Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Γ. Παπανδρέου: να αναμετρηθούμε, πολίτες και πολιτεία, με το τέρας της βίας. Χωρίς φόβο και αναστολές.

Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για την δολοφονία δύο νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός ακόμη από σφαίρες ψυχρών εκτελεστών, στο Νέο Ηράκλειο.

Το θλιβερό αυτό γεγονός επιβεβαιώνει ότι, είναι ώρες ευθύνης για όλους όσοι πιστεύουν στην Δημοκρατία, για όλους όσοι πιστεύουν ότι η Δημοκρατία δεν προστατεύεται από οπαδούς της βίας, απ´ όπου και αν αυτοί προέρχονται.

Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενότητα και η συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Κάθε δημοκράτη πολίτη που πιστεύει στις δημοκρατικές πρακτικές απέναντι σε κάθε μορφή βίας και αυθαιρεσίας. Που δεν ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα αλλά αναζητά πραγματικές αιτίες και λύσεις. Που αναζητά πάντα λύσεις μέσα από την αλήθεια και τον διάλογο, χωρίς να επιδιώκει να επιβάλει τις δικές του.

Μπροστά στις δυσκολίες οφείλουμε να ενώνουμε αντί να πολώνουμε. Η πόλωση υπονομεύει την συλλογική δύναμη και θέληση της Ελληνικής κοινωνίας.

Είναι αυτονόητη αλήθεια ότι η χώρα, η Ελληνική κοινωνία, δεν αντέχουν το μίσος και τον διχασμό.

Ούτε μπορεί η Ελλάδα να ξαναζήσει καταδικασμένες πρακτικές που καλλιεργούν το μίσος και την βία.

Αισθάνομαι την ανάγκη να επαναλάβω όσα είχα δηλώσει για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα:

"Αν πιστεύουμε ότι η βία αφορά πάντα "κάποιους άλλους", τότε είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσει και την πόρτα του καθενός μας.

Αν πιστεύουμε ότι υπάρχει δικαιολογημένη και αδικαιολόγητη βία, καλή και κακή βία, τότε γινόμαστε εμείς φορείς της κι ας μην έχουμε σηκώσει ποτέ το χέρι μας.

Η βία είναι βία.
Από όπου και αν προέρχεται.
Απέναντι σε οποιαδήποτε ιδέα.
Απέναντι στον οποιονδήποτε.
Δεν έχει χρώμα.
Είναι αδικαιολόγητη και καταδικαστέα.

Θα το πω άλλη μιά φορά.
Το διακύβευμα είναι η Δημοκρατία.

Καρχιμάκης όσοι νομίζουν ότι θα μου κλείσουν το στόμα, πλανώνται πλάνην οικτράν

Όλα όσα γράφονται ή λέγονται σε βάρος μου είναι απολύτως αβάσιμα, γιατί είναι αντίθετα προς την αλήθεια.
Υπήρξα και παραμένω ο άνθρωπος και πολιτικός που τολμά να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, επειδή παγίως απέβλεψα στην τήρηση των δημοκρατικών αρχών και κυρίως στο σεβασμό και την διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων.
Οι ευτελείς ψευδολόγοι επιχειρούν ματαιοπονώντας να εξασφαλίσουν άλλοθι για την αμαρτωλή τους συμπεριφορά. Η εναντίον μου σκευωρία θα καταρρεύσει . Και όσοι νομίζουν ότι θα μου κλείσουν το στόμα, πλανώνται πλάνην οικτράν

Επιχείρηση πολιτικής δολοφονίας του ενοχλητικού Καρχιμάκη από σεσημασμένα νούμερα του παρακράτους

Γελάει ακόμη και ο Πάγκαλος που παρακολουθούσε τον αλανιάρη πρέσβη με τις μεθοδεύσεις του σεσημασμένου παρακράτους που χρησιμοποιεί το όνομα του Σαμαρά για να τη βγάλει καθαρή την στιγμή που στήνει χονδροειδείς ιστορίες με δήθεν πολιτική δολοφονία του Καραμανλή, μυστικά έγγραφα της ΕΥΠ κι άλλες κόκκινες κυλότες της κατασκόπου Μάτα Χάρη. Η ιστορία έχει πολύ γέλιο με πρωταγωνιστές σεσημασμένα νούμερα.

Ο Κρούγκμαν μάδησε τα «γεράκια» του χρέους

Δουλεύει ψιλό γαζί τους οικονομολόγους του Χάρβαρντ, Ρογκόφ και Ράινχαρτ. Ξετρύπωσε γράφημα της Τράπεζας της Αγγλίας που αποδεικνύει ότι το υψηλό δημόσιο χρέος δεν βλάπτει την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας


Του Μπάμπη Μιχάλη

Τον μπελά τους έχουν βρει με τον Κρούγκμαν οι γνωστοί οικονομολόγοι του Χάρβαρντ, Κένεθ Ρογκόφ και Κάρμεν Ράινχαρτ, που την περασμένη άνοιξη είχαν «συλληφθεί» από συναδέλφους τους του αμερικανικού Πανεπιστημίου MIT να έχουν κάνει στατιστικές «μαϊμουδιές» προκειμένου να αποδείξουν ότι το υψηλό δημόσιο χρέος βλάπτει σοβαρά την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας. Μεγάλο «μαμούνι», ο Πολ Κρούγκμαν έψαξε και βρήκε γράφημα της Τράπεζας της Αγγλίας με το χρέος και τα επιτόκια της γηραιάς Αλβιώνος στα τελευταία 300 χρόνια. Το γράφημα, που αναδεικνύει παράλληλα και τις μεγαλύτερες περιόδους πολέμων της Βρετανίας σε αυτούς τους τρεις αιώνες, διαψεύδει όλα όσα τα δύο παραπάνω γεράκια του Χάρβαρντ ισχυρίζονται εδώ και χρόνια για το δημόσιο χρέος και τα επιτόκια δανεισμού χρέους μιας χώρας. Δείχνει ότι παρόλο που σε αρκετές μεγάλες χρονικές περιόδους η Αγγλία ήταν φορτωμένη με τεράστιο χρέος –ειδικά μετά το όργιο πολέμων στα τέλη του 18ου και τις αρχές του 19 αιώνα (μεταξύ αυτών η Αμερικανική Επανάσταση και ο Πόλεμος του 1812)– οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων ή αλλιώς τα επιτόκια δανεισμού του βρετανικού Δημοσίου παρέμειναν χαμηλά.

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«Μια ωραία ακροδεξιά ατμόσφαιρα… Τι Κασιδιάρης, τι Καμμένος, τι Κρανιδιώτης»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Θάνος Μωραΐτης αναφερόμενος στις σημερινές δηλώσεις του Φαήλου Κρανιδιώτη σε ραδιοφωνικό σταθμό περί «μήτρας της λαμογιάς» και «30ετη λεηλασία της χώρας από το ΠΑΣΟΚ» ανήρτησε πριν λίγο της εξής δήλωση στην ιστοσελίδα του και στα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μια ωραία ακροδεξιά ατμόσφαιρα… Τι Κασιδιάρης, τι Καμμένος, τι Κρανιδιώτης»

Αν ο Σαμαράς δεν διαγράψει ή καταδικάσει πολιτικά με ξεκάθαρο τρόπο σήμερα τον Κρανιδιώτη σημαίνει ότι όχι απλά αποδέχεται τα όσα είπε αλλά και ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία από το Μαξίμου.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ένας αγανακτισμένος πρόεδρος Δημοκρατίας

του Φώτη Γεωργελέ

Το ’χει ξανακάνει. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να το σταματήσει. Γιατί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι ένας σεβάσμιος, συμπαθητικός ηλικιωμένος που μπορεί να λέει και μια κουβέντα παραπάνω. Είναι ο ανώτατος πολιτειακός άρχων, είναι η φωνή της Ελλάδας στον έξω κόσμο. «Ο ελληνικός λαός ό,τι μπορούσε να δώσει για την κρίση το έδωσε» είπε ο πρόεδρος. «Αν νομίζουν οι Ευρωπαίοι ότι μπορούν να μας εκβιάσουν είναι γελασμένοι. Αυτός ο λαός δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς».

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Πεταλωτής: πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη και για το ότι χαλάσαμε τη βόλεψη κάποιων


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΜΙΑΣ "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ" - ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΝΕ

Αντιλαμβάνομαι ότι στήνονται κάποιες "εφημερίδες" για να υπηρετούν κάτι ...

Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι προκαλούν με λάσπη και ψεύδη για να προσελκύσουν ακόμη και μέσω απαντήσεων,μηνύσεων, αγωγών κλπ το ενδιαφέρον του κοινού, αφού μόνο μέσω του θορύβου που σηκώνουν μπορούν να υπάρχουν...

Δρυός πεσούσης ....

Ως φόρο τιμής στην αντίσταση του ελληνικού λαού κατά του φασισμού ο Χατζηνικολάου επέλεξε να καλέσει τον Καμμένο. Βεβαίως, ο Καμμένος δεν ταυτίζεται ιδεολογικά με την Χρυσή Αυγή, αλλά ως οπορτουνιστής της πολιτικής  επιθυμεί να προσελκύσει ένα κομματάκι από τους "διαφυγόντες" ψηφοφόρους της.

Κίνηση 75 του ΠΑΣΟΚ : ζητάμε ελέγχους στα εμβάσματα 300 δις ευρώ

Στην επίθεση περνά η Κίνηση των 75 με προτάσεις - παρεμβάσεις που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη

Η Κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ ζητά να φορολογηθούν τα εμβάσματα των 300 δισ. ευρώ περίπου που εξήχθησαν στο εξωτερικό από το 2001 μέχρι σήμερα…

Η Κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ, ζητά να ελεγχθεί αν φορολογήθηκαν τα εμβάσματα των 300 δισ. ευρώ περίπου που εξήχθησαν στο εξωτερικό από 2001 και μετά. Όπως αυτό διατυπώνεται στην παρέμβαση που υπέγραψαν 800 στελέχη από όλη την Ελλάδα.

Επείγουσα λοιπόν θεωρείται η διαδικασία άντλησης των στοιχείων του συνολικού καταλόγου των 700.000 καταθετών που εξήγαγαν τα τελευταία 12 χρόνια στο εξωτερικό ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ. 

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ο Τζιτζικώστας προσβάλει το ΠΑΣΟΚ

To Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Απ. Τζιτζικώστα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο κ. Τζιτζικώστας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη - στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει  τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιό δήμο έχει την έδρα του.