Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Κύπρος : Δραματικές εξελίξεις

Η κατάσταση στην Κύπρο χειροτερεύει ώρα με την ώρα. Ο κυπριακός λαός έχει ξεχυθει στους δρόμους έξω από την Βουλή και από το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης έκανε δηλώσεις σε δραματικούς τόνους λέγοντας: "Η χώρα πρέπει να σωθεί. Θα υπάρχουν οδυνηρές πτυχές σε ότι αποφασιστεί... Οι επόμενες ώρες θα κρίνουν το μέλλον αυτού του τόπου και ότι η Βουλή θα κληθεί σε λίγο να πάρει τις μεγάλες αποφάσεις".

Επίσης, περίπου στις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τους εκπροσώπους της τρόικας, που είχε ξεκίνησε από τις 9.30 π.μ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα απέρριψε το μεγαλύτερο μέρος των νομοσχεδιων που παρουσίασε η κυπριακή κυβέρνηση. Ο υπουργός Συγκοινωνιών της Κύπρου, Τάσος Μητσόπουλος όσο και βουλευτές του ΔΗΣΥ υποστηρίζουν ότι η τρόικα χαρακτήρισε ανεπαρκή την κυπριακή πρόταση και ζητούν επιμονα κούρεμα των καταθέσεων.

Ειδικά για το Ταμείο Αλληλεγγύης η πρόταση απορρίπτεται ως μη βιώσιμη. Όπως μετέδωσε και το ΡΙΚ, οι πρώτες φωνές από πλευράς ΔΗΣΥ για επιστροφή στο αρχικό σχέδιο που πρότεινε το Eurogroup, φέρεται να ακούστηκαν σήμερα, στην επιτροπή οικονομικών

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε λόγο για νέο Eurogroup, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ενω, η Ανγκελα Μέρκελ φέρεται να δήλωσε ότι η υπομονή των εταίρων εξαντλείται με την Κύπρο και ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται εθνικοποίηση των Ταμείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.