Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ανδρουλάκειο λάθος (;)

Ο νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του ατο Μεγκα, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ "πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος με το "λεφτά υπάρχουν", ανεμίζοντας και ο ίδιος την παντιέρα των πολέμιων του κινήματος.

Ας πάμε άλλη μια φορά το μάθημα λοιπόν, αφού η επανάληψη είναι η αρχή της μαθήσεως και φαίνεται ότι κάποιοι παραμένουν "αδιάβαστοι"

Το «λεφτά υπάρχουν» ποτέ δεν ειπώθηκε ως υπόσχεση για ανεξέλεγκτες παροχές - και συμπληρωνόταν από ένα μεγάλο «ΑΝ» και ένα μεγάλο «ΑΛΛΑ»: λεφτά υπάρχουν, αν πατάξουμε την εισφοροδιαφυγή, αν καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, αν αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Λεφτά υπάρχουν , αλλά σπαταλιούνται ή χαρίζονται με πελατειακές διευθετήσεις. Ήταν η υπογράμμιση ότι μία χώρα που βρίσκεται στις 30 πλουσιότερες του κόσμου, προφανώς και έχει πλούτο – αρκεί να αξιοποιηθεί, να φορολογηθεί και να διανεμηθεί σωστά. Εδώ τα βίντεο που οι μηχανισμοί παραπληροφόρησης ποτέ δεν παρουσίασαν ολόκληρα, αλλά απομόνωσαν μία φράση.Λεφτά υπάρχουν ΑΝ τα διεκδικήσεις!!


Είναι χαρακτηριστικό ότι το θέμα με τη φράση «λεφτά υπάρχουν» δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές του 2009, όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου έδειξε ότι είχε τη θέληση να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο της πραγματικής σπατάλης χτυπώντας κατεστημένα συμφέροντα, ακριβώς για να χτυπηθεί η ουσία της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας. Με αυτό το στόχο στήθηκε μία από τις μεγαλύτερες εκστρατείες παραπληροφόρησης στην ιστορία της χώρας . 
Εδώ τα βίντεο που οι μηχανισμοί παραπληροφόρησης ποτέ δεν παρουσίασαν ολόκληρα, αλλά απομόνωσαν μία φράση:


Αν δεν έγινε ακόμη κατανοητό ....θα επανέλθουμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.