Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Bild: Πάμε στοίχημα ότι μετά τις εκλογές έρχεται νέο κούρεμα χρέους στην Ελλάδα;

Ποιος θα περίμενε ποτέ η Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία. Καθώς το ζήτημα του ελληνικού χρέους ανεβάζει τον πυρετό της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Έτσι στο χορό των δημοσιευμάτων μπήκε και η Bild υποστηρίζοντας ότι επίκειται και νέο κούρεμα ελληνικού χρέους το οποίο αποκρύπτει η γερμανική κυβέρνηση για να περάσουν «αναίμακτα» οι εκλογές του Σεπτέμβρη.

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Ο ΓΑΠ κι ο Ντέμης Ρούσος


του ΘΑΝΑΣΗ ΧΕΙΜΩΝΑ
Ανάμεσα σε μια σειρά συγκλονιστικών πολιτικών εξελίξεων(πώληση του 902 σε Κυπραίους, εξωφρενικής σημασίας επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ) έσκασε ως βόμβα μια συνταρακτική είδηση που άλλαξε μια για πάντα την  εικόνα του παγκοσμίου γίγνεσθαι. Όπως λοιπόν διαβάσαμε (και σε ψιλοσοβαρά site…) «Ο σαμιακός λαός έκρινε ανεπιθύμητο τον Γιώργο Παπανδρέου» ή πάλι «Persona non grata o Παπανδρέου στη Σάμο» καθώς και «Αγανάκτηση στους Σαμιώτες από την παρουσία Παπανδρέου».

Το δις εξαμαρτείν ουκ κυβερνήσεως σοφής...

του Λευτέρη Μιχ. Καρχιμάκη,

Και εκεί που έχω αποφασίσει να πάρω ρεπό για το υπόλοιπο καλοκαίρι και να γεμίσω μπαταρίες για να έχω δυνάμεις, να σχολιάζω τον θερμό χειμώνα που έπεται, έρχεται η κυβέρνηση και μου χαλάει τα σχέδια. Όταν πρωτοάκουσα οτί η κυβέρνηση προτίθεται να επιτρέψει τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, θεώρησα πως πρόκειται για ένα πολύ κακόγουστο πολιτικό αστείο. Αμ που δε !

Αν τελικά το κοινοβούλιο, γιατί από αυτό θα περάσει, εγκρίνει τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες, θα μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα πολίτικο-οικονομικά οξύμωρα στην Ελληνική ιστορία.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Η αντίδραση της δημάρχου, Μαρία Καμμά - Αλειφέρη, για το κείμενο που δημοσίευσε το left.gr «Τήλος: Χρυσαυγίτες καλοδεχούμενοι»

Επειδή όλα έχουν ένα όριο ....Τα έργα και οι ημέρες του αείμνηστου Δημάρχου Τηλου είναι γνωστά και οι προσπάθειες της σημερινής δημάρχου και συζύγου του πρέπει να στηρίζονται από τον προοδευτικό χώρο....
Δημοσιεύουμε την αντίδραση της δημάρχου Τηλου. 

«Με κατάπληξη και οργή είδαμε στον ιστότοπό σας, ανυπόγραφη ανάρτηση υπό τον απαράδεκτο τίτλο Τήλος: “Καλοδεχούμενοι Χρυσαυγίτες;” Εξ ονόματος των δημοτών της Τήλου τους οποίους έχω την τιμή και την ευθύνη να εκπροσωπώ ως Δήμαρχος, διαμαρτύρομαι έντονα για το δυσφημιστικό αυτό “ρεπορτάζ”, το οποίο δεν περιέχει ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο, παρά μόνον τις εικασίες του συντάκτη του.

Οδυσσέας Κορακίδης: Δεν ξέρω που σταματάει η λογική και η ανθρωπιά σε αυτόν τον τόπο.

Τι να πεις για το θάνατο ενός 18χρόνου παιδιού για ένα εισιτήριο;
Δεν ξέρω που σταματάει η λογική και η ανθρωπιά σε αυτόν τον τόπο. 
Φαντάζομε δεν είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσει κανείς πως 1,5 εκ άνεργοι δεν έχουν τρόπο να βρουν ούτε τα λεφτά για ένα εισιτήριο. 3 εκ συνταξιούχοι και μισθωτοί των 300 και 400 ευρώ επίσης δεν μπορούν να πληρώσουν το εισιτήριο γιατί δεν θα πρέπει να πληρώσουν το ενο
ίκιο τους, το φαγητό τους κλπ κλπ.
Πόσο δύσκολο λοιπόν είναι να καταλάβει κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να πληρώσουν; Και εν πάση περιπτώσει δώστους μερικά δωρεάν εισιτήρια ανά μήνα, βάλε ένα κοινωνικό εισιτήριο των 30, 40 λεπτών του ευρώ.

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ


Η συζήτηση που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες για την άρση της απαγόρευσης διενέργειας πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών είναι μια εσφαλμένη συζήτηση. Ενδεχόμενη απόφαση άρσης της αναστολής απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας θα αποτελεί κοινωνικά ανάλγητη και οικονομικά καταστροφική επιλογή.
Το ζήτημα που πρέπει επιτέλους να τεθεί σε σοβαρή βάση είναι η συνολική διευθέτηση των δανειακών υποχρεώσεων καταναλωτών κι επιχειρηματιών υπό το φως της οικονομικής κρίσης που έχει μειώσει και εισοδήματα και αξίες.

Εξαιρετική ανάλυση του Χάμπερμας: Η Γερμανία κοιμάται πάνω σε ηφαίστειο

Ο Γερμανός φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας εξαπέλυσε επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ,  με το άρθρο του στο έγκυρο γερμανικό περιοδικό «Spiegel».
Στο άρθρο, ο Χάμπερμας διερωτάται για τη θέση της Γερμανίας στην Ευρώπη, παίρνει θέση υπερ  των χωρών του Νότου και υποστηρίζει ότι η Μέρκελ εθελοτυφλεί, αφού η χώρα τους «έχει πάρει έναν υπνάκο πάνω σ΄ ένα ηφαίστειο».

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Αννα Διαμαντοπουλου: Κουβέντες του Αυγούστου


Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν συνεχείς αναφορές σε μικροπολιτικές στήλες για την «συμμετοχή μου η όχι» στο Συνέδριο που διοργανώνει το ΙΣΤΑΜΕ για την 3η του Σεπτέμβρη.Δεν είχα καμία γραπτή πρόσκληση και καμία επαφή με τον πρόεδρο ή άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Καρχιμάκης : Είναι ανεπίτρεπτο ,η φιλόξενη πλειοψηφία ,να βιάζεται απο την αντιδημοκρατική συμπεριφορά ,ολίγων !

Το καυστικό σχόλιο Καρχιμάκη για την δηθεν "παλλαική" συγκέντρωση εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου

"Η ανεπανάληπτη ,οργανωμένη και ογκώδης συγκέντρωση με το παλαικό αίτημα να αποχωρήσει ο Παπανδρέου απο το νησί της Σάμου απαρτιζόταν απο 15 ενήλικες και 2 νήπια.

Tι δουλειά εχει η αλεπού στο παζάρι;

Στις 3/9/2013 η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα θα εγκαινιάσει τα γραφεία της στην οδό Αμερικής και, ταυτοχρόνως, δίνοντας νόημα στη διπλή επέτειο, για τη Δημοκρατική πορεία της χώρας αλλά και της δημοκρατικής παράταξης, θα καταθέσει τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η Γ´ Ελληνική Δημοκρατία πρέπει να παραχωρήσει τη θέση της στην Δ´ Ελληνική Δημοκρατία. Για να γίνει, όμως, αυτό χρειαζόμαστε μια αλλαγή του Συντάγματος με επίκεντρο τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και του πολίτη, που αφορούν τη Διοίκηση και τη Δικαιοσύνη ως βασικούς μοχλούς της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης. Σε αυτή την προσπάθεια θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ως Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα.

Ναι, ο Ανδρέας Λοβέρδος θα εγκαινιάσει τα γραφεία του κομματός του ανήμερα της 3ης του Σεπτέμβρη και θα δώσει "πανηγυρική" λόγω της ημέρας νότα με την κατάθεση των θέσεων του για την αναθεώρηση του Συντάγματος....

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Σάμος: ακροδεξιός με ονοματεπώνυμο κατά του Γιώργου Παπανδρέου

Όπως αποδείχθηκε η κινητοποίηση στο διαδίκτυο, με την αντιαισθητική και απαράδεκτη αφίσα για τον Γιώργο Παπανδρέου, ήταν τελείως αποτυχημένη.  Ο «παλλαϊκός ξεσηκωμός» στη Σάμο εναντίον του Παπανδρέου δεν ήταν ούτε παλλαϊκός ούτε βέβαια ξεσηκωμός, αφού το απόγευμα του Σαββάτου συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενε ελάχιστα άτομα (όπως μαρτυρά και η σχετική φωτογραφία).

Πόρισμα: Δεν «μαγειρεύτηκαν» τα στατιστικά στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ

Η 5η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών μετά το πέρας της ανάκρισης,  εισηγείται τη μη συνέχιση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος των κατηγορουμένων στελεχών της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας .
Συγκεκριμένα, η Ανακρίτρια, σύμφωνα με πληροφορίες ΄πρότεινε να μη συνεχιστεί η διαδικασία σε βάρος της Αθανασίας Ξενάκη και των Ανδρέα Γεωργίου (Πρόεδρο ΕΛΣΤΑΤ) και Κωνσταντίνου Μολφέτα, θεωρώντας ότι δεν υπέπεσαν σε αξιόποινες πράξεις.

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Παπανδρέου-Που κρύβετε τον κ. Καραμανλή;



Αλήθεια δεν γνωρίζουμε ποιός είναι ο πραγματικός υπαίτιος της κατάστασης που βρέθηκε η χώρα;
Θυμίζουμε το απόσπασμα της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με το έλλειμμα και τα νούμερα που διαβεβαίωνε η κυβερνηση Καραμανλή.


Μπούμερανγκ η στοχοποίηση Παπανδρέου:Γελάει όλη η Σάμος με το ξεφτιλίκι που έπαθαν τα ψεκασμένα μέσα ενημέρωσης

Προσέξτε τίτλος ιστοσελίδας εφημερίδας μεγάλης κυκλοφορίας από χθες μεχρι και σήμερα το πρωί: «Ξεσηκωμός στη Σάμο κατά του Παπανδρέου! Απαιτούν να φύγει από το νησί»

Αντίστοιχα πολεμικά ρεπορτάζ περί «ξεσηκωμού» φιλοξένησαν και άλλα ηλεκτρονικά μέσα ψεκασμένης »ενημέρωσης», αναφερόμενα σε «συγκέντρωση» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες στο ξενοδοχείο που διαμένει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αυτό άλλωστε επεδίωκε το παράκεντρο στοχοποίησης Παπανδρέου (και lifestyle ξεπλύματος των χρυσαύγουλων και κάθε τραμπουκικής συμπεριφοράς, θα λέγαμε) εδώ και μερικές μέρες, μετά από ολόκληρη επιχείρηση που στήθηκε και περιελάμβανε το γνωστό μενού με… αστακουδάκια, μενού που έστησε γνωστό κέντρο κατασκευής ειδήσεων και αναπαρήγαγε άλλο κέντρο παραχάραξης της… αλήθειας, με τη συνδρομή ενός ακόμη γνωστού κέντρου «έντιμης» δημοσιογραφίας.
Και ιδού ο «ξεσηκωμός» στη Σάμο:

Γελάει από χθες όλη η δημοκρατική Σάμος.