Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Στην τροχιά της .."νέας Δεξιάς" του Σαμαρά


Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τη φράση «είμαστε ανοιχτοί σε όλους» απευθύνει εθνικό προσκλητήριο για συμμαχία ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων και προσώπων στο πλαίσιο στήριξης της μεταρρυθμιστικής του (!) προσπάθειας

Από το Βήμα της Κυριακής, ο Σαμαράς τονίζει ότι γλιτώσαμε τη «δραχμοφοβία», αλλά τηρεί χαμηλούς τόνους προειδοποιώντας ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, αν και πιστεύει ότι ο μεγάλος κίνδυνος πέρασε, χτυπάει το καμπανάκι τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση στην προσπάθεια, γιατί υφίσταται ο κίνδυνος να «ξανακυλήσουμε».

Επίσης, προτάσσει την ανάγκη για ενότητα, υπομονή, σκληρή δουλειά και συνθήκες πολιτικής σταθερότητας και  προβλέπει ότι η ανάκαμψη θα φανεί στα τέλη του 2013, χαρακτηρίζει δύσκολη τη χρονιά, και βλέπει να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ.

Ο Σαμεράς ασκεί σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του, ειδικά τις τελευταίες ημέρες με την υπόθεση της βίλας Αμαλίας, και τον κατηγορεί ότι λειτουργεί ως «περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας».

Επίσης, υποστηρίζει «είμαστε ακόμη στην αρχή της επιχείρησης 'κάθαρση'» σχετικά με το μέτωπο κατά της διαφθοράς

Ο Σαμαράς βλέποντας τη θετική για το κόμμα του πορεία των δημοσκοπήσεων, προβάλει ως "μεταρρυθμιστής", επιχειρώντας να διαγράψει από τη μνήμη όλων τις "αντιμνημονιακές αταξίες του". Σύμφωνα με τις εισηγήσεις που δέχεται είναι η ώρα να κάνει το άνοιγμα προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να "αναβαπτίσει" την ΝΔ. Τώρα βέβαια, να προσπαθεί να βάλει τον μανδύα του κυνηγού της διαφθοράς, ο άνθρωπος που λειτουργεί μόνο με παλαιοκομματική λογική, είναι εμφανώς, παράδοξο.
Ο Σαμαράς θα πρέπει να "πείσει" τους Ευρωπαίους και ιδιαίτερα την Μέρκελ, ότι είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, γιατί μετά τον μήνα του μέλιτος....έρχεται η μουρμούρα, όπως αποδείχθηκε στην τελευταία τετ-α-τετ συνάντηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.