Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Mιχ. Καρχιμάκης: Η αναποτελεσματικότητα και οι καθυστερήσεις αναχαιτίζουν την ανάπτυξη

Μια έκθεση της Κομισιόν σχετικά με  την λειτουργία της ελληνικής δικαιοσύνης ,σε συνδυασμό με διάφορες παραμέτρους ,έρχεται να επιβεβαίωσει,
Όλα όσα κατα καιρούς είχαν αναδειχθεί ,και απο εμένα τον ίδιο ,αναφορικά με τον ρόλο και την συνεισφορά της ελληνικής δικαιοσύνης ,στην ανάπτυξη ,την διεύρυνση του πλούτου και της παραγωγικής βάσης της χώρας ,μέσα στην κρίση.

Αναδεικνύεται λοιπόν ,με την έκθεση αυτη ότι επιβεβαιώνονται οι απόψεις μας ,οι φωνές μας ,ότι η ελληνική δικαιοσύνη ,η κάποιοι θύλακες της ,παρεμποδίζουν αναχαιτιζοντας με τις καθυστερήσεις και την επι της ουσίας αρνησιδικία ,την ανάπτυξη ,τα δημόσια έσοδα και κατα συνέπεια την ταχύτερη έξοδο της πατρίδας απο την κρίση και τις δυσκολίες .
Εδώ λοιπόν ανακύπτουν ζητήματα σοβαρά .
Εάν το ελληνικό δίκαϊκο σύστημα ανταποκριθει και σταθεί στο ύψος της πατριωτικής ευθύνης που του αναλογεί ,τότε θα είμαστε μια ώρα αρχιτερα εκτός επικυνδυνης ζώνης .
Τότε οι εύκολοι στόχοι ,οι αδύναμοι και πραγματικοί δημιουργοί ,θα σταματήσουν να αποτελούν ,τα σημεία αφαιμαξης ,για να καλυφθούν  τα ελλειματα και τα χρέη και να οδηγηθούμε τελικά σε αυτη την πολυπόθητη ανάπτυξη που όλοι επιθυμούμε .
Μετα τα στοιχεία  λοιπον ,που είδαν το φως της δημοσιότητας ,σε συνδιασμο με τις παραμέτρους που διαπιστώνει ,ηΕ.Ε,δηλαδή ......π.χ
Υψηλή χρηματοδότηση απο το κράτος στην δικαιοσύνη .
Μορφωμένοι δικαστές .
Πολλοί δικηγόροι που υποβοηθουν την δικαιοσύνη
,αλλα την ίδια στιγμη χαμηλό επίπεδο ανεξαρτησίας και αποτελεσματικότητας ,
Όλα αυτα,είναι , μια εξίσωση που πρέπει να επιλυθεί και που πρέπει να αναζητηθεί ποιες είναι οι επιλογές που μπορει και πρέπει να έχει το πολιτικό σύστημα ,απέναντι σε τέτοια φαινόμενα ,προκειμένου η ελληνική δικαιοσύνη να επιτελέσει ,το πατριωτικό της καθήκον ,στηρίζοντας την επώδυνη προσπάθεια ,να βγει η χώρα και οι άνθρωποι απο την δίνη της κρίσης ,
Αλλιώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρα η ΣΎΓΚΡΟΥΣΗ με τους θύλακες εκείνους που παρεμποδίζουν τον εθνικο στόχο ,να ζήσει η χώρα και οι άνθρωποι .


Πηγη http://www.kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.