Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Απάντηση Παπανδρέου στον Λοβέρδο


Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέλος της οποίας υπήρξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, με ομόφωνες, ιστορικές, δύσκολες αλλά γενναίες αποφάσεις, έκανε το πατριωτικό της καθήκον και έσωσε τη χώρα και την ελληνική οικογένεια από το ολοκαύτωμα της βίαιης χρεοκοπίας τον Μάϊο του 2010.

Σήμερα, οι βασικές πολιτικές επιλογές εκείνης της περιόδου έχουν πλέον υιοθετηθεί και από πολιτικές δυνάμεις που πριν τις πολεμούσαν λυσσαλέα και τις απέρριπταν.

Την ώρα, λοιπόν, που η πολιτική μας δικαιώνεται πλέον και από τους τότε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος "θυμήθηκε" σήμερα να αποποιηθεί τον αγώνα μας. Αγώνα στον οποίο συμμετείχε ο ίδιος ως υπουργός με όλες του τις δυνάμεις.

Γιατί τέτοια ρήξη με την αλήθεια;    

Θα περιμέναμε περισσότερη γενναιότητα και λιγότερη υποκρισία.

Υποτίθεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ηγείται "κίνησης". Φαίνεται ότι για λίγη δημοσιότητα θέλει να την οικοδομήσει πάνω στις σαθρές βάσεις που διαμορφώνει η παραποίηση της αλήθειας. Είναι σίγουρο ότι δύσκολα θα ορθοποδήσει -όπως και όλες εκείνες που στηρίζονται στην παραποίηση των αληθινών γεγονότων εκείνης της εποχής.

Αποτελεί, δυστυχώς, κρίμα για την πολιτική ζωή του τόπου η υποκρισία, η οποία μάλιστα έρχεται στη δημοσιότητα με τόση ευκολία.

Και είναι βέβαιο ότι, τέτοιου είδους αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, ούτε την ανανέωση, ούτε την προοδευτική μεταρρύθμιση της χώρας μπορούν να σηματοδοτήσουν.

Και ας επαναλάβουμε τα αυτονόητα. Ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο, πρωτοστατούντος του Πρωθυπουργού θέλησε, όλοι θελήσαμε, να αποφύγουμε την ένταξη μας στον μηχανισμό στήριξης. Και αγωνιστήκαμε σκληρά γι' αυτό. Όμως, αυτή η απόφαση αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή, την πατριωτική επιλογή υπό τις κρατούσες τότε συνθήκες.

Συνθήκες που είχαν ήδη διαμορφωθεί και χαρακτηρίζονταν από το βάρος ενός πρωτόγνωρου ελλείμματος που κληρονόμησε η τότε κυβερνηση, την αναξιοπιστία μας στη ευρωπαϊκή κοινότητα και τον ουσιαστικό αποκλεισμό της χώρας μας απο τις αγορές λόγω των ανακολουθιών και της αλλοίωσης των πραγματικών στοιχείων της οικονομίας απο την προηγούμενη κυβέρνηση.

Τέλος, θυμίζουμε ότι, η απόφαση για την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, ελήφθη ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Κρίμα, Αντρέα.


Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2013

Η Λαγκάρντ αλλοίωσε τη λίστα!!!!!.....


Αλλοιώσεις επί αλλοιώσεων φαίνεται τελικά πως έχουν γίνει στην υποτιθέμενη αρχική λίστα Λαγκάρντ, αρκετούς μήνες πριν η Ελλάδα λάβει το cd με τα ελληνικά ονόματα, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι επίσημες αρχές της Ελβετίας.

Οπως προκύπτει από τις επίσημες δηλώσεις της ελβετικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας στα Νέα, κατά το χρονικό διάστημα που οι γαλλικές αρχές επεξεργάζονταν το σύνολο των τραπεζικών δεδομένων, τα οποία είχαν υπαιξερεθεί από τα υπολογιστικά συστήματα της HSBC Γενεύης, υπήρξαν "αλλαγές" τόσο στο περιεχόμενο όσο και στις καταλήξεις των πρωτότυπων ονομάτων των επίμαχων αρχείων.

Σύμφωνα με την ελβετική εισαγγελία, οι χειρισμοί που προκάλεσαν τις διαφορές που εντοπίστηκαν πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στον Ιανουάριο του 2009 και τον Φεβρουάριο του 2010, δηλαδή πριν αποσταλούν τα αρχεία "ελληνικού ενδιαφέροντος" στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ωστόσο, οι Ελβετοί δεν ξεκαθαρίζουν ποια ακριβώς αρχεία βρέθηκαν αλλοιωμένα και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να προκύψει συμπέρασμα σχετικά με την αυθεντικότητα των στοιχείων που στάλθηκαν στην Ελλάδα. 

Εκτός κι αν η ελβετική εισαγγελία ή η ίδια η τράπεζα δεχθούν να παράσχουν τα πρωτότυπα κατόπιν αιτήματος των ελληνικών αρχών που ερευνούν την υπόθεση, αναφέρουν νομικοί κύκλοι.


Τώρα μένει να κατηγορήσουμε την Λαγκάρντ ότι αλλοίωσε τη λίστα επειδή συμπαθούσε τον Παπακωνσταντίνου και δεν ήθελε να βρει μέσα εκεί συγγενικά του πρόσωπα......
Μήπως όλα αυτά έπρεπε να αποσαφηνιστούν πριν εξευτελιστεί και παραπεμφθεί ο Παπακωνσταντίνου; 

Η αδυναμία του Βενιζέλου


Το λόγο που ο Βενιζέλος δεν θα μπορεί ποτέ να ηγηθεί του <<όλον ΠΑΣΟΚ>> το απέδειξε προχθές.
Μετά τις τοποθετήσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου προχθές στη Βουλή, μας γεννήθηκε ένα ερώτημα.
Είναι ολοφάνερο και όλοι πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε συγκεκριμένο παιχνίδι με τη λίστα ,,Λαγκάρντ,,. Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μάλιστα το προχώρησε ακόμη περισσότερο και άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ,,πείραξε,, τη λίστα.
Μα ακόμα κι έτσι να είναι, πως και δεν βρέθηκε ούτε μια λέξη να αφιερωθεί για τον Γ. Παπακωνσταντίνου;
Δεν μιλάμε βέβαια, να ζητήσουν να μην συγκροτηθεί η προανακριτική επιτροπή, αφού και ίδιος το θέλει αυτό για να καθαρίσει το όνομα του, αλλά να αφεθεί ένα ενδεχόμενο και να ειπωθεί ότι δεν αποκλείεται να έχει πέσει θύμα ο πρώην Υπουργός.
Ένα χρόνο από τότε που αναλάβατε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ακόμη δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ξεκίνησε να κυβερνάει από τον Ιούνιο του 2011 ;
Δεν σας είπε κανένας σύμβουλος ότι η επίθεση στον Παπακωνσταντίνου χτυπάει ουσιαστικά και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ;
Δεν θέλουμε βέβαια, να "αδικήσουμε" τον Βενιζέλο, αφού αναφορά του στον Παπανδρέου ήταν τόσο υποστηρικτική απέναντι στην πρόταση των φασιστών που μας άφησε ....άφωνους (συγκρίνοντας πάντα με την γενικότερη συμπεριφορά της νέας ηγεσίας απέναντι του).
Η στάση που έχει υιοθετηθεί όμως, εδώ και ένα χρόνο, από τότε που ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος μοιάζει να μην έχει γίνει κατανοητό ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο μια διορισμένη ομάδα υποστηρικτών του

Είναι δυνατόν να επιμένουν να θέλουν μόνο ένα ΠΑΣΟΚ του 5%;

Απο PROTOVOULIA PAPANDREOU

ΣΥΡΙΖΑ κατά Βενιζέλου για τα "απόρρητα έγγραφα" και μηνύσεις....

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Τσίπρα-Βενιζέλου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά τώρα την παρέμβαση της δικαιοσύνης, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Βουλής, σύμφωνα με τις οποίες υποστήριξε ότι κατέχει απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα σπίτι του σε φωτοτυπίες, από την θητεία του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας σε δηλώσεις του, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την «περισσή άνεση του κ. Βενιζέλου να δηλώνει κατά την συζήτηση στη Βουλή ότι εξακολουθεί να διατηρεί στο αρχείο του φωτοτυπίες από άκρως απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας !».
Συνεχίζοντας, ο Δρίτσας τόνισε ότι οι δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου «γεννούν σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την νομιμότητα και σκοπιμότητα διατήρησής τους στο προσωπικό αρχείο απελθόντων Υπουργών Εθνικής Άμυνας και τους κινδύνους, που ενδέχεται να προέλθουν από την διατήρηση εθνικά ευαίσθητων πληροφοριών σε ιδιωτικά αρχεία», κάνοντας λόγο για «ιδιοκτησιακή αντίληψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ» όσον αφορά τον τομέα της Άμυνας, χαρακτηρίζοντας τον δικομματισμό ως «ακατάλληλο», ο οποίος βλέπει το κράτος σαν «λάφυρο».
Τέλος, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει την άμεση και αυτεπάγγελτη παρέμβαση των Αρχών για τη διαφύλαξη του στρατιωτικού απορρήτου, καυτηριάζοντας παράλληλα τις δηλώσεις του Βενιζέλου ως «περίεργο χιούμορ».

ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ σημειώσατε Χ

Ισοπαλία μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις.

Στη δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών, τα δύο κόμματα έρχονται ισόπαλα με 29,5%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ περνάει μπροστά με 31,6% έναντι 27,2% του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, η απάντηση κανένας συγκεντρώνει 45%, ο Αντώνης Σαμαράς 21,2% και ο Αλέξης Τσίπρας 11,6%. Τρίτος έρχεται ο Πάνος Καμμένος με 5,2%, τέταρτος ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 4,3% και πέμπτος ο Φώτης Κουβέλης με 3,6%.

Στην ερώτηση ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την οικονομική κρίση, την απάντηση «κανένα» επιλέγει το 59,6% των ερωτηθέντων, τη ΝΔ το 16,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ το 8,9%.

Στη δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις για λογαριασμό της εφημερίδας Επενδυτής, στην πρόθεση ψήφου η διαφορά είναι οριακά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο 18,8% είναι 0,1%. 

Και στις δύο δημοσκοπήσεις τρίτο κόμμα αναδεικνύεται  η Χρυσή Αυγή και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Στη δημοσκόπηση της VPRC έκτο κόμμα είναι το ΚΚΕ και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ σε εκείνη της Μέτρον Ανάλυσις, η Δημοκρατική Αριστερά προηγείται του ΚΚΕ.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης (46%), ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς (44%) και ο Αλέξης Τσίπρας (36%) και έπονται οι Πάνος Καμμένος (33%), Αλέκα Παπαρήγα (26%), Ευάγγελος Βενιζέλος (25%) και Νίκος Μιχαλολιάκος (18%).

Λούλης: Η κυβέρνηση αποτελείται από ανεπαρκή κομματικά στελέχη

Ο γνωστός πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης εκτιμά ότι η κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα ολοκληρώσει την τετραετία, ενώ όπως υποστηρίζει ο βασικός της κορμός βασίζεται κατά κανόνα από ανεπαρκή κομματικά στελέχη.
 
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» αναφέρει ότι η καλύτερη επιλογή του πρωθυπουργού υπήρξε ο Γιάννης Στουρνάρας, υποστηρίζοντας ότι «μπορεί να φανταστεί κανείς Υπουργό Οικονομιών από την Νέα Δημοκρατία;» ενώ αποδίδει την ραγδαία πτώση του ΠΑΣΟΚ στο γεγονός «ότι πληρώνει τον κρατισμό και λαϊκισμό του ιδρυτή του» (!).
 
Σύμφωνα με τον Γιάννη Λούλη η Νέα Δημοκρατία παρέμεινε εγκλωβισμένη σε παλαιοδεξιές αντιλήψεις και βιώνει μια διαχρονική κρίση ενώ χαρακτηρίζει τον Άλέξη Τσίπρα «επικοινωνιακό πολιτικό που τώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι».
Όσον αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμοτονίζει πως «θα έπρεπε να τον αφήσουν να σταθεροποιήσει την οικονομία».
 
Σημειώνουμε ότι ο Λούλης ήταν στο πλευρό του Κ. Καραµανλή ως άτυπος σύµβουλός του και τροφοδοτούσε συχνά µε τις απόψεις του την επικαιρότητα Έχει μάλιστα δημσιοποιήσει σε ένα βιβλίο τις θέσεις του  (ο δρόμος για την άβυσσο) για την περίοδο διακυβέρνησης Καραµανλή, ασκώντας οξύτατη κριτική, τονίζοντας ότι δεν συγκρούστηκε µε τις πελατειακές λογικές στο κράτος και στην παράταξή του, αλλά και  την πεποίθησή του ότι ο Αντ. Σαµαράς ασκεί «την πιο λαϊκιστική αντιπολίτευση στον χώρο της ευρωζώνης». 

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΤΕΣΣΕΡΙΣ»


Φελνίκος

Πολύ φασαρία για το τίποτε. Ως ήταν αναμενόμενο, ο μόνος πολιτικός ο οποίος παραπέμπεται για τη λίστα Λαγκάρντ είναι ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Κι αυτός για να μην ξεφτιλιστεί εντελώς ο πολιτικός κόσμος. Επειδή, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, έπρεπε κάποιος να πληρώσει. Και την πλήρωσε αυτός που ζήτησε και έφερε τη λίστα. Κατά κάποιο τρόπο τιμωρείται για την αναστάτωση που έφερε στο δημόσιο βίο η λίστα, με την ταυτόχρονη αποκάλυψη ότι το κυβερνητικό-κομματικό σύστημα είναι ανίκανο να διερευνήσει το περιεχόμενο της και το κράτος να εισπράξει τα νόμιμα από τους φοροφυγάδες.

Μάλιστα, και νομίζω ότι εδώ είναι το πιο ενδιαφέρον σημείο της ψηφοφορίας, αν είχε προκριθεί η πρόταση να στηθούν τρεις κάλπες, μία για κάθε κομματική πρόταση όπως είχαν διαμορφωθεί, ούτε ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα παραπέμπονταν! Αυτό δείχνει η ανάλυση των αριθμών. Από τους 294 ψηφίσαντες, υπέρ της παραπομπής Παπακωνσταντίνου ψήφισαν 265. Έχοντας ως δεδομένο ότι η αντιπολίτευση, η οποία σύσσωμη ζήτησε την παραπομπή Παπακωνσταντίνου, αριθμεί 128 βουλευτές (περιλαμβάνονται και οι τρεις διαγραμμένοι από τη ΔΗΜΑΡ και ο Ν. Νικολόπουλος της Ν.Δ.), από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης υπέρ της παραπομπής Παπακωνσταντίνου ψήφισαν μόνον 137, από τους 164 που διαθέτουν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

ΑΝ..... το 2011


Ο Στουρνάρας παραχώρησε συνέντευξη στο CNN και τη δημοσιογράφο Μπέκι Άντερσον «Συνειδητοποιώ την κατάσταση και θέλω να πω στους πολίτες ότι το 2013 θα ναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, υπάρχει όμως σαφέστατα φως στην άκρη του τούνελ» έδωσε μια νότα αισιοδοξίας υπό την αίρεση...
«Αν εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα το πρόγραμμα προσαρμογής είμαι σίγουρος ότι τα σκληρά μέτρα που συμπεριλήφθηκαν στους προϋπολογισμούς του 2013 και του 2014 θα είναι τα τελευταία»

Υποστήριξε ότι «η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013 πήγε καλύτερα σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις, ελπίζω ότι θα γίνει το ίδιο και το 2013 και αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε το 70% του πλεονάσματος θα μπορούσε να δοθεί σε αυτούς που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες. Αν τα καταφέρουμε, τα μέτρα δεν θα είναι τόσο σκληρά το 2014» υποσχέθηκε ο υπουργός οικονομικών.

Ενώ, σε ερώτηση ποια είναι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο υπουργός τόνισε πως: «πλέον αυτή η πιθανότητα είναι πολύ μικρή, ασήμαντη».

Ακόμα, ο Στουρνάρας αναφέρθηκε και στην κυβερνητική συμμαχία, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ ισχυρή» και πρόσθεσε πως: «Μιλάω σχεδόν κάθε ημέρα και με τους τρεις πολιτικούς ηγέτες των κομμάτων που τη στηρίζουν. Αυτή η κυβέρνηση θα διαρκέσει», θέλοντας να εξασφαλίσει έναν αέρα εμπιστοσύνης.

Στην ερώτηση που του υποβλήθηκε, αν έμαθε κάτι από τις ενέργειες των προκατόχων του, ο Στουρνάρας απάντησε: «Προσπαθώ να μάθω από τα λάθη τους, δεν κοιτάω πίσω αλλά μπροστά, έχω περιγράψει την ελληνική οικονομία ως την τελευταία σοβιετικού τύπου οικονομία στην Ευρώπη και γι’ αυτό έχουμε απελευθερώσει πλέον σχεδόν κάθε αγορά συμπεριλαμβανομένης μιας λελογισμένης απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας».

Ο Στουρνάρας αναφέρθηκε και στην λίστα Λαγκάρντ υποστηρίζοντας ότι το θέμα θα διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη, ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ είπε πως: «η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί το θέμα ως άλλοθι για την έλλειψη επιχειρημάτων για την οικονομία».

Η λέξη κλειδί σε όλη αυτό το καθησυχαστικό και "ελπιδοφόρο" μήνυμα του υπουργού είναι το "αν εφορμόσουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα..".. "αν" 
Αν λοιπόν, υπουργέ μας, το 2011, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου, πέτυχε το κούρεμα του χρέους, είχε τη σωστή στήριξη στο εσωτερικό, από ΟΛΑ τα κόμματα, του δικού του συμπεριλαμβανομένου,
αν δεν αντιδρούσαν ΟΛΟΙ στα πρώτα "ηπια" μέτρα και δεν καταδίκαζαν τη χώρα στην "ακινησία",
αν ο κρατικός μηχανισμός λειτουργούσε σωστά εισπράτοντας έγκαιρα και χωρίς "λευκές" απεργίες όσα προβλέπονταν,
αν οι μεταρρυθμίσεις δεν βάλτωναν από τις συντεχνιακές αντιδράσεις,
αν όλα αυτά είχαν γίνει τότε....
Τώρα,  η Ελλάδα και οι Έλληνες θα ήταν σε ευνοϊκότερη θέση..

Και αυτό για να φρεσκάρετε στη μνήμη σας τι έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου μέσα στους πρώτους 20 μήνες θητείας της.

ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ...



... ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΊ ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΤΟΙ

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με την χθεσινή του ομιλία στη Βουλή  έπεισε   όποιον ήθελε να ακούσει με αντικειμενική διάθεση σε ότι αφορά τις ποινικές ευθύνες που του αποδίδονται.
Επειδή ήταν ο βασικός κατηγορούμενος θα περίμενε κάποιος πως με όρους δεοντολογίας τα ΜΜΕ θα μετέδιδαν το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του  με την οποία  υπερασπιζόταν την τιμή και την αξιοπρέπεια του.

Αντιθέτως με πρωταγωνιστές  τον ακροδεξιό συρφετό  (Ευαγγελάτο, Ακριβοπούλου κλπ) στον ΣΚΑΪ αλλά και τον αξιοθρήνητο Βερύκιο στον ALPHA  τα κανάλια ξεκίνησαν έναν απίθανο πόλεμο λάσπης και διαστρέβλωσης την τοποθέτησης Παπακωνσταντίνου.

Ας ελπίσουμε ότι η Επιτροπή που ψηφίστηκε θα αναζητήσει και θα βγάλει άκρη σε σχέση με τα πραγματικά γεγονότα.

Μέχρι τότε το θεωρώ στοιχειώδη υποχρέωσή μου να κάνω αυτό που δεν κάνουν τα ΜΜΕ. Να αναδημοσιεύσω την ομιλία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην χθεσινή διαδικασία.

εδω

ΑΠΟ Alzap http://alekos.blogspot.gr/2013/01/blog-post_18.html?spref=fb

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Το Θρίλερ της προαναγγελθείσης παραπομπής...

Με καθυστέρηση  ξεκίνησε η μυστική ψηφοφορία, καθώς η Ολομέλεια της Βουλής διέκοψε την συνεδρίαση της, μετά τις έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την διάρθρωση των ψηφοδελτίων.

 

Στο μεταξύ θέμα αναβολής της ψηφοφορίας στη Βουλή έθεσε με παρέμβασή της η Αλέκα Παπαρήγα ζητώντας χρόνο ώστε οι βουλευτές να μελετήσουν τα νέα στοιχεία, με αφορμή την συμπληρωματική αναφορά του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, με επισυναπτόμενα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».


 


«Όλοι γνώριζαν σήμερα ότι η Βουλή θα πάρει απόφαση και ότι θα ψηφιστούν οι προτάσεις και θα γίνει η ψηφοφορία. Αυτό έγινε γνωστό παντού και από τις ειδήσεις. Δεν μπορεί η Βουλή να καθοδηγείται επειδή κάποιοι εκλεκτοί δικαστές έστειλαν αυτά τα στοιχεία. Τι θα γινόταν αν στέλνονταν αύριο;», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Και πρόσθεσε: «Έδωσα την εντολή να γίνει φωτοτυπία τα συμπληρωματικά στοιχεία. Ολοκληρώνουμε τη συζήτηση σήμερα και το Σώμα μπορεί να αποφασίσει».
  
Τελικά, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας παραπέμπει μόνο τον Παπακωνσταντίνου με 265 ψήφους.
Οι Παπανδρέου- Βενιζέλος- Παπαδήμος δέν παραπέμπονται

Ενταση προκλήθηκε την ώρα της καταμέτρησης των ψήφων επειδή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου και η συνάδελφός της από τον ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντινοπούλου, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια, από την αρχή της διαδικασίας στήθηκαν μπροστά από τις κάλπες ενώ η εφορευτική επιτροπή προσπαθούσε να καταμετρήσει τις ψήφους.
Μάλιστα, οι βουλευτές που αποτελούσαν την εφορευτική επιτροπή άρχισαν να διαμαρτύρονται ότι δεν τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά τους.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου δέχθηκε να κάνει... δύο βήματα προς τα πίσω, χωρίς, όμως, να πάρει το βλέμμα της από τις κάλπες. Οχι, όμως και η κυρία Χριστοφιλοπούλου η οποία συνέχισε να στέκεται μπροστά από τις κάλπες και να παρακολουθεί στενά τη διαδικασία.
 
 

Παπανδρέου : ένας από τους 100 μεγαλύτερους στοχαστές σε όλο τον κόσμο.

Μπορεί στην Ελλάδα να αμφισβητήθηκε και να μην εκτιμήθηκε η προσφορά του, στο εξωτερικό ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, χαίρει μεγάλης εκτίμησης.
   
Έτσι, καθώς ο κ. Παπανδρέου προετοιμάζεται για την ομιλία του στο World Affairs Council -και πιο συγκεκριμένα στο παράρτημα του Όρεγκον-, δρέπει τις δάφνες της αναγνώρισής του ως ένας από τους 100 μεγαλύτερους στοχαστές σε όλο τον κόσμο.
Στο επίσημο πρόγραμμα του World Affairs Council, στο παράρτημα του Συμβουλίου στο Όρεγκον, ο κύκλος των διαλέξεων περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του τόσο την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος, ως πρώτος ομιλητής, θα αναφερθεί στην “Οικονομική κρίση και τη μοίρα της Ευρώπης», όσο και τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, ο οποίος θα κλείσει τον κύκλο διαλέξεων.
Χαρακτηριστικά, το World Affairs Council προλογίζει τη διάλεξη Παπανδρέου ως εξής.
«Κ. Γιώργος Παπανδρέου (Πρωθυπουργός της Ελλάδας, 2009-2011)
Θέμα: «Οικονομική κρίση και η μοίρα της Ευρώπης» – Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου
Σύμφωνα με το περιοδικό Foreign Policy, ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται στη λίστα των 100 Μεγαλύτερων Στοχαστών Παγκοσμίως… μας δίνει μία εικόνα για την κατάσταση, αλλά και το μέλλον της ευρωζώνης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, επίσης, έγινε γνωστό ότι ο πρώην πρωθυπουργός συμφώνησε να συμμετάσχει ως ένας από τους κεντρικούς ομιλητές σε ένα συνέδριο για hedge funds στο Λας Βέγκας τον ερχόμενο Μάιο, που θα είναι η «αφρόκρεμα» της Wall Street.

Πηγή http://www.matrix24.gr/2013/01/%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-100-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF/

The Economist Ο Τσίπρας πολιτικός ευρωπαϊκού κατεστημένου


Το περιοδικό «The Economist» με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία με άρθρο «O Tσίπρας στο Βερολίνο», υποστηρίζει πως με τις επαφές που κάνει στο εξωτερικό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «φιλοδοξεί να γίνει το 2013 ένας πολιτικός του ευρωπαϊκού κατεστημένου» και αναλύει την προσπάθεια αλλαγής του προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο ... "ακροαριστερός" ηγέτης θέλει να καθιερωθεί στο ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο και προσπαθεί να «χτίσει» νέο προφίλ που θα τον καθιερώσει στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Όσον αφορά τη στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στους δανειστές της Ελλάδας επισήμανε πως έχει γίνει λιγότερο επικριτικός και προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις με Ευρώπη και ΗΠΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας στη Γερμανία με τις επαφές του με επιφανείς παράγοντες της γερμανικής κυβέρνησης – με κορυφαία τη συνάντηση εκείνη με τον Β. Σόιμπλε – διαμορφώνει νέα δεδομένα στην πολιτική δράση και τον προσανατολισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ένα τολμηρό βήμα», γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό και επισημαίνει: «Από τότε που το κόμμα του έγινε αντιπολίτευση στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, ο 38χρονος πολιτικός ηγέτης εμφανίστηκε ένα τόνο λιγότερο επικριτικός απέναντι στους ξένους πιστωτές.

Στη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  στο Βερολίνο, παρουσίασε με ευγένεια  μία λίστα αιτημάτων, μεταξύ των οποίων λιγότερα μέτρα λιτότητας για τους Έλληνες που υποφέρουν αλλά και την καταβολή των οφειλόμενων πολεμικών αποζημιώσεων από την γερμανική κυβέρνηση. Από το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «έσπασε ο πάγος».

Το επόμενο ταξίδι του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στα τέλη Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον και οι φιλοδοξίες του για το 2013 θα τον καθιερώσουν ως έναν πολιτικό του ευρωπαϊκού πολιτικού κατεστημένου, αλλά για « να συμβεί όμως αυτό, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να έχει πείσει νωρίτερα την ακροαριστερή πτέρυγα του κόμματός του, ώστε να συμπορευτεί προς αυτή την κατεύθυνση».


Από το άρθρο δεν παραλείπεται η περιγραφή του σκηνικού βίας που επικράτησε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, με τις επιθέσεις με γκαζάκια και τους πυροβολισμούς στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. «Την ώρα που ο Τσίπρας ήταν στο Βερολίνο, αυτοσχέδιες βόμβες έσκαγαν έξω από υποκαταστήματα τραπεζών, τοπικά γραφεία της Ν.Δ. και τα σπίτια πολλών Αθηναίων δημοσιογράφων, ενώ ένας κουκουλοφόρος με Καλάσνικοφ πυροβόλησε εναντίον των κεντρικών γραφείων της ΝΔ τις πρωινές ώρες της 14ης Ιανουαρίου. Μια σφαίρα μάλιστα καρφώθηκε στο πρώην γραφείο του ηγέτη του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, το γραφείο του οποίου βρίσκεται πλέον στη πρωθυπουργική κατοικία».



Πενήντα σκάνδαλα με 5 χρόνια Νέα Δημοκρατία




Ένα δωράκι για τη σημερινή γιορτή του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει αναλάβει και την εκστρατεία κατά της διαφθοράς, να του θυμίσουμε τη "σεμνή και ταπεινή" διακυβέρνησης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.


2004
1. Χρηματισμός στο υπουργείο Τουρισμού
Την ιστορία έφερε στο φως ο υφυπουργός Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος. Σε συνέντευξη Τύπου που ο ίδιος συγκάλεσε, δήλωσε ότι παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη τον διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του και δύο φορές εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο στα Ψαχνά Εύβοιας, Ιωάννη Κεραμιδά, λόγω καταγγελίας από επιχειρηματία ότι ο κ. Κεραμιδάς ζήτησε οικονομικά ανταλλάγματα προκειμένου να διευθετήσει υπόθεσή του.

2. Παράνομη μεταγραφή του γιου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
Την παραίτησή του, υπέβαλε "για λόγους προσωπικής και πολιτικής ευθιξίας" στον πρωθυπουργό, o Σάββας Τσιτουρίδης, μετά από ερώτηση της Συλβάνας Ράπτη στη Βουλή για μετεγγραφή "φοιτητή - υιού υπουργού της Κυβερνήσεως, για λόγους ασφαλείας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων". Ο εν λόγω φοιτητής, του οποίου η πρώτη αίτηση μετεγγραφής είχε απορριφθεί, επανήλθε με ένσταση, στην οποία επικαλείτο λόγους ασφαλείας, εξ αιτίας "της υπουργικής ιδιότητος του πατέρα του και σε συνδυασμό με την επικείμενη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων".

3. Η απογραφή που οδήγησε στην επιτήρηση
Η διενέργεια της δημοσιονομικής απογραφής, δηλαδή της απογραφής της κατάστασης της οικονομίας, ήταν μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μόλις ανέλαβε την εξουσία μετά τις εκλογές του Μαρτίου του 2004. Η κίνηση αυτή σημάδεψε την οικονομία της χώρας και αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα από τα βασικά σημεία αντιπαράθεσης των 2 μεγάλων πολιτικών παρατάξεων της χώρας, αλλά και βάση κριτικής για πολλές οικονομικές αποφάσεις από όσες ακολούθησαν.

4. Η πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ
Σε έκρηξη οφειλόταν η πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ η οποία στοίχισε τη ζωή στον Αρχιεπίσκοπο Αλεξανδρείας Πέτρο και σε άλλα 17 μέλη της συνοδείας του στις 11/9/2004, χωρίς ποτέ να διερευνηθεί ολοκληρωμένα το θέμα και να κατολογισθούν ευθύνες. Το πόρισμα ήταν ελλιπές και αντιφατικό και η κατασκευάστρια εταιρεία BOEING αρνήθηκε να παράσχει τα στοιχεία των πειραματικών στοιχείων του ελικοπτέρου (Crash Tests).
2005

5. Υπόθεση Βασικού Μετόχου
Ανετράπη ριζικά η βασική φιλοσοφία του νόμου περί βασικού μετόχου, ότι δηλαδή όποιος έχει ΜΜΕ δεν μπορεί να συνάπτει δημόσιες συμβάσεις, αλλά και με την αυστηροποίηση των ποινών στην περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν ότι υπήρξε όντως αθέμιτη επιρροή. Αντί να λειτουργεί υπέρ της αξιοκρατίας ο νόμος εξυπηρετούσε συμφέροντα τεραστίων διαστάσεων. Εντέλει ο νόμος καταργήθηκε.

Η ανάκαμψη μόλις ξεκίνησε...


Με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κρατά το λόγο του. Η αγορά άρχισε να τονώνεται....

"Την ίδια στιγμή που κορυφώνονται οι ζυμώσεις των μνηστήρων για να βρουν τα κεφάλαια προκειμένου να διεκδικήσουν το 33% του ΟΠΑΠ, ένας παρασκηνιακός πόλεμος μαίνεται στο περιθώριο με ζητούμενο λάφυρο χορηγίες, δωρεές, διαφημίσεις και ό,τι άλλο πλουσιοπάροχα παρείχε μέχρι σήμερα ο ΟΠΑΠ, πρωτίστως σε φίλιες δυνάμεις.

Σήμερα, η «Ε» κάνει τα αποκαλυπτήρια των χορηγικών συμβάσεων (όχι διαφημίσεις) με πληθώρα μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα περισσότερα εκ των οποίων ουδέποτε άσκησαν κριτική στα έργα και τις ημέρες του οργανισμού, στα πεπραγμένα των διοικήσεών του, στις απ' ευθείας συμβάσεις, που επί χρόνια ο οργανισμός συνάπτει με διάφορες εταιρείες και διάφορους προμηθευτές (από την Ιντραλότ μέχρι την Egon Zehnder, την Neurosoft κ.λπ.).

Τους τελευταίους μήνες του 2011 η διοίκηση Σπανουδάκη φρόντισε να περάσει ομοφώνως βασικές χορηγικές συμβάσεις για το 2012. Από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της 16ης Δεκεμβρίου 2011 του ΟΠΑΠ εδόθη η ευκαιρία για χορηγίες και σε διαδικτυακά μέσα, τα οποία φαίνεται ότι έχουν επιλεγεί όχι με βάση κάποια κατάταξή τους, αλλά με βάση μια προτιμησιακή-επιλεκτική τακτική.

Η αναταραχή μεταξύ των άλλων οφείλεται και στο γεγονός ότι όλα τα κονδύλια πλην της διαφήμισης κόβονται στα μισά για το 2013, κάτι το οποίο φέρνει σε δυσκολότερη θέση τα μέσα.

Πρωταθλητές των χορηγιών (τα ποσά είναι άνευ ΦΠΑ) είναι η Nova Sports με 7.500.000 ευρώ (ειδικό αθλητικό κανάλι), ο ΑΝΤΕΝΝΑ TV με 1.000.000 ευρώ, ο όμιλος της «Καθημερινής»-ΣΚΑΪ TV-ΣΚΑΪ Ρ/Δ-skai.gr-Metropolis με 965.000 ευρώ, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» με την ιστοσελίδα της (protothema.gr) με 650.000 ευρώ, η εφημερίδα «Real» και η ιστοσελίδα της (real.gr) με 500.000 ευρώ, ο όμιλος «Εθνος»-«Ημερησία»-ego.gr με 750.000 ευρώ, με τον οποίο ο ΟΠΑΠ υποτίθεται ότι βρίσκεται σε χρόνια αντιδικία, επειδή ο πρώτος παραβίασε συμφωνία με τον ΟΠΑΠ διαφημίζοντας ανταγωνιστές του.

Καλοπληρωμένες χορηγίες έλαβαν μέχρι και κομματικές εφημερίδες, όπως είναι η «Αυγή» και ο «Ριζοσπάστης», από 100.000 ευρώ εκάστη, η νεοπαγής «Δημοκρατία» 100.000 ευρώ, αλλά τις ξεπερνά όλες η εφημερίδα «Αποψη», η οποία έλαβε 120.000 ευρώ.

Με δεκάδες χιλιάδες ευρώ επιχορηγούνται έντυπα του ειδικού τύπου του στοιχήματος. Ενδεικτικά αναφέρονται οι χορηγίες στην εφημερίδα 12Χ & 12Χ ΜΠΟΥΚ με 203.252 ευρώ, στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΣΤΗΛΗ/ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ/ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ με το ποσόν των 203.252 ευρώ.

Από τα ενημερωτικά sites το μεγαλύτερο ποσό χορηγίας κατευθύνεται στη zougla.gr,150.000 ευρώ, ακολουθεί η οικονομική ιστοσελίδα capital.gr με 121.951 ευρώ, το newsbeast.gr με 100.000 ευρώ κ.λπ.

Εντύπωση προκαλεί η σταθερή επί χρόνια επιχορήγηση του ΤΗΛΕΑΣΤΥ, μέχρι πρότινος κομματικού καναλιού του ΛΑΟΣ."

Της ΑΡ. ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Η ομιλία Παπακωνσταντινου στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ


Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές

Θέλω να ξεκινήσω από τα ίδια τα γεγονότα.

Στις αρχές του καλοκαιριού του 2010 ο τότε Διοικητής της ΕΥΠ με ενημέρωσε ότι οι Γαλλικές αρχές είχαν στην κατοχή τους στοιχεία που είχαν υποκλαπεί για καταθέσεις Ελλήνων πολιτών σε συγκεκριμένη Ελβετική τράπεζα.

Και ότι θα ήταν διατεθειμένες να στείλουν τις πληροφορίες αυτές στις Ελληνικές αρχές, κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των αρμοδίων Υπουργείων.

Σε ένα από τα επόμενα συμβούλια Υπουργών Οικονομικών, ζήτησα από τη Γαλλίδα Υπουργό Οικονομικών να στείλει στις Ελληνικές Αρχές τα εν λόγω στοιχεία.

Εκείνη επιφυλάχθηκε να εξετάσει το θέμα, και σε επόμενη συνάντηση, αφού μου επεσήμανε το ευαίσθητο του ζητήματος, συμφώνησε να σταλούν και μας παρέπεμψε στο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου της.

Ζήτησα από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών να έρθει σε επαφή με τον Γάλλο ομόλογό του και τον Οκτώβριο του 2010 τα στοιχεία αυτά έφτασαν στην Αθήνα αφού προηγουμένως ο Έλληνας Πρέσβης τα είχε παραλάβει από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών.

Επρόκειτο για πληροφορίες αποθηκευμένες σε ψηφιακό δίσκο – ένα CD χωρίς διακριτικά, με ένα σύνολο περίπου 2000 αρχείων τύπου Excel, το καθένα από τα οποία αντιστοιχούσε σε ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο, και περιείχε τα στοιχεία του προσώπου αυτού και τα οικονομικά στοιχεία που το αφορούσαν κατά το χρόνο που η πληροφορία υπεκλάπη από την Ελβετική τράπεζα.

Ζήτησα από συνεργάτη μου να μου δώσει μία εικόνα του συνολικού ποσού των καταθέσεων και να καταγράψει τους μεγαλύτερους καταθέτες.

Μου ανέφερε ότι οι καταγεγραμμένες καταθέσεις στα αρχεία άθροιζαν περί τα 2 δις δολάρια, ότι από τις περίπου 2000 περιπτώσεις, πάνω από τις μισές φαίνονταν με μηδενικές καταθέσεις, και ότι το άθροισμα των καταθέσεων 20 περίπου ατόμων αντιστοιχούσε στο ήμισυ του συνόλου. Ενδεικτικά, η μεγαλύτερη ήταν το γνωστό πλέον ποσό των 550 εκ. δολαρίων.

Ο συνεργάτης μου, μου έδωσε σε χαρτί τα 20 περίπου ονόματα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις και μου επέστρεψε το CD. Ζήτησα από το γραφείο μου να γίνει ένα αντίτυπο του ηλεκτρονικού φακέλου με τα περίπου 2000 αρχεία σε usb και να φυλαχθεί το CD χωρίς να ενημερώσω για το περιεχόμενό του.

Κάλεσα στο γραφείο μου τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη και του έδωσα τα εν λόγω περίπου 20 ονόματα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις, ζητώντας του να κάνει έναν πρώτο έλεγχο στα στοιχεία αυτά για να αξιολογηθεί αν υπάρχει φορολογικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Καπελέρης διεξήγαγε σχετική έρευνα και στη συνέχεια με ενημέρωσε, ότι από τα πρώτα στοιχεία που είχε συλλέξει, προέκυπταν ενδείξεις ότι για συγκεκριμένα πρόσωπα, παρόμοιου είδους καταθέσεις δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από το φορολογικό τους προφίλ.

Με βάση τα πρώτα αυτά στοιχεία ήταν σαφής για μένα, η ανάγκη για την συνέχιση της έρευνας από το ΣΔΟΕ και η ανάγκη να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι. Κάτι το οποίο και ζήτησα από τον κ. Καπελέρη.

Επειδή το ζήτημα ήταν ευαίσθητο από πλευράς χειρισμού απορρήτου αλλά και νομιμότητας, στις 24 Ιανουαρίου 2011, συγκάλεσα σύσκεψη με θέμα τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα σχετικά με τις καταθέσεις Ελλήνων σε ξένες χώρες, ιδιαίτερα στην Ελβετία, και τη δυνατότητα της πολιτείας να αντλήσει πληροφορίες και να διεξάγει έρευνες για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής. Εκεί έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα στοιχεία που είχαμε παραλάβει από τη Γαλλία και στα αποτελέσματα του πρώτου ελέγχου.

Στη σύσκεψη αυτή, αποφασίστηκε αφενός ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου να αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τις Ελβετικές Αρχές, σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών, και αφετέρου το ΣΔΟΕ να συνεχίσει την έρευνα, κάνοντας κάθε δυνατή χρήση των υπαρχουσών πληροφοριών – και έδωσα εντολές προς αυτή την κατεύθυνση.

H ιταλική Fatto Quotidiano για τον σύμβουλο του Σαμαρά στη λίστα Λαγκαρντ


Με την αποκάλυψη ότι στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ κάνει η ιταλική εφημερίδα Fatto Quotidiano η οποία ισχυρίζεται επίσης, ότι το εν λόγω πρόσωπο έχει σχέση και με το σκάνδαλο της Siemens.

Στις 13 Ιανουαρίου του 2013 ένα άρθρο του Φραντζέσκο Ντε Πάλο φέρει τον εξής τίτλο: «Ελλάδα, στη λίστα Λαγκάρντ είναι κι ένας σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά».
‘Οπως γράφει ο δημοσιογράφος, «Το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου,ενός απόφοιτου του Χάρβαρντ, το αμερικανικό πανεπιστήμιο όπου διδάσκουν ο πρώην πρωθυπουργός Παπανδρέου και ο πρώην υπουργός Οικονομίας Παπακωνσταντίνου, βρίσκεται στη λίστα των φοροφυγάδων με λογαριασμούς στο εξωτερικό και, επίσης, εμφανίζεται στο φάκελο του σκανδάλου της Siemens, αλλά παραμένει στη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας ο Σταύρος Παπασταύρου εμφανίζεται σε όλους τους ελληνικούς φακέλους «που καίνε», δηλαδή τη λίστα Λαγκάρντ και στο σκάνδαλο της Siemens. «Εγείρει ερωτήματα σχετικά με το τι ρόλο πραγματικά διαδραματίζει τα τελευταία χρόνια και μια σειρά από γεγονότα που συνδέονται με τα περιστατικά αυτά ήταν ακόμα αδικαιολόγητα. Πριν από λίγο καιρό η εφημερίδα ‘Παραπολιτικά’ αφιέρωσε στο νεαρό δικηγόρο τη φράση “καλπάζει προς την φούσκα», μια μεγάλη και ακριβής περιγραφή. Απόφοιτος του Χάρβαρντ, το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει ο πρώην Πρωθυπουργός Παπανδρέου και ο πρώην υπουργός Οικονομίας Παπακωνσταντίνου (ο τελευταίος είναι κατηγορούμενος για το γεγονός ότι διέγραψε από τη λίστα Lagarde τρεις συγγενείς του). Διετέλεσε πρόεδρος διαφόρων οργανισμών, συμμάχησε με την Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πριν γίνει δικηγόρος (δικηγόρος παρ ‘Αρείω Πάγω), πριν ο πρώην νούμερο στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, το 2007 αναθέσει τη διαχείριση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και στην ΕΕ, επίσης διευθύνοντας το Ινστιτούτο Κ.Καραμανλής» αναφέρεται μεταξύ άλλων.
Ο αρθρογράφος σημειώνει πως ο κ. Παπασταύρου θεωρείται ένα άτομο ειδικών αποστολών. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίς θα επένδυε σε ελληνικά ομόλογα εκατομμύρια μάρκα από τη βάση της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μέσω του οποίου πήρε στη συνέχεια κάποια μαύρα κονδύλια που συνδέονται με Ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες.
Ο πρώην πρωθυπουργός Καραμανλής κράτησε τις αποστάσεις του από τον διακεκριμένο δικηγόρο, ίσως λόγω των προηγούμενων επεισοδίων που είχαν αρχίσει να διογκώνονται. Οπως την υποτίμηση της δραχμής το 1998, όταν μεταφέρθηκαν γρήγορα τεράστια ποσά χρήματος στην Ελβετία. Όταν ο Καραμανλής άρχισε τις διαδικασίες για τη διαδοχή στο κόμμα, ο Παπασταύρου βρέθηκε με την κα Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην υπουργό Εξωτερικών και επικεφαλή της εσωτερικής ομάδας που ήταν αντίθετη στον Σαμαρά. Αλλά αυτό δεν υπήρξε ποτέ ένας αποτρεπτικός παράγοντας για την καριέρα του, στην πραγματικότητα, ο κ. Παπασταύρου πάντα νγνώριζε την τέχνη της επανατοποθέτησης. Με την προσέγγιση του νέου ηγέτη, ο οποίος εξελέγη πρωθυπουργός τον Ιούνιο, ο σούπερ σύμβουλος με υποτροφία στο Χάρβαρντ νιώθει πολλή εμπιστοσύνη, ακόμη περισσότερο από ό, τι θα περίμενε κανείς.
«Παρά την πρόσφατη αρνητική δημοσιότητα για τη συμμετοχή του στη λίστα Λαγκάρντ, ο Παπασταύρου φαίνεται να είναι άθικτος, καθώς βρίσκεται πάντα στο παρασκήνιο, ακόμα και σε επίσημες φωτογραφίες. Φαίνεται να έχει μια συνήθεια να είναι στην άκρη της σκηνής,παρά το γεγονός ότι το όνομά του είναιστη «λίστα των φοροφυγάδων που κλονίζει ολόκληρη τη χώρα. Το ερώτημα είναι: Μπορεί ο πρωθυπουργός από τη μία πλευρά να κηρύσσει την καταπολέμηση της διαφθοράς σε μια χώρα που έχει εξαντληθεί από την τρόικα και από την άλλη πλευρά να συνεχίσει να διατηρεί μια φιγούρα τόσο βυθισμένη σε θέματα φοροδιαφυγής;» καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή Koolnews

Βενιζέλος προτείνει 4 κάλπες με επίθεση: ψάχνετε το φερετζέ της κάλπης!


Τέσσερις κάλπες, μια ανά πρόσωπο προτείνει ο Βενιζέλος τελικά, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στους πολιτικούς του αντιπάλους
«Είστε σκευωροί, ψάχνετε το φερετζέ της κάλπης»

«Ο Άγιος Αντώνιος, που γιορτάζει σήμερα δεν τους έχει διδάξει τίποτα εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζουν την πρόκληση. Δεν έχω ανάγκη προστασίας εγώ, αλλά οι αυτουργοί της σκευωρίας. Ας συζητήσουμε επιτέλους επί της ουσίας. Στήνετε το χορό της κάλπης, ενώ η ουσία είναι η κάλπικη σκευωρία» ανέφερε ο Βενιζέλος απαντώντας στον  Παπαδημούλη που απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργού του είπε ότι την ημέρα της ονομαστικής του εορτής έκανε σημαντικό δώρο στον Ευάγγελο Βενιζέλο κι ότι του Ευαγγελισμού ελπίζει να του το ανταποδώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε έντονο ύφος, δείχνοντας και το πώς θα εξελιχθεί η σημερινή διαδικασία στη Βουλή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε ηχηρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και στην πρότασή του να στηθεί μια κάλπη για όλα τα πρόσωπα. .
«Σήμερα δεν θα ψηφίσουν οι δικαστές, αλλά οι σκευωροί», ανέφερε και συνέχισε: Πρότασή μου είναι τέσσερις κάλπες, μια ανά πρόσωπο και ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του».

Ποια Δημοκρατία;

Τον προβληματικό τρόπο διακυβέρνησης με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου, οι οποίες παρακάμπτουν το Κοινοβούλιο και θέτουν εκ των πραγμάτων θέμα Δημοκρατίας τον υποστήκαμε κατά κόρο τους τελευταίους μήνες. Ακόμα και οι πρόσφατες  Πράξεις για την αυτόματη επιβολή μέτρων, προωθήθηκαν όχι λόγω του χρόνου που επικαλείται η κυβέρνηση, αλλά κυρίως γιατί δύσκολα θα περνούσαν στη Βουλή.
Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ έχουν συναινέσει "αναγκαστικά", αφού κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν μεγεθύνονται τα εσωκομματικά τους προβλήματα στη Βουλή, με νέες διαφωνίες βουλευτών και δεν διακυβεύεται η κυβερνητική πλειοψηφία, ωστόσο χρεώνονται το πρόβλημα Δημοκρατίας, αφού ακόμα και στους κόλπους τους ακούγονται φωνές αντίδρασης. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο μέσα στο φθινόπωρο έχουν υπογραφεί 11 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ εμπνευστής αυτής της πρακτικής θεωρείται ο Γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος.

Υπογραμμίζουμε ότι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου παρέχουν τη δυνατότητα στην εκτελεστική εξουσία να εκδίδει κανονιστικές πράξεις, χωρίς την προηγούμενη έκδοση τυπικού νόμου, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει με ταχύτητα και ευελιξία έκτακτες καταστάσεις.

Οι Πράξεις αυτές έχουν κανονιστικό χαρακτήρα και αν κυρωθούν εκ των υστέρων από την Βουλή  μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους, αποκτούν μορφή τυπικού νόμου, ενώ η ισχύς τους επεκτείνεται χρονικά. Αν δεν κυρωθούν από το Κοινοβούλιο εντός τριών μηνών, τότε παύουν να ισχύουν, όμως μόνο για το μέλλον.
Οι Πράξεις αυτές όμως, πρέπει είναι περιορισμένες διαφορετικά αποστερούν από το κοινοβούλιο το ρόλο του. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή ουσιαστικά κυβερνάται από ένα υπουργικό συμβούλιο που δεν συνεδριάζει αλλά μαζεύει δια περιφοράς υπογραφές και μία κυβέρνηση που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Με την δικαιολογία του κατεπείγοντος δεν ακούγεται  αντίλογος και δεν λειτουργούν οι κοινοβουλευτικές και δημοκρατικές διαδικασίες.

Τώρα, κερασάκι στην τούρτα έρχεται με τον τρόπο που μεθοδεύεται η ψηφοφορία στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ. Παρότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης έσπευσαν να δρομολογήσουν τις διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών σχετικά με τη στοιχειωμένη λίστα Λαγκάρντ, ο τρόπος που προσπαθούν να εξασφαλίσουν παράλληλα, την "βιωσιμότητα" της κυβέρνησης δημιουργεί την εντύπωση οτι ουσιαστικά θέλουν να ελεγξουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Το πολιτικό σύστημα δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια. Το "δίχτυ προστασίας" προς έναν εκ των βασικών του παικτών, του Βαγγέλη Βενιζέλου, θα έχει ως συνέπεια την ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση των θεσμών. Η προχειρότητα και η βιασύνη της παραπομπής  Παπακωνσταντίνου, της καταδίκης του ποινικοποιώντας τη συγγένεια, δεν μπορεί να καλυφθεί από ένα στήσιμο "κομματικής κάλπης", υπό το φόβο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.
Ακόμα, δηλώσεις τύπου Λοβέρδου: "Θα ψηφίσω τη πρόταση της κυβέρνησης. Δεν ξέρω ποια θα είναι. Όποια και αν είναι αυτή!" δίνουν στο λαό την  αίσθηση της συγκάλυψης και όχι της αποκάλυψης της αλήθειας.
Αυτοί οι οποίοι αναφέρονται στη βουλή ως το ναό της δημοκρατίας, είναι οι ίδιοι που την βεβηλώνουν, που την προσβάλουν, που την απαξιώνουν στήνοντας κομματικές κάλπες, καταργώντας τη μυστικότητα της ψήφου.
Η αλήθεια δεν έβλαψε ποτέ και κανείς δεν έχει λόγο να τη φοβάται, τουναντίον σε τέτοιες περιπτώσεις βγαίνει ενδυναμωμένος και αυτό πρέπει να το σταθμίσουν καλά, όλοι οι "εμπλεκόμενοι".
Όλα στο φως!  για να μπορέσει ο λαός να (ξανα)εμπιστευτεί το πολιτικό σύστημα!

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Καρχιμακης...προς Ν.Δ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ


Από το προσωπικό ιστολόγιο του Μιχ. Καρχιμάκη
Προφανώς δεν σας συμφέρει,καίει και δεν βολεύει η αναμοχλευση της ιστορικής μνήμης .
Γιατί αντιδρατε κύριοι της Ν.Δ για τις δηλώσεις Στουρναρα ότι η Ελλάδα κατέρευσε την διετία 2007- 2009;
Δηλαδή τι θέλετε να πείτε ότι δεν καταστρεψατε την Ελλάδα και δεν την κοπανησατε για να μας ξεφορτωσετε τα απόβλητα σας;
Δεν κλείσατε την Βουλή στα δυο ΧΡΌΝΙΑ,γιατί γνωρίζατε ότι είχατε καταστρέψει την οικονομία,λέγοντας παραμύθια ότι π.χ το έλλειμα ήταν 4,5 τοις εκατό ενώ ήταν 16....και πολλα αλλα,και μας τα φορτωσατε;
Δεν κλείσατε την βουλή στα δυο χρονια για να γλυτώσουν τις ποινικές ευθύνες καποιοι υπουργοί σας με την επερχομενη παραγραφή;
Σε ένα σμπάρο δυο τριγώνια......
-Το κόλπο με τα δομημένα ομόλογα που κατερευσαν τα ταμεία και η ελληνικη δικαιοσυνη σφυραει εδω και επτα περιπου χρονια και πήγαν στον βροντο οι κόποι εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και ασφαλισμένων τα ξεχάστε;
-Τον Αλογοσκούφη με τα απίθανα κόλπα του τον ξεχάσατε ;
-Το Βατοπεδι ,που χρηματοδοτούσε ο μέγας χορηγός προβοπουλος ,και που και εδώ η ελληνική δικαιοσύνη δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς κάνει το ξεχάσατε;
-Τις offshore και τις ύποπτες αγοραπωλησίες υπουργών σας που αναδείχθηκαν σε πρυτάνεις της κτηματομεσιτικης τέχνης τα ξεχάσατε;
-Τις αχρειαστες σπατάλες,και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος στην περίοδο της κρίσης,δεν την θυμάστε ;
Σας πείραξε παλληκαρια της Δεξιάς η αναμοχλευση της αλήθειας που δεν σας συμφέρει;
Πιστεψατε ότι με τον χρόνο θα έλθει η λήθη .
Ο κόσμος και οι εύκολοι στόχοι πλήρωσαν την νύφη,και βέβαια πληρώσαμε και μεις πολιτικά την παγίδα που στησατε σε όλους.
Και τώρα έχετε μούτρα και μιλάτε .Μαζί με μια αριστερή αντιπολίτευση που κάνει επιλεκτικές συγκρούσεις για ξεκαρφωμα για να αιτιολογησει και τον ρόλο του ιστορικού συμβιβασμού της.
Λίγη συναίσθηση ευθύνης κύριοι της Δεξιάς είναι απολύτως απαραίτητη ......
μην προκαλειτε λοιπόν ...

Τεταμένη ατμόσφαιρα στη Βουλή για τα μορφώματα και τις κάλπες

Μια άγρια κόντρα ξέσπασε στην Βουλή με πρωταγωνιστές την Ευη Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ, τον Μιχάλη Αρβανίτη από την Χρυσή Αυγή και την Σοφία Βούλτεψη από τη ΝΔ.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Χριστοφιλοπούλου αποκάλεσε την Χρυσή Αυγή, μόρφωμα.

O βουλευτής του κόμματος, Μιχάλης Αρβανίτης εξεμάνη: "Δεν έχει κανένα δικαίωμα η κα Χριστοφιλοπούλου να χαρακτηρίζει μόρφωμα τη Χρυσή Αυγη. Υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντα. Δεν μπορεί να είναι επικριτής μας ποια; Αυτή που ανήκει στο κόμμα που υπηρετεί το 4ο Ράιχ; Το μόρφωμα του Φούχτελ και του Ράιχενμπαχ; Είναι ντροπή να μιλά έτσι. Είμαστε εκλεγμένοι βουλευτές."

"Σε αυτή την αίθουσα έχουμε το δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράζουμε την άποψη μας", απάντησε η Χριστοφιλοπούλου, ενώ την ίδια ώρα της φώναζε ο Αρβανίτης: "μην υβρίζετε!"

"Εσείς υβρίζετε", του απάντησε η Χριστοφιλοπούλου. "Λέτε βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου «παχύδερμα». Η λέξη μόρφωμα δεν είναι υβριστική. Η σβάστικα και σημαία της Απριλιανής χούντας που σηκώνετε είναι ύβρεις κατά της Δημοκρατίας".

"Εμείς έχουμε υψωμένες τις ελληνικές σημαίες! Μας συκοφαντούν. Είναι συκοφάντες. Δεν χρησιμοποιούμε απαρχαιωμένα εμβλήματα. Αντίθετα εμείς πολεμάμε το 4ο Ράιχ του Φούχτελ και του Ράιχενμπαχ. Ποια σβάστικα; Μας έχουν κλέψει όλα τα εμβλήματα μας. Η Τουρική σημαία είναι από βυζαντινό νόμισμα, η Αλβανική από…., και ο Μαίανδρος; Είναι γεμάτη η Βουλή (και δείχνει την οροφή) με Μαιάνδρους. Μήπως είναι και αυτά ναζιστικά σύμβολα;" απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Τότε, πήρε τον λόγο και η Σοφία Βούλτεψη από τη ΝΔ:

"Όλοι ξέρουμε για αγκυλωτό σταυρό. Ακούγονται βαριές εκφράσεις εδώ μέσα. Όταν λένε "στα τσακίδια, είστε προδότες κλπ., θα έχουν απαντήσεις. Όμως να το τελειώνουμε αυτό εδώ μέσα", είπε.

Εκείνη την στιγμή ο Αρβανίτης στράφηκε προς το προεδρείο και ζήτησε να ανακληθούν οι δυο βουλευτίνες στην τάξη κατηγορώντας τις ότι έχουν παρεκτραπεί...

Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας για την Προανακριτική, αφού το τοπίο παραμένει θολό για το πόσες κάλπες θα στηθούν. Κάθε συνταγματολόγος και μια άποψη και για το μόνο ξεκάθαρο είναι το άρθρο 55, ότι η ψηφοφορία πρέπει να είναι μυστική.

Μετά και τις χθεσινές εξελίξεις και τις "αποκαλύψεις" Διώτηγια το αντίγραφο και την καταστροφή του πρωτότυπου, πολλοί βουλευτές, ακόμα και της συγκυβέρνησης βρίσκονται σε κατάσταση κρίσης.

Πολλοί θεωρούν ότι παίζεται παιχνίδι στις πλάτες τους με ορισμένους να θολώνουν εσκεμμένα τα νερά, είτε να λένε την αλήθεια σε δόσεις. Αφού, δεν είναι δυνατόν να έπαθε ξαφνικά κρίση ειλικρίνειας ο Διώτης ή να του επανήλθε η μνήμη και να θυμήθηκε μόλις χθες ότι πήρε στα χέρια του το usb το αντέγραψε και στην συνέχεια κατέστρεψε το αρχικό.

Παράλληλα, σε μείζον θέμα έχει αναδειχθεί το πόσες κάλπες τελικά θα στηθούν. Αυτό προκαλεί και την αντιπαράθεση. Σήμερα ήταν να αποφασίσει  η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αλλά τελικά το μετέθεσε στην Ολομέλεια.

Η ΔΗΜΑΡ μάλιστα, συζήτησε πρόταση να στηθεί μια κάλπη με 4 ψηφοδέλτια, αλλά αυτό θεωρείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης πραξικοπηματική κίνηση.
Ήδη σήμερα με ανάρτηση στο twitter ο γνωστός Καμμένος "προειδοποιεί": "Είναι απίστευτη η προσπάθεια Σαμαρά να προστατέψει απο την παραπομπή ΓΑΠ, Βενιζέλο, Παπαδήμο με παραβίαση του κανονισμού της Βουλής. ΜΑΧΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ"

Όπως λένε, οποιαδήποτε άλλη κίνηση εκτός από το να στηθούν 4 κάλπες (δηλαδή μια για κάθε κατηγορούμενο) θα είναι εκτός των ορίων. Άλλωστε, όπως θυμίζουν στο παρελθόν γινόταν ακριβώς αυτό.
Ήδη, και η Αλέκα Παπαρήγα έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της για 4 κάλπες.
Σίγουρα, η αυριανή μέρα θα είναι μεγάλη....

Σε έξη μήνες η ΡΙΚΣΣΥ

Σε ένα εξάμηνο θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ίδρυση του νέου κόμματος, δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι η «Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας» (ΡΙΚΣΣΥ) δεν θα είναι ένα ΠΑΣΟΚ... νούμερο 2.
Ο  Λοβέρδος με μέλη της ΡΙΚΣΣΥ παρουσίασε δέσμη προτάσεων εξάμηνης διάρκειας για την ανάπτυξη και τον απεγκλωβισμό της οικονομίας από τη γραφειοκρατία.

Σε ερώτηση για τη λίστα Λαγκάρντ είπε ότι θα ψηφίσει τη θέση της τρικομματικής κυβέρνησης, ενώ για το ενδεχόμενο υπουργοποίησής του σε περίπτωση ανασχηματισμού υποστήριξε ότι η απάντησή του εξακολουθεί να είναι «όχι».

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που χρειάζεται συμμαχίες χωρίς αποκλεισμούς.
Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι μία, πρώην σύντροφε, κι εσύ δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι την υπηρέτησες με τον καλύτερο τρόπο. Την προσωπική σου στρατηγική έκανες...

Αν ο Αλέξης άκουγε τότε....

 
 
Ο Αλέξης Τσίπρας χαράζει την στρατηγική του για την περίπτωση που θα βρεθεί να ανεβαίνει τα σκαλιά του Μαξίμου. Μετά το "εκπαιδευτικό" ταξίδι στην Νότια Αμερική, και λίγο πριν ανοίξει τα φτερά του για τις ΗΠΑ, βρέθηκε ενώπιος ενωπίω με το σκληροτράχηλο και άκαμπτο Σόιμπλε. Η "ανάγκη συνεννόησης" μετέτρεψε την "κατάργηση" των Μνημονίων σε..."αναδιαπραγμάτευση". Βέβαια, αν το καλοκαίρι του 2011 άκουγε τον Παπανδρέου και κρατούσε πραγματικά σημειώσεις -όπως φαίνεται στο βίντεο- ίσως η Ελλάδα να βρισκόταν σε πολύ καλύτερη θέση. Αλλά, βέβαια, τότε... ο Αλέξης δεν θα προσδοκούσε να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός....
Δείτε τον Γιώργο Παπανδρέου να απαντά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας μεγάλες αλήθειες.

Προϋποθέσεις για ένα συνέδριο ουσίας - Του Γιάννη Παρασκευά


Προς: Πρόεδρο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ευάγγελο Βενιζέλο
ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΥΣΙΑΣ

Η αναγκαιότητα διεξαγωγής του Συνεδρίου δεν αμφισβητείται από κανένα. Η σύγκλιση του ίσως θα έπρεπε να είχε γίνει την περίοδο κατά την οποία οι οικονομικές κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες απαιτούσαν επαναξιολόγηση πολιτικών θέσεων και λειτουργίας Κυβέρνησης και Πολιτικού φορέα. Αυτή όμως η αναγκαιότητα δεν πρέπει να οδηγήσει στη διεξαγωγή συνεδρίου απλά και μόνο για την ικανοποίηση του αιτήματος των μελών του Κινήματος η προσωπικών στοχεύσεων αλλά θα πρέπει να είναι Συνέδριο απαρχής νέων λειτουργιών, νέας δομής, νέων πολιτικών κατευθύνσεων και πρόδρομος αναδιάταξης του Πολιτικού Συστήματος.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Α. Χρόνος Διεξαγωγής Συνεδριου
Έχετε ανακοινώσει κύριε Πρόεδρε του Κινήματος ως χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου το Φεβρουάριο. Οι υφιστάμενες πολιτικές και οικονομικές συγκυρίες σε συνάρτηση με το αβέβαιο των εξελίξεων απο την εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχουν τεθεί λόγω δανειακής σύμβασης δεν διαμορφώνουν ευνοϊκό περιβάλλον.
Ο χρόνος που απομένει ειναι περίπου 30 εώς 40 μέρες προσυνεδριακής διαδικασίας, σήμερα, συνέδριο με τους όρους και τις διαδικασίες των προγενέστερων συνεδρίων δεν καλύπτει τα ζητούμενα της εποχής και θα έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω απαξίωση του Πολιτικού φορέα. Σοβαρή προετοιμασία, σοβαρός εσωκομματικός διάλογος, σοβαρές διαδικασίες επιλογής συνέδρων, ούτως ώστε να οδηγηθούμε σε ένα ουσιαστικό συνέδριο και όχι φιέστα χειροκροτητών.

Β.Εκλογή Συνέδρων - Αριθμός Συνέδρων
Είναι εύκολα αποδεκτό και κατανοητό ότι φιέστα με τη συμμετοχή 6000 η 7000 μελών δεν είναι συνέδριο πολιτικού φορέα και μάλιστα σε χρόνους που απαιτούν ουσιαστικές πολιτικές συζητήσεις αλλά κοσμικό γεγονός για την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας των πρωτοκλασάτων δήθεν στελεχών και του Προέδρου.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα πρέπει να ειναι αυστηρά καθορισμένος χωρίς τη δυνατότητα ξεχυλώματος με την προσθήκη των άριστινδην μελών, κολλητών και παρατρεχάμενων της απομείνασας γραφειοκρατικής κομματικής νομεγκλατούρας. Όσοι συμμετάσχουν θα πρέπει να εκλεγούν. Εκλέκτορες σε αυτή τη διαδικασία δεν μπορούν να είναι όλοι όσοι σημερα φαίνονται εγγεγραμμένοι στους άσχετους καταλόγους μελών και φίλων.
Προσυνεδριακά οφείλουμε να δώσουμε τα πρώτα δείγματα σεβασμού των οργανων.
Η προσωπική απόφαση του Προέδρου διάλυσης των Οργάνων ειναι αντίκαταστατικη και δεν ισχύει, το Εθνικό Συμβούλιο, το Πολιτικό Συμβούλιο, οι Νομαρχιακές και περιφερειακές Επιτροπές, η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι υφιστάμενα Όργανα και θα πρέπει θεσμικά να συμμετάσχουν στον προσδιορισμό των διαδικασιών και της προετοιμασίας των κειμένων του Προσυνεδριακού διαλόγου.
Η συγκρότηση ΚΟΕΣ δεν ειναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Προέδρου.
Άμεση σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου για τη λήψη αποφάσεων, χρόνου διεξαγωγής του συνεδρίου, διαδικασίες εγγραφής μελών, συγκρότηση ΚΟΕΣ, συγκρότηση προσυνεδριακών περιφερειακών Οργάνων, διαδικασίες εκλογής συνέδρων, συγκρότηση επιτροπών σύνταξης εισηγήσεων Προσυνεδριακού διαλόγου.

Ελλάδα όπως.... Σενεγάλη


Σοβαρό έλλειμμα στην εφαρμογή των νόμων, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στην απελευθέρωση των αγορών παρουσιάζει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον δείκτη οικονομικής ελευθερίας που παρουσιάζει η Wall Street Journal με αφορμή την έκθεση του Heritage Foundation στην Ουάσιγκτον.

Μεταξύ 177 χωρών, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 117η θέση κάτω από τη Σενεγάλη και μια θέση πάνω από το Μαλάουι. Η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «καθώς η ελληνική οικονομία συνεχίζει να διανύει μία παρατεταμένη περίοδο οικονομικής και πολιτικής ρευστότητας, χρειάζονται τολμηρές πολιτικές δράσεις για να αποκατασταθεί η δημοσιονομική σταθερότητα, να ενισχυθεί η ευελιξία της αγοράς εργασίας και να καταπολεμηθεί η συστημική διαφθορά».

Η συνολική βαθμολογία που συγκεντρώνει η Ελλάδα είναι 55,4, όπως και πέρυσι, στην κλίμακα 1-100. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 59,6 και ο ευρωπαϊκός 66,4. Μεταξύ των 43 χωρών της Ευρώπης που εξετάζει η έκθεση, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 40η θέση.


Η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να θεσμοθετήσει θέση ειδικού εισαγγελέα κατά της διαφθοράς  να αντιμετωπιστούν ταχύτερα οι υποθέσεις πολιτικής διαφθοράς, καθώς επίσης η ανάθεση καθηκόντων ειδικών ανακριτών στο Πρωτοδικείο της Αθήνας για υποθέσεις πολιτικής και κρατικής διαφθοράς και σε άλλους πλην των έξι δικαστικών, που ήδη χειρίζονται υποθέσεις σκανδάλων.

Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο η θεσμοθέτηση ειδικών θέσεων, αλλά η αλλαγή της νοοτροπίας που θα αποβάλει τέτοια φαινόμενα ως ξένο σώμα από την ελληνική κοινωνία. Γιατί η Ελλάδα δεν αντέχει να πληρώνει άλλο το βαρύ φορτίο...


Eπίθεση Κακλαμάνη σε Στουρνάρα

Τα νερά στην ΝΔ δεν λένε να ηρεμήσουν από τις χτεσινές δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα σχετικά με την εκτόξευση του χρέους την περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης  στην πρωινή εκπομπή του MEGA.άστραψε και βρόντησε εναντίον του υπουργού Οικονομικών.

“Να προσέχει τι λέει. Να μην είναι αλαζών, και να θυμάται τι έπαθε ο προκάτοχός του Παπακωνσταντίνου”, προειδοποίησε ο Κακλαμάνης
Και… ακόμη εντονότερα συνέχισε : Αυτός δεν ήταν στην Goldman Sacks στο ΙΟΒΕ, όπου μοίραζαν βραβεία μεταξύ τους, και έδωσαν ένα και στο Χριστοφοράκο;
Άνθρωποι με τέτοιο παρελθόν θα πρέπει να προσέχουν, όταν μιλάνε για άλλους".

Οι Καραμανλικοί πάντως, έχουν πάρει "εντολή" όπως διαρρέεται να μην δημιουργήσουν ζήτημα στον Σαμαρα και τη ΝΔ, καθώς ο Στουρνάρας είναι "εξωκομματικός και ανήκει στο σημιτικό μπλόκ"