Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Μιχάλης Καρχιμάκης : περί....επιλεκτικής ηθικής

Η ηθική στην αντιμετώπιση των δημοσίων ζητημάτων και συμφέροντος ή είναι καθολική ή αν δεν είναι, τότε δεν είναι ηθική ...

Η επιλεκτική ηθική ,Η ηθική διαφορετικών ή πολλαπλών ταχυτήτων για φαινόμενα της ίδιας υφής δεν είναι ηθική ...Είναι το κρεβάτι του Προκρούστη ...για να μην πω κάτι ποιο βαρύ.

Aρσενης: Να αποτρέψουν Ελλάδα και Ε.Ε. την καταβύθιση των χημικών της Συρίας στα ανοιχτά της Κρήτης

Άμεσα μέτρα για να αποτραπεί η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, ζητά με ερώτησή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για τις Εξωτερικές Σχέσεις, Κάθριν Άστον, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το επικίνδυνο αυτό τοξικό φορτίο ταξιδεύει ήδη με προορισμό τα ανοιχτά της Κρήτης, αφού απέπλευσε πρώτα από το λιμάνι “Λατάκια” της Συρίας, με το πλοίο “Ark Futura”, συνοδευόμενο από ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία. Σύμφωνα με το σχέδιο, το πλοίο θα καταπλεύσει στην Ιταλία και το τοξικό του φορτίο θα μεταφορτωθεί σε άλλο πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο θα το μεταφέρει στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ελλάδας - Ιταλίας – Λιβύης όπου και θα καταστραφεί, χωρίς να δίδονται περαιτέρω διευκρινίσεις.

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ο Γιώργος Παπανδρέου αρθρογραφεί για να προωθήσει τις απόψεις του και τις θέσεις της χώρας.

Η Αριάνα Χάφινγκτον ετοιμάζει το νέο της διαδικτυακό εγχείρημα όπου θα αρθογραφούν επιχειρηματίες και πολιτικοί, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου. 

Η νέα ειδησεογραφική ιστοσελίδα με τίτλο World Post σε αντίθεση με τη διεθνή ιστοσελίδα Huffington Post που την έκανε διάσημη, δεν θα γράφουν δωρεάν άρθρα διάφοροι μπλόγκερς, αλλά θα αρθρογραφούν και θα σχολιάζουν πολιτικοί κι επιχειρηματίες. Μάλιστα, για την έναρξη θα φιλοξενήσει συνέντευξη του προέδρου της Κίνας, Σι Ζινπίνγκ.

Στους ειδικούς συνεργάτες του site ανήκουν οι Τόνι Μπλερ,

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Τέσσερις παρατηρήσεις μετά την ολοκλήρωση της «πανηγυρικής έναρξης» της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά την ολοκλήρωση της «πανηγυρικής έναρξης» εχθές της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τέσσερις παρατηρήσεις:

Πρώτον. Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να επιχειρεί να θέσει άλλη μια φορά το δίλημμα ναι ή όχι στην Ευρώπη. Όσοι όμως αυτοαναγορεύονται ως οι γνήσιοι και μοναδικοί «Ευρωπαϊστές» που επιδιώκουν την συγκρότηση ενός δήθεν Ευρωπαϊκού μετώπου ως μανδύα εγκλωβισμού στον αδιέξοδο μονόδρομο της κρατούσας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, αποδυναμώνουν και τελικά υπονομεύουν τόσο την διαπραγματευτική δύναμη της χώρας μας, όσο και την προοπτική αλλαγής πλεύσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η αντίληψη του «καλού παιδιού» που άνευ όρων λαμβάνει μέτρα και στη συνέχεια ζητά επιβράβευση, οδηγεί τη χώρα μας σε συνεχώς δυσμενέστερη θέση, και υποκαθιστά την στρατηγική εξόδου από την κρίση με ένα ατέρμονο αγωνιώδες κυνήγι της επόμενης δόσης. Η λογική ενός Ευρωπαϊκού μετώπου ταυτισμένου με τον σημερινό μονόδρομο και η σχετική κινδυνολογία, αποδυναμώνει τη διεκδίκηση και τις συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ τροφοδοτεί τον τυφλό αντιευρωπαϊσμό. Χαρακτηριστική η μεθόδευση της συγκυβέρνησης για την αναβολή της επίσκεψης της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ελέγχει τα πεπραγμένα της Τρόϊκας.

SUDDEUTSCHE ZEITUNG Ο Βενιζέλος λαϊκίζει, έριξε με διακριτικό πραξικόπημα τον Παπανδρέου

Δεν άφησε τον Βαγγέλη Βενιζέλο να χαρεί τη χτεσινη γιορτή η Suddeutsche Zeitung, η οποία με άρθρο της τον χαρακτηρίζει λαϊκιστή, υποστηρίζοντας ότι ανέτρεψε με «διακριτικό πραξικόπημα τον Γιώργο Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2011».

«Ο έλληνας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιεί προς το συμφέρον του ευαίσθητες καταστάσεις. Την καλύτερη του επίδοση σημείωσε το 2011, όταν ανέτρεψε τον αποδυναμωμένο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με ένα διακριτικό πραξικόπημα για να αναλάβει λίγο αργότερα την ηγεσία των Σοσιαλιστών» επισημαίνει η εφημεριδα.

To δημοσίευμα κάνει αναδρομή στην εκλογική αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι το κόμμα βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.

«Ο Βενιζέλος θέλει να το αποτρέψει αυτό και επειδή στον Μάιο επίκεινται δύο εκλογικές αναμετρήσεις βρίσκεται σε διάθεση προεκλογικού αγώνα. Με το αίτημα του να φύγει από την τρόικα των εποπτών το ΔΝΤ, ο Βενιζέλος μιλά μέσα από την ψυχή των πολιτών…Ωστόσο, ο λαϊκισμός δεν επαρκεί για να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και να σώσει το κόμμα», καταλήγει η Süddeutsche Zeitung.

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ναι, είχε δίκιο ο Γ. Παπανδρέου. Λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν και είναι πολλά.

του Σταυρου Στραβόλαιμου
      
 Που πάνε όμως δυστυχώς  και που πήγαιναν μέχρι τώρα; Μα που αλλού; 
- Στις τσέπες της μεγάλης,  ασύστολης και απύθμενης  φοροδιαφυγής , που οφείλεται στην αδυναμία του κράτους να υποχρεώσει χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες να πληρώνουν σύμφωνα με τα πραγματικά εισοδήματα τους και όχι με  την εικονική πραγματικότητα που εμφανίζουν στις δηλώσεις τους. 
- Στα τρυπάκια της σκόπιμης  ασφαλιστικής εισφοροδιαφυγής εκ μέρους της εργοδοσίας.
- Στα αφορολόγητα εμβάσματα που ταξίδεψαν τα τελευταία 12  χρόνια στις τράπεζες του εξωτερικού και υπολογίζονται σε πόσα πάνω από 300 δις και που αν φορολογηθούν το κράτος υπολογίζεται να εισπράξει εφ’ άπαξ ένα ποσό που υπερβαίνει τα 40 δις. 
- Στην άρνηση  καταβολής ΦΠΑ,  αξίας πολλών δις ετησίως, ενώ αυτός εισπράττεται κανονικά από τους πολίτες.   
-Στις φωλίτσες διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, όπως η υπερβολική συνταγογράφηση, για φάρμακα και αιματολογικές εξετάσεις  για ψύλλου πήδημα,  πριν την καθιέρωση της ηλεκτρονικής στα πλαίσια του ΕΟΠΠΥ.
- Στην μέχρι προ τινος προκλητική υπερτιμολόγηση των αναλώσιμων υλικών και του τεχνολογικού εξοπλισμού  του ΕΣΥ.

τι είναι μια στάση μπροστά στην αιωνιότητα του …αντιπροέδρου;

Αντιπαρέρχομαι τις απίθανες ακροβασίες του ακτιβιστή Βενιζέλου πάνω στο νήμα της πολιτικής σταθερότητας των σταθμών του (εδώ οι 9+1 σταθμοί), γιατί μόνο που τον σκέφτομαι να πετυχαίνει (μόνος του αυτός και το εγώ του) άρση του τραπεζικού απορρήτου και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές, καθιστώντας ουσιαστικά τις τράπεζες κρατικές, σημαίες του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου, με πιάνει τρέμουλο μην πέσει και χτυπήσει!
Όπως αντιπαρέρχομαι και την παρουσίαση της αποφράδας εκείνης μέρας του φασιστικού μαύρου της ερτ, ως αποσόβηση της πολιτικής αστάθειας στη χώρα, γιατί ξαναζαλίζομαι βλέποντας τον πάνω στο νήμα τόση ώρα!
Ούτε με τον παγκόσμιο θαυμασμό που επαίρεται πως κέρδισε ως συντονιστής της προετοιμασίας των ολυμπιακών αγώνων του 2004 θα ασχοληθώ, τότε που από την υπερφόρτωση απευθείας αναθέσεων στα πτυχία του Μπόμπολα, συντόνιζε «αναθέσεις - στραγαλάκια σε ημέτερους»! Μικρές αναθεσούλες ήταν, δε λέω, άμα όμως τις άθροιζες, ξεπέρναγες την ΑΚΤΩΡΑΕ σε δισεκατομμύρια! Σταματώ γιατί αρχίζω και ανακατεύομαι πάλι…

Μια στάση μόνο θέλω να κάνω ανάμεσα στους 9 +1 σταθμούς του Βενιζέλου και δεν είναι αυτήν που φαντάζεστε. Όπου τον πιάνουν τα άλγη, με την ανακοίνωση του μοιραίου δημοψηφίσματος το Νοέμβριο του 2011 και το οριστικό πραξικόπημα που ρίχνει τον Παπανδρέου. Είναι κάπου ανάμεσα στον 5ο και στον 6ο σταθμό και αποτελεί προπαρασκευαστικό πραξικόπημα! Έτσι, για την εξάσκηση…
Είναι κάπου εκεί που «το τρένο του Βαγγέλη ξεκίνησε» το 2007 μέχρι το «Το μετά δεν είναι δεδομένο» τον Ιούνιο του 2011, το οποίο και αγνοούσα, για να είμαι ειλικρινής. Καλά αυτό δεν ήταν τρένο σκέτο, τρένο του τρόμου ήταν, όταν ξεκίνησε από το Ζάππειο. Έτσι συντηρούσε τους συμμάχους του, ο μελλοντικός ηγέτης, απέναντι στους αντιπάλους του, όπως ο φοβερός «αγιογράφος» αποκαλεί τους πασοκους στον 5ο σταθμο! Έτσι ασφαλώς συντηρούσε και την πόλωση ανάμεσα στα δύο «περιβάλλοντα»

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Καρχιμάκης: Μας "χώνεψε" η ΝΔ

Ο επικεφαλής της κίνησης των 75 και πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, εκφράζοντας τη διαφωνία των 75 με τον Ευ. Βενιζέλο για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

«Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, έκανε τα πάντα για να ρίξει μια εκλεγμένη κυβέρνηση. Δεν μπορείς να συνεργάζεσαι με κάποιον, ο οποίος μας φλόμωσε στα Ζάππεια, μας φλόμωσε στα ισοδύναμα μέτρα και όταν ήρθε έκανε τα χειρότερα. Για πιο λόγο να πέσει η προηγούμενη κυβέρνηση αφού δεν άλλαξε τίποτα και αυτή η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Σαμαρά, έκανε ακόμα χειρότερα;» σχολίασε αρχικά ο Καρχιμάκης και συνέχισε:
«Το ΠΑΣΟΚ θα ξεκαθαρίσει ποιους υπηρετεί και με ποιους συγκρούεται. Θα μπορούσε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και να συνεχίσει με μια κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα, όπου το Εθνικό συμφέρων και η κρισιμότητα των στιγμών, επέβαλλε να υπάρχουν περισσότερες δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια να φύγουμε από την κρίση».

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Για τον Παπαχελά, 13 χρόνια Σημίτη-Καραμανλή = 2 χρόνια Παπανδρέου


Αναδημοσιεύουμε το σημερινό άρθρο του Αλέξη Παπαχελά στην "Καθημερινή της Κυριακής" με τίτλο "Ερωτήματα προς τρείς πρωθυπουργούς". Ακολουθεί σχόλιο του epikairo. Προειδοποιούμε ότι είναι ακατάλληλο για political correct τύπους και σαλωνάτους ψεκασμένους γιατί φτάνει πια η κοροϊδία και η παραχάραξη της ιστορίας.

Του Αλέξη Παπαχελά [via:kathimerini] Πολλά γράφονται και ακόμη περισσότερα ακούγονται για τρεις πρώην πρωθυπουργούς που έχουν διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία. Ο ελληνικός λαός είναι εκείνος που θα αποφασίσει αν για κάποιον λόγο θα επιφυλάξει και πάλι ρόλο σε κάποιον εκ των τριών. Και ο ιστορικός του μέλλοντος είναι εκείνος που θα τους απονείμει το πρέπον μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή καταστροφή. Το σίγουρο είναι πως οι κ. Σημίτης, Καραμανλής και Παπανδρέου έχουν χειρισθεί την περίοδο μετά την πρωθυπουργία τους με πολύ διαφορετικό τρόπο.

Bόμβα Σόιμπλε: Δεν έχουμε επίσημο αίτημα της Ελλάδας για έκδοση του Χριστοφοράκου!

Αναδημοσιεύουμε από το kourdistoportocali.com ότι σύμφωνα με πληροφοφορίες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους με αφορμή την δικαστική εξέλιξη του σκανδάλου των εξοπλιστικών στην Αθήνα, τους απεκάλυψε πως οι ελληνικές αρχές δεν έχουν ανανεώσει (κατά την γνώμη του δεν έχει υποβληθεί ποτέ) το επίσημο αίτημα για την έκδοση του Χριστοφοράκου στην Αθήνα!

-Μα θα συλλάβουμε έναν Γερμανό πολίτη και θα τον εκδώσουμε σε μια χώρα που δεν μας τον έχει ζητήσει;

Αναρωτήθηκε απορημένος ο Σόιμπλε απαντώντας σε σχετικό υπαινιγμό Γερμανού δημοσιογράφου.

Μάλιστα ο Σόιμπλε ανέφερε σαν παράδειγμα το αίτημα των ελληνικών αρχών να καταθέσουν στην Αθήνα τα στελέχη της Siemens που εμπλέκονται στις μίζες.

Αντώνης Κοτσακάς «Το σύστημα θέλει να απαξιώσει το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80»

«Θα είναι μεγάλο λάθος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εάν εμπλακεί σήμερα σε μια συζήτηση γύρω από μελλοντικές πολιτικές συμμαχίες» επισημαίνει ο Αντ. Κοτσακάς, μέλος της γραμματείας της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι «εάν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να υπάρχει οφείλεται στα υπολείμματα της πολιτικής. 

«Θα είναι μεγάλο λάθος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εάν εμπλακεί σήμερα σε μια συζήτηση γύρω από μελλοντικές πολιτικές συμμαχίες» επισημαίνει ο Αντ. Κοτσακάς, μέλος της γραμματείας της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι «εάν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να υπάρχει οφείλεται στα υπολείμματα της πολιτικής κληρονομιάς της δεκαετίας του ’80 που έχουν εγγραφεί στη συνείδηση του πολίτη», και θεωρεί ότι η προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς είναι αδύνατη αφού «η φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων έχει εξαλείψει στρώματα του λαού που κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να εκφραστούν μέσα από έναν τέτοιο σχηματισμό». «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βελτιώσει την προγραμματική του επάρκεια και να δώσει ρεαλιστικό όραμα στους πολίτες» τονίζει και αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές στέλνει το μήνυμα πως «είναι άλλο πράγμα οι εσωκομματικές εκλογές και εντελώς διαφορετική η δοκιμασία στο κοινωνικό πεδίο».

Γιώργος Παπανδρέου: Η Διαφάνεια πρώτο βήμα για την Αξιοπιστία

Οταν ο πρωθυπουργός της χώρας προσπαθούσε να επιτύχει την συναίνεση για να καταπολεμηθεί η Διαφθορά και όλοι υποστήριζαν ότι συκοφαντεί την χώρα

Ομιλία Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου κατά την προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, με θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς και την επιβολή συνθηκών Διαφάνειας στη δημόσια ζωή

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, την τελευταία πενταετία, είδαμε την Ελλάδα να κατεβαίνει κάθε χρόνο και πιο χαμηλά στα σκαλοπάτια της κατάταξης των χωρών του κόσμου με την υψηλότερη διαφθορά. Από την 49η θέση παγκοσμίως το 2004, το 2009 κατρακυλήσαμε στην 71η, με τη διαφθορά να εντοπίζεται κυρίως στο κράτος, στους δημοσίους υπαλλήλους και στα πολιτικά κόμματα.

Σχεδόν ένας στους πέντε Έλληνες δηλώνει ότι αναγκάζεται να δωροδοκήσει για να εξασφαλίσει βασικές υπηρεσίες, όπως είναι οι υπηρεσίες υγείας. Αυτή είναι η θλιβερή εικόνα. Είναι εικόνα που πληγώνει την αξιοπρέπεια όλων μας. Κατ” εξοχήν, πληγώνει τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας.