Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Ρομπάι «Καταστροφική η κατάσταση στην Κύπρο»

 

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί «το συντομότερο δυνατό» η σημερινή «καταστροφική» κατάσταση στην Κύπρο, η οποία ζημιώνει κυρίως τους πολίτες της, τόνισε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

«Η σημερινή ιδιαίτερα αβέβαιη κατάσταση είναι επιζήμια, ιδιαίτερα για τους πολίτες της Κύπρου, και πρέπει να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρομπάι.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΕ, η απόφαση του Eurogroup της 16ης Μαρτίου διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι σύμφωνα με την απόφαση αυτή, τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης πρόκειται να συμβάλουν στο πακέτο βοήθειας της Κύπρου με 10 δισ. ευρώ. Όπως διευκρίνισε, το ποσό αυτό είναι το μερίδιο της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», στο οποίο δεν περιλαμβάνεται η χρηματοδοτική στήριξη από την πλευρά του ΔΝΤ.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι λαμβάνει υπόψη του την ψηφοφορία της Κυπριακής Βουλής, με την οποία απέρριψε τη συμφωνία που ομοφώνως ενέκρινε το Eurogroup την 16η Μαρτίου. «Εμείς, ως Ένωση, θα πρέπει να δράσουμε όσο πιο συνεκτικά γίνεται», κατέληξε ο Ρομπάι.

Εξάλλου, παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών, Χάνες Σβόμποντα, τάχθηκε κατά της επιβολής φόρου στις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, επιχειρηματολογώντας ότι είναι «ασύλληπτο και ακατανόητο» να μην διασφαλίζονται οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ που εγγυάται η ευρωπαϊκή οδηγία.

1 σχόλιο:

  1. ο κύριος ρομπ αι βεβαίως ανήκει και αυτός σε αυτούς που εποφθαλμιούν το φυσικό αέριο το πετρέλαιο κτλ καθώς επίσης και στην υποταγή του περήφανου κυπριακού λαού Όλοι αυτοί οι Διασώστες των κρατών και των οικονομιων βρήκαν τον μπελά τους από μια μικρή χώρα Μπράβο στην κυπρο μπράβο στους πατριώτες βουλευτές Ας παραδειγματιστούν κάποιοι δικοί μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.