Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Πού βαδίζει το ΠΑΣΟΚ;

Μεγάλη είναι η έκπληξη για την Ιπποκράτους, η οποία προσδοκούσε μετά το Συνέδριο να αναθερμάνει τις σχέσεις της με τη βάση και να αρχίσει να γεύεται δημοσκοπική ανάκαμψη, τα τελευταία στοιχεία των δημοσκοποήσεων.

Τι πραγματικά δείχνουν  οι δημοσκοπήσεις; Σταθερότητα...Το ΠΑΣΟΚ παγιώνεται πλέον σε μονοψήφια ποσοστά που κινούνται γύρω στο 6%, στο μισό δηλαδή της εκλογικής δύναμης του περασμένου Ιουνίου.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Τι σημαίνει η τουρκοισραηλινη προσέγγιση με τις ευλογίες του Ομπάμα;

 
Τις τελευταίες μερες ζούμε στο ρυθμό των καταιγιστικών εξελίξεων στην Κύπρο.
Γεμίζουμε εθνική υπερηφάνεια με το "όχι", στρέφουμε τις ελπίδες μας στο ξανθό Γένος, ελπίζουμε, απελπιζόμαστε....και κάτι μας ξεφεύγει....
Ο Αμερικανός πρόεδρος επισκέφθηκε το Ισραηλ κι ανάμεσα στα άλλα πίεσε να αποκατασταθούν οι σχέσεις με την Τουρκία. Έτσι, ο Νετανιάχου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ταγίπ Ερντογάν απολογούμενος για τα «όποια λάθη που μπορεί να οδήγησαν» στο θάνατο των εννέα τούρκων ακτιβιστών κατά το ρεσάλτο των ισραηλινών κομάντο εναντίον του πλοίου της νηοπομπής που επιχείρησε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας.

Τότε, τι είναι δεξιό;

του Ανδρέα Πετρουλάκη
Είναι αριστερό να υπερασπίζεσαι έναν φορολογικό παράδεισο;
Είναι αριστερό να υπερασπίζεσαι τη διάσωση τραπεζών με χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων; Είναι Aριστερό να διαψεύδεις τον ίδιο τον εαυτό σου, όταν για ακριβώς αυτό κατηγορούσες τις επιλογές που ακολουθήθηκαν σε άλλες χώρες;

KKE για ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: οι μάσκες έπεσαν

Δεν αναφέρεται βέβαια, στις αποκριές αλλά στην απόφαση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να συμπράξουν σε κοινό μέτωπο για το ...καλό της Κύπρου, του ελληνικού λαού και της δημοσκοπικής τους ανόδου (ή καταβαράθρωσης, αυτό μένει να το δούμε προσεχώς)
«Οι μάσκες έπεσαν! Η πολιτική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Κοινοβούλιο και κυρίως στο κοινωνικό επίπεδο, με πρόσχημα τη συμπαράσταση στον κυπριακό λαό,

Τσιπρας- Καμμένος σε κοινό μέτωπο

 
Κοινό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση με αφορμή τα γεγονότα στην Κύπρο, αποφάσισαν να σχηματίσουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος μετά από την συνάντηση που είχαν σήμερα στην Βουλή. Όπως τόνισαν, η κυβέρνηση αντί να συμπαρίσταται στον κυρίαρχο Κυπριακό λαό, συμπαρίσταται στην Μέρκελ.

Είπαν επίσης ότι παρά τις ιδεολογικές διαφορές τους θα συνεργαστούν για να νικήσουν, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά.

Η Άννυ Ποδηματά στο Συνέδριο του Economist «Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης: ποια είναι η επόμενη μέρα για την Κύπρο με τη νέα κυβέρνηση»



«Βρισκόμαστε δίπλα στην Κύπρο, δίπλα στους Κύπριους πολίτες και με αίσθημα ευθύνης θέλουμε να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο, για μία λύση αποτελεσματική, αξιόπιστη και πρωτίστως ευρωπαϊκή» τόνισε η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατά την ομιλία της, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην έναρξη του συνεδρίου του Economist με τίτλο «Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης: ποια είναι η επόμενη μέρα για την Κύπρο με τη νέα κυβέρνηση».

 

Economist «Πάνω που νόμιζες πως ήταν ασφαλής»

«Η διάσωση της Κύπρου έμοιαζε δύσκολη. Αλλά δεν ήταν ανάγκη να γίνει έτσι» γράφει το περιοδικό Economist, σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την κρίση στην Κύπρο.

«Πάνω που νόμιζες πως ήταν ασφαλής» είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου του περιοδικού, ενώ το εξώφυλλο αποτυπώνει με μεγάλη ακρίβεια αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες. 

Η Κύπρος βυθίζεται και γύρω της τριγυρνούν απειλητικά καρχαρίες.

Το opengov των δικών μας παιδιών....

Ένα e-mail που έφτασε σε χιλιάδες παραλήπτες, μέλη της ΔΗΜΑΡ προκάλεσε αίσθηση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για ενημέρωση από τον Δημήτρη Χατζησωκράτη προς μέλη του κόμματος, για την προκήρυξη θέσεων διοικητών και υποδιοικητών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας» αποκαλύπτει το Left.gr.
Με την επιστολή αυτή, ενημερώνει πότε λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, αποστέλλει κατάλογο των νοσοκομείων όπως προέκυψαν από τις συνενώσεις και καλεί τους παραλήπτες να καταθέσουν εγκαίρως τα δικαιολογητικά τους αλλά και να ενημερώσουν την ΔΗΜΑΡ για τις αιτήσεις που θα κατατεθούν.

Κύπρος : Δραματικές εξελίξεις

Η κατάσταση στην Κύπρο χειροτερεύει ώρα με την ώρα. Ο κυπριακός λαός έχει ξεχυθει στους δρόμους έξω από την Βουλή και από το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης έκανε δηλώσεις σε δραματικούς τόνους λέγοντας: "Η χώρα πρέπει να σωθεί. Θα υπάρχουν οδυνηρές πτυχές σε ότι αποφασιστεί... Οι επόμενες ώρες θα κρίνουν το μέλλον αυτού του τόπου και ότι η Βουλή θα κληθεί σε λίγο να πάρει τις μεγάλες αποφάσεις".

Το τέλος της μαζικής παράνοιας

Όλη αυτή την περίοδο με το Κυπριακό δράμα σε εξέλιξη, καταρρίφθηκαν όλες οι εντός των τειχών θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την διαχείριση μιας κρίσης χρέους και δανεισμού. Υποχώρησε η προ-μνημονιακή και μετά-μνημονιακή υστερία καθώς κατέστη σαφές σε όλα τα μήκη και πλάτη του πολιτικού φάσματος πως εύκολες λύσεις δεν υπήρξαν και ούτε θα υπάρξουν. Τώρα γίνεται πασίδηλο σε τι καθεστώς λειτούργησε η κυβέρνηση που το 2010(αφού προηγουμένως είχε πρωτοστατήσει στην δημιουργία του μηχανισμού) επέλεξε να πάρει την πολιτική απόφαση προσφυγής σε αυτόν.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Δημοψήφισμα για λύση εντός ή εκτός Τρόικας, προτείνει το ΑΚΕΛ

Η απόφαση για τη δημιουργία Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου συνιστά ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των οικονομικών μας προβλημάτων με δικές μας δυνάμεις, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, εμμένοντας σε λύση εκτός Τρόικας και προτείνοντας δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός για το αν η επιδιωκόμενη λύση θα 'ναι εντός ή εκτός της Τρόικας.

Η Κύπρος είναι το Βατερλό όλων των ελληνικών δημαγωγικών μύθων

Αναστασιάδη γιατί δεν πήρες το Δάνειο απο τους Κινέζους? Απο τους Ρώσους?  Με τις μετοχές απο την Τράπεζα της Ανατολής γιατί δεν ανακεφαλαιοποιείς τις τράπεζες?

Η Κύπρος είναι το Βατερλό όλων των ελληνικών δημαγωγικών μύθων. Και ΑΟΖ είχαν ανακηρύξει και τα πετρέλαια διαπραγματεύονταν και Ρώσους φίλους και καταθέτες διέθεταν και αριστερό πρόεδρο είχαν, όχι «δοσίλογους» όπως εμείς. Κι όμως, ...
ούτε ο συχωρεμένος ο Τσάβες τους έστειλε δωρεάν πετρέλαιο, ούτε οι Ρώσοι και οι Κινέζοι τους δάνεισαν. Και ο Χριστόφιας κλαίγοντας τους ανακοίνωσε τη χρεοκοπία και τα μνημόνια. Το ’χουν αυτό οι συμπατριώτες μας, όταν χρεοκοπούν οι πολιτικές τους, κλαίνε.

Κυπρος: επιστροφή στην ευρωζώνη

Δρἆματικές ώρες στη Μεγαλόνησο καθώς συνεχίζονται οι μαραθώνειες συνομιλίες της κυπριακής ηγεσίας με στόχο την εξεύρεση λύσης μετά την άρνηση της κυπριακής Βουλής στο πρόγραμμα σωτηρίας που προτάθηκε από το eurogroup.
Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες της Κύπρου να παραμείνει στο ευρωπαϊκό πλαίσιο διευθέτησης του προβλήματος, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να διασωθεί  μέσω  της ρωσικής βοήθειας.

Κύπρος Πάγωσε η αγορά...

Σύμφωνα με την μεγάλη κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος", η αγορά της χώρας παραμένει «μουδιασμένη», ο κόσμος ξοδεύει με πολύ φειδώ τα ευρώ του, και κανείς δεν ξέρει τι θα επακολουθήσει με την παραμονή των τραπεζών κλειστών και τις επόμενες ημέρες.
Ήδη παρουσιάστηκαν προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με προϊόντα, πάγωμα στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, πλήρης παράλυση στην πώληση αυτοκινήτων, έλλειψη μετρητών για αγορά καυσίμων.

Μεντβέντεφ: Η λύση για την Κύπρο να μην βλάψει τις σχέσεις Ρωσίας-ΕΕ

Σήμερα συνέρχεται στη Μόσχα η σύνοδος Ρωσίας-ΕΕ όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της Κύπρου.
O Ρώσος Πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ήδη ότι το σχέδιο οικονομικής βοήθειας για την Κύπρο έχει περιπλεχθεί και ότι η όποια λύση εξευρεθεί δεν πρέπει να βλάψει τις σχέσεις της χώρας του με την ΕΕ.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Τα σενάρια του ΔΝΤ και των Financial Times για την Κύπρο

 
Το ΔΝΤ αποφεύγει να προβεί σε σχόλια για τις εξελίξεις στην Κύπρο, ωστόσο πηγές εκτός «ταμείου» στην Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι μετά από μία φάση αδιεξόδου - όπως την αποκαλούν – αναμένουν ότι θα ξεκινήσει πάλι συζήτηση και για το πακέτο της συμφωνίας και για την εφαρμογή του.
 
Τονίζουν πάντως ότι οι θέσεις του ΔΝΤ για «κούρεμα» των καταθέσεων μόνο άνω των 100.000 ευρώ, μέχρι να καλυφθεί το ποσό των 5,8 δις. παραμένουν, το ίδιο και η φιλοσοφία για πολύ μεγάλη σμίκρυνση του κυπριακού χρηματοπιστωτικού τομέα. Την ίδια στιγμή δεν υπάρχουν απαντήσεις γιατί αφού έχει απορριφθεί το πακέτο, παραμένει στη Λευκωσία το κλιμάκιο του ΔΝΤ, που έχει εντολή να συζητήσει μόνο τεχνικά ζητήματα κι όχι πολιτικά.

Φ. Σαχινίδης για τη Κύπρο

Κύριε Υπουργέ,
Η πρωτοβουλία σας να ενημερώσετε τα μέλη της Επιτροπής για τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup είναι μια θετική πρωτοβουλία.

Η τοποθέτησή σας, μας δίνει μια ευκαιρία να αξιολογήσουμε τις αποφάσεις που λαμβάνονται στα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και να ενημερώσουμε τους πολίτες αν οι αποφάσεις αυτές συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων κατά ένα τρόπο βιώσιμο ή όχι.

SPD εναντιον Μέρκελ

Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, δια του προέδρου του, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος, μιλώντας στην ιστοσελίδα Spiegel-online, κατηγορεί την Καγκελάριο πως οδηγεί την ευρωζώνη στο χάος.
“Έστω και αν η  Άνγκελα Μέρκελ κάνει ότι δεν ξέρει: Η συμφορά της Κύπρου φέρει την δική της υπογραφή", σημείωσε για να προσθέσει: " Η Μέρκελ επέτρεψε μια χώρα με λιγότερους κατοίκους από το κρατίδιο του Saarland να οδηγήσει στο χάος ολόκληρη την ευρωζώνη”, ανέφερε ο Γκάμπριελ.

Ρομπάι «Καταστροφική η κατάσταση στην Κύπρο»

 

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί «το συντομότερο δυνατό» η σημερινή «καταστροφική» κατάσταση στην Κύπρο, η οποία ζημιώνει κυρίως τους πολίτες της, τόνισε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

«Η σημερινή ιδιαίτερα αβέβαιη κατάσταση είναι επιζήμια, ιδιαίτερα για τους πολίτες της Κύπρου, και πρέπει να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρομπάι.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΕ, η απόφαση του Eurogroup της 16ης Μαρτίου διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι σύμφωνα με την απόφαση αυτή, τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης πρόκειται να συμβάλουν στο πακέτο βοήθειας της Κύπρου με 10 δισ. ευρώ. Όπως διευκρίνισε, το ποσό αυτό είναι το μερίδιο της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», στο οποίο δεν περιλαμβάνεται η χρηματοδοτική στήριξη από την πλευρά του ΔΝΤ.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι λαμβάνει υπόψη του την ψηφοφορία της Κυπριακής Βουλής, με την οποία απέρριψε τη συμφωνία που ομοφώνως ενέκρινε το Eurogroup την 16η Μαρτίου. «Εμείς, ως Ένωση, θα πρέπει να δράσουμε όσο πιο συνεκτικά γίνεται», κατέληξε ο Ρομπάι.

Εξάλλου, παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών, Χάνες Σβόμποντα, τάχθηκε κατά της επιβολής φόρου στις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, επιχειρηματολογώντας ότι είναι «ασύλληπτο και ακατανόητο» να μην διασφαλίζονται οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ που εγγυάται η ευρωπαϊκή οδηγία.

Μ. Κοππά: Η Κύπρος περνάει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο

 

«Μη φορτώνετε νέα βάρη στις πλάτες του Προέδρου της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη, τη στιγμή που προσπαθεί να κρατήσει όρθια τη χώρα του» τόνισε η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά, κατά τη συζήτηση της Έκθεσης προόδου της Τουρκίας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της έντονης συζήτησης για την έκθεση προόδου της Τουρκίας, που διεξήχθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Μαριλένα Κοππά επεσήμανε, μεταξύ άλλων:

«Η Κύπρος περνάει μια εξαιρετική δύσκολη περίοδο. Προτάσεις όπως αυτές που έχουν κατατεθεί με τροπολογίες για απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα ή για πρόσκληση Τουρκοκυπρίων παρατηρητών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσθέτουν νέα βάρη στις πλάτες του νεο-εκλεγέντα Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, και καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την επανέναρξη του διαλόγου για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού».

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η Μαριλένα Κοππά τόνισε ότι παρά τον θετικό απόηχο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Τουρκία, η πραγματικότητα δεν αλλάζει.

«Η Τουρκία συνεχίζει να αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου σε κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS). Η Άγκυρα οφείλει να υπογράψει και να επικυρώσει την UNCLOS, κάτι που θα δώσει απαντήσεις σε πολλά ανοιχτά ερωτήματα».

Δεν πρόκειται να ξανανοίξουν οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή

Χάσικος: Αν είχα λεφτά στις δύο τράπεζες θα ανησυχούσα πολύ, πιθανό να μπουν σε διαδικασία εκκαθάρισης


Δεν πρόκειται να ξανανοίξουν οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος.

Παπανδρέου : Το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ

Επίθεση στον Γιάννη Πρετεντέρη και στις... τηλεπερσόνες

Επίθεση στις τηλεπερσόνες μέσω του Γιάννη Πρετεντέρη εξαπολύει ο Μιχάλης Καρχιμάκης σε άρθρο του που φιλοξενεί το newpost και στο οποίο φωτογραφίζει τον γνωστό δημοσιογράφο, με αφορμή τα όσα ανέφερε χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Mega για την Κύπρο.


Ο κ. Καρχιμάκης κάνει λόγο για μικρόψυχη επίθεση που δέχθηκε το ΠΑΣΟΚ όταν η Ελλάδα είχε πρόβλημα, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρει πως «η υποκρισία και οι συμπεριφορές διαφορετικών ταχυτήτων έχουν επανέλθει στο προσκήνιο». 

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στην Ευρώπη

Μια μέρα πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης, εκδήλωσε έντονη ανησυχία για τις «επερχόμενες οικονομικές εξελίξεις». Είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μια «κοινωνική επανάσταση» αν δεν προσαρμόσει την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί. «Όποιος νομίζει ότι τα ζητήματα του πολέμου και της ειρήνης στην Ευρώπη έχουν λυθεί κάνει ένα γιγαντιαίο λάθος», είπε και εξήγησε ότι «Οι δαίμονες δεν έχουν εξαλειφθεί, απλά κοιμούνται, όπως μας έδειξαν οι πόλεμοι στη Βοσνία και στο Κόσοβο».

Η εκκλησία της Κύπρου διαθέτει όλη της την περιουσία για να ξεπεραστεί η κρίση

Ο προκαθήμενος της κυπριακής εκκλησίας παρουσίασε στον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, πρόταση για να στηρίξει η Εκκλησία την οικονομία της χώρας, σε συνάντηση που είχαν οι δυο τους.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι εισηγήθηκε τρόπους εξόδου από την κρίση.

Συγκεκριμένα εισηγήθηκε να προβεί η κυβέρνηση στην έκδοση ομολόγου, το οποίο με εντολή του  αρχιεπισκόπου θα το αγοράσουν οι μονές, οι μητροπόλεις και τα εκκλησιαστικά ιδρύματα της Κύπρου. 

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Κυπριακό ΟΧΙ

Η κυπριακή βουλή με 36 ψήφους κατά και 19 αποχές απέρριψε το επίμαχο νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων.
Κατά τάχθηκαν 36 βουλευτές από το ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, ΔΗΚΟ, ΕΥΡΩΚΟ, Οικολόγους και ο ανεξάρτητος Ζαχαρίας Κουλίας. Οι 19 βουλευτές του ΔΗΣΥ τήρησαν αποχή.

Μαριλένα Κοππα: Εάν υπάρχει Ευρώ, Δεν Υπάρχει ΟΝΕ


Το κούρεμα καταθέσεων που «επετεύχθη» το τελευταίο Σαββατοκύριακο στην Κύπρο δυναμιτίζει ουσιαστικά το αναπτυξιακό πρότυπο της Κύπρου, που δε διαφέρει από αυτό του Λουξεμβούργου. Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: δεν πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός για την Ευρώπη, αλλά για τον κόσμο.
Το Συμβούλιο των Υπουργών πήρε μια απόφαση που θέτει τρία πρωτοφανή ζητήματα:
Πρώτον, ένα ζήτημα αμφισβήτησης της έννοιας «Νομισματική Ένωση». Ουσιαστικά, μιλάμε για βίαιο πληθωρισμό των καταθέσεων ενός και μόνου μέλους της Ένωσης. Υποτίμηση καταθέσεων έχουμε αυτόματα όταν ένα κράτος υποτιμά το (εθνικό) νόμισμά του. Υπό αυτό το πρίσμα, η ΟΝΕ απέτυχε. Ουσιαστικά, το Σαββατοκύριακο είχαμε βίαιη υποτίμηση του Κυπριακού Ευρώ.

Ο Παπανδρέου το 2010 προσπάθησε να μη γίνει στην Ελλάδα ότι στη Κύπρο σήμερα

Γ. Παπανδρέου, Βουλή, ομιλία για την ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, 6/5/2010:
«Και δεν άκουσα και δεν έχει ακούσει κανένας εναλλακτική λύση -πολύ θα το θέλαμε. Πέστε, εξηγήστε τι θα συμβεί, αν χρεοκοπήσει η χώρα, αν κηρύξει στάση πληρωμών. Τι θα γίνει με τους μισθούς και τις συντάξεις, που όλοι κοπτόμαστε κατά τα άλλα; Τι θα γίνει, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, με ένα κράτος, που δεν μπορεί να δώσει τίποτα; Τι θα γίνει με τις καταθέσεις των κόπων του ελληνικού λαού, σε μια οικονομία που θα καταρρεύσει;»

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Ευρώπη ώρα μηδέν!

Η οικονομική κρίση διέλυσε την Ευρώπη, υποστηρίζουν οι αναλυτές.
Είναι όμως, η κρίση αυτή που την διέλυσε ή η ανυπαρξία κοινής πολιτικής;
Οι  διστακτικές ηγεσίες της ΕΕ που δεν έχουν όραμα, μόνο φοβικά σύνδρομα και ακολουθούν με ευλάβια τις προσταγές των θεοποιημένων "οίκων αξιολόγησης", των "αγορών", των " τραπεζιτών" και του γενικότερου οικονομικού κατεστημένου.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Η ΠΑΣΠ Νομικής για το ναζιστικό χαιρετισμό του Γ.Κατίδη

Είναι μια πραγματική τραγική ειρωνεία της τύχης ότι την ίδια ημέρα που στη Θεσσαλονίκη τιμήθηκε η μνήμη χιλιάδων Εβραίων που οδηγήθηκαν από τους Ναζί στα κρεματόρια του Άουσβιτς, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ένα νεαρό παιδί από τη Θεσσαλονίκη, στον αγώνα ΑΕΚ – Βέροια, ο Γιώργος Κατίδης χαιρέτησε ναζιστικά.
Ο Γ. Κατίδης μάλλον αγνοεί την πρόσφατη ιστορία της Πατρίδας μας, την Εθνική Αντίσταση, τις εκατόμβες των νεκρών, τη σπαρμένη ελληνική επαρχία με μνήματα αθώων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

Να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή ζητά ο Ρόναλντ Λόντερ

Έκκληση προς το ελληνικό κοινοβούλιο να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, απηύθυνε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (World Jewish Congress) Ρόναλντ Λόντερ (Ronald Lauder), μέσα από την ομιλία του στη σημερινή τελετή μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, στη Συναγωγή Μοναστηριωτών, στη Θεσσαλονίκη.
"Σήμερα, αν και υπάρχει ειρήνη, δεν είναι όλα ειρηνικά. Οι Εβραίοι έχουν λόγο για ν' ανησυχούν. Όχι για τυχόν εξολόθρευσή τους αλλά για τον εξτρεμισμό, τη φανατική ιδεολογία, μία ιδεολογία που έφερε την καταστροφή πριν από 70 χρόνια. Μιλώ για τη 'Χρυσή Αυγή'" είπε ο Λόντερ.

Ξενογιαννακοπούλου: η απόφαση για την Κύπρο παραβιάζει το Κοινοτικό Κεκτημένο

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μπορεί να τηρεί αποστάσεις από κομματικά δρώμενα, αλλά δεν σταμάτησε να προβάλει τις πολιτικές θεσεις της. Από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε για το θέμα της Κύπρου:
 
Η απόφαση του EUROGROUP για την Κύπρο είναι πρωτοφανής, οδυνηρή, τιμωρητική, με εμφανείς σκοπιμότητες και δραματικές συνέπειες.

 Πρωτοφανής για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα καθώς παραβιάζεται το Κοινοτικό Κεκτημένο της εγγύησης των καταθέσεων μέχρι 100.000 Ευρώ. Μία εγγύηση που από την αρχή της κρίσης το 2008 είχε επιβεβαιωθεί... με πολλές αποφάσεις.

Πού πάει η Ευρώπη;

Η οικονομική κρίση θεριεύει και ταξιδεύει με ταχύτητα μεγάλη στη Γηραιά Ήπειρο.
Ξεκίνησε από την περιφέρεια αλλά πλέον συγκλίνει προς το κέντρο.
Έπληξε την Ιρλανδία και  την Πορτογαλία, γονάτισε την Ελλάδα, πλήγωσε την Ισπανία, μεταδόθηκε στην Ιταλία, απειλεί πια την Γαλλία και διεισδύει σιγά - σιγά στον γερμανικό πυρήνα της Ευρώπης. Η Σλοβενία  χάνει την ορμή της, η Ουγγαρία κινδυνεύει να χάσει τη Δημοκρατία της, η Ολλανδία τρέχει κι αυτή πίσω από τα ελλείμματά της, σε λίγο η κρίση νομοτελειακά θα χτυπήσει την πόρτα της κυρίας Μέρκελ.

«Να απολογηθεί ο Καραμανλής για όσα έκανε»

Σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στην Real News

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει μόνος του χωρίς συνεργασίες και αποκλείει την επιστροφή του στη ΝΔ, επιτιθέμενος στον Κώστα Καραμανλή.