Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

«Να απολογηθεί ο Καραμανλής για όσα έκανε»

Σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στην Real News

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει μόνος του χωρίς συνεργασίες και αποκλείει την επιστροφή του στη ΝΔ, επιτιθέμενος στον Κώστα Καραμανλή.

«Δεν επιδιώκω συνεργασίες γιατί δεν είμαι γυρολόγος, ούτε ψάχνω για “επαιτεία”. Με τις προοδευτικές ιδέες που έχουμε και την ηθική που επιμένουμε να διατηρούμε, αισθανόμαστε ως ανάδελφοι θα προχωρήσουμε μόνοι μας», υποστηρίζει
και συμπληρώνει:

«Η επιστροφή μου στη ΝΔ ακούγεται από το 2000. Τι έχει να δώσει η ΝΔ σε έναν σκεπτόμενο άνθρωπο; Τίτλους; Μου τους έδωσαν και πέρσι και μάλιστα μεγάλους και είπα “όχι”. Έχει καμία σχέση η τωρινή ΝΔ με εκείνη που εγώ υπηρέτησα; Δεν με ικανοποιεί. 

Η σημερινή ΝΔ έχει μια έλλειψη ηθικής και νομίζω αυτό συναρτάται με αυτούς που βρίσκονται στο τιμόνι. Δεν με ενδιαφέρουν όλα τα σενάρια και οι διαρροές που με φέρνουν τη μία ως υποψήφιο περιφερειάρχη, την άλλη ως υποψήφιο δήμαρχο. Από την άλλη, δεν έχω πολλή εμπιστοσύνη στον κ. Σαμαρά».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η θέση του Καρατζαφέρη σε ό,τι αφορά τον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο κατηγορεί ότι σνόμπαρε τον ελληνικό λαό.

«Το 2004 ήρθε ως Μεσσίας και το 2009 φεύγει ως φυγάς. Και τέσσερα χρόνια τώρα δεν έχει πει μια κουβέντα για το πώς διπλασιάστηκε το ελληνικό χρέος. Να απολογηθεί για όλα αυτά και να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης. Αυτό με έχει συγκλονίσει. Αυτό το χαρακτηρίζω σαν έλλειμμα ηθικής. Αυτό το θεωρώ χειρότερο και από τον Σαμαρά».


Ο Καρατζαφέρης είδε το κόμμα του να συνθλίβεται από την συνεργασία του στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Βρέθηκε να χάνει τόσο τους συνεργάτες του όσο και το παιχνίδι της δημοσιότητας, που έπαιζε με επιτυχία για χρόνια. Όταν λειτουργούσε ως "λαγός" των επιθυμιών μερίδας του κατεστημένου για τον σχηματισμό κυβέρνησης υποδεικνύοντας Παπαδήμο, θεωρούσε προφανώς ότι είχε σταθεροποιηθεί ως παίχτης στην κεντρική σκηνή της εξουσίας. Θυμίζουμε τις δραματικές μέρες του Νοέμβρη που η πολιτική σκηνή πήγαινε χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη («Έθνος» 13/11/2011, «Καθημερινή» 12/11/2011 ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Όπως σχολίασε ο Γιώργος Κύρτσος: «Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Καρατζαφέρης κέρδισε τις εντυπώσεις με την πολιτική, επικοινωνιακή πίεση που άσκησε για να προωθηθεί στην πρωθυπουργία ο κ. Παπαδήμος» («Free Sunday», 13/11/2011), ενώ ο Γιώργος Δελαστίκ σημείωσε ότι «ο ΛΑ.Ο.Σ. περνάει τώρα ως ισότιμος παίκτης στην κεντρική πολιτική σκηνή, πλήρως αποδεκτός» («Έθνος», 11/11/2011). 
Σήμερα προφανώς, θα έχει δεύτερες σκέψεις για δημόσια έκκλησή του στον Σαμαρά στις 5 Νοεμβρίου του 2011: "Πετύχαμε το πρώτο βήμα, την αναχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την εξουσία. Πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα μαζί" ...
Η αναφορά του στη διακυβέρνηση Καραμανλή, αλλά και τη στάση Σαμαρά δικαιώνει περίτρανα τις επιλογές Παπανδρέου, όλα όσα τόσο καιρό ΜΟΝΟΣ προσπαθούσε να εξηγήσει και αναδεικνύει τον αλόγιστο οπορτουνισμό κάποιων για την κατάκτηση της εξουσίας όταν ο Γιώργος Παπανδρέου πάλευε για την σωτηρία της χώρας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.