Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

Η αντίδραση της δημάρχου, Μαρία Καμμά - Αλειφέρη, για το κείμενο που δημοσίευσε το left.gr «Τήλος: Χρυσαυγίτες καλοδεχούμενοι»

Επειδή όλα έχουν ένα όριο ....Τα έργα και οι ημέρες του αείμνηστου Δημάρχου Τηλου είναι γνωστά και οι προσπάθειες της σημερινής δημάρχου και συζύγου του πρέπει να στηρίζονται από τον προοδευτικό χώρο....
Δημοσιεύουμε την αντίδραση της δημάρχου Τηλου. 

«Με κατάπληξη και οργή είδαμε στον ιστότοπό σας, ανυπόγραφη ανάρτηση υπό τον απαράδεκτο τίτλο Τήλος: “Καλοδεχούμενοι Χρυσαυγίτες;” Εξ ονόματος των δημοτών της Τήλου τους οποίους έχω την τιμή και την ευθύνη να εκπροσωπώ ως Δήμαρχος, διαμαρτύρομαι έντονα για το δυσφημιστικό αυτό “ρεπορτάζ”, το οποίο δεν περιέχει ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο, παρά μόνον τις εικασίες του συντάκτη του. Και λυπούμαι διότι ένα αριστερό μέσον ενημέρωσης, υιοθέτησε αβασάνιστα και χωρίς καμία διασταύρωση τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς και χονδροειδείς συνειρμούς, που διασύρουν το νησί μας και την δημοκρατική του παράδοση. Οι αγώνες του αείμνηστου Δημάρχου μας Τάσου Αλιφέρη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς είναι γνωστοί στο πανελλήνιο και θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι γνωστοί και σε σας. Από την σθεναρή στήριξη του ελεύθερου κάμπινγκ, παρά τις δικαστικές περιπέτειες που ακόμη έχουμε, μέχρι την τολμηρή τέλεση του πρώτου γάμου ομοφύλων, με σκεπτικό ακριβώς τα ίσα δικαιώματα όλων. Αν είναι κάποιοι καλοδεχούμενοι στην Τήλο, είναι αυτοί ακριβώς που διώκονται από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής: οι ταλαίπωροι μετανάστες. Τον Σεπτέμβριο του 2010 εξόκειλε στο νησί μας Τουρκικό δουλεμπορικό με περίπου 200 εξαθλιωμένους μετανάστες. Η υποδειγματική φιλοξενία και περίθαλψη που τους προσφέραμε, με κινητοποίηση όλου του νησιού, εξέπληξε την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, της οποίας δεχθήκαμε τα συγχαρητήρια. Δύο από εκείνους τους μετανάστες, δυο ορφανοί έφηβοι Αφγανικής καταγωγής “υιοθετήθηκαν” στην Τήλο και ζουν μαζί μας, ενταγμένοι πλήρως στην τοπική κοινωνία. Πιστεύω να κατανοείτε γιατί το κείμενο αυτό, με το απαράδεκτο “διδακτικό” του ύφος, μας προσβάλλει και δυσφημεί το νησί μας. Οι οποιεσδήποτε προσωπικές απόψεις από τη στιγμή που βαφτίζονται “ρεπορτάζ” και διοχετεύονται στο διαδίκτυο, χωρίς κανένα αντίλογο, παύουν να αποτελούν έκφραση δημοκρατικού δικαιώματος και συνιστούν μέθοδο παρόμοια με αυτές που καταδικάζει ο συντάκτης. Ήδη το “ρεπορτάζ” περιβεβλημένο με την εγκυρότητα του ιστοτόπου σας, έχει αναπαραχθεί από χιλιάδες χρήστες... Με την πεποίθηση ότι θα δημοσιεύσετε την επιστολή μου και θα ανασκευάσετε το συκοφαντικό δημοσίευμα, επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματος που θα προστατεύσει το νησί και τους κατοίκους του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.