Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Διαμαντίδης: ουδέποτε αντέδρασα στο Δημοψήφισμα

Επιστολή διαμαρτυρίας και αποκατάστασης της αλήθεια απέστειλε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης  προς την εφημερίδα ¨ΤΟ ΒΗΜΑ¨ καθώς συμπεριλαμβάνεται το όνομα του μεταξύ των βουλευτών που, κατά την εφημερίδα, δηλώνουν δημοσίως αντίθετοι με το δημοψήφισμα

Η επιστολή: 

Κύριε  Διευθυντά

Στο  φύλλο του Σαββατοκύριακου 17-18/05/2014 της έγκριτης εφημερίδας σας, και στο ρεπορτάζ αναφορικά με “όλη την αλήθεια για τις Κάννες” που υπογράφεται από την δημοσιογράφο κα. Δήμητρα Κρουστάλλη, προφανώς εκ παραδρομής, και στην σελίδα Α9, συμπεριλαμβάνεται κακώς το όνομα μου μεταξύ των βουλευτών που κατά την εφημερίδα σας, δηλώνουν δημοσίως αντίθετοι με το δημοψήφισμα, εμφανιζόμενοι ως αντάρτες.
Αυτό, όσον αφορά εμένα, είναι απολύτως αναληθές, δεδομένου ότι είναι γνωστό στους πάντες, ότι με δημόσιες δηλώσεις μου υποστήριξα την πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και σε καμία περίπτωση δεν συμπεριλαμβάνομαι μεταξύ των βουλευτών που είτε δημόσια, είτε στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αντέδρασαν στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος και έβαλαν απαράδεκτους όρους για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση, υπονομεύοντας και ανατρέποντας στην ουσία την νόμιμα εκλεγμένη από το λαό Κυβέρνηση.
Τουναντίον, είχα δηλώσει τον Ιούνιο του 2011, και είχα καταγγείλει δημόσια στις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες, ¨προφητικά¨ ίσως, ως απόπειρα νέας ¨αποστασίας¨ τις αντιδράσεις συγκεκριμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Παρακαλώ πολύ, όπως αποκαταστήσετε την αλήθεια δημοσιεύοντας την παρούσα επιστολή μου, τόσο στο επόμενο φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας, όσο και στην ηλεκτρονική έκδοση της.



                                                                                               Με Τιμή
   

                                                                                       Γιάννης Διαμαντίδης
                                                                                            τ. Υπουργός       

Η δήλωση Παπανδρέου μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος

«Σήμερα, καλούνται αυτοί οι δήμοι και αυτές οι περιφέρειες, να κάνουν ένα άλμα, ένα καθοριστικό βήμα, ανατρέποντας κακές πρακτικές και αντιλήψεις ενός κεντρικού, πελατειακού κράτους - πηγή δεινών πολλών για τη χώρα μας και εξαρτησιακών πρακτικών και αντιλήψεων. Χαίρομαι γιατί παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε και από τα σπλάχνα του και από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, στελέχη ικανά, στελέχη σίγουρα, αποφασισμένα και να συγκρουστούν με παλιές αντιλήψεις και να φέρουν σε πέρας ένα δύσκολο έργο μιας άλλης νοοτροπίας, άλλων πρακτικών, για την αυτοδιοίκηση» δήλωσε και πρόσθεσε:
«Στηρίζω πολλές ελπίδες σε αυτούς τους ανθρώπους και τους εύχομαι καλή επιτυχία και για σήμερα και για τους αυριανούς αγώνες».