Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

η κατά Σαμαρά "ενάρετη" αναπτυξη....Επειδή πολλοί αναρωτιόνταν που είναι ο Σαμαράς...λοιπόν ο Αντώνης αποφάσισε να ξεμυτίσει και μάλιστα να παρουσιαστεί σε συνέδριο που οργάνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 36 δισ. ευρώ.
Ο πρωθυπουργός Σαμαράς υποστήριξε στο ακροατήριο του ότι τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, είναι ήδη ορατά.

Παρόλο που μάλλον χρειάζεται να ενισχύσει την όρασή του, ο Σαμαράς υποστήριξε ότι το 2013 είναι έτος καμπής το οποίο θα οδηγήσει στην ανάπτυξη καθώς τα αποτελέσματα των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση(!) θα αρχίσουν να φαίνονται σαφώς το επόμενο τρίμηνο και να καταγράφονται στην αγορά έως το τέλος του χρόνου.

Μάλιστα, ο Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι το Φεβρουάριο, για πρώτη φορά  μετά από πολλά χρόνια , υπήρξε θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων γεγονός που, όπως σημείωσε αποτελεί σημαντικό σημάδι ανάκαμψης.

Αναφερόμενος γενικότερα στην πορεία της οικονομίας σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης και τόνισε ότι η κρίση έχει τραυματίσει το ευρωπαϊκό όραμα ειδικά στο Νότο. "Γι αυτό, είπε, πρέπει να αλλάξουμε πολλά ακόμη ώστε τα κύματα λαϊκισμού να μην ακυρώσουν όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Πρέπει να βλέπουμε την Ευρώπη ως σύμμαχο και όχι ως τιμωρό και η βοήθεια που μας παρέχεται από τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χάαν μέσω των κονδυλίων συνολικού ύψους 36 δισ. ευρώ που θα εισρεύσουν στη χώρα μέχρι το 2020 αποτελούν την απάντηση, στις αντιευρωπαϊκές φωνές εντός της χώρας, ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας".

Ο Σαμαράς ανέφερε ότι έχει στείλει φακέλους με οδηγίες (!)  σε όλα τα υπουργεία για ενέργειες συντονισμού και επιτάχυνσης με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων, πράγμα πολύ αγαγκαίο αφού η κυβέρνηση λειτουργεί με τις συσκέψεις των ριών αρχηγών και τις κατευθύνσεις που στέλνει το Μαξίμου και τα υπουργικά συμβούλια είναι σπάνια (οι φορές που συνεδρίασαν δεν πρέπει να ξεπερνούν τα δάκτυλα του ενός χεριού όλους αυτούς τους μήνες) .

Και όπως ήταν φυσικό ο Σαμαράς δεν παρέλειψε να μιλήσει με όρους..."θρησκευτικούς" :
 "Κάνουμε μετάβαση από το φαύλο κύκλο της ύφεσης στον ενάρετο κύκλο της Ανάπτυξης" 

Γεγονός είναι ότι η Ιστορία θα καταγράψει τον Αντώνη ... όχι ως τον πετυχημένο, αλλά σίγουρα ως τον πιο "ευσεβή" πρωθυπουργό των τελευταίων χρόνων.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.