Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Η εκκλησία της Κύπρου διαθέτει όλη της την περιουσία για να ξεπεραστεί η κρίση

Ο προκαθήμενος της κυπριακής εκκλησίας παρουσίασε στον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, πρόταση για να στηρίξει η Εκκλησία την οικονομία της χώρας, σε συνάντηση που είχαν οι δυο τους.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι εισηγήθηκε τρόπους εξόδου από την κρίση.

Συγκεκριμένα εισηγήθηκε να προβεί η κυβέρνηση στην έκδοση ομολόγου, το οποίο με εντολή του  αρχιεπισκόπου θα το αγοράσουν οι μονές, οι μητροπόλεις και τα εκκλησιαστικά ιδρύματα της Κύπρου. 


Ο προκαθήμενος της κυπριακής εκκλησίας είπε ότι μπορεί να υποθηκευτεί ολόκληρη η περιουσία, η οποία όπως τόνισε χαρακτηριστικά είναι τεραστίων διαστάσεων και σε αντάλλαγμα θα της χορηγηθούν ομόλογα. Ο λαός και η Εκκλησία, είπε, θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.
Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι όλη η εκκλησιαστική περιουσία είναι στη διάθεση του κράτους, προκειμένου να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα και να σταθεί η Κύπρος στα δικά της πόδια, χωρίς τη στήριξη των ξένων.   
Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας εκτιμήθηκε στην αρχή ότι θα είχε σχέση με την πιθανή παρέμβαση του στον Πατριάρχη Κύριλλο για ρωσική βοήθεια προς την Κύπρο αλλά αυτό δεν χρειάστηκε τελικά γιατί ο πρόεδρος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ρωσική κυβέρνηση.
Ο Χρυσόστομος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης υποσχέθηκε πως ειδική Επιτροπή θα επεξεργαστεί την πρόταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.