Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Όποιος έχει τα γένια....

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέων νομαρχιακών, δημοτικών και περιφερειακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, είχαν τεθεί ως προτεραιότητα να διεξαχθούν μέσα στον Απρίλιο, μετά πήραν αναβολή για αρχες Μαίου, τελικά μετατοπίστηκαν για τις 26 Μαΐου.
Βέβαια, οι κυκλοι της Ιπποκράτους προβάλουν ως δικαιολογία για τις καθυστερήσεις στις σημαντικές τρέχουσες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας, που δεν επέτρεπουν σε αυτή τη διαδικασία να προχωρήσει, όμως πραγματικότητα είναι αντικατοπρίζεται διαφορετική.
Όπως όλοι γνωρίζουν οι οργανώσεις είναι διαλυμένες στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας και στη βάση παρά το γεγονός της αθρόας συμμετοχής στη διαδικασία ανάδειξης συνέδρων, υπάρχει μεγάλη απροθυμία. 
Ο νέος Γραμματέας και όλη η ηγετική ομάδα έρχονται αντιμέτωποι με τις δυσκολίες της ουσιαστικής λειτουργίας του κόμματος και παρότι αποφασίστηκε να σταλούν «πρωτοκλασάτα» ονόματα (όσα απέμειναν)  να «οργώσουν» την Ελλάδα, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά, τόσο στο βαθμό της συμμετοχής όσο και στη δυνατότητα που έχουν να "περάσουν" την γραμμή της Ιπποκράτους, αφού στα περισσότερα μέρη δέχονται σκληρή κριτική και επιθέσεις από μέλη και τοπικά στελέχη για τη στάση του κόμματος και τη συμμετοχή στην κυβέρνηση . 
Παρόλες τις αντιξοοτητες τα κλιμάκια θα συνεχίσουν τις διαδικασίες σε διάφορες πόλεις σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, ενώ εντός της επόμενης εβδομάδας προγραμματίζεται και η συγκρότηση των Τομέων της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, που εκκρεμεί.
Η προσπάθεια οργάνωσης και "ανασύστασης" δεν είναι εύκολη υπόθεση, δεν γίνεται με όρους αντιπαράθεσης αμφιθεάτρου, έχει απαιτήσεις και τώρα θα φανούν οι δυνατότητες και οι ικανότητες ....καθώς ως γνωστόν όποιος έχει τα γένια.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.