Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Δεν πρόκειται να ξανανοίξουν οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή

Χάσικος: Αν είχα λεφτά στις δύο τράπεζες θα ανησυχούσα πολύ, πιθανό να μπουν σε διαδικασία εκκαθάρισης


Δεν πρόκειται να ξανανοίξουν οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος.


Όπως είπε μιλώντας στο Mega δεν γίνεται δεκτό το plan B της Κύπρου από την τρόικα και μάλιστα τόνισε ότι το πιο πιθανό είναι να μην ξανανοίξουν οι δύο τράπεζες αλλά να μπουν σε διαδικασία εκκαθάρισης. Όπως είπε αν ανοίξουν οι τράπεζες τότε θα πτωχεύσουν γιατί όλοι θα σπεύσουν να βγάλουν τα λεφτά τους.

Επεσήμανε ότι στελέχη της τρόικας επικοινώνησαν με την κυβέρνηση αμέσως μετά το «όχι» της Βουλής και τους είπαν να βρουν άμεσα λύση καθώς θα κοπεί η χρηματοδότηση.

Σημείωσε ακόμη ότι ενδέχεται είτε μία είτε και οι δύο τράπεζες να μην ανοίξουν ποτέ... «Αν είχα λεφτά στις δύο τράπεζες θα ανησυχούσα πολύ» τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε τι θα γίνουν οι καταθέσεις που υπάρχουν στα δύο πιστωτικά ιδρύματα δεν έδωσε καμία απάντηση.

Η δήλωση του υπουργού ερμηνεύεται από οικονομικούς αναλυτές ως η πρόκριση του σχεδίου για διάσπαση των τραπεζών σε καλή και κακή και έτσι τα δύο ιδρύματα δεν θα ξανανοίξουν ποτέ με τη σημερινή τους μορφή. Ωστόσο μέσα στις επόμενες ώρες μένει να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα συμβεί.


Δειτε πως η "αφοπλιστική" ειλικρίνεια του Κύπριου υπουργού αφήνει άναυδους τους παρισταμένους στην εκπομπή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.