Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Για ένα σύνθημα....

"να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή" 
Κάποιο το θεώρησαν πετυχημένο σύνθημα.....
...Σήμερα φαίνονται τα αποτελέσματα
Ήταν η εποχή που ο προπυλακισμός των βουλευτών, των πολιτικών ήταν στην καθημερινότητα από τους δήθεν αγανακτισμένους πολίτες. 
Που φυσικά, όπως πια αποκαλύφθηκε, μόνο τέτοιοι δεν ήταν. Όχι βέβαια, ότι δεν υπήρχε (και υπάρχει) αγανάκτηση και θυμός. Όμως, οι επιθέσεις ήταν σχεδιασμένες και βασισμένες στο ότι θα δημιουργηθεί ένα κλίμα και θα παρασυρθούν οι  πολίτες.
Ήταν η εποχή που όσο η Χρυσή Αυγή αποκτούσε μαζικότητα. οι "αγανακτισμένοι" ήθελαν να απαλλαγούν από τον Τσολάκογλου και τον Πινοσέτ της Ελλάδας και πρόσφεραν στην ουσία προνομιακό έδαφος στην ΧΑ. Μαζί τραγουδούσαν στην πλατεία Συντάγματος το "να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή" και με τα iphone έβγαζαν τις φωτογραφίες να μουντζώνουν το κτίριο του κοινοβουλίου.
Και ενώ, όταν έπιασε το καλοκαίρι οι "αγανακτισμένοι" είπαν να κάνουν και αυτοί τις διακοπές τους, η ΧΑ μπορεί  να έφυγε και αυτή από την πλατεία Συντάγματος αλλά παρέμεινε συνεπής στο σχεδιασμό της. Και συνέχισε να εκφράζει το συγκεκριμένο σύνθημα, που αβασάνιστα και χωρίς να βλέπουν τους κινδύνους, τραγουδούσαν όλοι μαζί αριστεροί, δεξιοί, πανεπιστημιακοί, όλοι στελέχη μιας "αντιμνημονιακης" αντίστασης.
Κανέναν δεν απασχολούσε ότι έστρωνε το έδαφος για την ΧΑ, αφού ο στόχος ήταν άλλος . να "παραμυθιάζουμε" την κοινωνία για συνωμοτικά σχέδια μυστικών και κρυφών δυνάμεων που θέλουν την καταστροφή της χώρας. Μέχρι και για ψέκασμα σκόνης υπνωτισμού με αεροπλάνα είχαν απασχολήσει τα ΜΜΕ.
Έπειτα στις πρώτες εκλογές του Μαϊου, δεν έγινε κατανοητό το μέγεθος που εγκυμονούσε για την Δημοκρατία μας. Τελικά ούτε στις επόμενες....Τώρα που το αντιληφθήκαμε είναι πια αργά....

Protovoulia Papandreou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.