Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Μ. Κοππά: Η Κύπρος περνάει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο

 

«Μη φορτώνετε νέα βάρη στις πλάτες του Προέδρου της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη, τη στιγμή που προσπαθεί να κρατήσει όρθια τη χώρα του» τόνισε η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά, κατά τη συζήτηση της Έκθεσης προόδου της Τουρκίας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της έντονης συζήτησης για την έκθεση προόδου της Τουρκίας, που διεξήχθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Μαριλένα Κοππά επεσήμανε, μεταξύ άλλων:

«Η Κύπρος περνάει μια εξαιρετική δύσκολη περίοδο. Προτάσεις όπως αυτές που έχουν κατατεθεί με τροπολογίες για απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα ή για πρόσκληση Τουρκοκυπρίων παρατηρητών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσθέτουν νέα βάρη στις πλάτες του νεο-εκλεγέντα Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, και καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την επανέναρξη του διαλόγου για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού».

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η Μαριλένα Κοππά τόνισε ότι παρά τον θετικό απόηχο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Τουρκία, η πραγματικότητα δεν αλλάζει.

«Η Τουρκία συνεχίζει να αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου σε κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS). Η Άγκυρα οφείλει να υπογράψει και να επικυρώσει την UNCLOS, κάτι που θα δώσει απαντήσεις σε πολλά ανοιχτά ερωτήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.