Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής

O πρόεδρος Ν. Αναστάσιάδης έκανε δεκτή την παραίτηση Σαρρή. Ο τελευταίος εξήγησε ότι αυτό έπρεπε να κάνει, επειδή κατά την έρευνα της αρμόδιας επιτροπής θα εξεταστεί και το διάστημα που ήταν πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας.
 
O Μ. Σαρρής ανακοίνωσε ο ίδιος την παραίτησή του, στο τέλος συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους υπουργούς Παιδείας και Ενέργειας, με θέμα τη συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, o πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προσανατολίζεται στο να τοποθετήσει στη θέση του υπουργού Οικονομικών τον έως σήμερα υπουργό Εργασίας, Χάρη Γεωργιάδη.
Βάσει των πληροφοριών που επικαλείται ο ιστοτοπος, πρώτη στη λίστα του Κύπριου προέδρου για να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Εργασίας είναι η Γενική Ελέγκτρια, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.
Φήμες που διαδίδονταν έντομα από το πρώι πάντως, μιλούσαν για  ανασχηματισμό, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι ευρύτερος, με αυτή τη ευκαιρία της παραίτησης Σαρρη, ενώ διερευνώνται οι διαθέσεις στελεχών από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση μαζί με τα οποία θα συνομολογήσουν Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με χρονικό ορίζοντα τριών χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.