Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Τσιπρας- Καμμένος σε κοινό μέτωπο

 
Κοινό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση με αφορμή τα γεγονότα στην Κύπρο, αποφάσισαν να σχηματίσουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος μετά από την συνάντηση που είχαν σήμερα στην Βουλή. Όπως τόνισαν, η κυβέρνηση αντί να συμπαρίσταται στον κυρίαρχο Κυπριακό λαό, συμπαρίσταται στην Μέρκελ.

Είπαν επίσης ότι παρά τις ιδεολογικές διαφορές τους θα συνεργαστούν για να νικήσουν, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά.

Οι δυο αρχηγοί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συμφώνησαν:

- Να ηγηθούν ενός παλλαϊκού κοινωνικού μετώπου που θα εκφράσει την συμπαράστασή του στον Κυπριακό λαό
- Να γίνουν οι διαδικασίες ώστε να γίνει άμεσα στην Βουλή συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών
- Να προσκληθεί ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος για να δώσει εξηγήσεις γιατί η Ελλάδα δεν βοήθησε την Κύπρο

Αναλυτικότερα ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο δήλωσε:

Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να ανταλλάξουμε απόψεις με την αντιπροσωπεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε σχέση με τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν προφανώς και την χώρα μας και την Ευρωζώνη συνολικά, τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Μια ελληνική κυβέρνηση που αντί να συμπαρασταθεί στο περήφανο όχι του Κυπριακού λαού, στην πραγματικότητα συμπαρίσταται στην κα Μέρκελ και στο Eurogroup, στις ασφυκτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς απέναντι στην Κύπρο.

Πιστεύουμε ότι η απόφαση της Κυπριακής Βουλής είναι ιστορικής σημασίας διότι αναδεικνύει ότι υπάρχει δυνατότητα και διαπραγμάτευσης και κατακτήσεων, πέρα και έξω από τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικα. Και αυτήν τη στιγμή στην Κύπρο μπορεί να υπάρχει λύση έξω από τους εκβιασμούς της τρόικα.

Παρά τις διαφορετικές εκτιμήσεις που μπορεί να έχουμε σε μια σειρά από ζητήματα, συμφωνήσαμε ότι αυτό που είναι αναγκαίο τούτη την ώρα είναι να υπάρξει μια πλατιά παλλαϊκή συσπείρωση, ένα πλατύ μέτωπο πέρα και έξω από πολιτικά κόμματα, ένα μέτωπο συμπαράστασης στον κυπριακό λαό. Ο ελληνικός λαός να αναδείξει ότι η Κύπρος δεν είναι μόνη της, ότι δεν εκφράζεται από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και αυτήν την προσπάθεια θα την αναλάβουμε από κοινού προκειμένου αυτό το μέτωπο να εκφραστεί και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, κυρίως, όμως, στο κοινωνικό επίπεδο.
Συμφωνήσαμε, επίσης, ότι η μνημονιακή κυβέρνηση έχει υποκαταστήσει την κοινοβουλευτική λειτουργία μέσα από τις συσκέψεις των τριών αρχηγών των κομμάτων και πολλές φορές παραβιάζει και το ίδιο το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Συμφωνήσαμε ότι είναι καθήκον της κυβέρνησης να διεξάγει άμεσα συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή για τις εξελίξεις στην Κύπρο και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, μια στάση που πιστεύουμε εμείς, ότι όχι μόνο δεν έχει την έγκριση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά ούτε καν την έγκριση της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου.

Συμφωνήσαμε να υπάρξει αίτημα των βουλευτών μας από κοινού προκειμένου ο κ. Προβόπουλος ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας να έρθει στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις με ποιο σκεπτικό και για ποιο λόγο αρνήθηκε να συνδράμει η χώρα μας σε αυτήν τη βοήθεια που ζήτησε η κυπριακή κυβέρνηση προκειμένου να μη βρεθεί αβοήθητη και με τη θηλιά στο λαιμό.

Τέλος, ετέθη από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πρόταση μομφής προς τον Υπουργό Οικονομικών. Εμείς εκθέσαμε το σκεπτικό μας, θεωρούμε ότι τη βασική ευθύνη την έχει ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του, υπάρχει και σε αυτό νομίζω συμφωνία, από εκεί και πέρα το πώς τακτικά θα χειριστούμε τις κινήσεις στο επόμενο διάστημα που πρέπει να γίνουν θα συναρτηθεί από τις ευρύτερες εξελίξεις που θα έχουμε στην υπόθεση του κυπριακού ζητήματος.

Εμείς πια τι να σχολιάσουμε... την συμπόρευση της "ριζοσπαστικής" Αριστεράς με το συνονθύλευμα του εθνικισμού, του λαϊκισμού,  της συνωμοσιολογίας... Πόσο πιο ανεύθυνα μπορει να φερθεί μπρος στην διεκδίκηση της εξουσίας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.