Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ανδρέας Παπανδρέου: Ο πλανήτης γέμισε εκπροσώπους-διαμεσολαβητές και εντολοδόχους

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου είχε την ικανότητα να κάνει την υπερβαση με την αυτοκριτική, στις 6 Ιουλίου 1995 σε συνδιάσκεψη του Κινήματος, επεσήμανε:

«Ανοίξαμε ένα νέο δρόμο στην πολιτική ιστορία του τόπου. Από τότε κυβερνήσαμε ήδη δέκα χρόνια...
Αυτή η πορεία, όμως, είχε και κόστος.
Μάθαμε να κυβερνούμε, αλλά υποστήκαμε και τη φθορά της εξουσίας.
Μάθαμε να διαχειριζόμαστε το κράτος, αλλά και, εν μέρει, ενσωματωθήκαμε στη λογική του.

AΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ «Ενας μεγάλος Απών με Διαρκή Παρουσία»


Καθώς το ΠΑΣΟΚ περνά τη δυσκολότερη κρίση από την ίδρυση του και στην επέτειο του θανάτου του ιδρυτή του, του Ανδρέα Παπανδρέου, θεωρήσαμε ότι είναι καλό να θυμήσουμε τι έγραψαν κατά καιρούς ιστορικά στελέχη.

Παραθέτουμε το παρακάτω άρθρο του Κώστα Λαλιώτη που δημοσιεύθηκε στις 22/6/2001 στο FLASH.gr

"Έχουν συμπληρωθεί πέντε χρόνια από τότε που ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έφυγε από τη ζωή αλλά είναι ένας Μεγάλος Απών με διαρκή παρουσία. Αυτά τα χρόνια μόνοι πια συνεχίζουμε να πορευόμαστε με σιγουριά και αισιοδοξία σε νέους δρόμους, που ο ίδιος χάραξε και σηματοδότησε με την κυριαρχική του παρουσία σε μια μεγάλη και κρίσιμη ιστορική καμπή για την πορεία του Έθνους και του Λαού μας.

Προβάδισμα για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση


Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και καθίζηση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. καταγράφει η δημοσκόπηση της Rass, που δημοσιεύει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής».
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από 18-20 Ιουνίου, δείχνει ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜ.ΑΡ. βρίσκονται οριακά εντός Βουλής.

Για πρώτη φορά, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ πέφτει σε ποσοστό μόλις 4%, ενώ το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, βρίσκεται στο 3%.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Τα αυτονόητα στις πολιτικές συνεργασίες


του Κώστα Τάτση*

Το φαινόμενο των κυβερνητικών συμμαχιών και συνεργασιών στη χώρα μας αποτελεί νέα πολιτική πρακτική και μάλιστα πρακτική "άγνωστη", κυρίως, για τους πολίτες και δικαιολογημένα προκαλεί σύγχυση. Εκτός, λοιπόν, των περιπτώσεων όπως πχ οι κυβερνήσεις Ζολώτα και Παπαδήμα που ήταν ,,ειδικών σκοπών,, άρα με περιορισμένο χρονικό ορίζοντα, στην ελληνική πολιτική σκηνή είχαμε, κατά παράδοση, αυτοδύναμες κυβερνήσεις.
    
    Είναι όμως, γεγονός ότι οι πολίτες στις τελευταίες εκλογές δεν έδωσαν ψήφο αυτοδυναμίας σε κανένα κόμμα.
    
    Η έλλειψη μάλιστα, αυτής της  ,,κουλτούρας,, συνεργασίας των κομμάτων οδήγησε σε διπλές εκλογές με μοναδική διαφορά, την αύξηση των ποσοστών της ΧΑ και τα κάποια δισ ευρώ που έχασε η χώρα.
    

Εδώ ΕΡΤ! Εδώ ΕΡΤ! Πομπός Δημοκρατίας!



«Μολών λαβέ» απαντούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ζήτησε την εκκένωση του ραδιομεγάρου.

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει:

«Στο υπουργείο οικονομικών απαντάμε! Μολων λαβε!
-Οι εντολές εκκένωσης του Ραδιομεγαρου από αυτούς που παρανομούν, παραβιάζουν κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου, που φοβούνται τη δημοκρατία, που φοβούνται τη νομιμότητα,
είναι βία για να παραιτηθούμε!
Είναι βία για να μας γονατίσουν!
Είναι βία για να μας τρομάξουν!
Απαντάμε, πιστοί στις επιταγές της συνείδηση μας και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος,
συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία!

Ιούνιος 2013. Σε ομαλές συνθήκες, θα είχαμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου.

 
Σε έστω ελάχιστα ομαλές συνθήκες, η κυβέρνηση Παπανδρέου θα διένυε τώρα τους τελευταίους μήνες της τετραετίας της.
Ομαλές συνθήκες όμως δεν υπήρξαν.
Και όσοι πρωτοστάτησαν στην ανωμαλία, τώρα κάνουν χειρότερα από αυτά που κατηγορούσαν την κυβέρνηση Παπανδρέου ότι έκανε και που ήταν αναγκαία για να μην μείνει ο τόπος στον τόπο.
Ένα και πλέον χρόνο τώρα, πραγματική μεταρρύθμιση που να βελτιώνει τη λειτουργία του κράτους και τη ζωή του πολίτη δεν έχει προχωρήσει καμία.
Καμία.

Kαρχιμάκης: δεν πιστεύω και δεν εμπιστεύομαι τον Σαμαρά ...

Σημεία ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗΣ του ΜΙΧΆΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ στην κοινή συνεδρίαση πολιτικου συμβουλιου και κοινοβουλευτικής ομάδας 20/6/2013

Μετα απο όλα αυτα συμφωνούμε  με την επιδιωξη για μια κυβέρνηση με προοδευτικό προσανατολισμο.

Συμφωνούμε ότι οι εκλογές θα ζημιωσουν τον τόπο ,γεγονός που ο Σαμαράς όταν έπρεπε δεν το σκέφτηκε .

Όμως δεν πιστεύω και δεν εμπιστεύομαι τον Σαμαρά ...

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Οι τρεις γίναν δύο αλλά συνεχίζουν με προοπτική τετραετίας

Στηρίζει την κυβέρνηση ο Βενιζέλος μετα από μια τοποθέτηση χρησμό και λαμβάνει τα ευσημα από Σαμαρά.
Αποχωρεί η ΔΗΜΑΡ.

Οριακά στους 153 οι βουλευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

ΕΚΤΑΚΤΟ:Εμπλοκή- εκτακτη σύνοδος των ΚΟ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

 
Και ενώ όλα έδειχναν ότι η συμφωνία είχε επιτευχθεί σε θρίλερ εξελίσσεται η αποψινή τρίτη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, η οποία διακόπηκε -χωρίς κανείς να γνωρίζει αν η διακοπή αυτή είναι προσωρινή ή οριστική. 
 
Οι Βενιζέλος και Κουβέλης κάλεσαν τους βουλευτές τους για έκτακτη σύγκληση των κοινοβουλευτικών τους ομάδων στα γραφεία των κομμάτων τους, σε Ιπποκράτους και Αγίου Κωνσταντίνου.

Βοστώνη ή Καλαμάτα;




Του Αθανασιου Έλλις
 
 

Το πυροτέχνημα της υπόθεσης της ΕΡΤ βασίστηκε σε σωστή στρατηγική επιλογή, αλλά έπεσε θύμα πρόχειρων τακτικών κινήσεων. Λόγω της λανθασμένης επικοινωνιακής προσέγγισης απειλήθηκε για άλλη μια φορά η ουσία που είναι, ή πρέπει να είναι, η διάσωση της χώρας, στόχος που υπό τις παρούσες συνθήκες υπηρετείται από τη συνέχιση της τρικομματικής κυβέρνηση συνεργασίας.

Παγκαλος για Τσίπρα: Ατιμο 15μελές, τι διάνοιες παράγεις!


Πριν από δύο ημέρες είχε χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ «κάφρο» και «αγράμματο», με αφορμή τα γλωσσικά του ατοπήματα στην ομιλία του στο Σύνταγμα.
Σήμερα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Αυτή τη φορά για την.... "ποιότητα" των ελληνικών του.

Τσόμσκι: Οι εκλογές στην Ευρώπη δεν παίζουν πια κανένα ρόλο

Για «σταδιακή απώλεια της δημοκρατίας» στην Ευρώπη, ως συνέπεια της μετατόπισης του κέντρου βάρους «από πολιτική στην οικονομία» έκανε λόγο ο Νόαμ Τσόμσκι, μιλώντας σε εκδήλωση του Global Media Forum της Deutsche Welle στη Βόννη.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Αμερικανός φιλόσοφος εξήγησε ότι «η αντιπροσώπευση εξαντλείται -στην Ευρώπη προσφάτως ενώ στις ΗΠΑ σχεδόν εξ υπαρχής -στην εκπροσώπηση οικονομικών συμφερόντων. Μόλις του 1/10 του 1%, στην κορυφή της κοινωνικής ιεραρχίας, καταφέρνει να παίρνει αυτό που θέλει. Αυτό σημαίνει πως καθορίζουν την πολιτική. Έτσι η δημοκρατία μετατρέπεται σε πλουτοκρατία», με συνέπεια, όπως είπε να παρατηρείται μία συνεχής «παρακμή των δικαιωμάτων των πολιτών».

O χάρτης των σχέσεων στα ελληνικα ΜΜΕ


Αν η κυβερνητική κρίση σας φαίνεται δι ασήμαντον αφορμήν, δείτε το χάρτη και διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο από το radiobubble

Ναυτιλιακές, τραπεζικές και κατασκευαστικές εταιρίες ελέγχουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα.


radiobubble.gr

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ανασχηματισμός για ανακάτεμα στην τράπουλα...


Το ενδεχόμενο των εκλογών απομακρύνεται εκτός απροόπτου και οι τρεις αρχηγοί φαίνεται οτι θα επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με ένα ανασχηματισμό, προκειμένου να καταλαγιάσουν και το δημόσιο αισθημα.
Η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αύριο στις 20:30 αφού θα έχει προηγηθεί στις 18:00 στο ΣτΕ η συζήτηση της αίτησης αναστολής της ΚΥΑ για την ΕΡΤ.
Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα οι τρεις της συγκυβέρνησης επιθυμούν να αποφύγουν τις εκλογές και είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στις δηλώσεις τους ώσπου να ολοκληρωθούν οι διεργασίες, ενώ δεσμεύτηκαν πως δεν θα υπάρξουν διαρροές μέχρι την σύσκεψη

O Παγκαλος ξαναχτυπα: Βενιζέλο ή/και Κουβέλη σιχαθήκαμε. Οι δελφίνοι αυτοκτόνησαν

Από το twitter ξαναχτύπησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος αναρρωτιέται «τί θα ψηφίσει ο κόσμος σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές;».
Όπως γράφει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ «Τώρα, τι ψηφίζουμε αν γίνουν πρόωρες εκλογές;

Ραγκούσης: οι Βενιζέλος και Κουβέλης ως πότε θα ανέχονται τον διασυρμό των παρατάξεων τους από το παρακύκλωμα Σαμαρά


Προχθές ήταν ο πολιτικός τους αντίπαλος ,βουλευτής του Σύριζα κ.Διαμαντόπουλος,του οποίου αδίστακτα παραποίησαν το βίντεο με τις δηλώσεις του.
Μετά ήταν η σειρά της μητέρας του πρώην Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου να την συκοφαντήσουν σαν δήθεν δικαιούχο εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ στη λίστα Λαγκάρντ.
Στη συνέχεια ήταν η αυθαίρετη και αντιδημοκρατική παύση λειτουργίας της ΕΡΤ από την κοινοβουλευτική τους μειοψηφία παρά την αντίθεση αυτών που τους στηρίζουν .

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: «ΑΝ ΤΟ 2010 ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ!»

Τον θανάσιμο κίνδυνο από τον οποίο γλύτωσε την Ελλάδα η κυβέρνηση Παπανδρέου το 2010 αποκάλυψε για άλλη μια φορά ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, πρώην επικεφαλής του Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, μιλώντας χθες στους «Φακέλους» του Α. Παπαχελά.
Η συνέντευξη είναι πραγματικός κόλαφος για τους συνωμοσιολόγους – και μία πραγματική δικαίωση για την προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου να βρει τότε λύσεις αποφυγής μιας εθνικής τραγωδίας χρεοκοπίας, μέσα στο πιο εφιαλτικές συνθήκες.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ο αμερόληπτος Γιάννης Πρετεντέρης

Σε φύλακα άγγελο του Αντώνη Σαμαρά εξελίσσεται ο Γιάννης Πρετεντέρης ο οποίος ασκεί κριτική στην παπανδρεϊκή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ''έχει αναπτύξει έναν αντισαμαρισμό στα όρια του κακόγουστου''. Έχοντας τον πρωθυπουργό εικόνισμα πάνω απ´ το κεφάλι του και φόντο στην εκπομπή του, ο Πρετεντέρης μαλώνει όποιον  τολμά να του ασκήσει την ελάχιστη κριτική.

Παρότι ο μάγκας και καραμπουζουκλής Αντώνης κόντεψε με έναν ακροδεξιό τσαμπουκά να τινάξει την Ελλάδα στον αέρα με το κλείσιμο της ΕΡΤ και κατηγορήθηκε διεθνώς -προσέξτε- για αντιδημοκρατισμό,...

ο Πρετεντέρης προτιμά την επικέντρωση σε τσούρμα Παμιτών επειδή αμαυρώνουν τη χώρα μας στο εξωτερικό, κυνηγώντας καράβια στα λιμάνια.

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 
 
 
 
 
Η πρωτοφανής απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, και ο τρόπος με τον οποίο έγινε, μας συγκλόνισε.
Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί βρεθήκαμε στο ραδιομέγαρο από την πρώτη στιγμή.
Κάθε μέρα καταγράφουμε ότι βλέπουμε. Μοντάραμε γρήγορα 9 λεπτά για να μη σβηστούν από τη μνήμη μας όσα έγιναν την πρώτη μέρα.
Αυτός είναι ο τρόπος αντίδρασής μας.

Πάγκαλος: Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δεν μου αρέσει. Εγώ θέλω να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, αλλά πρέπει να με αφήσει



O Θόδωρος Πάγκαλος στην εκπομπή του στον Βήμα FM ασχολήθηκε με τα "αγγλικά" του Αλέξη Τσίπρα και τα  "γαλλικά"  του Βενιζέλου. Δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλέσει «κάφρο και αγράμματο» τον Τσίπρα.

«Μεταξύ του success και του story, έβαλε ένα «"του". Του κ. Σαμαρά, δηλαδή. Τώρα, αυτά είναι αγγλικά; Δεν είναι καν ελληνικά. Κάφρος είναι ο άνθρωπος και αγράμματος. Και όσοι μιλάνε ξένες γλώσσες, να προσέχουν. Διότι και ο κ. Βενιζέλος εκεί που ήταν (στο Παρίσι), είπε "la termination violante". Δεν υπάρχει αυτό στα γαλλικά», είπε ο Πάγκαλος.

ΝΔ - ΠAΣOΚ - ΔΗΜΑΡ: Το γυαλί ράγισε

Το γυαλί έχει ραγίσει ανεξάρτητα από το εάν η τρικομματική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζεται από τους δύο εταίρους το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.
Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωσε ότι το χάσμα έχει μεγαλώσει μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Πάνω στον χρόνο της  πολιτικής τους συνεργασίας όσο και να προωθούν το σύνθημα της συνετής συννενόησης μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών πολύ δύσκολα θα υπάρξει εξομάλυνση στις σχέσεις τους.

Καρχιμάκης: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΕΙ ΌΛΟΥΣ

Οι διαρροες του Μαξιμου δείχνουν ότι ο Σαμαράς δεν έχει απομακρυνθεί απο την θέση του,για το κλείσιμο της Δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας.

Συνεχίζει να επιμένει στις αρχικές του θέσεις με ψευτοπαραλλαγες ,που επιβεβαιώνουν την προσβλητική και απρεπή του στάση απέναντι στους συγκυβερνωντες εταίρους .

Η λειτουργία του ως μονοκομματικου,μορφωματος δείχνει τη σκληρή Δεξιά του νοοτροπία .

Η απόφαση του συμβουλίου επικράτειας χρησιμοποιείται σαν ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ, που ο καθένας τους ερμηνεύει ,δημόσια σύμφωνα με την δική του προσέγγιση.

Το κρεββατι του μυθικού ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ δεν μπορει να δώσει λύση .

Η θολούρα ,και η αμφισημια επιτεινουν το μπέρδεμα.

Το συμβούλιο επικράτειας δείχνει με την προσωρινή απόφαση του  να αποσοβει για λίγο χρόνο  την κρίση ,με τις κατα περίπτωση ερμηνείες ....

Η κρίση όμως υφίσταται και οφείλεται στον Δεξιο Σαμαρά .

Σύντροφοι ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ δεν είναι διατεθειμένος για συγκλίσεις ,με διάλογο και την προάσπιση ούτε του δημοσίου συμφέροντος ούτε των εργαζομένων .

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ επιβάλλει το Συμβούλιο της Επικρατείας


Tο Συμβούλιο της Επικρατείας δίνει
διέξοδο στην κυβερνητική κρίση, καθώς επιβάλλει την αμεση επανέναρξη της λειτουργίας της ΕΡΤ, βάσει του άρθρου 15 του Συντάγματος, κρίνοντας ότι υπάρχει νομική βάση στο αίτημα των εργαζομένων ώστε να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή όσον αφορά την κοινή Υπουργική Απόφαση, υπέρ της ΠΟΣΠΕΡΤ, μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής το Σεπτέμβριο.

Δώρο εκατομμυρίων ευρώ στους καναλάρχες από τον Σαμαρά!

Την ώρα που ένας πρωθυπουργός ζητά από τον απλό πολίτη να καταβάλει δυσβάσταχτους φόρους, χαρίζει χαρίζει φόρους εκατομμυρίων ευρώ στους καναλάρχες!

Και όμως! Ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε σχετική απόφαση. Συγκεκριμένα στις 31/12/2012, η κυβέρνηση ανέβαλε για τρίτο έτος κατά σειρά το νομοθετημένο ειδικό φόρο τηλεόρασης, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Πρόκειται για το άρθρο 22, του σχετικού ΦΕΚ (Α΄256).

Εκλεγμένοι, διορισμένοι και … συμφωνημένοι Πρωθυπουργοί!


Ο τελευταίος εκλεγμένος Πρωθυπουργός της χώρας εκλέχτηκε το 2009 και  οδηγήθηκε στην παραίτηση τον Νοέμβριο του 2011.

Οι λόγοι είναι γνωστοί , όπως επίσης και η μεθόδευση στο εσωτερικό και του δικού του κόμματος αλλά και η μεθόδευση από το εξωτερικό.

Άδωνις: O Βενιζέλος εριξε τον Παπανδρέου




Ο Αδωνις τα είπε έξω από τα δόντια προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον Σαμαρά και αποκάλεσε ΑΠΟΣΤΑΤΗ τον Βενιζέλο....


Φαρμάκι ο Μητσοτακης για Σαμαρα

Ο Γιώργος Παπαχρήστος στο ΝΕΑ γράφει σήμερα ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σχολίασε τον Σαμαρά και την σημερινή κατασταση με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να σχολίασε:

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ανόητε χαιρέκακε..

Θέση ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ πήρε ο Γιάννης Κότσιρας, με ένα κείμενο που ανέβασε στο προσωπικό του blog και στη σελίδα του στο facebook, με τίτλο «Ανόητε χαιρέκακε».

Ανόητε χαιρέκακε... 
Στο δρόμο ακόμη 3.000 άνθρωποι.
Τέλος τα μεροκάματα για ακόμη 3.000 οικογένειες.

Αλμούνια για κυβέρνηση Καραμανλή: Έλεγαν ότι η κατάσταση δεν ήταν σοβαρή, ήταν ανίκανοι


O αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Χοακίν Αλμούνια και πρώην Επίτροπος Οικονομικών παραχώρησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα στην Καθημερινή της Κυριακής και το Νίκο Χρυσολωρά.


Τα όσα είπε αποτελούν με διαφορά τις πλέον σκληρές δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου για την πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Καραμανλή. Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: κ.ΣΑΜΑΡΆ ΞΕΚΙΝΆ ΠΡΏΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΊΟ ΤΗΣ ΑΚΡΌΠΟΛΗΣ .



Εντείνει την πολεμική του ο Μιχάλης Καρχιμάκης επιτιθέμενος στον Σαμαρά:

"Το κάστρο των βολεμενων ,που έμεινε άθικτο κ.πρωθυπουργέ ,είναι το μουσείο της Ακρόπολης ,και όχι μόνο ,που τους κουβαλουσες με λεωφορεία για να τους εγκαταστήσεις.

Έβγαλε βρώμα η Ιστορία...

του Λευτέρη Μ. Καρχιμάκη
(ΛευΚα)
Προχτές το βράδυ, σχεδόν ξημερώματα, βρέθηκα στην ΕΡΤ. Η όλη κατάσταση θύμιζε άλλες εποχές, που δεν έχουμε ζήσει, ρομαντικές. Κόσμος να κινείται μαζικά, ανεβαίνοντας την μεσογείων ( στις 3 το πρωι !!). Ο στόχος κοινός, δίχως ίχνος ιδιοτέλειας (από την μεγάλη πλειοψηφία) η προάσπιση, δημοκρατικών δικαιωμάτων και αρχών, η αποστολή του μηνύματος ότι η εξουσία που διαχειρίζεται ο κύριος Σαμαράς δεν του ανήκει, ότι η ενημέρωση είναι δημόσιο αγαθό που ανήκει στον λαό και όχι τσιφλίκι του εκάστοτε πρωθυπουργού. Φοιτητές, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνθρωποι καθημερινοί ενώθηκαν σε μία γροθιά και η ΕΡΤ έγινε το σύμβολο μιας νέας εποχής αγώνα, συμπυκνώνοντας τα απωθημένα του λαού για τον αυταρχισμό της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες. Ξύπνησε η ελπίδα μέσα μου πως, ίσως η κυβέρνηση θυμηθεί ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν απ'τον λαό, για τον λαό. Εις μάτην.

H ΝΔ έστησε ραδιόφωνο εναντίον της «παράνομης» ΕΡΤ για να δώσει βήμα στα στελέχη της

Μία απίστευτη «γαλάζια» πρωτοβουλία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου. Πρόκειται για ένα ραδιόφωνο της ΝΔ που έρχεται να δώσει βήμα στα γαλάζια στελέχη και να «χτυπήσει» την «παράνομη» εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ. Η ονομασία του ραδιοφώνου είναι yooradio και έχει ως λογότυπό της μέσα στη λέξη ΟΜΕΡΤΑ το σήμα της ΕΡΤ στα αντίστοιχα γράμματα.





Πηγή: iefimerida.gr 

ΕΡΤ: Ποιος πιστεύει τον κ. Σαμαρά;

του Δημήτρη Φύσσα

Μακάρι να ’λεγε την αλήθεια ο κ. Σαμαράς. Θα ’θελα να μπορούσα να επικροτήσω το κλείσιμο της ΕΡΤ. Να συμφωνήσω με όσα λένε κι αυτός κι ο κ. Κεδίκογλου και οι υποστηρικτές τους. Να πω χωρίς περιστροφές και «μα» και «μου», «ναι, ρε παιδί μου, έχουνε δίκιο». Έχουνε δίκιο για τις εστίες διαφθοράς, για τα έξι λογιστήρια που δεν συνεργάζονται, για το καρκίνωμα του «ερτικού» συνδικαλισμού, για τους άπειρους παρατρεχάμενους που εμφανίζονται μόνο για να πληρωθούνε. Να δεχτώ ότι ο πρωθυπουργός είναι ειλικρινής και ότι όλα τώρα αλλάζουνε, ότι η ΕΡΤ ήτανε πράγματι το σύμβολο των χειρότερων στοιχείων του δημόσιου τομέα κι ότι όλα πλέον θα μπούνε σε άλλη πορεία. Να πω ότι ήταν μια ενέργεια ορθολογισμού, που μειώνει το Δημόσιο, όπως πράγματι έχουμε ανάγκη. Να τα πω όλα αυτά χωρίς εκφράσεις - εξισορροπητικά βαρίδια, ξάστερα και σκέτα και σταράτα.

[video] Σαμαράς, προεκλογικά, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ: ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΦΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ

 
Προσυνέδριο ΝΔ σήμερα: ο Σαμαράς ξιφουλκεί υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο.
Ένα χρόνο πριν, 24 Μαίου 2012, λίγο πριν τις δεύτερες πρόωρες εκλογές στις οποίες ο ίδιος οδήγησε την Ελλάδα:
«όχι άλλους φόρους, όχι άλλες μειώσεις, OXI άλλες απολύσεις. Αυτή είναι δική μας ξεκαθαρή, κοφτή θέση σε όλα».

Σε εθνικό διχασμό οδηγείται η Τουρκία

 
Παρά το γεγονός ότι τα φωτα της δημοσιότητας στη χώρα εχουν στραφει προς την ΕΡΤ, οι εξελίξεις στην γειτονική Τουρκία δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους, αφού το διακύβευμα σε όλη την Ευρώπη αλλά και στα Βαλκάνια είναι η Δημοκρατία.
Η κατάσταση στην Τουρκία οδηγείται εκτός ελέγχου μετά την πρωτοφανή βιαιότητα των δυνάμεων καταστολής κατά των διαδηλωτών του πάρκου Γκεζί.  Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διοργάνωσε συγκέντρωση πριν και μετά την οποία επικράτησε το απόλυτό χάος, με δακρυγόνα, συλλήψεις δεκάδες τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά, οδηγώντας τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια διχασμού.
Σε «πολεμικό καταφύγιο» μετατράπηκε το ξενοδοχείο Divan, κοντά στην κεντρική πλατεία Ταξίμ, όπου αναζήτησαν καταφύγιο διαδηλωτές.
Σε μεγάλη συγκέντρωση καλεί την Κυριακή η πλατφόρμα Ταξίμ «απέναντι» στους υποστηρικτές του Ερντογάν.
Τα κοινωνικά δίκτυα μέσω των οποίων οι διαδηλωτές έκαναν γνωστή την αντίστασή τους ανά τον κόσμο πήραν «φωτιά» αναρτώντας φωτογραφίες και βίντεο από την πρωτοφανή αστυνομική βία, τις άγριες συγκρούσεις, τους τραυματίες και την ομίχλη δακρυγόνων.
Το κλίμα στη χώρα έχει πλέον οξυνθεί πολύ επικίνδυνα. Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιντσάρογλου χαρακτήρισε την επιχείρηση στο πάρκο Γκεζί «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».
Ενώ, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού δήλωνε μέσω Twitter ότι «κάποιοι προβοκάτορες ανάμεσα στους διαδηλωτές έχουν αρχίσει τώρα να χρησιμοποιούν όπλα».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός έδωσε εντολή για την «εκκαθάριση του αστικού πάρκου Γκεζί –που γέννησε το κύμα αμφισβήτησης της αυταρχικής εξουσίας του- 18 ημέρες από την έναρξη των διαδηλώσεων και μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη συγκέντρωση των υποστηρικτών του ισλαμιστικού καταβολών Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
Οι δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στο πάρκο Γκεζί με ασπίδες και αντιασφυξιογόνες μάσκες πνίγοντας τους διαδηλωτές στα δακρυγόνα. Επικράτησε πανικός, πολίτες έτρεχαν σε κατάσταση πανικού μακριά από το μπαράζ δακρυγόνων και τις αντλίες νερού. Τη στιγμή της επίθεσης στο πάρκο βρίσκονταν και παιδιά. Καταγγελίες αναφέρουν, επίσης, πως το νερό στις αντλίες περιείχε και χημικές ουσίες.
Αφού «καθάρισε» με τη βία η πλατεία Ταξίμ από –περιθωριοποιημένες ομάδες, κατά δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων- οι δυνάμεις καταστολής διέλυσαν τις σκηνές των κατασκηνωτών στο πάρκο Γκεζί. Την ίδια ώρα ξεσπούσαν επεισόδια σε παρακείμενους δρόμους της πλατείας Ταξίμ και η οργή φούντωνε.
«Δεν παραδίνομαι. Είμαστε οργισμένοι. Αυτό δεν τελείωσε. Ο κόσμος είδε ότι μαζί μπορούμε να αντισταθούμε στον Ταγίπ Ερντογάν» δήλωνε Τούρκος διαδηλωτής καθώς χιλιάδες πολίτες από όλα τα σημεία της Κωνσταντινούπολης ξεχύνονταν τα ξημερώματα στους δρόμους με κατεύθυνση προς την πλατεία Ταξίμ.
Χιλιάδες κόσμου βγήκε και στους δρόμους της Άγκυρας φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα. Συγκεντρώσεις και στη Σμύρνη και άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.
Η πλατφόρμα Ταξίμ, που συνενώνει 116 κινήματα, κάλεσε σε συγκέντρωση το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία της Κωνσταντινούπολης, την ώρα που θα βγαίνουν στο δρόμο και οι ίδιοι οι υποστηρικτές του Ταγίπ Ερντογάν. Οι πολέμιοι της κυβέρνησης ελπίζουν και αναμένουν συμμετοχή εντός εκατομμυρίου ανθρώπων.
Η δύναμη του Κινήματος ενάντια στις δυνάμεις καταστολής θα δοκιμαστεί...όποιο και να είναι το αποτέλεσμα ο Ερντογαν έχει δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα.
Δεν μπορεί να δικαιολογήσει την πολιτική του ούτε προς την ΕΕ με την οποία επιθυμεί διακαώς σχέση σύνδεσης, ούτε όμως προς τις ΗΠΑ, οι οποίες τον σιγόνταραν ως τον χωροφύλακα τους στην περιοχή, αφού ο Ομπάμα θα δυσκολευτεί να χωνέψει τις ενέργειες αυτές του Τούρκου πρωθυπουργού.