Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

SPD εναντιον Μέρκελ

Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, δια του προέδρου του, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος, μιλώντας στην ιστοσελίδα Spiegel-online, κατηγορεί την Καγκελάριο πως οδηγεί την ευρωζώνη στο χάος.
“Έστω και αν η  Άνγκελα Μέρκελ κάνει ότι δεν ξέρει: Η συμφορά της Κύπρου φέρει την δική της υπογραφή", σημείωσε για να προσθέσει: " Η Μέρκελ επέτρεψε μια χώρα με λιγότερους κατοίκους από το κρατίδιο του Saarland να οδηγήσει στο χάος ολόκληρη την ευρωζώνη”, ανέφερε ο Γκάμπριελ.

Για τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Β. Σόιμπλε,  ανέφερε ότι δεν ήταν διαπραγματεύτηκε μόνος του στις Βρυξέλλες, αλλά υπό τις οδηγίες της Καγκελαρίου: “Αυτή έδωσε τη γραμμή κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες”, προσθέτοντας ότι με την πολιτική της αθέτησε την εγγύηση προς τους μικροκαταθέτες: “Η Μέρκελ είναι συνυπεύθυνη για το γεγονός ότι στην Κύπρο την επιταγή καλούνται να πληρώσουν οι μικροκαταθέτες, ενώ οι ιδιοκτήτες των τραπεζών την γλιτώνουν”. Επέτρεψε για πρώτη φορά να δημευθεί μέρος των τραπεζικών καταθέσεων: “Έτσι, αθέτησε την υπόσχεση που έδωσε μαζί με τον Πέερ Στάινμπρουκ στους Γερμανούς μικροκαταθέτες και στους μικροκαταθέτες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι δύσκολο να αποκατασταθεί”, ανέφερε ο πρόεδρος του SPD.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.