Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Λούλης: Η κυβέρνηση αποτελείται από ανεπαρκή κομματικά στελέχη

Ο γνωστός πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης εκτιμά ότι η κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα ολοκληρώσει την τετραετία, ενώ όπως υποστηρίζει ο βασικός της κορμός βασίζεται κατά κανόνα από ανεπαρκή κομματικά στελέχη.
 
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» αναφέρει ότι η καλύτερη επιλογή του πρωθυπουργού υπήρξε ο Γιάννης Στουρνάρας, υποστηρίζοντας ότι «μπορεί να φανταστεί κανείς Υπουργό Οικονομιών από την Νέα Δημοκρατία;» ενώ αποδίδει την ραγδαία πτώση του ΠΑΣΟΚ στο γεγονός «ότι πληρώνει τον κρατισμό και λαϊκισμό του ιδρυτή του» (!).
 
Σύμφωνα με τον Γιάννη Λούλη η Νέα Δημοκρατία παρέμεινε εγκλωβισμένη σε παλαιοδεξιές αντιλήψεις και βιώνει μια διαχρονική κρίση ενώ χαρακτηρίζει τον Άλέξη Τσίπρα «επικοινωνιακό πολιτικό που τώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι».
Όσον αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμοτονίζει πως «θα έπρεπε να τον αφήσουν να σταθεροποιήσει την οικονομία».
 
Σημειώνουμε ότι ο Λούλης ήταν στο πλευρό του Κ. Καραµανλή ως άτυπος σύµβουλός του και τροφοδοτούσε συχνά µε τις απόψεις του την επικαιρότητα Έχει μάλιστα δημσιοποιήσει σε ένα βιβλίο τις θέσεις του  (ο δρόμος για την άβυσσο) για την περίοδο διακυβέρνησης Καραµανλή, ασκώντας οξύτατη κριτική, τονίζοντας ότι δεν συγκρούστηκε µε τις πελατειακές λογικές στο κράτος και στην παράταξή του, αλλά και  την πεποίθησή του ότι ο Αντ. Σαµαράς ασκεί «την πιο λαϊκιστική αντιπολίτευση στον χώρο της ευρωζώνης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.