Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Λαγός την φτέρη έσειε;

Δύο τηλεφωνικές συνομιλίες με τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργο Πατέλη είχε λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα ο βουλευτής Β' Πειραιώς της ΧΑ, Γιάννης Λαγός.

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Εθνους», από τις αναλύσεις των τηλεφωνικών επικοινωνιών που .έχει στα χέρια της η ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με αυτές, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αποκάλυψε ότι μεταξύ των δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής, σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο συνομιλίες κατά το επίμαχο διάστημα πριν από το φονικό.

Τεράστια ανταπόκριση στο διαδικτυακό κάλεσμα για "Ποινές για τη Χρυσή Αυγή"!

Πάνω από 25.000 πολίτες έχουν υπογράψει μέσα σε 24 ώρες στο διαδικτυακό κάλεσμα για τη Χρυσή Αυγή και οι υπογραφές συνεχίζουν να πέφτουν βροχή! Σύμφωνα με τους διοργανωτές μόλις φτάσουν τις 50.000 θα παραδωθούν στην κυβέρνηση. 
Το κείμενο που προωθούν είναι το παρακάτω:

Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση. ​Την Τετάρτη​, ​ ​ο μουσικός και συμπολίτης μας Παύλος Φύσσας, δολοφονήθηκε εν ψυχρ​ώ​ από νεοναζί, υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής. Για χρόνια τώρα, χρυσαυγίτες διαπράττουν απερίγραπτα εγκλήματα κατά αλλοδαπών, τσιγγάνων, ομοφυλόφιλων, πολιτικών ή πολιτών που απλά διαφωνούν με τις φασιστικές τους απόψεις. Αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ και μαζί μπορούμε να το κάνουμε.

Χρυσανθε ...εραστή της εξουσίας....

Ο Ολύμπιος Δαφέρμος είναι Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος και υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επίτροπής Κατάληψης του Πολυτεχνείου το ’73, μέλος του Διασχολικού επί χούντας, στρατεύτηκε αναγκαστικά τον Φεβρουάριο του 1973 μαζί με άλλους αριστερούς φοιτητές, πρωτεργάτες του Αντιδικτατορικού Φοιτητικού Κινήματος, στην προσπάθεια της χούντας να εξαφανίσει τις φωνές αντίστασης στα πανεπιστήμια και απολύθηκε μερικές μέρες πριν την εξέγερση του Πολυτεχνείου και εντάχθηκε και πάλι στο ΑΦΚ. Μετά τη Μεταπολίτευση εργάστηκε στη βιομηχανία ως Μηχανολόγος παραγωγής και αργότερα ως καθηγητής στη δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση από όπου συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Διαφωνούν στη ΝΔ με τη θεωρία των άκρων

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέφρασε τη διαφωνία του όταν ρωτήθηκε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο αν συμφωνεί με την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εκτός συνταγματικού τόξου.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι τα μηνύματα είναι ανησυχητικά, καθώς διακυβεύεται η συνταγματική τάξη, η Δημοκρατία και η εθνική ενότητα.
«Να ορθώσουμε ένα τείχος όλοι μαζί και να διασφαλίσουμε τα επιτεύγματα της Δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής» είπε και πρόσθεσε ότι η ιστορία έχει διδάξει ότι στις δύσκολες στιγμές, όταν δεν υπάρχει ενότητα, η χώρα αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα.
Τη θεωρία των άκρων είχε διατυπώσεις πριν από δύο ημέρες ο βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ και σύμβουλος του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης έπειτα από σκληρή κόντρα με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Βουλή.
Συγκεκριμένα, ο Λαζαρίδη είχε υποστηρίξει στους δημοσιογράφους: «Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συντάγματος, όπως π.χ. τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής, παραμένει εκτός του συνταγματικού τόξου. Εσείς θεωρείτε ότι είναι εντός;».

Τζέρεμι Άιρονς: Μην κρίνετε την Ελλάδα από την πράξη ενός ηλίθιου εξτρεμ...



Να μην χαρακτηριστεί συλλήβδην η Ελλάδα από το γεγονός της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα ζήτησε ο Τζέρεμι Άιρονς, στo πλαίσιo συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε στην Αθήνα, με αφορμή την προώθηση κινηματογραφικού έργου στο οποίο πρωταγωνιστεί.

«Δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι μια χώρα χαρακτηρίζεται συλλήβδην από ένα και μόνο περιστατικό, το οποίο είδαμε τις τελευταίες ημέρες στις εφημερίδες. Ναι, ασφαλώς υπάρχουν ηλίθιοι οι οποίοι καλύπτονται κάτω από έναν πολιτικό τίτλο, ναι, δολοφονούν ανθρώπους μερικές φορές, ωστόσο τέτοια περιστατικά συμβαίνουν δυστυχώς ανά τον κόσμο», σημείωσε ο άγγλος ηθοποιός.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ" ...

του Γιώργου Πεταλωτή

Είναι ΤΑ "ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ" ...

Βλέπω παλιές εφημερίδες και ψάχνω να βρω μια καταγγελία, μια δήλωση, έναν υπαινιγμό έστω καταδίκης ακόμη και από τους "δικούς μας ανθρώπους",

- όταν οι τότε "αντιμνημονιακοί" (Σαμαράς, Τσίπρας κλπ) χειραγωγούσαν την πλατεία, επενδύοντας όχι στη διαμαρτυρία κατά της πολιτικής της κυβέρνησης , αλλά ντοπάροντας με κάθε τρόπο την κοινωνία με το ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ, όταν διάφοροι θεωρητικοί τους - μέχρι και σήμερα - ανακαλύπτουν ότι η άσκηση βίας αποτελεί λόγο απαλλαγής του "αξιόποινου" αφού η ΒΙΑΙΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗ ΒΙΑ (στην Θεσσαλονίκη απαλλάχθηκαν από το αρμόδιο Δικαστήριο συνδικαλιστές που έλουσαν με καφέ και γρονθοκόπησαν τον γερμανό Πρόξενο...υποθέτω διότι με "βίαιο" τρόπο περιεκόπη και ο μισθός όσων αποφάσισαν την απαλλαγή),

-όταν ο Αλαβάνος επαιρόταν για την πλατεία Ταχρίρ

Μόνο η κοινωνία των πολιτών μπορεί να βάλει τέλος στη βία και οφείλει να το κάνει άμεσα

του Κώστα Τάτση

Σήμερα είχαμε την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα  από τους Χρυσαυγίτες, χθες είχαμε την φασιστική προτροπή του Καμμένου για ,,λιντσάρισμα,, Δημάρχου, προχθές τα επεισόδια στο Μελιγαλά.

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται πια για το μέλλον της χώρας μας είναι αν υπάρχει επιστροφή από αυτό το δρόμο της μισαλλοδοξίας, του μίσους και του φανατισμού που όλο και πιο βαθιά βυθιζόμαστε  τα τελευταία χρόνια ως κοινωνία.

Πολύ εύκολα αρκετοί άνθρωποι του πνεύματος αλλά και πολιτικοί και αναλυτές στα ΜΜΕ, ξεπερνούσαν τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα περιορίζοντάς το στην οικονομική κατάσταση και την δημοσιονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Επιχείρησαν ένα "ακροβατικό" διαχωρισμό στη βία και αιτιολόγησαν με όρους στεγνά οικονομικούς ακόμα και το δικαίωμα.... να εισβάλει κάποιος και να κάψει το ελληνικό κοινοβούλιο.

Μιχάλης Καρχιμάκης για την νεοναζιστική δολοφονία: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Η Δημοκρατία μας απειλείται, είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Κοινωνικές τάξεις βρίσκονται υπό διωγμό. Οι "μελανοχιτώνες" έχουν κηρύξει την ανίερη σταυροφορία τους και σήμερα είχαμε το πρώτο θύμα. Οι εκκλήσεις στην πολιτεία και οι κορώνες είναι περιττές. Δυστυχώς δεν αλλάζουν τίποτα ούτε για το συμβάν αυτό καθ'αυτό ούτε και για τα υπόλοιπα. Σήμερα η κοινωνία πήρε μια πικρή γεύση από την κατάλυση της δημοκρατίας της Βαϊμάρης, της πορείας προς την Ρώμη της Χούντας των συνταγματαρχών και από τα...προσεχώς εάν δεν αντιδράσουμε, εάν δεν ξυπνήσουμε. Η  μόνη λύση είναι να αφυπνιστεί από τον λήθαργο του ο μέσος Έλληνας, να θυμηθεί το δημοκρατικό παρελθόν του και να ορθώσει το ανάστημα του στο ύψος των περιστάσεων, εξοβελίζοντας τους Νεο-Ναζί σήμερα κιόλας στο πιο βαθύ βάραθρο της ιστορίας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Ο Σβόμποντα για τη δολοφονία στο Κερατσίνι

Ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, μίλησε για τη δολοφονική ενέργεια εις βάρος του Παύλου Φύσσα, την οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη από κάθε άποψη».

«Το μίσος ξενοφοβικών μελών της Χρυσής Αυγής φτάνει μέχρι και να σκοτώσει πολιτικούς αντιπάλους», τόνισε ο Σβόμποντα και πρόσθεσε πως «είναι σοκαριστικό και απαράδεκτο από κάθε άποψη αυτό το περιστατικό σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «οι θανατηφόρες επιθέσεις σε ξένους και αριστερούς δεν θα λύσουν το πρόβλημα των κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς και των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας» και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο να καταλήξουν σε σοβαρές προτάσεις πάνω στο πώς θα σταματήσουν αυτές τις εξτρεμιστικές επιθέσεις, συμπεριλαμβάνοντας την πιθανότητα απαγόρευσης του κόμματος της Χρυσής Αυγής συνολικά.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Δήλωση Παπανδρέου για τον Παύλο Φύσσα


Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον θάνατο του Παύλου Φύσσα, καθώς και για κάθε θύμα βίας. Είτε πλήρωσε με τη ζωή του τα πιστεύω του, είτε όχι. Είτε είναι Έλληνας, είτε είναι αλλοδαπός. Όποιες κι αν είναι οι αντιλήψεις του, όποιες κι αν είναι οι επιλογές του.

 Αν πιστεύουμε ότι η βία αφορά πάντα "κάποιους άλλους", τότε είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσει και την πόρτα του καθενός μας.

Αν πιστεύουμε ότι υπάρχει δικαιολογημένη και αδικαιολόγητη βία, καλή και κακή βία, τότε γινόμαστε εμείς φορείς της κι ας μην έχουμε σηκώσει ποτέ το χέρι μας.

Η βία είναι βία.

Από όπου και αν προέρχεται.

Τα ...αποφθεγματα των δημοσίων προσώπων περί Χ.Α

Αλιεύσαμε απο τον ποταμό των αναρτήσεων στο διαδίκτυο:
"Μερικά μόνο απ'τ'αποφθέγματα (sic) των διαφόρων "Δημοσίων Προσώπων" . Για να τα λέμε και αυτά.. Πρόσφατα είναι.. Κάπου τα διάβασα και αντιγράφω:

Πέτρος Γαϊτάνος (θεοφοβούμενος τραγουδιστής): «Μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής»

Βύρων Πολύδωρας (δεξιός καραγκιόζης - ΝΔ): «Βεβαίως συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή» | «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία»

Ποιός δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα;

Μια αψιμαχία λεκτική κατέληξε σε δολοφονία ενός από τα γνωστά μέλη στο αντιφασιστικό κίνημα του Killah P, κατα κόσμον Παύλου Φύσσα, από ένα -επίσης γνωστό στη περιοχή- μέλος της Χρυσής Αυγής 
Η εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου μπροστά σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι, έγινε μάλιστα, μπροστά στα μάτια της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία στεκόταν άπραγη, ενώ μόνο μία γυναίκα αστυνομικός προέταξε το όπλο της στον 45χρονο δράστη καταφέρνοντας να τον ακινητοποιήσει και να τον συλλάβει.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

O "φιλος" του Αλέξη

Ο Πάνος που έχει βρει με τον Αλέξη ένα τρόπο να συνομιλούν και στοχεύουν σε συνεργασία κυβερνητική - παρά τις όποιες διαφορές που τους χωρίζουν.
Ο Πάνος είναι γνωστός για τον πολιτικό βίο και την πολιτεία του.
Ο Πάνος ήταν το αστρο που «έλαμψε» την διετία της διακυβέρνησης Παπανδρέου, με τον φλογερό αντιμνημονιακό - αντιπαπανδρεικό με έντονα διχαστικά και εμφυλιοπολεμικά χαρακτηριστικά.

Τσίπρας «περί χούντας»: αρνήθηκε στη ΔΕΘ, όσα 3 χρόνια ο ίδιος και η ηγετική του ομάδα επαναλαμβάνουν

Αλέξης Τσίπρας και ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζουν επί 3 χρόνια «αναλογίες» με την επταετία
«Κύριε Γιουρμετάκη δεν ξέρω ποιον έχετε υπόψη σας. Εμένα δεν με έχετε ακούσει ποτέ να μιλήσω για χούντα ούτε τα στελέχη μας μιλάνε για χούντα. Βεβαίως έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένως για τη συρρίκνωση της δημοκρατίας, για το τραύμα της δημοκρατίας, για την απαξίωση της δημοκρατίας και των θεσμών του Κοινοβουλίου βασισμένοι σε γεγονότα όμως. Δεν συγκρίνουμε εμείς μια περίοδο κατάλυσης κάθε ελευθερίας με μια περίοδο κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Δεν το κάνουμε αυτό.» απάντησε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας χθες κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ, αναφορικά με την πριμοδότηση «νοσταλγών» της επταετίας και άλλων σκοτεινών περιόδων μέσω σχετικών δηλώσεων για «αναλογίες».

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Πεταλωτής: Ως πότε θα απαλλάσσεται ο Τσίπρας

Αναρωτιέται από τη σελίδα του στο facebook  ο Γιώργος Πεταλωτής:

Ως πότε θα απαλλάσσεται ο Τσίπρας επειδή "δεν κατάλαβε τι είπε"?
Θα καθιερώσει την αναδρομική ευθύνη στα ποινικά αδικήματα (παρά την ευτυχώς ρητή πρόβλεψη του Συντάγματος) ...
Θα ακυρώσει τις αποκρατικοποιήσεις γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ "έχει το ηθικό πλεονέκτημα" ...