Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Σε συνέδριο χωρίς προσυνεδριακό διάλογο προχωράει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ;Επίσημα έχουν ξεκινήσει οι προσυνεδριακές διαδικασίες και έχουν, ήδη, γίνει συγκεντρώσεις με στελέχη της Ιπποκράτους και τοπικά στελέχη και μέλη.
Όμως και σ αυτό το κομμάτι η ηγεσία διεκδικεί βραβείο πρωτοτυπίας.
Χωρίς πολιτικά κείμενα της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) στις ως τώρα συγκεντρώσεις, πέρα από το ότι υπάρχουν διαμαρτυρίες ότι καλούνται "επιλεκτικά" μέλη, δεν υπάρχει οργανωμένος και σχεδιασμένος διάλογος.
Επίσης, όλες οι συζητήσεις στο επιτελείο του Βενιζέλου, περιορίζονται στους τρόπους με τους οποίους θα εκλεγούν οι σύνεδροι (μέτρο εκλογής) δηλαδή, στο πως θα ελεγχθεί το συνέδριο.
Σε αυτή τη λογική, οι σκέψεις είναι το κεντρικό όργανο (Εθνικό Συμβούλιο ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί) να αποτελείται μόλις από 120 άτομα - μέσα σε αυτό τον αριθμό να είναι και οι βουλευτές - ενώ, σε ένα ευρύτερο όργανο θα συμμετέχουν και οι αιρετοί και άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι (Δήμαρχου, περιφερειάρχες κλπ).
Αν υπολογίσουμε τους βουλευτές, πρώην και νυν, με πρόχειρους υπολογισμούς θα φτάνουν περίπου τους 200. Αυτό σημαίνει ότι η ηγεσία με τον τρόπο αυτό σχεδιάζει ένα όργανο που θα συμμετέχουν, σχεδόν, μόνο βουλευτές, το οποίο με τη σειρά του μεταφράζεται στο ότι ούτε ανανέωση οργάνων θα υπάρξει, ούτε πολύ περισσότερο, συμμετοχή στο όργανο αυτό νέων στελεχών.
Αυτά όλα όμως, είναι ακόμη σε επίπεδο σχεδιασμού.
Αυτό που είναι γεγονός, είναι ότι ακόμη και τις καταστατικές αλλαγές ενός μάλιστα "συντακτικού" συνεδρίου δεν τις θέτει η ηγεσία σε διάλογο.
Μέχρι στιγμής, η ηγεσία συνεχίζει να βαδίζει το δρόμο ενός "απόλυτα ελεγχόμενου" συνεδρίου που ταιρίάζει σε "μικρό" κόμμα και όχι σε ένα ανοιχτό συνέδριο που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανασύνταξης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.
Δεν έχει όμως, καταλάβει ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ που θα βρεθεί στο συνέδριο, έχει άποψη και όλοι οι πρωτοκλασσάτοι θα κριθούν για τις συμπεριφορές και πρακτικές του παρελθόντος.
Ας μας επιτραπεί και ένα τελευταίο σχόλιο. Όλοι αυτοί που κατακεραύνωναν τον Παπανδρέου -εκτός των άλλων και - για την εσωκομματική δημοκρατία, που έχουν εξαφανιστεί; Τόνια Αντωνίου, Νίκος Σαλλαγιάννης, Μιλένα Αποστολάκη, Δημήτρης Λιντζέρης, Μιλένα Αποστολάκη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Ευα Καιλή, Νάσιος Αλευράς,  Γιαννακοπούλου Νάντια, Γικόνογλου  Γρηγοράκος Λεωνίδας, Αννα Διαμαντοπούλου...
τελικά. μήπως οι "κηπουροί" έκαναν πολύ καλύτερα την δουλειά τους ;

Protovoulia Papandreou

1 σχόλιο:

  1. τώρα το κατάλαβες?οι κηπουροί ήταν κλάσεις ανώτεροι και απο τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και απο όλα τα'αφθαρτα' φυντάνια που έβαλε στη Βουλή τώρα ο 'σοφος' λαός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.