναθεώρηση: 
Δεν άνοιξε τυχαία η συζήτηση για την Συνταγματική αναθεώρηση. Οι στόχοι είναι προφανείς. Να αποτελέσει το μετεκλογικό όχημα για την αποκατάσταση της συνοχής της συγκυβέρνησης, την ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς, καθώς και σωσίβιο ενσωμάτωσης της συνεχώς καταρρέουσας Ελιάς, παρά τα εκβιαστικά διλήμματα και την κινδυνολογία. Κυρίως, όμως, αποτελεί απόπειρα προεκλογικού αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά ζητούμενα της συγκυρίας. Η συζήτηση για το Σύνταγμα σίγουρα είναι σημαντική, στον κατάλληλο όμως χρόνο και σε συνδυασμό με την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατεύθυνση και αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, και όχι ως προπέτασμα καπνού. Όχι στην παγίδα του αποπροσανατολισμού. Το διακύβευμα σήμερα είναι καθαρό: πολιτική Αλλαγή για αλλαγή πολιτικής!


smartpost: Τα φασιστοειδή ερπετά να μη πιάνουν στο στόμα τους το όνομα Παπανδρέου!

Ανθρωπάκια κατώτερης υπόστασης και αξίας που ενστερνίστηκαν απόψεις διαίρεσης, διαχωρισμού  και διαλογής των συνανθρώπων μας με βάση το χρώμα, το φύλλο ή την καταγωγή δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εκφέρουν από το μολυσμένο στόμα τους το όνομα «Παπανδρέου» που είναι ταυτισμένο στη συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού με τις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του διεθνισμού. του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ειρηνικής συνύπαρξης όλων μέσα σε κοινωνία αξιών και ελευθερίας.

Ανθρωπάρια που ξεπούλησαν την συνείδηση τους και πέρασαν τα «ανθρώπινα» ένστικτά τους μέσα από τη …μηχανή του κιμά, συμπράττοντας έστω και ως ηθικοί αυτουργοί, σε εγκληματικές ενέργειες κατά συνανθρώπων μας ή επιβραβεύοντας μαζικούς δολοφόνους και παρανοϊκούς της ιστορίας, μόνο και μόνο για μια έμμισθη κομματική θέση ή για πρόσκαιρη δόξα, απαγορεύεται να πιάνουν στο στόμα τους ειδικά το ονοματεπώνυμο του ανθρώπου που ένωσε τους Έλληνες κλίνοντας οριστικά τις πληγές του εμφυλίου κι έδωσε μεγάλες μάχες σε διεθνές επίπεδο υπέρ των αδυνάτων, με όσες βέβαια δυνάμεις διέθετε κι όση επιρροή του αναλογούσε.

Ακόμα κι αν κάποιοι από αυτούς τους όψιμους «ευσυγκίνητους» μετανόησαν για τις μέχρι πρόσφατα ελεεινές  απόψεις τους και ακόμα αθλιότερες πράξεις και …παρέες τους, είναι προτιμότερο να βυθιστούν στη σιωπή, αναλογιζόμενοι την συνευθύνη και συναυτουργία τους στην οριστική απώλεια συνανθρώπων μας και άλλων θυμάτων της βίας τους αλλά και στον τραυματισμό ψυχών και συνειδήσεων που συνετέλεσαν ως συνεργάτες και συμμετέχοντες στην εξάπλωση ενός ορυμαγδού μίσους και μισαλλοδοξίας μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Ας σαπίσουν επιτέλους σιωπηλοί μέσα στις τύψεις και τις φοβίες που οι ίδιες οι πράξεις και οι ενέργειες τους προκάλεσαν.

www.smartpost.gr

Καρχιμάκης για εμβάσματα εξωτερικού: Το ΠΑΣΟΚ θ’αναλάβει επιτέλους πρωτοβουλία για φορολογικό έλεγχο τους;

Ποιοι επιτέλους από το πολιτικό, το τραπεζικό και το οικονομικό σύστημα φοβούνται τον έλεγχο και γιατί;

Ειναι γνωστό στους πάντες οτι η τράπεζα Ελλαδος έχει στην διάθεση της όλα τα στοιχεία για κεφάλαια (περίπου 300 δις ευρω)που διοχετευθηκαν στο εξωτερικό απο το 2000-2014.

Ειναι απορίας άξιον γιατί η κυβερνηση αφού γνωρίζει το πρόβλημα και αντιλαμβάνεται ποιο ειναι το μέγεθος της οικονομικής ωφέλειας που θα προκύψει απο τους ελέγχους και για την οικονομία και για την ανάσχεση της αφαίμαξης των μόνιμων θυμάτων της κρίσης ,

Γιατί δεν ενεργεί τα αυτονόητα ;

Ποιοι ειναι επιτέλους αυτοί και απο το πολιτικό και απο το τραπεζικό και απο το οικονομικό συστημα που μπορεί να παρεμποδίζουν η να αναβάλουν τους μαζικούς φορολογικούς ελέγχους των εμβασματων του εξωτερικού και γιατί ;

Τι να φοβούνται άραγε ;
Η ποιοι μπορεί να καλύπτονται πίσω απο αυτή την ανεπίτρεπτη ολιγωρία ;
Ποιες σκοπιμότητες μπορεί να υπηρετούνται;

Το ΠΑΣΟΚ και η ηγετική διοικούσα ομάδα του θα αναλάβει τελικά και διακριτά την νομοθετική η την οποία άλλη πρωτοβουλία για τον φορολογικό έλεγχο των εμβασμάτων του εξωτερικού απο το 2000-2014 ή θα ενσωματώνεται, χωνευόμενο στις ορέξεις όλων αυτών που δεν επιθυμούν να να ανοίξει ολοκληρωτικά αυτό το κεφάλαιο;

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Πάγκαλος: Πράξη αυτοκτονίας του Βενιζέλου

Εξαιρετικός ο σχολιασμός της επικαιρότητας
από τον Πετρουλάκη στην Καθημερινή
 Βολές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου εξαπέλυσε ο Θόδωρος Πάγκαλος για το δίλημμα που έθεσε με την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση, αν τα ποσοστά της Ελιάς δεν είναι επαρκώς υψηλά.

«Είναι πράξη αυτοκτονίας αυτό που έκανε ο κ. Βενιζέλος και είπε» τόνισε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας το πρωί στον Βήμα fm.

«Ο κ. Βενιζέλος φημολογείται γενικώς και γίνεται αποδεκτός, λόγω φαντάζομαι της ρητορικής του ικανότητας και της ταχύτητας να γράφει κάποια πράγματα, ως ένας έξυπνος άνθρωπος. Λοιπόν, έρχεται τώρα – και δεν είναι η πρώτη φορά, διότι όλοι θυμόμαστε το Ζάππειο, όπου όρμησε ενώ δεν τον περίμενε κανείς και είπε "εγώ είμαι εδώ και σας καλώ να αλλάξουμε ηγεσία για να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές" και όμως ο Παπανδρέου αντιστάθηκε, ορθώς κατά τη γνώμη μου, και κέρδισε θριαμβευτικά τις εκλογές και ο Βενιζέλος δεν πήρε τίποτα και αποδοκιμάστηκε εντελώς – και τι σημαίνει αυτό που είπε; Μέχρι στιγμής, είναι το σημαντικότερο επιχείρημα που ακούστηκε, κατά τη γνώμη μου, για να ψηφίσει κανείς ΝΔ. Αυτό το 40% που δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει και θα αποφασίσει την τελευταία εβδομάδα, όπως λέει ο Ηλίας Νικολακόπουλος, θέλει σταθερότητα και να μην πέσει η κυβέρνηση και αμφιταλαντεύονται να ψηφίσουν το κόμμα Σαμαρά ή το κόμμα Βενιζέλου, τώρα τούς έδωσε το επιχείρημα να ψηφίσουν Σαμαρά» υποστήριξε ο Πάγκαλος.

«Και εγώ ταλαντεύομαι. Γιατί να ψηφίσω Βενιζέλο που δεν ξέρει ακριβώς τι θέλει και δεν μας το έχει πει – ούτε καν το ποσοστό, αν θέλει 4,5 ή 6% ή 10% και 12% και 15%; Διότι το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 45% και βρέθηκε στο 4% και αυτό έγινε επί αρχηγίας Βενιζέλου» πρόσθεσε.

«Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και είναι πράξεις αυτοκτονίας» συμπλήρωσε, «διότι φαίνεται ότι δεν πάνε καλά οι δημοσκοπήσεις. Είναι ένας άθλιος και αφελής εκβιασμός, ο οποίος δεν οδηγεί πουθενά. Εκβιάζεις τον Σαμαρά να πει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν Βενιζέλο, για να μην πέσει η κυβέρνηση; Εκβιάζει τους ψηφοφόρους; Θύμωσε; Κι εγώ είμαι έξαλλος, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι πήγαμε πολύ μπροστά τη χώρα σ' αυτά τα χρόνια που προσπαθήσαμε, κι ας είχαμε κάποιες αδυναμίες ή ατασθαλίες και διάφορα λαμόγια. Όλα αυτά υπήρχαν, διότι είμαστε αντιπροσωπευτικοί της κοινωνίας, αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε άξιοι τέτοιας αποδοκιμασίας και τέτοιας απαξίωσης και είμαι αγανακτισμένος γι' αυτό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάω εγώ στον άλλον και θα του πω ότι επειδή είμαι θυμωμένος θα σε τιμωρήσω αν δεν με ψηφίσεις και θα καταστήσω εαυτόν αόρατο και θα φύγω. Ας πούμε ότι παίρνει ο κ. Βενιζέλος 5% και δεν του φτάνει και φεύγει από την κυβέρνηση. Θα πάει πού; Και θα πάρει λιγότερο μετά σε εκλογές; Είναι πράξη αυτοκτονίας, είναι γελοίο αυτό!».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές και την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε: «Και αυτό που έκανε χθες… το νομοσχέδιο κάνει δύο πράγματα: χωρίζει τις λαϊκές σε παραγωγούς και εμπόρους και ξέρεις με τι έχεις να κάνεις. Δεν βλέπω σε τι κακό μπορεί να οδηγήσει αυτό είτε τους παραγωγούς είτε τους καταναλωτές. Θα μπορούσαν οι παραγωγοί να πουλάνε και κάτι άλλο και να έχουν μια ταμπέλα, αλλά να ξέρει κανείς αν αγοράζει από έμπορο ή παραγωγό. Και εξωφρενικό είναι το άλλο, ότι θα πρέπει να κληρώνονται κάθε χρόνο οι θέσεις και να έχει κάποιος την τύχη να αλλάζει θέση και να έχει μια καλή και όχι να την έχουν μόνο αυτοί που την έχουν κατακτήσει είτε με μέσο πολιτικό είτε λαδώνοντας και να είναι μονίμως ευνοημένοι. Δεν το βρίσκω κακό και άδικο και όμως το ΠΑΣΟΚ αυτό το καταψήφισε και το νομοσχέδιο δεν περνάει. Ευνοεί μερικές εκατοντάδες ανθρώπους που καταχρώνται το θεσμό των λαϊκών αγορών και φτύνει εκατομμύρια καταναλωτές το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του και αποδεικνύεται ότι είναι ένα κόμμα της αρπαχτής, της κομπίνας, της πελατείας και της λοβιτούρας».

Ο ύστατος εκβιασμός


του Ηλία Μακρή (Καθημερινή)
άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη στην εφημερίδα Καθημερινή

Αν χαρακτηρίζει κάτι τη σοβαρή ηγεσία είναι η υπευθυνότητα. Οι μεγάλοι ηγέτες δεν φοβήθηκαν ποτέ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Στους μικρότερους φταίνε πάντα οι συνεργάτες τους· στους ελάχιστους φταίνε οι συνθήκες, ο καιρός, το γήπεδο. Υπό την έννοια αυτή είναι αποκαλυπτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ η δήλωση που έκανε το πρωτοπαλίκαρο του κ. Βενιζέλου κ. Πάρις Κουκουλόπουλος ότι στις εκλογές της 25ης Μαΐου «δεν κρίνεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, κρίνεται η σταθερότητα της χώρας». Με άλλα λόγια το ΠΑΣΟΚ απέκτησε τον ανεύθυνο άρχοντά του. Αν κερδίσει η «Ελιά» κερδίζει ο ίδιος. Αν συντριβεί, χάνει η Ελλάδα. Ξέραμε ότι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, αλλά το να ταυτίζει την τύχη του με τη χώρα ξεπερνά και το «L’État, c’est moi» του 14ου Λουδοβίκου.

Θα συμφωνήσουμε ότι ο εκβιασμός είναι μέρος του πολιτικού παιγνίου. Τον έχουν ασκήσει σοβαρότερες ηγεσίες από αυτή που έχει σήμερα το συγκυβερνών κόμμα της χώρας. Μόνο που ο καλός εκβιασμός χρειάζεται επιδέξιους χειρισμούς. Κατ’ αρχάς αυτός που τον ασκεί δεν πρέπει να μοιάζει με τον πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του. Οι ύστατοι εκβιασμοί είναι σημάδι απελπισίας. Και το αντιλαμβάνονται όλοι, μέχρι το τελευταίο χωριό της επικράτειας, εκεί όπου -παρεμπιπτόντως- διάφοροι έψεγαν τον κ. Φώτη Κουβέλη για «την ανεύθυνη στάση του».

Οι εκβιασμοί που πιάνουν γίνονται μόνο στις ταινίες και εντός του πολιτικού συστήματος. Αντιθέτως οι εκβιασμοί του εκλογικού σώματος εξοργίζουν τους πολίτες και γι’ αυτό γίνονται πάντα μπούμερανγκ. Δεν ξέρουμε αν ο κ. Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να τελειώσει την πολιτική του καριέρα, όπως ξεκίνησε, δηλαδή το ΚΟΔΗΣΟ. Διότι σε κάτι τέτοιο μεταμορφώνεται σιγά-σιγά το ΠΑΣΟΚ με τους περίτεχνους χειρισμούς του κ. Βενιζέλου. Ας σκεφθούμε ένα σενάριο: το ΠΑΣΟΚ οδηγεί τη χώρα σε εθνικές εκλογές επειδή απέτυχε ο αρχηγός του. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα του πάλαι ποτέ κραταιού κινήματος; Οι εθνικές κάλπες δεν θα πιστοποιήσουν απλώς τη συντριβή του, αλλά το ΠΑΣΟΚ θα πάει χειρότερα και από τις ευρωεκλογές. Τι θα πει ο κ. Βενιζέλος στο εκλογικό σώμα; Ψηφίστε μας ως υπεύθυνη δύναμη για να στηρίξουμε μια... κυβέρνηση εθνικής ευθύνης; Υπάρχει κανένα διακύβευμα το οποίο θα πείσει τους ψηφοφόρους για να αυξήσει τα ποσοστά του; Ή το ΠΑΣΟΚ θα σβήσει όπως το ΚΟΔΗΣΟ της νιότης του αρχηγού του;

Ο κ. Βενιζέλος υποσχέθηκε στους (λίγους) οπαδούς του ότι το ΠΑΣΟΚ θα ανεβαίνει όσο ανακάμπτει η χώρα. Η τελευταία, κουτσά-στραβά, κάτι κάνει. Το Κίνημα όμως υπό τον κ. Βενιζέλο όχι μόνο δεν ανακάμπτει, αλλά όσο περνά ο καιρός κατακρημνίζεται. Δεν ξέρουμε αν αυτό λέει κάτι στον κ. Κουκουλόπουλο και τα άλλα πρωτοπαλίκαρα του θνήσκοντος νεοβενιζελισμού, αλλά καλόν είναι να τα ψάξουν λίγο. Μπορεί να μην είναι στραβός ο γιαλός, όπως ισχυρίζονται, αλλά να αρμενίζουν στραβά οι ίδιοι.

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ευθαρσώς ότι αν οι επιδόσεις του εγχειρήματός του κυμανθούν σε ποσοστά που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την Ελιά, θα πάει σπίτι του ώστε να μπορέσουν άλλοι να επιχειρήσουν την ανανέωση του πολιτικού συστήματος. Αυτός είναι ο δρόμος της ευθύνης για τους μη πολιτικούς. Οι παλαιοί πολιτικοί δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Χωρίς αυτούς «εχάθη η πατρίς»...

http://www.kathimerini.gr

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Bομβα ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ: ΠΟΙΟΙ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΕΣΠΑΣΑΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ;


ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ; 

Μπορεί η ηγεσία της ελληνικής δικαιοσύνης  και η αρμόδια επιτροπή της Βουλής να αναλάβουν  πρωτοβουλία ελεγχου ,για το ποιοι τραπεζικοί και οικονομικοί κύκλοι πούλησαν (ΕΣΠΑΣΑΝ)ομόλογα πριν το κούρεμα  του δημοσίου  χρέους έχοντας προνομιακή πληροφόρηση ,εξασφαλίζοντας   Έτσι τα λεφτά τους και μεγεθύνοντας τις περιουσίες τους ,ενώ οι πολλοί  κοινοί θνητοί  και ανίδεοι την πλήρωσαν χάνοντας το 50% της περιουσίας τους;

Η Κύπρος έδωσε το παράδειγμα ,αποφασίζοντας να δημοσιευτούν τα ονόματα όσων προσώπων ,μετέφεραν κεφάλαια στο εξωτερικό ,πριν πραγματοποιηθεί το ξαφνικό κούρεμα των καταθέσεων !!!


Οι αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες της Ελλάδας ,εχουν την βούληση να ανοίξουν το κεφάλαιο του κουρέματος των ομολόγων των ιδιωτών ,ποιοι δηλαδή έσπασαν ομόλογα πριν την επίσημη ανακοίνωση ,για την πραγματοποίηση του κουρέματος ;

Το σιγουρο ειναι οτι μπορούν , το ερώτημα ειναι αν  θέλουν ;

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ο ΤΕΛΕΙΩΜΈΝΟΣ !...

 
Οι παροιμίες (σοφίες του λαού…), είναι γνωστές : «το μυρμήγκι όταν θέλει να εξαφανιστεί, βγάζει φτερά…» και «η γίδα, όταν θέλει ξύλο, τρίβεται στη γκλίτσα του τσοπάνη…».
 
Υποθέτω πως το τελευταίο ισχύει και για τα βόδια…
 
Ο τελειωμένος γυρνάει και περιφέρει τον πόνο του στα κανάλια της Διαπλοκής και μ΄ αυτά που λέει, σιγουρεύει, περισσότερο, το φτύσιμό του στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
 
Αν το 2007 είχε γίνει αυτός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θάχε, λέει, κερδίσει τον Καραμανλή, (ενώ ο Παπανδρέου έχασε…) και θάταν άλλη η ιστορική πορεία της …χώρας !
 

Για καμαρώστε, ρε, έναν εγγυητή της Δημοκρατίας και της σταθερότητας !...

http://logoplokies.blogspot.gr

Ο Γ. Παπανδρέου και ... ο τελικός κυπέλλου

του Κώστα Τάτση

Δικαιολογημένα θα αναρωτηθεί κάποιος "τι σχέση μπορεί να έχει ο πρώην Πρωθυπουργός με τον τελικό ποδοσφαίρου", όταν μάλιστα, δεν φέρεται να έχει και ιδιαίτερη σχέση με το συγκεκριμένο άθλημα.
    Την τελευταία βδομάδα ζήσαμε τον ορισμό της υπερβολής και δεν ήταν λίγες οι φορές που νιώσαμε την επιμονή κάποιων να υποτιμούν την ικανότητά μας να αντιλαμβανόμαστε τα απλά και τα αυτονόητα.
    Έτσι, ο τελικός κυπέλλου μας παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ ως την απόδειξη του πολιτισμού. Δηλαδή ο αγώνας των 51 συλλήψεων, των πάνω από 100 προσαγωγών, των εκατοντάδων σπασμένων καθισμάτων στο στάδιο, του ξυλοδαρμού αστυνομικών και φιλάθλων ξαφνικά έγινε αγώνας προς "μίμηση", αγώνας που καταγράφηκε ως "ευρωπαϊκός και πολιτισμένος". Προφανώς στη περίπτωση αυτή υπάρχει ζήτημα ορίων. Δηλαδή, τα όρια που θέτουμε στη χώρα για να θεωρήσουμε κάτι πολιτισμένο είναι όταν δεν χτυπήσει κάποιος παίκτης, προπονητής ή αν δεν χτυπηθούν μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές.

    Κάτι ανάλογο, σε διαφορετικό επίπεδο, ζήσαμε με την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής κατά την διαβόητη, πλέον, παρουσίαση του βιβλίου μιας υποψήφιας ευρωβουλευτή από τον Γ. Παπανδρέου. Ολόκληρα πάνελ στην τηλεόραση, αμέτρητο μελάνι για άρθρα και σχόλια σχετικά με την "αντισυμβατική" πράξη του πρώην Προέδρου  του ΠΑΣΟΚ,  πόσο "αντιπασοκικά" λειτουργεί. Άλλη μια φορά η υπερβολή και, γιατί όχι, η εμπάθεια απλώθηκε για να εκδηλώσει τον κανιβαλισμό της.

    Το σχόλιο αυτό δεν στοχεύει να στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου και να πάρει θέση στο αυτονόητο, δηλ. να υπερασπιστεί το αυτονόητο δικαίωμά του να παραστεί και να προλογίσει ένα βιβλίο μιας πολιτικής προσωπικότητας, σε όποιο χώρο και να  ανήκει.
    Ούτε φυσικά να αντικρούσει δηλώσεις κάποιων μεμονωμένων στελεχών / βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που εξυπηρετώντας, προφανώς, οδηγίες υποψήφιων αυριανών Προέδρων του ΠΑΣΟΚ και υπό εντεταλμένη υπηρεσία, έδειξαν ένα πρόδηλο άγχος να ,,αξιοποιήσουν,, το γεγονός ως ευκαιρία.