Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Συνασπισμό των χωρών της νότιας Ευρώπης ως αντίβαρο στην Γερμανία προτείνει ο Νόαμ Τσόμσκι

Συνασπισμό των χωρών της νότιας Ευρώπης, εντός του ευρώ, για να αντιδράσουν απέναντι στην Γερμανία, προτείνει ο Αμερικανός γλωσσολόγος και φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής.

«Αυτή η πιθανή συμπόρευση των χωρών της νότιας Ευρώπης – Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα- η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και κάποια περιφερειακή χώρα, όπως η Ιρλανδία, είναι σοβαρή ελπίδα από την οποία να ωφεληθεί η Ελλάδα» ανέφερε ο Τσόμσκι.

Ο Ν. Ανδρουλάκης, ο Α. Παπανδρέου , η δραχμή και η κοινωνική πολιτική!

Αναδημοσιεύουμε από το μπλόγκ του Βασίλη Ραούλη

Την Παρασκευή το βράδυ, στη Λάρισα, έμαθα κάτι πολύ σημαντικό και ομολογώ και εξόχως … πολιτικό!
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ , Ν. Ανδρουλάκης, ούτε λίγο ούτε πολύ μας ενημέρωσε ότι ο Α. Παπανδρέου έκανε κοινωνική πολιτική επειδή στη χώρα είχαμε δραχμή! Και συνέχισε, λέγοντας πως αν τότε είχαμε ευρώ, δεν θα μπορούσε να γίνει κοινωνική πολιτική!

Όταν ο κατηγορούμενος δίνει μαθήματα σοβαρότητας στους κατήγορους


Μιας κι αρκετοί ενδεχομένως να το έχουν ξεχάσει, νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να θυμηθούμε ότι αυτό το"Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής" στο οποίο πρωταγωνιστούν διάφοροι «περίεργοι» τελευταία δεν είναι κάποια νέα τηλεοπτική σαπουνόπερα.

Είναι το αρμόδιο θεσμικό όργανο για να εξετάσει την αθωότητα ή την ενοχή

του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος κατηγορείται για πιθανή συνειδητή αλλοίωση της περίφημης λίστας Λαγκάρντ.

Όποιος έχει τα γένια....

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέων νομαρχιακών, δημοτικών και περιφερειακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, είχαν τεθεί ως προτεραιότητα να διεξαχθούν μέσα στον Απρίλιο, μετά πήραν αναβολή για αρχες Μαίου, τελικά μετατοπίστηκαν για τις 26 Μαΐου.
Βέβαια, οι κυκλοι της Ιπποκράτους προβάλουν ως δικαιολογία για τις καθυστερήσεις στις σημαντικές τρέχουσες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας, που δεν επέτρεπουν σε αυτή τη διαδικασία να προχωρήσει, όμως πραγματικότητα είναι αντικατοπρίζεται διαφορετική.

Μ. Καρχιμάκης: Να στελεχωθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου


Ο Μιχάλης Καρχιμάκης προτείνει να στελεχωθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στο πλαίσιο της κινητικότητας αντί της απόλυσης υπαλλήλων

«Κύριε, υπουργέ διοικητικής μεταρρύθμισης αντί να απολυθεί κόσμος σύμφωνα με την επιμονή της τρόικας ,την ίδια ώρα που μιλάμε για απασχόληση και καταπολέμηση της ανεργίας ,ενεργοποιήστε στα πλαίσια της κινητικότητας ,τους υπουργούς να θέσουν προτεραιότητες ,έτσι ώστε , με σχέδιο, να αξιοποιηθούν υπάλληλοι στους υποστελεχωμενους, ελεγκτικούς μηχανισμούς των υπουργείων και στα δικαστήρια, προκειμένου να στηριχθούν οι διοικητικές δομές εκείνες που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και θα αποφέρουν αποδεδειγμένα ,οικονομικά οφέλη για το δημόσιο και που θα συμβάλλουν καταπολέμηση της διαφθοράς και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.»

Πεταλωτής: ο " καλός" Καραμανλής.... ο "κακός" Παπανδρεου

Από την σελίδα στο facebook ο Γιώργος Πεταλωτής σχολιάζει την προσπάθεια αγιοποίησης του "κουρασμένου πρωην καταλληλότερου" με την αντίστοιχη προσπάθεια εκτόξευσης λάσπης σε κάθε ευκαιρία στον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο "καλός Καραμανλής...ο "κακός" Παπανδρέου.....ο "άσχημος"......αναζητείται (;)


"Μετά την αγιοποίηση του "εθνάρχη" Καραμανλή από Τσίπρα και λοιπούς φωστήρες, επανέρχεται και πάλι στη δημοσιότητα το σενάριο επιστημονικής φαντασίας περί σχεδίου δολοφονίας του κυρίου " άστο για αργότερα ... ".

Ψυχάρης κατά Μανιτάκη - το πυροτέχνημα της απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων

 
 
[...] Από πλευράς του, ο Ανδρέας Ψυχάρης έψεξε αρχικά τον υπουργό για ολιγωρία στη συγκέντρωση των στοιχείων, για να του ζητήσει στη συνέχεια να προχωρήσει σε απολύσεις των επιόρκων: «Κινδυνεύετε να μείνετε στην ιστορία, ως ο προστάτης των επίορκων, των απατεώνων, των κοπανατζήδων και των τεμπέληδων» προειδοποίησε τον υπουργό, ο βουλευτής...

Κακοσκηνοθετημένο θέατρο σκιών στην Επιτροπή

Σφοδρή επίθεση από τον δημοιογράφο Κώστα Βαξεβάνη σε Βενιζέλο και Αδωνι Γεωργιάδη με βάση τα δημοσιευμένα πρακτικά των διαλόγων της προανακριτικής. Εμείς δεν θα κρίνουμε την "ποιότητα" της θεατρικής παράστασης, την αφήνουμε στην κρίση σας, όπως και τον θαυμασμό Βενιζέλου για τον τρόπο "σκέψης" του Αδωνι.... 
Στο όριο του εξευτελισμού για το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας έφτασαν Ευάγγελος Βενιζέλος κι Άδωνις Γεωργιάδης σε ένα στημένο παιχνίδι ερωταπαντήσεων στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Λίστα Λαγκάρντ. Αντί να βοηθήσουν το λαό και να συμβάλουν με τις θεσμικές ιδιότητές τους ώστε να καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί με τη Λίστα και ποιος φέρει ευθύνες και οι δύο εξευτέλισαν το ρόλο του βουλευτή επιδιδόμενοι σε ένα πρωτοφανές στημένο παιχνίδι το οποίο θα ζήλευε κι ο Γκέμπελς.

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Αθώα πάσας ευθύνης η...διαπλοκή...

Ο Πρετεντέρης αθωώνει την ...διαπλοκή...
 Ο ΓΑΠ και οι...ξένοι φταίνε για όλα...

Ολόκληρη η διαπλοκή, από μεγαλοδημοσιογράφους-τρωκτικά, τσοντοκαναλάρχες, κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, αποτυχημένους στη συνείδηση του λαού πολιτικούς ως και τραπεζίτες που ρήμαξαν τους έλληνες πολίτες, μαζεύτηκαν, σήμερα, στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Πρετεντέρη, για την περίοδο 2009-1012, όπου-ούτε λίγο, ούτε πολύ-, ρίχνει όλες τις ευθύνες στην κυβέρνηση του ΓΑΠ...!!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου κυβερνά και σήμερα…

Το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου ως πρωθυπουργού της χώρας υπερασπίζεται με σθένος ο πρώην στενός του συνεργάτης Γιάννης Καψής.
 
«Ο Ανδρέας Παπανδρέου κυβερνά και σήμερα, έκανε το ΕΣΥ», υποστηρίζει, σημειώνοντας ότι είμαστε η τρίτη χώρα σε αποτελεσματικότητα ΕΣΥ και χαρακτηρίζοντας κοινωνικό επίτευγμά του τα ΚΑΠΗ.

η κατά Σαμαρά "ενάρετη" αναπτυξη....



Επειδή πολλοί αναρωτιόνταν που είναι ο Σαμαράς...λοιπόν ο Αντώνης αποφάσισε να ξεμυτίσει και μάλιστα να παρουσιαστεί σε συνέδριο που οργάνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 36 δισ. ευρώ.
Ο πρωθυπουργός Σαμαράς υποστήριξε στο ακροατήριο του ότι τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, είναι ήδη ορατά.

Συζητώντας για το νόημα της κρίσης

 

της Μαριλένας Κοππά


Πολλές «καθημερινές» συζητήσεις μεταξύ πολιτών έχουν πολιτικό νόημα, αλλά όχι πολιτικό αποτέλεσμα. Μια συζήτηση που είναι καθημερινή, αλλά δεν είναι στρατευμένη, χάνεται συχνά μεταξύ «σημαντικών ειδήσεων». Η καθημερινότητα όμως είναι τελικά πολιτισμός και έχει πολιτική σημασία. Το ερώτημα είναι ποιος δικαιούται να κάνει αυτή τη συζήτηση. Μια απάντηση είναι, «οι λογοτέχνες». Μια άλλη είναι, «οι  πολιτικοί». Μια τρίτη και καθόλου προφανής απάντηση είναι, «όλοι μας», εάν το θέμα μας ενδιαφέρει. Στην τρίτη περίπτωση, πρέπει να βρούμε το πώς, το που και πότε.

Πως έπεσε το παλαι ποτε πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ

Ένα άρθρο για την άνοδο και την πτώση του ΠΑΣΟΚ δημοσιεύει το βρετανικό BBC, τονίζοντας ότι "έχει γίνει θύμα της πολιτικής κρίσης στην οποία συνέβαλε και η οποία απειλεί να το εξαφανίσει".

Το κείμενο κάνει λόγο για τα άδεια καθίσματα στο τελευταίο συνέδριο, όπου έδωσαν το "παρών" μόνο λίγες χιλιάδες πιστών υποστηρικτών, ωστόσο η πληθώρα των άδειων θέσεων "μιλά για ένα κόμμα που πλησιάζει τη λήθη".

Για ένα σύνθημα....

"να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή" 
Κάποιο το θεώρησαν πετυχημένο σύνθημα.....
...Σήμερα φαίνονται τα αποτελέσματα
Ήταν η εποχή που ο προπυλακισμός των βουλευτών, των πολιτικών ήταν στην καθημερινότητα από τους δήθεν αγανακτισμένους πολίτες. 
Που φυσικά, όπως πια αποκαλύφθηκε, μόνο τέτοιοι δεν ήταν. Όχι βέβαια, ότι δεν υπήρχε (και υπάρχει) αγανάκτηση και θυμός. Όμως, οι επιθέσεις ήταν σχεδιασμένες και βασισμένες στο ότι θα δημιουργηθεί ένα κλίμα και θα παρασυρθούν οι  πολίτες.

Στουρνάρας: Η Ελλάδα δεν είχε άλλη εναλλακτική το 2010. Η Κύπρος το απέδειξε αυτό.

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μίλησε χθες στην παρουσίαση βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη. Παραθέτουμε ένα βασικό κομμάτι της ομιλίας του, γιατί κάποιοι, λίγοι, κάποτε τα έλεγαν αυτά, αλλά οι πολλοί τους έβριζαν, μίλαγαν για μαγικές λύσεις και μερικοί τους αποκαλούσαν ακόμα και προδότες και δοσίλογους.

Frankfurter Zeitung: Η τρόικα είναι ελαττωματικό κατασκεύασμα



Ένα δημοσίευμα που θα προκαλέσει συζητήσεις, φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Zeitung. Ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει την τρόικα «ελαττωματικό κατασκεύασμα».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα: Μέσω της τρόικας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμβάλει στην αμερικανοποίηση της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη. Παράλληλα, ένα όλο και μεγαλύτερο τμήμα της Ευρωζώνης κυβερνιέται ή συγκυβερνιέται από ένα τρίο, το οποίο αποκαλείται τρόικα και είναι παιδί της κρίσης χρέους στην Ελλάδα. Τρία χρόνια μετά την αρχή της κρίσης η τρόικα έχει εισβάλει και σε άλλες χώρες, όπως Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρος, ενώ το ΔΝΤ αναμιγνύεται και στην Ισπανία.

Εκανε... σεμινάρια πριν πάει στη Λάρισα!



Ως «χακί» επικοινωνιακή... καταιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να χαρακτηριστούν οι συντονισμένες παρεμβάσεις του Αλ. Τσίπρα υπέρ των στρατιωτικών, με αποκορύφωμα τη χθεσινή επίσκεψή του στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα, την «καρδιά» της Πολεμικής Αεροπορίας....

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΡΕΚΛΙΖΕΙ !...

Τελικά τι έγινε εκεί στη Βουλή ; Τι είναι ολ΄ αυτά που συμβαίνουν, με τις βρισιές, τα πλακώματα και τις πεζοδρομιακού τύπου αντιπαραθέ-σεις ;

Ωμά, αλλά ρεαλιστικά προσεγγίζοντας το ζήτημα, δεν μπορείς παρά να δώσεις την πρέπουσα απάντηση : κατάντησε μπουρδέλο !


Το 2010 άρχισαν τα φασιστοειδή, κάθε μορφής και υποσυνείδητου, να τα ρίχνουν όλα, στο πολιτικό σύστημα, στους πολιτικούς συλλήβδην, και, να μουτζώνουν το Κοινοβούλιο, αποκαλώντας το, «μπουρδέλο». Μόνο που το πολιτικό μας σύστημα είναι Δημοκρατικό κι η Βουλή είναι ο «ναός» της Δημοκρατίας.

Σωκράτης Ξυνίδης: ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ κ. ΜΑΝΙΦΑΒΑ;

Ο Σωκράτης Ξυνίδης αναρωτιέται από το προσωπικό του ιστολόγιο.

ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ κ. ΜΑΝΙΦΑΒΑ;

Από την Καθημερινή της 4-4-2013:

Διορθώσεις στη ρύθμιση για τις αναθέσεις

Δ. Μανιφαβα

Σε νομοτεχνική βελτίωση της επίμαχης τροπολογίας για την κατάργηση στην ουσία του ελέγχου από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) δηλώνει διατεθειμένο να προχωρήσει το υπουργείο Ανάπτυξης, ύστερα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν έπειτα από σχετικό δημοσίευμα της «Οικονομικής Καθημερινής» στο φύλλο του Σαββάτου, 30 Μαρτίου 2013.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ανδρουλάκειο λάθος (;)

Ο νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του ατο Μεγκα, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ "πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος με το "λεφτά υπάρχουν", ανεμίζοντας και ο ίδιος την παντιέρα των πολέμιων του κινήματος.

Ας πάμε άλλη μια φορά το μάθημα λοιπόν, αφού η επανάληψη είναι η αρχή της μαθήσεως και φαίνεται ότι κάποιοι παραμένουν "αδιάβαστοι"

Ο Ιαβέρης το group therapy και η .....κυοφορία


Από το πρωί όλα τα είχε ο μπαχτές της προανακριτικής, με πρωταγωνίστρια την Κωνσταντοπούλου αν και ο Κασιδιάρης κατάφερε να τραβήσει πανω του αρκετη ... ¨δημοσιότητα"
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ του είπε να μην κάθεται σταυροπόδι γιατί αυτή δεν είναι στάση για την Επιτροπή.

"Και εσείς να μην με ρωτάτε συνέχεια την ίδια ερώτηση γιατί αυτό σύμφωνα με την Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θεωρείται βασανιστήριο. Είστε ο θηλυκός Ιαβέρης".

Η Κωσταντοπούλου  αργότερα κοιτούσε τον Βενιζέλο χωρίς να μιλά και τότε εκείνος της είπε: "Αυτό στην μουσική λέγεται παύση τέταρτου. Πρέπει να ξέρετε ότι η Βουλή δεν είναι ιδιότυπη Μονή, άλλα κοινοβιακή. Δεν είμαστε Εδώ group therapy".

Oι "Αριστεροί" του ΣΥΡΙΖΑ...

Μετά τα κωμικοτραγικά γεγονότα στην προανακριτική σήμερα, παρατηρούμε ότι το χαμηλό επίπεδο εκπροσώπησης στο κοινοβούλιο ευτελίζει κάθε διαδικασία.

Δεν μιλούμε βέβαια, για την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά του Κασιδιάρη, δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό. 

ο Αλαβάνος θα μας σώσει!!!!

Νέο αντιμνημονιακό κόμμα εγεννήθη όπως αναμενόταν.
Σχέδιο δέκα σημείων για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα με τίτλο «Σχέδιο Β'» παρουσίασε ο Αλέκος Αλαβάνος. Χαρακτήρισε απολύτως αναγκαία την έξοδο της χώρας από το ευρώ, αλλά με σχέδιο και δημοψήφισμα (! που βγήκαν όλοι τώρα να ζητάνε δημοψηφίσματα), ασκώντας κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Βενιζέλος: Παπακωνσταντινου, Διώτης και Μπίκας έκαναν συνεννοήσεις πίσω από την πλάτη μου

Και μετά το αρχικό χάος και την ένταση που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, συνεχίστηκε η εξέταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος άφησε αιχμές κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κώστα Μπίκα.

Ερωτήματα Καρχιμάκη για την αδράνεια της ανακρίτριας Χατζάκη να ερευνήσει τις ευθύνες Προβόπουλου στην υπόθεση της Proton Bank!

"Καυτά" ερωτήματα για την ολιγωρία της ανακρίτριας Χατζάκη, να ερευνήσει τον ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος, και του διοικητού της κ. Προβόπουλου στην υπόθεση της Proton Bank, θέτει με ανάρτηση του στο Facebook ο Μιχάλης Καρχιμάκης.
"Η ΑΝΑΚΡΊΤΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΌΘΕΣΗΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΑΔΡΑΝΕΊ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Tσακαλώτος (ΣΥΡΙΖΑ) Υπόδειγμα μαχητικότητας ο Παπανδρέου



Ο Βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνει τον Παπανδρέου!!!


Διακόπηκε η κατάθεση Βενιζέλου στην προανακριτική


Μεγάλες στιγμές για τα μέλη της προανακριτικής στη Βουλή. 
Η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ διακόπηκε για λίγα λεπτά εξαιτίας ενός φραστικού επεισοδίου μεταξύ των Κασιδιάρη και Γεωργιάδη. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής "εξέταζε" τον Βενιζέλο όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης τον διέκοψε (τον Κασιδιάρη) σχολιάζοντας τις ερωτήσεις του. 

Φύκια δολοφονιών για μεταξωτές κορδέλες υποκλοπών‏


Του Special Guest

Όσο γελοίο και να είναι κάποιοι προσπαθούν ακόμα να συνδέσουν υποκλοπές, Σχέδιο Ανάν, Δεκεμβριανά, πυρκαγιές, Βουκουρέστι, Βατοπέδι, Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, με κάποιο σχέδιο που οδήγησε στην ήττα Καραμανλή το 2009 αλλά και με άλλο σχέδιο που και καλά κάποιοι ήθελαν να τον δολοφονήσουν κιόλας!

Με αυτά και άλλα ευτράπελα ασχολούνται ακόμα κάποιοι στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.
   
Αλλά ας πάρουμε τα γεγονότα. Και όλα έχουν τη σημασία τους.

Φεύγουν οι φόροι που μένουν



Λίγο λιγότερο από τρεις ώρες είχε διάρκεια των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη το βράδυ της Τετάρτης ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα.Εξερχόμενος από τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι το Ειδικό Τέλος Ακινήτων θα αντικατασταθεί από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Η είσπραξή του θα γίνεται μέσω ΔΕΗ ενώ θα είναι προοδευτικός. Σημείωσε επίσης ότι η αντικατάσταση αυτή θα ελαφρύνει τους οικονομικά αδύνατους.Ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε την κοινή στάση των κυβερνητικών κομμάτων πάνω σε αυτό το ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι το 2011 που πάρθηκε η απόφαση για την επιβολή του Ειδικού Τέλους δεν υπήρχε άλλη λύση......

Γελάει όλη η Ελλάδα με το ψεκασμένο σχέδιο δήθεν δολοφονίας του κουρασμένου


Με τα περί δολοφονικής απόπειρας κατά του Καραμανλή δεν θέλαμε να ασχοληθούμε, θεωρώντας την αστείο πρωταπριλιάτικο. 
Όμως καθώς η συζήτηση περι του κινδύνου που διέτρεξε ο πρώην καταλληλότερος φουντώνει θα θέλαμε να διαβάστε το παρακάτω. 
Ξετινάζει όλο το παραμύθι περί κάποιων κακών που ήθελαν λέει να εξαφανίσουν τον Καραμανλή. 

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Η υποκρισία στο μεγαλείο της ή το μεγαλείο της υποκρισίας...

..Βρε τι μαθαίνουμε....μεγαλώνοντας και εμβαθύνοντας στην πολιτική...
Το συνέδριο του...ΠΑΣΟΚ αποφάσισε πως πρέπει να γίνει...αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο...Βενιζέλος, ως μοναδικός εγγυητής της ομαλότητας και της εξόδου της χώρας από την κρίση...!!!

Ποιός σκότωσε τον Ανδρέα;

Ερωτήματα για το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου εγείρονται για πρώτη φορά μέσα από το βιβλίο  του Γιάννη Καψή με τίτλο "Κουβεντιάζοντας με τον Ανδρέα".
Ο Καψής ενας από τους πιο στενούς συνεργάτες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού διερωτάται σε ένα σημείο του βιβλίου του εάν διαφέρει η τύχη του Ανδρέα Παπανδρέου από εκείνη των Ούλαφ Πάλμε και της Ίντιρα Γκάντι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε μάθει πώς και γιατί κατέρρευσε η υγεία του Ανδρέα;»

Καουζάκ «Ζητώ συγνώμη… »! - Σοκ στη Γαλλία

Σοκ έχει προκαλέσει στη γαλλική κοινή γνώμη και την πολιτική σκηνή η χθεσινή ομολογία του πρώην υπουργού Προϋπολογισμού Ζερόμ Καουζάκ, ύστερα από τέσσερις μήνες αρνήσεων, ότι διαθέτει τελικά τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό.
«Ομολογία υπό μορφή ωρολογιακής βόμβας», γράφει η Liberation, που αφιερώνει τέσσερις σελίδες στο θέμα, έχει το πρόσωπο του Καουζάκ στο πρωτοσέλιδό της και το μονολεκτικό τίτλο «Ανάξιος».

ΣΔΟΕ η φοροδιαφυγή συνεχίζεται...σημεία και τέρα προκύπτουν από τους ελέγχους

Άκρως αποκαλυπτική είναι η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, η οποία αφορά στις έρευνες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και των ελέγχων αδήλωτων εισοδημάτων. Αν πράγματι είχαν συγκεντρωθεί τα τεράστια αυτά ποσά δεν θα υπήρχαν "μαύρες τρύπες"στο προϋπολογισμό. 
Στo πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και των ελέγχων αδήλωτων εισοδημάτων, το Σ.Δ.Ο.Ε. συνέχισε  με αμείωτο ρυθμό τους ελέγχους κατά τον μήνα Μάρτιο 2013, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Τσάμπα μάγκας και με το χαράτσι… ο Αλέξης

Θυμάστε προφανώς τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για το χαράτσι. Μία είχε ακίνητο στην ιδιοκτησία του αλλά δεν πλήρωνε το χαράτσι, μία δεν είχε καν ακίνητο και επομένως δεν είχε και χαράτσι να πληρώσει… Το δεύτερο «πούλησε» καλύτερα!!! Είναι ένας από εμάς, φτωχός, πλην τίμιος.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Διολισθαίνοντας από την πολιτική συναίνεση στον οικονομικό καταναγκασμό

Οι αποφάσεις της Ευρώπης για την Κύπρο στο πλαίσιο των δύο διαδοχικών συνεδριάσεων του Eurogroup σηματοδοτούν μια νέα, ποιοτικά διαφορετική, στροφή του τρόπου λειτουργίας του ευρωπαϊκού πολιτικού οικοδομήματος. Στον μισό και παραπάνω αιώνα ζωής της το κύριο χαρακτηριστικό της Ευρώπης ήταν η λειτουργία της στη βάση της συναινετικής συμβίωσης.

Οι αποφάσεις που λαμβάνονταν ανταποκρίνονταν ασφαλώς στους συσχετισμούς ισχύος και στα πολιτικά συμφέροντα των κρατών-μελών, όμως η διαδικασία αλλά και τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονταν από μια διάθεση και κουλτούρα αμοιβαίων υποχωρήσεων και συμβιβασμών. Ακόμα και στις μεγαλύτερες κρίσεις, ποτέ δεν υπήρχε η αίσθηση ότι οι ισχυροί χρησιμοποιούσαν με ωμό τρόπο την ισχύ τους για να επιβάλουν λύσεις με τρόπο που να γίνεται αισθητός στους επιμέρους ευρωπαϊκούς λαούς ως προϊόν αυθαιρεσίας και εκβιασμού.

Ηχηρή απουσία της κυβερνητικής περιβαλλοντικής πολιτικής

Την ακατανόητη καθυστέρηση της κύρωσης της Διεθνούς Συμφωνίας για την προστασία και Αειφόρο Ανάπτυξη των Πρεσπών επισημαίνει με δηλώσεις του ο εισηγητής της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την εν λόγω συμφωνία, Κρίτων Αρσένης.
Η συμφωνία έχει ήδη κυρωθεί από την ΕΕ, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ, ενώ η Ελλάδα που είχε την πρωτοβουλία για την σύναψη της είναι η μόνη που δεν την έχει κυρώσει.

H αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια

Ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας Guardian δίνει μια άλλη πτυχή και τροφή για προβληματισμό στις εξελίξεις μετά την κρίση και την "αποσταθεροποίηση" της ΕΕ.
Στο δημοσίευμα της η έγκριτη εφημερίδα κάνει λόγο για έμμεση αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια με νέα ηπιότερη μορφή, καθώς και για διεύρυνση της ζώνης επιρροής της Τουρκίας στον ευρωπαϊκό χώρο. προβάλλοντας την ολοένα διογκούμενη παρουσία της Τουρκίας στη Βοσνία, η οποία της χρησιμεύει ως πύλη επέλασης στην Ευρώπη.

Θα μετέχει ο Βενιζέλος στην κυβέρνηση;

Επειδή γνωρίζουμε ότι έχετε αγωνία, θα σας πληροφορήσουμε ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει δεύτερες σκέψεις ως προς την συμμετοχή του  στην κυβέρνηση, μετά την πεισματική άρνηση του Φώτη Κουβέλη να κάνει το ίδιο, και τις επισημάνσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την εικόνα που θα έδινε το κόμμα «συμπράττοντας» μόνο του με τη ΝΔ σε κρίσιμα θέματα, χωρίς την στήριξη της ΔΗΜΑΡ.

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Η δικαιοσύνη των «νηστικών» / Ο Γεωργίου, ο Παπάκ και η αλήθεια

1 παράδειγμα, 2 υποθέσεις, το αίσθημα δικαίου
 
Δημόσιος Υπάλληλος καταγγέλλεται από την υπηρεσία του για κλοπή, την ημερομηνία Χ.
Ο ίδιος, απουσίαζε από την υπηρεσία την ημερομηνία Χ, έχοντας, επίσημα, δηλώσει την άδειά του.
Παραδίδει στην υπηρεσία αντίγραφο της επίσημης άδειάς του.
Η υπηρεσία τού απαντά πως δεν είναι η αρμόδια και τον παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Mπόλαρης: Ευρώ: εργαλείο ευρωπαϊκής ενοποίησης ή επιβολής;



Από την σελίδα στο facebook ο Μάρκος Μπόλαρης διερωτάται:


Εν τέλει, το πρόβλημα μας είναι το ευρώ ή το έλλειμμα θεσμικής προστασίας του, ώστε να προστατεύονται οι αδύναμοι στην ευρωζώνη ;

Απέναντι στο διαπιστωμένο έλλειμμα θεσμικής προστασίας του κοινού νομίσματος , του ευρώ , θα αντιτάξουμε πολιτική πρόταση θέσπισης ;

Παπανδρέου : Νέος Κόσμος, Νέος Καπιταλισμός

Μπορεί η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Διήμερο Συμπόσιο του Υπουργείου Οικονομίας, Οικονομικών και Βιομηχανίας της Γαλλίας για το Νέο Κόσμο με θέμα: "Νέος Κόσμος, Νέος Καπιταλισμός" να πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, 6 Ιανουαρίου 2011, αλλά όποιος τη διαβάσει λίγο προσεκτικά θα καταλαβει, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν ο μόνος που είχε αντιληφθεί την πραγματική διάσταση του προβλήματος και είχε προτείνει λύσεις. ΄
Αν είχε εισακουστεί στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό, πολλά από τα σημερινά προβλήματα θα είχαν επιλυθεί...

Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής

O πρόεδρος Ν. Αναστάσιάδης έκανε δεκτή την παραίτηση Σαρρή. Ο τελευταίος εξήγησε ότι αυτό έπρεπε να κάνει, επειδή κατά την έρευνα της αρμόδιας επιτροπής θα εξεταστεί και το διάστημα που ήταν πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας.
 
O Μ. Σαρρής ανακοίνωσε ο ίδιος την παραίτησή του, στο τέλος συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους υπουργούς Παιδείας και Ενέργειας, με θέμα τη συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο.

Καρχιμάκης σε Προβόπουλο:Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια

Επίθεση κατά του Γιώργου Προβόπουλου εξαπολύει μέσω Facebook ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος κατηγορεί τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος ότι «παίζει διάφορους ρόλους με άνεση».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καρχιμάκη:

«Ο κ. Προβοπουλος με την γνωστή  άνεση που τον διακρίνει παίζει διάφορους ρόλους.

Του καλού οικονομολόγου.

Του γοργόφτερου αγγελιοφόρου δεινών.

Προανακριτική: Le Théâtre de l'Absurde"

Όπως είχαμε προβλέψει με τα μέλη της προανακριτικής δεν θα επιτελούσαν έργο, αλλά φαίνεται ότι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ώστε η επιτροπη να θυμίζει ριγκ. Μέρα τη μέρα τα πράγματα χειροτερεύουν ώστε από τη μια όλα όσα προαναγγέλουν να μοιάζουν πυροτεχνήματα, να αποδεικνύεται "΄ανθρακες ο θησαυρός" και τελικά να γίνεται εντός της αίθουσας...του κουτρούλη ο γάμος.

Όπως δημοσιεύει σήμερα ο ιστότοπος iefimerida μόνο με διαδικασίες της επιτροπής της Βουλής, που προσπαθεί να ερευνήσει μια από τις σημαντικότερες υποθέσεις των τελευταίων ετών, δεν μοιάζουν οι συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.

Guardian: Ελληνες εφοπλιστές χρηματοδοτούν τη Χρυσή Αυγή για να ανοίξει γραφεία

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian αναφέρεται ότι η εγχώρια επιτυχία του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής στρέφει τις πολιτικές της φιλοδοξίες σε επέκταση «όπου υπάρχουν Έλληνες».
Η Χρυσή Αυγή «θέλει να δημιουργήσει κύτταρα σε κάθε γωνιά του κόσμου» γράφει χαρακτηριστικά συνδέοντας τη δράση της με βρετανούς νεοναζί κατά την περίοδο ίδρυσής της στην δεκαετία του 80.
Τότε, σύμρφωνα με την εφημερίδα, άρχισε να ανοίγει γραφεία στη Γερμανία, την Αυστραλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.
Η νέα διεθνής ώθηση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έρχεται ως αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν συνεχή άνοδο των ποσοστών της και τη φέρνουν στην τρίτη θέση των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος, υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Ο Καραμανλής ως υπουργός Τουρισμού έδωσε 2 εκατ. για ένα άχρηστο site στον ΕΟΤ

Το υπουργείο Τουρισμού προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή διαδικτυακής πύλης για τον ΕΟΤ συνολικού κόστους 735.000 ευρώ. Το προηγούμενο που είχε γίνει επί κυβέρνησης Καραμανλή αποδείχθηκε άχρηστο, σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα.

Μέλος ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ: "Με τη ΝΔ συμφωνούμε ιδεολογικά"

«Η συμμετοχή στην κυβέρνηση ήταν αναγκαία, με τη ΝΔ συμφωνούμε ιδεολογικά, πολιτικά, κοινωνικά», ποιος τα λέει αυτά; Το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Κουκουλεκίδης!!!

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Προανακριτική: Συνεχίζεται η εξέταση Μπίκα- Διώτη.

Συνεχίζεται αυτή την ώρα η κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη αφού προηγήθηκαν οι ξεχωριστές καταθέσεις τους στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής προσπαθούν να αποσαφηνίσουν κυρίως δύο επίμαχα σημεία που προέκυψαν από τις προηγούμενες καταθέσεις των δύο.

Το ΠΑΣΟΚ είναι… μαραμένο....

Ο Συμεών Κεδίκογλου που συμμετείχε στη διαδικασία του κινήματος στα Τρίκαλα έκανε την ακόλουθει δήλωση: «Το ΠΑΣΟΚ είναι… μαραμένο»!
Παρότι έχει έλθει η ανοιξη το ΠΑΣΟΚ είναι μαραμένο μαζί με τα γιασεμιά (κατα το γνωστό τραγουδάκι).  Ο βουλευτής εξήγησε κατά την εισήγησή του στο πλαίσιο του Πολιτικού και Οργανωτικού Προγραμματισμού σε

Αθωώνει τον Παπακωνσταντίνου και τους συγγενείς του ο Νικολούδης

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (αρχή καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος) Παναγιώτης Νικολούδης σε κατάθεσή του για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ουσιαστικά αθωώνει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τους συγγενείς του.

Καρχιμάκης: Η Γερμανία υπονομεύει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η οδυνηρή δικαίωση από τα γεγονότα
Υπάρχουν πολλοί σήμερα που βλέποντας την από μια μέρα στην άλλη ισοπέδωση του νησιού της Κύπρου έρχονται να δικαιώσουν τους Ευρωσκεπτικιστές. Τελικά το όνειρο μιας ενωμένης Ευρώπης που ξεπήδησε από τον πόθο του να μην αντικρύσουν τα παιδιά μας έναν ακόμη ολέθριο και καταστροφικό πόλεμο τείνει να καταντήσει μια ουτοπία.