Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Σβόμποντα για τη δολοφονία στο Κερατσίνι

Ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, μίλησε για τη δολοφονική ενέργεια εις βάρος του Παύλου Φύσσα, την οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη από κάθε άποψη».

«Το μίσος ξενοφοβικών μελών της Χρυσής Αυγής φτάνει μέχρι και να σκοτώσει πολιτικούς αντιπάλους», τόνισε ο Σβόμποντα και πρόσθεσε πως «είναι σοκαριστικό και απαράδεκτο από κάθε άποψη αυτό το περιστατικό σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «οι θανατηφόρες επιθέσεις σε ξένους και αριστερούς δεν θα λύσουν το πρόβλημα των κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς και των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας» και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο να καταλήξουν σε σοβαρές προτάσεις πάνω στο πώς θα σταματήσουν αυτές τις εξτρεμιστικές επιθέσεις, συμπεριλαμβάνοντας την πιθανότητα απαγόρευσης του κόμματος της Χρυσής Αυγής συνολικά.

Χαρακτηριστική ήταν, όμως, και η αναφορά του στην επικείμενη ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δήλωσε πως «αν η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δεν μπορέσουν να σταματήσουν τη γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία της Ε.Ε. και δεν θα φέρει καμία πρόοδο στην Ευρώπη ή την Ελλάδα»!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.